Aktivitetshuset

På aktivitetshuset erbjuds många olika sorters aktiviteter, både i grupp och enskilt.

Köket
Förmiddagsfika och eftermiddagsfika förbereds av deltagare och personal. Det ges möjlighet till att baka. Vi bakar bröd som kan serveras till frukosten eller fikabröd som serveras till kaffet. Tillsammans gör vi planering av fikor och inköp. En gång i veckan handlar vi hem ingredienser till bakning och fikor. Duka, ta hand om disk, städa i kök och torka av borden görs gemensamt.
Varje dag finns det möjlighet att köpa förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Lunchen beställs från Mays restaurang i Ystad.

Produktion
Här utförs sorteringsarbete, paketering och monteringsarbete. Det används olika hjälpmedel för att utföra arbetet, exempelvis klossar för att sortera olika långa skruvar. Vi tar hand om återvinningen på aktivitetshuset och går ut med den till återvinningscentralen som ligger i närheten. Vi sköter också tvätt som ska tvättas, torktumlas, hängas upp och/eller strykas, vikas.

 

 

 

Skapande:
Det finns möjlighet att arbeta med skapande aktiviteter i form av måleri, pärlor, lera, gips, tyg med mera. Det finns även möjlighet att använda snickeriet för att göra mindre arbeten i trä. Här finns stort utrymme för kreativitet. Vi arbetar utifrån olika teman när vi skapar, men uppmuntrar också till fritt skapande.

Media/Data:
Arbetsuppgifterna här kan vara att fotografera, göra bilder och spela in film som behövs i verksamheten. Att skapa egna böcker, renskriva recept eller protokoll är också möjliga aktiviteter. Träna på klockan, räkna, skriva och läsa med hjälp av olika dataprogram eller appar på våra Ipads ger vi också möjlighet till. 

Upplevelse:
Här erbjuds aktiviteter såsom musik, bokläsning, gymnastik, promenader, yoga och dans. Olika former av trädgårdsarbete, exempelvis skötsel av växthus, gräsklippning och plantering. Utevistelse är ett viktigt inslag i verksamheten. Dels används den stora trädgården och dels åker vi på utflykter. Det finns tillgång till olika snoezelrum, massagestol och bollhav för sinnesstimulering..

Öppet:
Aktivitetshuset

Måndag till Fredag 

Klockan 8:00—16:00 

Telefon: 0411-57 75 48 

Adress:
Hyllegatan 14 

Publicerad 2013-07-29, Uppdaterad 2020-06-03

Kontakt

Hyllegatans Dagliga verksamhet
0411-57 75 48

Adress:
Hyllegatan 14