App för smarta telefoner Kåseberga & Ales stenar

Låt appen guida dig vid fornlämningen Ales stenar och underbara fiskeläget Kåseberga!

Appen Kåseberga och Ales StenarAppen Ales stenar tillgänglig på AppStore för iPhone samt på android via Play Butik.

Ales stenar - trollbindande skönhet och mystik

Fornlämningen på Kåsebergaåsen är en av landets mest besökta turistmål under hela året.
Mystiken i kombination med känslan av hav, himmel och vind gör platsen till en fantastisk naturupplevelse. Fiskeläget erbjuder rökeri, restauranger, gallerier och boenden för besökarna i typisk skånsk charm.

En reseguide till fornlämningen Ales stenar och fiskeläget Kåseberga öster om Ystad och på Österlen i Skåne.

Reseguiden innehåller information, historia och grundläggande info om fornlämningen och fiskeläget. Guiden har en virtuell Natur- och Kulturguidning kopplad till GPS som är användbar på plats i Kåseberga. Bläddra igenom sidorna, se härliga bilder från byn och fornlämningen från idag och från förr, lär om platsen och visa platsen på kartan.

Denna reseguide har skapats speciellt för iPhone, men fungerar också på iPad och iPod.

Texten om Ales stenar i vår reseguide har skrivits av Riksantikvarieämbetet. Sedan januari 2015 förvaltas Ales stenar av Statsens fastighetsverk.

Appen finns på svenska, tyska, engelska, spanska och franska och språket laddas beroende på språkinställningen i telefonen. Appen kan användas off-line vilket behövs då det mobila nätet inte alltid är att lita på i Kåseberga.

Syftet med appen för Kåseberga & Ales stenar är att den ska vara ett komplement till alla hjälpsamma Kåsebergabor som hjälper och informerar besökare hela året/i princip dygnet runt.

 

Ales Stenar

Publicerad 2013-08-15, Uppdaterad 2018-10-03

Fler appar från Ystad

Här kan du läsa om fler appar för smarta mobiler