RSS

Kastanjen


Januari

Publicerad: 2017-02-10 16:43

Då var vi tillbaka i skolan efter jullovet och vi fortsätter att utveckla våra kunskaper i de olika ämnena. I äment bild har vi bl a gjort snögubbar av toarullar. De blev jättefina  och det känns bra när man kan återvinna material och göra nya saker av dem. Hoppas det kommer snö snart så vi kan få göra snögubbar på riktigt.

elever målar vit färg på toarullar snögubbar av toarullar 

I engelskan har vi bl a lekt in kunskaperna genom att spela spel och samtidigt lära oss vad olika ord heter på engelska. Det var ett roligt sätt att öva in kunskaper på.

elev spelar spel på iPad och lär sig engelska 

På musiken lär vi oss om olika musikstilar och vi har börjat med blues. Vi har varit på högstadiet på Västervångskolan för att träffa en hemlig gäst som vår musiklärare hade bjudit in. Gästen kunde spela blues och då passade vi på att sjunga och spela tillsammans. 

man som spelar gitarr 

På vår promenad till Västervångskolan observerade vi vårt första vårtecken - nämligen att vintergäck hade börjat blomma.

vintergäck


December

Publicerad: 2017-02-03 15:21

Vi har varit på Marietorp och lärt oss om olika kryddor som man kan använda till jul. Glögg och saffranskrabbelurer stod det bl a på menyn. Smaskigt! Vi lärde oss också om hur fåglar gör på vintern för att överleva och då fick vi göra fågelmat som vi sedan hängde ut i skogen.

elev luktar på kryddor saffranskrabbelurer stekes över eld 

elever gör fågelmat fågelmat 

elev hänger upp fågelmat i skogen annan elev hänger upp fågelmat i skogen 

Plötsligt en dag fanns det en ny bok i klassrummet som handlade om alfabetets bokstäver och den läste vi tillsammans. Den var rolig eftersom man kunde titta på bilderna och samtidigt hör vad bokstaven heter och hur den låter. Alla tre samarbetade fint och turades om att trycka på var sin bokstav.

elever läser bok tillsammans i en soffa 

I matematiken har vi bl a arbetat med taluppfattning och använt kastanjer för att dela upp olika tal. Vi har också övat på att räkna till hundra. Det var roligare att räkna tillsammans, så då gjorde vi det.

kastanjer på bord uppdelade i två högar elever räknar till hundra på väggen 

Denna månad har handlat mycket om julen och varför vi firar jul. Vi har gått Luciatåg, sjungit olika julsånger, dansat runt granen, bakat, julpysslat, skrivit julkort osv.

elev bakar pepparkakor julpyssel 

julkort som elever har gjort elever och lärare dansar runt julgran utomhus

 

Nu önskar vi alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

elever i tomtedräkter