RSS

Kastanjen


Februari

Publicerad: 2017-03-03 14:33

Våra träd som vi planterade i klassrummet i höstas, växer så det knakar och de har blivit riktigt stora. Det har blivit tre ekar som vi nog snart får plantera ut i naturen. 

tre små ekar i en kruka 

Vårt tema den Magiska skogen växer fram i klassrummet med diverse olika saker som t ex djur, växter, snögubbar mm.

skogslandskap i klassrum 

Vi lär oss också om tid på olika sätt. Vi har gjort en tidslinje i klassrummet där en bild får representera de stopp vi gör på vår tidsresa. Vi började med när universum skapades och arbetar oss framtåt till nutid.

tidslinje i klassrum 

Så fick vi äntligen lite snö och då passade vi på att vara aktiva ute med att göra snögubbar och åka pulka. Det är kul med snö!

snögubbe elever åker pulka 

Läsa och skriva kan man göra på många olika sätt och i olika situationer. Bland annat skriver vi dagens datum på tavlan och så gjorde vi kort till Alla hjärtans dag.

elev skriver på svarta tavlan i klassrummet alla hjärtans dag kort 

Tror att månadens höjdpunkt var när vi besökte räddningstjänsten i Ystad och när vi fick träffa brandmän och ambulanspersonal. Vi fick lära oss om hur man ska göra om det börja brinna och så fick vi se på allt som en brandman behöver när det brinner. Vi fick också titta in i en ambulans för att se vad som fanns i den. 

elever står framför en brandbil brandman visar vad som finns i en brandbil 

rökdykare elev provar en hjälm 

elever tittar på brandbil med en lift elev sitter i en brandbil 

elev provsitter i en ambulans elev prövar att få sin arm stabiliserad i ambulans 

Kulturskolan i Ystad har bjudit på föreställningen Piratskatten. Mycket uppskattat av eleverna. Det är kul när man kan sångerna i föreställningen och får vara med och sjunga.

pirater på scenen på Ystads teater