Jimmie_Persson.jpg

Jimmie Persson ny VD på Ystadbostäder

Styrelsen i Ystadbostäder och Ystads Industrifastigheter har utsett Jimmie Persson, 37 år, till ny VD. Jimmie tillträder senast den 1 januari 2021 och ersätter Pehr Carlberg.

Jimmie Persson har jobbat med fastighetsförvaltning i 18 år och har erfarenhet från både bostäder och samhällsfastigheter och har de senaste åren jobbat som fastighetschef på Kävlinge kommuns allmännyttiga bolag – KKB. Tidigare har Jimmie varigt anställd på Riksbyggen och Vellinge kommun och har på fritiden varit väldigt aktiv i föreningslivet. Jimmie har stor vana vid att driva både stora nybyggnadsprojekt och utvecklingsprojekt inom förvaltning och har de senaste åren varigt delaktig i att starta upp Kävlinge kommuns bolagskoncern.

-Jag är glad och tacksam över förtroendet att få tillträda som VD för Ystadbostäder. Det känns spännande och utmanande att tillsammans med medarbetare, styrelse och ägare få fortsätta utveckla Ystadbostäder och bemöta framtidens utmaningar. Att få verka och vara en del i utvecklingen av Ystad kommun är en attraktiv uppgift som jag kommer att förvalta på bästa sätt.

Nu när Ystadbostäder går in i en ny fas med den långsiktiga förvaltningen i första rum är vi övertygade om att Jimmies bakgrund kommer blir en tillgång för Ystadbostäders hållbara och långsiktiga utveckling.

Ystadbostäder 2020-10-05

Ingemar Andersson

Styrelseordförande

Publicerad 2020-10-06, Uppdaterad 2020-12-07