Instruktioner för publicering

Här finns instruktioner för publicering av aktiviteter på ystad.se/lov.

Denna information vänder sig till kommunala verksamheter, som själva ansvarar för att publicera sina lovaktiviteter på ystad.se/lov. Saknar du som webbredaktör behörighet till sidan? Begär detta helpdeskweb@ystad.se.

Se detta klipp först: Så här skapar du ett nytt inlägg i epi-server (länk till youtubeklipp)

Inläggens utseeende och specifika instruktioner

 1. Sidan hittar du under "Fritid" och heter "Lov i Ystad". Sidan kräver behörighet som du får via kontaktuppgifterna nedan.
 2. Klicka på sidan 'Lov i Ystad' (så att den är markerad) och därefter på den lilla symbolen ute till höger intill sidnamnet (tre linjer och pil ned) för att välja "ny sida", vilket här betyder nytt inlägg.
 3. Välj redigeringsläge för att få tillgång till alla redigeringsfunktioner: Längst upp till höger bredvid Publicera finns två mindre knappar som anger redigeringsläge. Klicka på den högra (Alla egenskaper) så att den är aktiv och blå.
 4. Skriv ingressen så här (exempel): 21 feb | För åk 4-9 | Arrangör: Ungdomens Hus
 5. Brödtext: Börja med en beskrivande, lockande text om aktiviteten. Nedanstående rubriker ska sedan finnas med i angiven ordning:
  • Datum: Ange aktivitetsdatum och tid
  • Plats: Verksamhetsnamn, adress
  • För åldern/årskurs:
  • Pris: Ange pris per person eller skriv GRATIS
  • Medtag: Skriv bindestreck om deltagaren inte behöver ta med sig något
  • Anmälan: Ange om föranmälan krävs, hur man anmäler sig och ev max antal platser
  • Lägg även till ev bilder sist i inlägget. Tänk på att hålla bildstorleken nere till max 1 mb/bild.
 6. Kategorier: Ange en eller flera åldersgrupper som aktiviteten vänder sig till. Ange en kategori per rad i fältet "kategorier" längre ner på sidan: Åk F-3, Åk 4-6, Åk 7-9. Kategorin Gratis kan också läggas till på en egen rad, om så önskas. Exempel: Ange kategori F-3 även om aktiviteten riktar sig enbart till delar av den (tex åk 2-3). Det är viktigt att kategorierna stavas exakt som ovan, för att alla aktiviteter ska hamna i rätt kategori.
 7. Klicka på Inställningar och ta bort krysset framför Aktivera kommentarer för att avaktivera kommentarsfunktionen för inlägget.
 8. Klicka på knappen Verktyg överst på sidan, i det gråa fältet, och välj "Hantera utgångsdatum och arkivering". Sätt utgångsdatum till en timme efter aktivitetens slut. Klicka på "spara". (Inlägget försvinner från programmet vida angiven tidpunkt)
 9. Klicka på Publicera uppe till höger på sidan och välj "Schemalägg publicering". Sätt rätt publiceringsdatum för aktuellt lov (se infosidan, avsnitt Deadlines) och tidpunkten 8:00. Klicka på "Schemalägg". Ska inlägget publiceras direkt används inte schemaläggning.

 

Publicerad 2019-01-07, Uppdaterad 2024-05-21