Kristdemokrater från kommun, region och Riksdag på besök

Fredagen den 18/11 2016 besökte politiker från Kristdemokraterna i Riksdagen, Region Skåne och Ystads kommun Ystad Hamn för att lära sig mer om hamnens expansiva utveckling.

Riksdagsledamöterna Sofia Damm (KD) och Robert Halef (KD) samt Josef Anders (KD) från Region Skåne och Göran Göransson (KD) från Ystads kommun besökte under fredagen Ystad Hamn. Politikerna fick höra om hamnens goda utveckling som bland annat betyder att man projekterar två nya färjelägen i den yttre hamnen då större färjor förväntas om ett par år.

”Vi har under besöket fått möjlighet att lära oss mer om utvecklingen i Ystad Hamn och hur hamnen påverkar regionen. Det är glädjande att höra om den positiva utvecklingen för hamnen och visionerna för framtiden. Vi måste tillsammans se till att detta ger en positiv effekt för hela regionen”, säger Sofia Damm, riksdagsledamot från Blentarp.

Ystad Hamn har haft ökande trafik från både Polen och den danska ön Bornholm de senaste åren och väntar nya rekordvolymer under 2016. I augusti skrev hamnen under en avsiktsförklaring om att bygga två nya färjelägen i den yttre hamnen då rederiet Polferries ska bygga två nya och mycket större färjor till rutten Ystad-Swinoujscie.

Med mer trafik via hamnen är det dock mer brådskande än någonsin att finna en långsiktig lösning för kapacitetsutmaningarna med E65 och Dragongatan i Ystad.

”Vi är alltid glada när politiker från Riksdagen och Region Skåne vill besöka oss och höra om hamnens utveckling. För att denna positiva utveckling ska kunna fortsätta är det avgörande att vi finner en lösning för E65 och Dragongatan i Ystad, som är en flaskhals för trafiken och den regionala utvecklingen”, säger Björn Boström, VD Ystad Hamn.

På bilden ses Robert Halef, Björn Boström, Josef Ander, Göran Göransson och Sofia Damm

Publicerad 2016-11-18