IMG_8335.jpg

Ledig tjänst: Elmontör

Är du en teamspelare som även kan arbeta självständigt? Då passar du in i vårt professionella elmontörsteam! Som elmontör hos oss kommer du att få arbeta i ett modernt bolag inom energi och samhällsbyggnad. Tillsammans med din arbetsledare och kollegor inom Utförandeenheten kommer du planera, fördela och utföra olika arbeten. Välkommen till den spännande energibranschen!

Din nya arbetsgivare

Ystad Energi AB står för kompetens, säkerhet och samhällsbyggnad inom elnät, elförsäljning, bredband och fjärrvärme. Vi omsätter ca 200 Mkr per år och hos oss arbetar 35 personer uppdelat på tre affärsområden: Elnätsverksamheten som överför 217 GWh, fjärrvärmen som levererar 140 GWh värme och Öppet Stadsnät med sin bredbandsanslutning. Årsskiftet 2018 startade vi elhandel via dotterbolaget Ystad Energihandel AB. Ystad Energi är helägt av Ystads kommun. Vi är det lilla bolaget som arbetar med hela värdekedjan inom energi.

Din roll som elmontör

Som elmontör hos Ystad Energi arbetar du i fält med en variation av arbetsuppgifter 
inom eldistribution. Arbetsuppgifterna innefattar både elmontage/elinstallation vid låg- och högspänningsanläggningar i mark som i ställverksmiljöer. En del av arbetet kan innefatta gatubelysningsanläggningar då Ystad Energi äger och handhar drift och underhåll av dessa åt Ystads kommun. Andra exempel på arbetsuppgifter är anslutning av elkunder, felavhjälpning, reparationer, kabelförläggning och övrigt elmontage/elinstallation. Beroende på din erfarenhet och kompetens förekommer även arbete inom ställverk och stationer.
 
Du arbetar enskilt eller tillsammans med kollegor beroende på arbetets omfattning.
Tjänsten kan komma att innehålla beredskapstjänstgöring. 

Bakgrund

Vi söker dig som har:
· Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom elbranschen.
· Utbildning som elinstallatör, elmontör eller motsvarande utbildning inom el, alternativt kan vara likvärdig dokumenterad arbetslivserfarenhet inom el yrke.
· Du behärskar svenska i tal och skrift.
· B-körkort.
 
Det är meriterande om du har:
· Yrkeserfarenhet inom eldistribution
· Kunskap om gatubelysningsarbete
· Relevanta kurser och certifikat, såsom ESA, heta arbeten och arbete på väg

Egenskaper

Teamspelare och som samtidigt har förmåga att arbeta självständigt. Du vill planera och prioritera ditt arbete. Noggrannhet och säkerhet är viktigt för dig. Service, kvalitet och tillmötesgående är något du ser som självklart. Du är intresserad av teknik och gillar att lösa tekniska problem.

Ansökan och frågor

Tycker du att arbetet verkar intressant, är du välkommen att skicka din ansökan till ystadenergi@ystad.se eller:
Ystad Energi AB
Fridhemsgatan 24
271 45 Ystad


Vi tillämpar ett löpande urval, dock är sista ansökningsdagen tisdag 28 juni 2022. 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår chef för Utförandeenheten, Jonas Gustavsson, jonas.gustavsson@ystad.se
Det går även bra att kontakta facklig representant (Seko), Birger Eriksson, birger.eriksson@ystad.se

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2022-05-23