ukraina-49888899-rapeseed-field-in-the-early-summer-time.jpg

Vi söker chef till Ystad-Österlenregionens miljöförbund

Vill du bidra till samhällsnytta och hållbar utveckling? Vill du leda en organisation verksam inom ett viktigt område som påverkar människor idag och i morgon? Trivs du i en flexibel roll med många kontaktytor? Då kanske rollen som Miljöchef är något för dig?

Vi vill vara den myndighet som vi själva vill möta! Vi underlättar för våra kunder att följa lagar och krav. Vi lyssnar, för en respektfull dialog och anstränger oss att på ett tydligt sätt förmedla vad lagen kräver.

Ystad-Österlenregionen arbetar med myndighetsutövning åt våra medlemskommuner Simrishamn, Tomelilla och Ystad, utifrån flera lagstiftningar; framför allt miljöbalken, alkohollagen och livsmedelslagen.

Vi är placerade i Tomelilla och är idag ca 20 medarbetare.

Rollen

Du kommer att driva, samordna och leda miljöförbundet och tillsammans med medarbetarna utveckla arbetssätt och processer som gör att miljöförbundet kan utföra sitt viktiga uppdrag givet de förutsättningar som finns idag och i morgon.

Miljöförbundet är en professionell organisation. Det innebär att du i huvudsak kommer att leda en grupp universitets- och högskoleutbildade specialister där det handlar om att utveckla och säkerställa den professionella utvecklingen och kompetensen. Det finns en strategisk planeringsgrupp där du tillsammans med tre gruppledare bland annat arbetar med långsiktig planering.

Du har ett övergripande ansvar för budget, resultat- och personalfrågor men också den del som handlar om professionalitet i myndighetsrollen. Rollen är flexibel och du representerar miljöförbundet i olika sammanhang både när det gäller miljöförbundets medlemskommuner såväl som med andra organisationer och myndigheter.

Du rapporterar till ordförande i Ystad-Österlenregionens direktion. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att genomföras på slutkandidaten i enlighet med säkerhetsskyddslagen. För att kunna anställas i befattningen måste man efter genomförd säkerhetsprövning bedömas vara lämplig.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant med goda kunskaper inom miljöförbundets arbetsområde. Du har chefserfarenhet med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. Har du erfarenhet av samverkan med olika intressenter och förändringsledning är det också meriterande.

Du har förmågan att skapa en trygg och positiv arbetsplats och genom att arbeta med en hög grad av delaktighet skapar du förutsättningar för trygghet, tydlighet, effektivitet och utveckling.

Som ledare är du lyhörd, närvarande och tydlig. Du är stark och trygg i ditt ledarskap och tar ansvar för, och genomför de förändringar som behövs. Du är prestigelös och strukturerad, har en kommunikativ förmåga och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Låter det intressant?

I denna rekrytering samarbetar Ystad-Österlenregionens miljöförbund med Jefferson Wells. Har du frågor är du välkommen att kontakta Magnus Hallberg, chefsrekryteringskonsult på 040 660 63 14 alternativt Magnus.Hallberg@jeffersonwells.se . Din ansökan skickar du in via länken nedan senast den 4 december.

Publicerad 2023-11-08