RSS

Kastanjen


December

Publicerad: 2017-12-19 22:08

På idrotten arbetar vi med många olika saker och bl a har vi spelat spelet Gagaboll. Spelet går ut på att träffa sina motspelar med en mjuk boll på underkroppen och själv undvika att bli träffad.

elever spelar gagaboll

Räddningstjänst var på besök och lärde oss olika saker om brand. Vad ska vi göra för att undvika att det börja brinna? Vad ska vi göra om det börjar brinna? Vi fick också titta närmare på en brandbil. Där fanns många spännande saker.

elever tittar på en brandbil elev håller i en vattenslang 

elever klättrar in i en brandbil 

I svenska och matematik gör vi olika saker beroende på var man är i sin utveckling och det finns möjligheter till att arbeta på olika sätt. Att tex skriva kan man öva på olika sätt och matematik funkar väldigt bra med konkret material.

elever skriver ord på olika sätt elev räknar på golvet med pengar och siffror 

Den 13:e december gick hela grundsärskolan Luciatåg och två ifrån klassen valde att vara med. Vi andra satt i publiken och tittade på.

elever går Luciatåg 

Vi har naturligtvis julpysslat på olika sätt ju närmare jul vi kom. Vi har skrivit önskelistor, gjort egna julkort och tillsammans med klassen Eken och Alen har vi gjort rischoklad, smällkarameller och julgranar i papper.

julkort som elever har gjort 

elever gör rischoklad elev gör smällkaramell 

elever gör en julgran i papper 

God Jul & Gott Nytt År!


November

Publicerad: 2017-12-19 22:08

Tomelilla grundsärskola besökte oss och då pratade vi om högtiden Mårten Gås och gjorde bordsdekorationer med gåsmotiv. Vi hade också avslappning i form av handmassage,

två elever gör pappersgäss en elev visar sin färdiga pappersgås 

tre elever gör pappersgäss två elever gör handmassage  

Under hösten har vi varit på olika föreställningar och på biobesök. En föreställning använde inga muntliga ord utan kroppsrörelser, ljud och ljus för att berätta sin berättelse. En annan visade olika coola experiment. Vi har även fått se på några kortfilmer som var både roliga, sorgliga och spännande.

elever som sitter i en biosalong

Vi har varit på Marietorp tillsammans med klasserna Alen och Eken och hade en underbar vinterdag i skogen. Vi fick lära oss om julens kryddor och kokade egen glögg samt gjorde saffranskrabbelurer. Vi pratade också om hur djur klarar sig på vintern när det inte finns så mycket mat och hängde ut fågelmat i skogen. Vi fick också göra ny fågelmat.

 


Oktober

Publicerad: 2017-12-19 22:08

I vårt tema den fantastiska människan har vi fortsatt vårt arbete med kroppen genom att lära oss om skelettet. Vi har tittat på film, bilder och skrivit en kort faktatext.

elev skriver text på en iPad

På hemkunskapen har vi pratat om mat och hälsa som en del i vårt tema Den fantastiska människan. Det är viktigt att äta en varierad kost, att äta olika mycket utifrån hur mycket man rör på sig och det är viktigt att äta olika måltider under dagen. Kakor är okej att äta bara vi inte äter för många, vilket var tur så vi kunde baka kanelbuller på kanelbullens dag.

elev skär i smör smör, kanel och socker blandas i en skål 

elev brer ut smör, kanel och socker på en deg nygräddade kanelbullar på en plåt 

Innan höstlovet hade hela grundsärskolan Halloweendisco, där de som ville fick klä ut sig. Matematik och svenska blev extra kul med Halloweentema och när vi utmanade oss och löste olika kluriga problem.

elever på Halloweendisko elever arbetar i sitt klassrum 


September

Publicerad: 2017-12-19 22:07


Juni

Publicerad: 2017-12-19 22:07


Maj

Publicerad: 2017-12-19 21:27


April

Publicerad: 2017-12-19 16:53


Mars

Publicerad: 2017-05-10 15:04


Februari

Publicerad: 2017-03-03 14:33


Januari

Publicerad: 2017-02-10 16:43


December

Publicerad: 2017-02-03 15:21