Gott Liv på Backåkra Summit

På Backåkra Summit möttes Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd, en idé föddes och den 28 juni var det premiär

Gott Liv

Gott Liv är ett initiativ från Ystad Saltsjöbad och Sparbanken Syd i samarbete med Radio Active, Medborgarskolan, kommunerna Ystad, Tomelilla, Simrishamn och YA för att fler ska kunna få ett Gott Liv.

Idén föddes när Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd möttes på Backåkra Summit och kom fram till att de tillsammans ville skapa ett gott liv för våra äldre på särskilda boende.

Den 28 juni var det premiär på Ljuskällan där musikern Björn underhöll med sång och munspel. På plats fanns Angelica från Medborgarskolan som tog emot checken på 200 000kr. Medborgarskolan är den som kommer att hålla ihop arrangemangen och boka in kulturarbetarna som kommer att sätta guldkant på vardagen på många boende runt om i Sydöstra Skåne.

Redan nu är 40st bokningar klara men det kommer bli fler, många fler. I slutet av augusti planeras nämlingen ett arrangemang inspirerat av musikhjälpen där både privatpersoner och företag kan vara med och bidra till ett gott liv.

Alla pengar går oavkortat till att boka in aktöter inom kultursektorn till särskilda boende. Du kan läsa mer om projektet på Gott Livs facebooksida

Publicerad 2022-06-29, Uppdaterad 2023-11-30