A Sustainable Tomorrow

Den 15 september var det dags för oss att för tredje året i rad vara en officiell hubb för A Sustainable Tomorrow

A Sustainable Tomorrow

Klockan åtta välkomnades de drygt trettio deltagarna på vår officiella hubb på Ystad Studios Visitor Center. Vi började med en gemensam fika och därefter en introduktion av förmiddagen.

Det är 3:e året som vi är en officiell hubb och anledningen till det är att det går helt i linje med vårt koncept FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer. Genom att vara en officiell hubb skapar vi förutsättningar för att ta del av den senaste kunskapen och att utöka sitt nätverk.

I år var det nästan 10 000 deltagare vilket skapar fantastiska möjligheter. Programmet för dagen kan du läsa mer om på A Sustainable Tomorrows hemsida.

Summering av förmiddagen

Viktiga budskap för dagen var bland annat, vilken roll kan jag ta och var är min möjlighet till påverkan? Att ha en hållbarhetsstrategi och en kompass är nödvändigt för företag bland annat för att kunna attrahera personal, men också för att kunna vara en leverantör av produkter och tjänster i framtiden.

Hur bygger man ett starkt lag? Jo det handlar om människorna, rätt energi och tydiga visioner och mål, men vad utmärker ett vinnande lag? Jo ödmjukhet, kunskap och förmågan att samarbeta. Att våga låta eventuella misstag vara en väg till förbättringar.

Att det idag är bevisat att mångfald leder till ökad lönsamhet och ökad innovationskraft det är bevisat men mångfald leder inte alltid till jämlikhet. Det är jämlikhet som leder till mångfald.

A Sustainble Tomorrow 2023

Årets officiella hubb genomfördes av Ystads kommun i samarbete med Sparbanken Syd, nästa år blir det Sparbanken Syd som är den officiella hubben i samarbete med oss.

 

Varför är vi en officiell hubb för A Sustainable Tomorrow?

– Vi ser det som en naturlig del för att kunna skapa förutsättningar för ett bra företagsklimat med hållbar lönsamhet i fokus. I vår region finns en stor branschbredd och en vilja att arbeta över kommungränserna. Möjligheterna för affärsutveckling ökar genom synliggörande samtidigt som vi tillgängliggör den senaste kunskapen inom hållbarhetsområdet. Ett naturligt steg i vårt arbete med Ystadmodellen helt enkelt berättar Lotte Nilsson, Näringslivsutvecklare på Ystads kommun.

Läs hela intervjun på A Sustainable Tomorrows hemsida

Möjligheten att arrangera en digital hubb genomförs i samarbete med Sparbanken Syd.

- Folkbildning för en hållbar utveckling är grunden i Sparbanken Syds cirkulära affärsmodell. Vi vill bidra till ett välmående näringsliv och samhälle genom att stödja initiativ som möjliggör en långsiktig och lönsam omställning. AST är ett viktigt tillfälle för kunskapsspridning, inspiration och nätverkande; allt för att öka takten på den gemensamma omställningsresan. Därför är det en självklarhet för oss att helhjärtat stödja en AST hubb i Ystad tillsammans med Ystad Modellen, avslutar Henrietta Hansson, VD på Sparbanken Syd.

För de som vill finns det möjlighet att delta i nätverkslunch efteråt, anmälan krävs.

 

AST_pluggar_2022_FB-LI_024 AST_HUB_YSTAD_Logo_web

Publicerad 2022-01-28, Uppdaterad 2022-09-21