IMG_8335.jpg

Ledig tjänst: Installationshandläggare Elnät

Nu förstärker vi elnätsverksamheten och söker dig som är noggrann, ansvarstagande och självgående och som vill ha ett roligt och mycket utvecklande självständigt arbete. Välkommen till den spännande energibranschen!

Din nya arbetsgivare

Ystad Energi AB omsätter ca 190 Mkr per år och här arbetar 35 personer uppdelat på tre affärsområden: Elnätsverksamheten som överför 220 GWh, fjärrvärmeverksamheten som levererar 140 GWh värme och Öppet Stadsnät med fiberanslutning som är under uppbyggnad. Från årsskiftet 2018 har Ystad Energi börjat med elhandel via det nystartade Ystad Energihandel AB.
Ystad Energi AB är helägt av Ystads kommun.

Beskrivning

Som Installationshandläggare på elnätsavdelningen kommer du att arbete med våra kunder och deras installatörer. Det innebär frågeställningar både i samband med nyinstallation samt förändringsåtgärder hos befintliga kunder. Du ska i kontakten med de olika intressenterna i första hand hantera praktiska och tekniska frågor men även behärska avtalsfrågor och vara medveten om alla rådande regelverk, IBH 14, installationsregler, föreskrifter och standarder men även ESA och EBR.

Bakgrund

Du har en teoretisk utbildning inom elkraftområdet. Du har erfarenhet från elnätsverksamhet, t ex från mätning, projektering, beredning eller handläggning av installationsfrågor. Alternativt har du erfarenhet från installationsarbeten som konsult eller elinstallatör. Du besitter kunskap inom kalkylering och har kunskap kring el tekniska beräkningar, spänningsfall och utlösningsvillkor för serviser samt elnätets uppbyggnad.

Egenskaper

Viktiga egenskaper för befattningen är intresse för kundfrågor med vana eller fallenhet för att kommunicera med kunder. Du har ett strukturerat arbetssätt med sinne för ordning och reda. Du skall dessutom kunna koordinera olika arbetsuppgifter och ha god förmåga i det svenska språket för att förmedla kunskap och information till såväl kunder som interna intressenter. Du är målmedveten och lägger vikt vid att leverera i tid. Du har fallenhet för att se strukturer i flöden både i praktiken och i teorin.

Ansökan och frågor

Tycker du att arbetet verkar intressant är du välkommen att skicka din ansökan till:
Ystad Energi AB, Fridhemsgatan 24, 271 45 Ystad - alternativt till ystadenergi@ystad.se

Vi tillämpar ett löpande urval, dock är sista ansökningsdag fredag 29 april 2022.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Elnätschef Joakim Andersson på joakim.andersson@ystad.se

Publicerad 2022-03-25