Oktober

Publicerad: 2016-11-16 12:24

Vi har fotsatt att arbeta med vårt tema Den magiska skogen. Eleverna har arbetat med olika sortes träd, både lövträd och barrträd. De har målat, skrivit och pysslat på olika sätt med träden och delarna. De har gjort ugglor som vi klippt ut i papper och klistrat ihop. 

Vi har påbörjat ett arbete om forntiden som kommer sträcka sig över hela nästa termin med. Hunnit prata om stenåldern och hur människorna bodde och levde då. Intressanta tankar som kommer upp. 

Under oktober månad var det FN-dagen och det uppmärksammande vi i klassen. Vi pratade om vad FN är och vad de gör. Barnkonventionens betydelse för alla barn, både i Sverige och andra delar av världen. I Eken gjorde vi en gemensam bild som symboliserar gemenskap och allas lika värde.

 

Inför Halloween fick eleverna själv (med lite hjälp) gröpa ur och skära ut i varsin pumpa, samt göra en spöklykta av en glasburk och lite gasbinda. Det bakades spindlar (chokladbollar) och rostades pumpakärnor på hemkunskapen. Vi pysslade spöken, fladdermös och spindlar. Pysslet dekorerade vi med i skolan eftersom vi innan höstlovet hade en gemensam Halloweenfest med grundsärskolan och träningskolan. Väldigt uppskattat hos eleverna. 

halloween

Kommentarer