November

Publicerad: 2017-12-07 19:28

Denna månaden innehöll en hel del. Vi fick nya klasskamrater i Alen, Tomelillas grundsärskola var på besök, vi firade både Grön Flagg- dag och Mårtensafton och vi hann dessutom med ett besök på Konstmuseet.

Föreställningen på Konstmuseet hetter "När vi lyser". Den var uppbyggd på tecken och kroppsspråk. Många elever uppskattade föreställningen. När det var Mårten-dagen pratade vi om vad Mårtensafton är och varför det finns med i vår kalender, eleverna fick också måla egna gäss. Har inte så många kort från de respektive händelserna så kommer därför i detta blogginlägget visa lite foton från vår vardag i Alen och inte bara när vi hittar på extra roliga saker. 

Varje morgon tittar vi på avsnittet av "Livet i Bokstavslandet" som handlar om de bokstäver som vi jobbar med just då.

I mitten av november presenterades nya bokstäver. Denna gången M och A. Såhär ser det ut innan vi har pratat om bokstäverna och vilka ord vi kan hitta som börjar på M och A. 

Vi bygger, pysslar, skriver och rknar i Alen. Här är några bilder på hur det kan se ut.

En gång i veckan försöker vi hjälpa Magdalena i skolrestaurangen att återvinna. Vi hämtar kartong, papper, metall och plast för att sedan sortera det på skolans återvinningsstation. 

Vi var även på Julmys i Marietorp under november månad, men det får ett eget inlägg :)

Kommentarer