Oktober

Publicerad: 2017-12-07 18:36

Under oktober månad fick vi i Alen för första gången besöka Scala Biografen i Ystad. Detta var ett tillfälle som vi fått i kulturgarantin. Just denna gången fick vi se 5st kortfilmer utan tal. Alla filmerna var animerade eller tecknade och hade musik eller olika typer av uttrycksljud, men inget tal. Eleverna uppskattade både biobesöket och stadsbussresorna från och till skolan.

Eleverna var även nyfikna på vilka andra som kom för att se film. 

Vi passade även på att göra en fin affisch när det var FN-dagen. Eleverna fick vara med och trycka sina handavtryck i alla möjliga färger. Vi pratade om hur barn har det i andra länder och vad FN-dagen är för något, detta med hjälp av bilder. 

Att upptäcka naturen och olika typer av hösttecken tog vi i Alen tillfälle att göra i oktober månad. Vi tog bland annat en promenad i närområdet för att se på höstlövens färger, men också för att plocka löv som vi sedan gjorde fina tavlor av. 

Förutom att ha födelsedagskalas i klassen där vi festade på vår hembakade kladdkaka avslutade vi oktober månad med en Halloweenfest. Grundsärskolans och träningsskolans elever på Edvinshemsskolan hade gemensam fest. Det bjöds på dans, popcorn och saft. Det fanns också en uppskattad fiskedamm där man, om man hade tur, kunde få en halloweenklubba. De elever som ville fick klä ut sig till alltifrån läskiga häxor till superhjältar. För att den rätta stämningen skulle infinna sig hade vi i Alen använt lite annorlunda pynt på vår advetsljusstake i klassrummet. Vi gjorde också egna spöken med hjälp av våra handavtryck. 

Kommentarer