Diamanten

Publicerad: 2017-03-13 13:08

Nu börjar våren ge sig till känna och vi längtar efter solens strålar.

Efter sportlovets ledighet har vi kört igång kroppen igen. Tre av våra killar tog simmärke när vi var på badhuset och är redo för nya utmaningar i bassängen! GRATTIS

tre killar med sina simmärkensimmärken

Denna månaden har vi i vårt tema gjort vårt eget papper. Eleverna har fått möta hela processen från träd till papper men även hur det går till när pappret återvinns. Vi rev papper från insamlade tidningar som sen mixades med vatten, därefter lades pappersmassan ner i olika formar.När pappret var torrt målades det med olika tekniker, bland annat med svamp och blåsmålning med sugrör.

Våra elever i årsskurs 9 har besökt Parkskolans Gymnasium där eleverna visade sina digitala böcker om djur i havet. Vi blev även bjudna på frukost. 

bildcollage

Inomhus har vi i ämnet teknik använt oss av programmering av våra nyinköpta robotar Blue-Bot! Eleverna tyckte det var jätteroligt och spännande! Vi kommer att fortsätta att arbeta med dessa finurliga robotar.

En kall vårdag mötte vi Hans från Marietorps Naturskola i Norra Promenaden som inspirerade eleverna i ämnet teknik -  utomhus. Eleverna fick prova olika expriment kring begreppen varmt och kallt. 

bildcollage teknik

Kommentarer