Riksdagskandidat uppmärksammade Ystad Hamn

Rikard Larsson (S), regionråd i Region Skåne och en stark opinionsledare i hela Skåne, besökte torsdagen den 22 maj Ystad Hamn för att upplysas om hamnens positiva utveckling och framtidsutsikter.

Under torsdagen hade hamnens verkställande direktör Björn Boström bjudit in Rikard Larsson för en rundvisning i Ystad Hamn. Rikard Larsson är gruppledare för Socialdemokraterna i regionstyrelsen i Region Skåne och kandiderar nu till Riksdagen vid valet i september. Han är nummer tre på Socialdemokraternas kandidatlista i Skånes län södra. Ystad Hamn blev extra glada då Rikard tog sig tiden att besöka hamnen mitt i sitt kampanjande för Riksdagen. 

Björn Boström berättade under rundvisningen om den växande godstrafiken till och från Polen men även om Ystad Hamns utveckling till att förra året blir Sveriges tionde största hamn och, åter igen, tredje största färjepassagerarhamn. Björn Boström berättade också om den kommande upphandlingen av trafiken till Bornholm som med största sannolikhet kommer att betyda mer trafik, samt engagemanget i att stärka stråket Ystad-Swinoujscie inom arbetet i CETC - Central European Transport Corridor, som även Regione Skåne deltar i.

Vidare diskuterades utmaningen med att förbättra infrastrukturen i Ystad till och från hamnen samt behovet av en utbyggd E65 som också betyder väldigt mycket för ystadborna och det regionala näringslivet.

  Hamenns VD Björn Boström med regionrådet och riksdagskandidaten Rikard Larsson

Hamnens verkställande direktör Björn Boström tillsammans med regionrådet och riksdagskandidaten Rikard Larsson.

Publicerad 2014-05-22