Ystad Hamn bjöd in till företagsbesök

Den 3 mars 2016 bjöd Ystad Hamn tillsammans med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren in till företagsbesök för intresserade aktörer i regionen. Ombord på Unity Lines m/s Skania fick deltagarna höra mer om hamnen och dess framtidsplaner.

Företagsbesöket arrangerades tillsammans med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, som bjöd in sina medlemsföretag till ett studiebesök i Ystad. Förutom en guidad visning i hamnen fick deltagarna höra mer om hamnens planer inför framtiden samt hur hamnen rustar för att kunna möta framtidens fortsatt ökade volymer och större fartyg.

”Det är fantastiskt roligt att Handelskammarens företag visat intresse för att komma till Ystad idag och få se hamnen på nära håll. Det är ibland en utmaning att förmedla hur viktig god infrastruktur är för en region, samt hur vi som hamn måste anpassa vår verksamhet i takt med den internationella utvecklingen. Det var spännande att få berätta mer ingående om detta vid dagens träff” sa Björn Boström, VD för Ystad Hamn Logistik AB.

Besöket i Ystad Hamn gav Handelskammarens medlemsföretag en möjlighet att se och höra mer om utvecklingen i östra Skåne, en del av Öresundsregionen som allt fler inser vikten av och kan se potential i.

”Intresset för dagens besök har varit stort och våra medlemmar har sett positivt på att få höra mer om utvecklingen i regionen, trafiken till Bornholm och Polen samt vilka planer hamnen har inför framtiden. Vi är glada över att vi fick till ett besök i hamnen idag och hoppas kunna komma tillbaka snart igen” sa Johanna Krantz, projektledare på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Hamnens VD Björn Boström informerar

Ystad Hamns VD Björn Boström informerar besökarna om hamnens verksamhet

Publicerad 2016-03-04