YEAB_stortorget_180418_1.jpg

Ledig tjänst: Elnäts/Mätingenjör

Vi förstärker elnätsverksamheten och söker dig som är noggrann, ansvarstagande och självgående och som vill ha ett roligt och mycket utvecklande självständigt arbete. Välkommen till den spännande energibranschen!

Din nya arbetsgivare

Ystad Energi AB står för kompetens, säkerhet och samhällsbyggnad inom elnät, elförsäljning, bredband och fjärrvärme. Vi omsätter ca 200 Mkr per år och hos oss arbetar 35 personer uppdelat på tre affärsområden: Elnätsverksamheten som överför 217 GWh, fjärrvärmen som levererar 140 GWh värme och Öppet Stadsnät med sin bredbandsanslutning. Från årsskiftet 2018 började startade vi elhandel via dotterbolaget Ystad Energihandel AB. Ystad Energi är helägt av Ystads kommun. Vi är det lilla bolaget som arbetar med hela värdekedjan inom energi.

Elnätsingenjör/Mätingenjör

Rollen är både bred och djup och du kommer att få en mycket spännande nyckelroll i ett modernt bolag inom energi och samhällsbyggnad. Som Elnätsingenjör/Mätingenjör har du ansvar för elmätarfrågor med tillhörande arbetsuppgifter samt utredningar och affärsutveckling. Du ansvarar för budget och planering för ditt ansvarsområde och du kommer även ansvara för rapportering av uppgifter till myndigheter mm. Som Elnätsingenjör/Mätingenjör ingår du i företagets elnätsavdelning och rapporterar till Elnätschefen. I rollen ingår också representation och arbete i olika arbetsgrupper inom kommunen, branschorganisationer och i liknande projekt. Du kommer att ingå i elnätsverksamhetens beredskapsorganisation.

Bakgrund

Elkraftsteknikutbildning och/eller arbetslivserfarenhet. Vi vill att du är noggrann, ansvarstagande och självgående men samtidigt en lagspelare. Du har god egen initiativförmåga, du är målinriktad, handlingskraftig och orädd för att föreslå nya lösningar med ett starkt verksamhetsfokus. Du har även en god förmåga att tillsammans med kollegorna på elnätsavdelningen vidareutveckla avdelningen mot framtidens energisystem. En helhetssyn med kompetensmässig bredd väger tungt.

Egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, noggrannhet och att du kan arbeta självständig. Vi har höga förväntningar på dig och i gengäld lovar vi dig ett spännande, roligt och mycket utvecklande självständigt arbete. Elbehörighet är en merit. Bor du i en annan del av landet och funderar på att flytta till pittoreska Ystad på sydkusten kan vi hjälpa dig med en  sk relocation.

Ansökan och frågor

Tycker du att arbetet verkar vara skapat för just dig, är du välkommen att skicka din ansökan till ystadenergi@ystad.se eller:
Ystad Energi AB
Fridhemsgatan 24
271 45 Ystad

Vi tillämpar ett löpande urval, dock är sista ansökningsdagen tisdag 31 augusti 2021. 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Jessica Fredson, jessica.fredson@ystad.se eller 0709-477190.

Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad 2021-08-25, Uppdaterad 2021-10-07