Du kan bli en av oss!

Tillsvidareanställning miljöinspektör
2018-11-27

Ystad-Österlenregionens miljöförbund bildades 1 juni 2009 och omfattar myndighetsutövning d.v.s. tillsyn och kontroll i våra medlemskommuner Simrishamn, Tomelilla och Ystad. Vi arbetar med flera lagstiftningar men våra stora områden är den myndighetsutövning som sker med stöd av miljöbalken och livsmedelslagen. Vi är placerade i Tomelilla och är idag ca 20 medarbetare. Vi är en rökfri arbetsplats och har friskvårdsbidrag.

Vi vill vara den myndighet som vi själva vill möta genom att vi underlättar för våra kunder att följa lagar och krav. Vi lyssnar, vi för en respektfull dialog och förklarar på ett tydligt sätt vad lagen kräver för verksamheten.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med tillsyn och prövning inom miljöbalkens område i ett team som framför allt handlägger ärende inom industritillsyn och förorenad mark. Gruppen har ett starkt samarbete där ni ersätter och stöttar varandra i olika roller. Du ska även kunna vara beredd att ta andra arbetsuppgifter som ligger utanför teamets arbetsuppgifter men inom miljöbalkens område. Vårt arbetssätt kommer framöver att ske i projektform.

Kvalifikationer
Du är utbildad miljöinspektör eller har en relevant högskoleutbildning med goda kunskaper inom miljö – och hälsoskyddsområdet. Erfarenhet av tillsyn inom miljöbalkens område samt erfarenhet av tillsynsarbete är meriterande.  Du är service- och resultatinriktad och kan kommunicera tydligt både muntligt och skriftligt. Du ska tycka om att arbeta både i grupp och självständigt och innehar B-körkort. Du har goda IT-kunskaper och ser positivt på ett digitalt arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. I syfte att få en jämnare könsfördelning på arbetsplatsen ser vi gärna manliga sökande och vi välkomnar sökanden med olika bakgrund.

Övrigt
Vi har fyra gasdrivna tjänstebilar, åker kollektivt till möte och kurser och cyklar inom närområdet. Det finns möjlighet att få använda egen bil om så önskas.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer kommer att ske löpande.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare anställning
Omfattning: Heltid (100 %)
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning

Tillträde: 1 februari 2019 eller efter överenskommelse

Upplysning om tjänsten

Miljöchef Carina Barthel, 0417-57 35 23 eller via e-mail: carina.barthel@ystadosterlenmiljo.se
Stf miljöchef Ulf Olsson 0417-57 35 14 eller via e-mail: ulf.olsson@ystadosterlenmiljo.se

Låter det intressant?

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer kommer att ske löpande och anställningen kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Välkommen med Din ansökan senast 2018-12-15 med referens nr 20181215 via e-post till; exp@ystadosterlenmiljo.se eller till adress; Ystad-Österlenregionens miljöförbund, Gladanleden 2, 273 36 Tomelilla.

 

 

Publicerad 2018-11-28