Klimatbild.jpg

Allmännyttans klimatinitiativ

Ystadbostäder går med i Allmännyttans klimatinitiativ Ystadbostäder har beslutat att gå med i Allmännyttans klimatinitiativ, ett gemensamt upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. Målet i initiativet är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen minskar med 30 procent.

Allmännyttans branschorganisation SABO har i dagarna lanserat Allmännyttans klimatinitiativ, som uppmuntrar de allmännyttiga bostadsföretagen i Sverige att bidra konkret till klimatomställningen.

– Fossilfri uppvärmning och transport har stort fokus på bolaget och det fortsätter vi att jobba intensivt på med stöd i Klimatinitiativet, säger Pehr Carlberg, vd på Ystadbostäder.

– Energianvändningen ska kunna minska i bolagets fastighetsbestånd, vi kommer att hitta lösningar för att bli mer klimatsmarta och därmed bidra till lägre utsläpp av växthusgaser, säger Pehr Carlberg..

Klimatinitiativet har två övergripande mål:

En fossilfri allmännytta senast år 2030.
30 procents lägre energianvändning till 2030 (räknat från år 2007).– Att vi inom allmännyttan tar ansvar i klimatfrågan känns både självklart och angeläget. Särskilt efter den här rekordvarma sommaren och budskapet från FN:s klimatpanel om att det krävs stora och snabba utsläppsminskningar för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål, säger Anders Nordstrand, vd på SABO.
– Allmännyttan kan i kraft av både sin storlek och sin förmåga att samverka bidra till att minska utsläppen av växthusgaser. Världen står inför en oerhört stor klimatutmaning, säger Anders Nordstrand.

Läs mer om Allmännyttans klimatinitiativ här.

De som är med i Allmännyttans Klimatinitiativ är:
Bengtsforshus AB, Bergs Hyreshus, Bostaden i Umeå, Bostäder i Lidköping, Botkyrkabyggen, Eidar Trollhättans bostadsbolag, Ekerö Bostäder, Falköpings Hyresbost, Flens Bostads AB, Fristadbostäder, Förbo , Gamla Byn, GotlandsHem, Habo Bostäder, Hammaröbostäder, Hultsfreds Bostäder, Hyresbostäder i Norrköping, Höganäshem, Kalixbo, Karlshamnsbostäder, Kristianstadsbyggen, Kumla Bostäder, Kungälvsbostäder, Landskronahem, Laxåhem, LudvikaHem, Lunds Kommuns Fastighets AB, Nyköpingshem, Nynäshamnsbostäder, Partillebo, Platen, Salabostäder, SKB, Skelleftebostäder Skebo, Stockholmshem, STUBO, Timråbo, Tjörns Bostads AB, Treklövern Bostads AB, Uppvidingehus, Vallonbygden, Vellingebostäder, VätterHem, Ystadbostäder¸ Årjängs Bostads AB, Älmhultsbostäder, Ängelholmshem

 

 

Publicerad 2018-11-29, Uppdaterad 2018-12-03