Hyllegatan8_2.jpg

Ledig tjänst: Elmontör

Är du en teamspelare som även kan arbeta självständigt? Då passar du in i vårt professionella elmontörsteam! Som elmontör hos oss kommer du att få arbeta i ett modernt bolag inom energi och samhällsbyggnad. Tillsammans med din arbetsledare och kollegor inom Utförandeenheten kommer du planera, fördela och utföra olika arbeten. Välkommen till den spännande energibranschen!

Din nya arbetsgivare

Ystad Energi AB står för kompetens, säkerhet och samhällsbyggnad inom elnät, elförsäljning, bredband och fjärrvärme. Vi omsätter ca 200 Mkr per år och hos oss arbetar 35 personer uppdelat på tre affärsområden: Elnätsverksamheten som överför 217 GWh, fjärrvärmen som levererar 140 GWh värme och Öppet Stadsnät med sin bredbandsanslutning. Årsskiftet 2018 startade vi elhandel via dotterbolaget Ystad Energihandel AB. Ystad Energi är helägt av Ystads kommun. Vi är det lilla bolaget som arbetar med hela värdekedjan inom energi.

Din roll som elmontör

Som elmontör hos Ystad Energi arbetar du i fält med en variation av arbetsuppgifter inom eldistribution. Arbetsuppgifterna innefattar både elmontage/elinstallation vid låg- och högspänningsanläggningar i mark som i ställverksmiljöer. En del av arbetet kan innefatta gatubelysningsanläggningar då Ystad Energi äger och handhar drift och underhåll av dessa åt Ystads kommun. Andra exempel på arbetsuppgifter är anslutning av elkunder, felavhjälpning, reparationer, kabelförläggning och övrigt elmontage/elinstallation. Beroende på din erfarenhet och kompetens förekommer även arbete inom ställverk och stationer.
 
Du arbetar enskilt eller tillsammans med kollegor beroende på arbetets omfattning.
Tjänsten kan komma att innehålla beredskapstjänstgöring. 

Bakgrund

Vi söker dig som har:
· Har en utbildning på minst gymnasial nivå inom el, alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig
· Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom elbranschen
· B-körkort
· Talar och skriver obehindrat på svenska, då detta förekommer i den dagliga verksamheten.
 
Det är meriterande om du har:
· Har yrkeserfarenhet inom eldistribution
· Kunskap om gatubelysningsarbete
· Relevanta kurser och certifikat, såsom ESA, heta arbeten och arbete på väg
· C-körkort

Egenskaper

Som person är du:
· Ansvarstagande
· Noggrann
· Problemlösande
· Har en hög samarbetsförmåga

Ansökan och frågor

· Start: Enligt överenskommelse
· Antal tjänster: 2 st
· Omfattning: Heltid, tillsvidare
· Placering: Ystad

Ansökan och frågor

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vårt önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av dem.

Rekryteringsprocessen innefattar ett antal arbetspsykologiska tester som administreras av Academic Work. Rekryteringsprocessen innefattar i slutskedet bakgrundskontroller som administreras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2022-08-19, Uppdaterad 2022-10-27