December

Publicerad: 2017-12-19 22:08

På idrotten arbetar vi med många olika saker och bl a har vi spelat spelet Gagaboll. Spelet går ut på att träffa sina motspelar med en mjuk boll på underkroppen och själv undvika att bli träffad.

elever spelar gagaboll

Räddningstjänst var på besök och lärde oss olika saker om brand. Vad ska vi göra för att undvika att det börja brinna? Vad ska vi göra om det börjar brinna? Vi fick också titta närmare på en brandbil. Där fanns många spännande saker.

elever tittar på en brandbil elev håller i en vattenslang 

elever klättrar in i en brandbil 

I svenska och matematik gör vi olika saker beroende på var man är i sin utveckling och det finns möjligheter till att arbeta på olika sätt. Att tex skriva kan man öva på olika sätt och matematik funkar väldigt bra med konkret material.

elever skriver ord på olika sätt elev räknar på golvet med pengar och siffror 

Den 13:e december gick hela grundsärskolan Luciatåg och två ifrån klassen valde att vara med. Vi andra satt i publiken och tittade på.

elever går Luciatåg 

Vi har naturligtvis julpysslat på olika sätt ju närmare jul vi kom. Vi har skrivit önskelistor, gjort egna julkort och tillsammans med klassen Eken och Alen har vi gjort rischoklad, smällkarameller och julgranar i papper.

julkort som elever har gjort 

elever gör rischoklad elev gör smällkaramell 

elever gör en julgran i papper 

God Jul & Gott Nytt År!

Kommentarer