April

Publicerad: 2017-12-19 16:53

Vi avlsutade vårt arbete med olika musikgenrer med rock och fick träffa en hemlig gäst som spelade rock tillsammans med oss. Vi fick också pröva på att spela på olika instrument.

elev spelar på ett instrument 

Innan lovet pratade vi om varför vi firar påsk och vilka traditioner som finns kring denna tradition. Vi passade på att klä ett påskris och gjorde påskkort.

elever klär ett påskris 

I vårt arbete med temat Den magiska skogen, har vi arbetat med att skriva en faktatext om ett valfritt djur. Vi övar samtidigt på hur en mening ska se ut och att det måste vara mellanrum mellan orden vi skriver. Texten har vi sedan redovisat muntligt för varandra. 

elev skriver en text på iPad elev redovisar muntligt sin faktatext för klasskamraterna 

Förrutom att öva på skriva faktatext och redovisa muntligt, så arbetar vi vidare med att kunna alfabetets alla bokstäver. Vi har också lånat egna böcker på bokbussen för det är så roligt att läsa och lyssna på olika texter, både faktatexter och berättande texter.

elever arbetar med alfabetet på golvet elev lånar en bok på bokbussen 

Kastanjerna som vi planterade för cirka en månad sedan har nu vuxit upp till små miniträd. Så nu växer det både kastanjeträd och ekträd i vårt klassrum. Coolt!

kastanjeträd i en kruka 

När vi äter frukt är det spännande att se hur många klyftor det blir. Vi började föra statistik över hur många klyftor vi fick varje dag och på köpet lärde vi oss om stapeldiagram.

tabell på svarta tavlan 

Vi har varit på Klostret i Ystad och fått lära oss om munkarna som bodde där förr i tiden och om hur de använde medicinalväxter för att t ex bota sjukdomar. Vi fick också prova på att göra en sorts fotografering (cyanotopi) med växter.

elever tittat på en munk   elev testar en munkhuva 

elever luktar på kryddväxter elever gör fotografier med växter 

elev gör fotografi med växt exempel på växtfotografier

Kommentarer