RSS

Kastanjen


September

Publicerad: 2016-10-24 13:27

En härligt solig dag sprang vi tillsammans med grundskolan Skoljoggen i Lilleskog. Alla var superduktiga och sprang flera varv i slingan.

elever springer skoljoggen  elev vid kontroll när han springer skoljoggen 

I vårt tema Den Magiska Skogen har vi börjat i den svenska skogen. Vi har forskat kring vad som finns i skogen som människor kan äta, t ex olika bär och svampar. Dels har vi arbetat med fakta och dels har vi i ämnet bild skapat samt i ämnet hemkunskap tillagat och smakat. 

elev färglägger en kantarell elev delar olika svampar i ett kök 

svampar steks i ett stekjärn lingon, lingonsylt och lingondricka 

flugsvamp av en pappersrulle och en papperstallrik

Vi fick möjlighet att besöka SEA-U i Malmö för att undersöka vad som finns i havet. Det passade bra eftersom vi arbetat med temat den Blå planeten. Vi fick håva och sedan undersöka vad vi hittat. Det var spännande att få känna på en manet!

elever tittar på vad de håvat upp från havet en manet och en tångsnälla 

en elev känner på en manet en annan elev håller i en manet 

När vi har matematik använder vi praktiska saker att räkna med för att konkretisera mattespråket. Vi har bl a räknat med pengar och det är extra spännande då vi snart får nya pengar. Undrar hur de kommer se ut?

elev räknar med pengar elev räknar addition med klossar 

Vi har haft elevens val tillsammans med grundskolan och vi åkte till Bollerups naturbruksskola för att titta, känna och lära oss mer om olika djur som finns på en bondgård.

elever ser på kor kor i ett stall 

elev tittar på grisar elev klappar griskulting 

elev klappar lamm