November

Publicerad: 2016-11-29 16:47

Vi har fortsatt vårt arbete med värdegrund genom att se en musikal i Maria kyrkan. Den handlade om hur elever i en klass var taskiga mot en ny klasskompis och hur detta löste sig på ett bra sätt.

skådespelare i Maria kyrkan barn spelar musikal i kyrka

I vårt tema Den Magiska Skogen har det hänt något magiskt! Vi hittade tre ekollon och dessa planterade vi i en kruka. Nu har alla tre ekollon grott och nu växer det tre små ekar i vårt klassrum. Spännande att se hur ett träd växer och vi kan studera rötter, stam och blad. Vi pratar även om vad ett träd behöver för att kunna växa.

ekollon ligger i jord i en kruka ekollon som har grott 

små ekar i en kruka 

Vi har besökt Ystad teater för att se på en föreställning som handlade om drömmar och de dansade i föreställningen. Den var både spännande och rolig.

elever sitter på teater dansare på scen 

I engelskan övar vi på att prata engelska och lär oss olika ord. Då är det kul att spela spel när vi ska öva på orden. Här spelar vi memory och övar på vad olika klädesplagg heter.

elever spelar spel 

På hemkunskapen har vi pratat om vad man kan äta till middag och vi har bl a gjort tomatsoppa. Den blev supergod.

 elev steker lök elev tar upp en matsked mjöl 

elev kokar pasta tomatsoppa med pasta 

Till fars dag arbetade vi med bild och svenska samtidigt när vi gjorde kort till våra pappor.

elev gör fars dag kort 

I svenska och matematik arbetar vi med olika saker utifrån var vi är i vår kunskapsutveckling. Vi läser texter, lär oss bokstäver och arbetar med taluppfattning.

elev läser text i en bok 

elev arbetar med bokstäver i en iPad elev arbetar med matematik 

Vi ska göra en egen tidning som ska handla om allt vi lär oss i temat Den Magiska Skogen och då besökte vi Ystads Allehanda för att ta reda på hur man gör en tidning. När vi väntade på bussen tillbaka till skolan lekte vi fotografer och journalister.

elev på besök på Ystads Allehanda 

redaktionen på Ystads Allehanda elever leker journalister på tågstation 

Vi har jättekul på rasterna tillsammans. Ibland spelar vi spel inne men för det mesta är vi ute på rasterna och rör på oss. När vi pratar om träd och Den Magiska Skogen är det jättekul att få leka med löven på skolgården. En morgon såg löven annorlunda ut eftersom det var kallt och då passade vi på att kika på löven i ett mikroskåp. Spännande att få titta på frosten på mycket nära håll och se små iskristaller.

elever spelar spel inomhus elever kastar löv upp i luften 

elever sitter i en lövhög löv med frost 

Kommentarer