Maj

Publicerad: 2017-12-19 21:27

Denna månaden har vi deltagit i olika sorters kulturevenemang. Först var vi på Ystads teater och såg föreställningen Svingelskogen. Den var jättebra och passade väldigt bra till vårt tema Den magiska skogen. Sedan har vi haft vernissage på Kulturskolan och visat olika alster som vi har gjort utfrån vårt tema.

skådespelare på Ystads teaters scen elever tittar på konst 

Vi har haft friidrottsdag tillsammans med klassen Eken och våra vänner från Tomelilla grundsärskolan. Vi sprang, hoppade höjdhopp och längdhopp, kastade liten boll osv.

elever står på startlinjen för att springa elever med medaljer runt halsen 

På skräpplockardagen städade vi vår skolgård och vi hittade en massa skräp som vi sedan källsorterade innan vi gick och kastade skräpet. Nu är skolgården skinande ren och naturen slipper skräpp som den inte kan ta hand om.

elev kastar skräp i soppåse 

I svenska har vi övat på att skriva en beskrivande text utifrån en bild som var och en själv valt från en tidning. Samtidigt övar vi på hur man skriver meningar.

elev skriver text på en iPad 

Att arbeta med programmering kommer så småningom bli obligatoriskt i läroplanen och vi har redan tjuvstartat, genom att arbeta med egenskaper som är bra att utveckla när man ska arbeta med detta. Till exempel är det bra att kunna lägga mönster och att upprepa dem, vilket vi har gjort med antingen pärlor eller med lego. Det är också bra att kunna samarbeta med varandra och kommunicera genom att t ex ge och ta instruktioner när vi programmerar varandra med hjälp av pilar. Vi har också bekantat oss med robotar genom att först undersöka dem och pröva dem. Sedan använde vi pilarna för att programmera roboterna. Detta är superkul och alla är mycket motiverade och intresserade av detta arbete. Svårighetsgraden ökar allt eftersom vi utvecklas och behöver utmanas vidare.

elev lägger mönster med hjälp av pärlor elev lägger mönster med hjälp av lego 

elever provar programmera robotar 

Vi har haft elevens val tillsammans med klassen Eken och grundskolan. I år valde vi att bowla och att spela minigolf. Vi hade en jätterolig dag tillsammans.

elev bowlar elev spelar bangolf 

elev slår en golfboll

Kommentarer