Fadderskola

Vi har på Köpingebro skola sedan 1991 en fadderskola i Honduras i Centralamerika. Skolan  ligger i barnbyn SOS CHILDREN VILLAGE TELA HONDURAS.

Detta startade vi som en del i vårt arbete med internationell förståelse, för att ha något konkret att återkomma till varje år. Honduras är ett av de fattigaste länderna i Latinamerika.

 

Fadderskolan har vi genom stiftelsen SOS-barnbyar, vars ide´ är att ta hand om föräldralösa barn, värna om deras framtid genom att ge dem ett hem, en fostermamma och skolundervisning.

Varje läsår På FN- dagen uppmärksammar vi vår fadderskola speciellt. Då får våra elever veta vad som berättats för oss i de rapporter vi får två gånger om året från barnbyn i Honduras.

 Bland annat får vi veta hur många pojkar och flickor som för tillfället finns i barnbyn , vad man gör på skolan och vilka framsteg eleverna gör.

Under november månad har vi sedan en frivillig insamling till fadderskolan under mottot:

 

                         ” Många bäckar små ,blir en stor å"                                                                                              /  Maria Lalin-Idemark                                                                                                                                   kontaktman för fadderskolan

Läs mer om Honduras och vår fadderskola på www.sos-barnbyar.se 

I år blev insamlingen rekord stor och vi har skickat 4422:- till vår fadderskola i Honduras. Ett stort Tack!

Publicerad 2017-06-15, Uppdaterad 2018-01-30