Vecka 6

Publicerad: 2015-03-19 16:39

Kallt och förkylt - vi njuter och värmer oss med musik!

musikgrupp

Sista lektionen på vecka 6 njöt Diamanten av att lyssna på Ystadgruppen OK. Gruppen består av 4 ungdomar från Ystad, varav 3 har gått på Västervångskolan. Musikstilen var inriktad mot Rap.

musikgrupp OK

Klassen fick även en intervjustund med bandet, då eleverna kunde ställa egna nyfikna frågor.

I temat fortsätter vi att arbeta med vardagsrummet, och den mest populära möbeln - TV:N. Vi har gjort vår egna tv med tillhörande fjärrkontroll som vi använder i dramat, men även kring kommunikation och matematik. Eleverna har fått se ett bildspel på hur TV:n har utvecklats genom åren, från stor och tjock, till stor och platt. Och ingen fjärrkontroll hade man förr, utan fick ändra kanalerna med en massa knappar på tv:n.  Phuu.. - Då måste man ju resa sig från stolen hela tiden.....upptäckte eleverna när de provade vår hemmagjorda tv, utan fjärrkontrollen!

Vecka 5 och 6:s uppdrag på utepedagogiken var att besöka Norreportkiosken och utforska utbudet och priser, men även se om vi kände igen några nyheter på löpsedlarna. Veckan efter hade vi uppdrag som skräpplockare i Norra Promenaden. Vi fick låna vaktmästarens     "magiska skräptång" vilket gjorde uppdraget mycket roligare och lättare.

 veckans kul

Kommentarer