Att leva nära någon med psykisk eller fysisk ohälsa

Att leva nära någon med psykisk eller fysisk ohälsa, beroende/missbruk eller liknande Vad innebär det för mig? Hur påverkar det mitt liv? Vad kan jag göra? Vad behöver jag?

Kostnadsfri föreläsning för dig som anhörig

Välkommen till en föreläsning där vi vill försöka reda ut och fördjupa oss i begreppen medberoende. Hur påverkas jag av att leva under dysfunktionella förhållanden och hur kan jag frigöra mig från destruktiva beteenden, oavsett vad andra gör.

Janique Svedberg, som är dagens föreläsare, har en minst sagt häpnadsväckande livshistoria i bagaget. Hon var 11 år när hennes mamma tog sitt liv, som tonåring lämnade hon Göteborg för att hänga med en kille, som skulle på turné med sitt rockband. Killen visade sig vara Little Steven, gitarrist i Bruce Springsteens E Street Band, och plötsligt påbörjades ett liv fyllt av flärd och fest bland världsstjärnorna i USA.

Janique själv kom att bli en av dansarna i det kända 80-talsbandet Kid Creole and the Coconuts, vilket sedan följdes av en strålande karriär, först som gallerist och sedan som fastighetsmäklare.

Men under ytan var det allt annat än glamoröst. Janique dövade sitt dåliga mående med piller, alkohol och självskadebeteende. Till slut fanns det inte mycket kvar av Janique, varken kroppsligt eller själsligt. Då hamnade hon återigen på rehab men denna gång klarade hon att ta sig ur sitt destruktiva liv.

Idag arbetar Janique med att hjälpa andra. Hon är bl.a. beroende- och medberoendeterapeut, interventionist, recovery coach och sober companion i New York.

2015 började hon som behandlingschef på Valet Recovery Center i Göteborg. 2017 började Janique ett viktigt samarbete som Managing Director and addiction therapist with Psykiatriresurs & Nordic Recovery Center.

Anmäl dig senast 25 mars på via denna länk.

Janique Svedberg

 

Publicerad 2018-09-24, Uppdaterad 2019-02-26