Ystad_Sommar_Bilen-33_retusch.jpg

Ledig tjänst: Elnätschef

Som Elnätschef kommer du att få en mycket spännande nyckelroll i ett modernt bolag inom energi och samhällsbyggnad. Du har det övergripande elnätsansvaret och har även fullt ansvar för personal, budget, planering, drift- och underhåll, störning och utbyggnad av distributionsnätet samt investeringsansvar. Välkommen till den spännande energibranschen!

Din nya arbetsgivare

Ystad Energi AB står för kompetens, säkerhet och samhällsbyggnad inom elnät, elförsäljning, bredband och fjärrvärme. Vi omsätter ca 200 Mkr per år och hos oss arbetar 35 personer uppdelat på tre affärsområden: Elnätsverksamheten som överför 217 GWh, fjärrvärmen som levererar 140 GWh värme och Öppet Stadsnät med sin bredbandsanslutning. Från årsskiftet 2018 började startade vi elhandel via dotterbolaget Ystad Energihandel AB. Ystad Energi är helägt av Ystads kommun. Vi är det lilla bolaget som arbetar med hela värdekedjan inom energi.

Elnätschef

Som Elnätschef kommer du att få en mycket spännande nyckelroll i ett modernt bolag inom energi och samhällsbyggnad. Elnätschefen har det övergripande elnätsansvaret, vilket innebär fullt ansvar för personal, budget, planering, drift- och underhåll, störning och utbyggnad av distributionsnätet samt investeringsansvar. Du kommer även ansvara för rapportering av uppgifter till myndigheter i form av intäktsreglering mm. Som Elnätschef har du personalansvar för elnätsavdelningen. Du ingår i företagets ledningsgrupp samt medverkar och rapporterar vid bolagets styrelsemöten. I rollen ingår även representation och arbete i olika arbetsgrupper inom kommunen, branschorganisationer och i liknande projekt. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring för elnätsavdelningen. 

Bakgrund

Elkraftsteknisk utbildning och/eller arbetslivserfarenhet. Det är mycket viktigt att du har flerårig dokumenterad ledarerfarenhet och kan utveckla medarbetare och verksamheter på ett framgångsrikt sätt. Du måste vara ansvarstagande och självgående. God ledare, målinriktad, handlingskraftig och orädd för att ta beslut med ett starkt verksamhetsfokus och en god förmåga att driva/utveckla elnätsverksamheten strategiskt och operativt. En helhetssyn med kompetensmässig bredd väger tungt.

Egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, ledarskap och har höga förväntningar på dig. I gengäld lovar vi dig ett spännande, roligt och mycket utvecklande självständigt arbete. Elbehörighet är en merit. Bor du i en annan del av landet och funderar på att flytta till pittoreska Ystad på sydkusten kan vi hjälpa dig med en sk relocation.

Ansökan och frågor

Tycker du att arbetet verkar intressant, är du välkommen att skicka din ansökan till ystadenergi@ystad.se eller:
Ystad Energi AB
Fridhemsgatan 24
271 45 Ystad

Vi tillämpar ett löpande urval, dock är sista ansökningsdagen fredag 20 augusti 2021. 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Jessica Fredson, jessica.fredson@ystad.se eller 0709-477190.

Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad 2021-07-02, Uppdaterad 2021-07-05