Fotbollsakademin

Hos oss får du möjlighet att spela fotboll på skoltid
Hösten 2018 startade en fotbollsakademi på Norreportskolan. Fotbollsakademin är en ”fotbollsskola” där målet är att du ska utvecklas som fotbollsspelare och att du ska bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

 

Fotboll hörna


Bakgrund
Initiativtagare för hela den ursprungliga verksamheten är Richard Ohlqvist, nuvarande rektor på Swedbanks Stadions fotbollsakademi och Malmö FF:s Staffan Tapper. Staffan Tapper har spelat över 400 matcher för Malmö FF, har varit med om två VM och var lagkapten när Malmö FF spelade final i Europacupen/Champions League 1979. Staffan har också framgångsrikt arbetat i skolan som speciallärare. Fotbollsakademin leds av kunniga och professionella lärare och tränare.


Profilelever på Norreportskolan
Fotbollsakademieleverna kommer att finnas på Norreportskolan tillsammans med övriga elever men tre gånger i veckan kommer de att ta sig ut till Sandskogens idrottsplats för fotbollsträning. En förutsättning för att vara med på samtliga träningar är att eleverna sköter sitt övriga skolarbete.


Varför deltar Malmö FF i fotbollsakademin?
Malmö FF har en lång tradition av att engagera sig för ungdomars utveckling, både på och utanför planen. De har genomfört många olika aktiviteter som handlar om allt ifrån att ge barn och unga en meningsfull fritid till arbete mot våld och rasism. Fotbollen och idrotten är en viktig möjlighet att nå ut till ungdomar.

Självklart kommer fotbollsakademins elever att utvecklas som fotbollsspelare och det har både eleverna själva, Malmö FF och övriga klubbar i regionen glädje av. Men det främsta målet med fotbollsakademin är att bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

Fotboll ben

 

Vilka elever letar vi efter till Fotbollsakademin?
För att få plats på Fotbollsakademin handlar det inte om att vara den bästa fotbollsspelaren. Det handlar inte heller om att vara bäst i skolan. Det handlar om att visa ett intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll och en vilja att utvecklas på båda områdena.

 

 

 

OBS! Provspelet är flyttat för att vi ska kunna Corona-säkra. Provspelet blir fredagen den 29/1. Ni kommer att få ett mail med vilken tid just DU ska vara i Nils Holgersson-hallen i Skurup.

  • Mellan den 27 januari och 17 februari måste alla göra ett skolval via Mitt skolval, mittskolval.se. Fotbollsakademin ligger enbart som alternativ för de elever som gjort anmälan via blankett i december. För eventuella interkommunala elever syns enbart Fotbollsakademin.
  • Vecka 11 får alla elever besked gällande placering, inklusive fotbollsakademin. Besked kommuniceras inte ut innan dess.

 

Tyvärr kan vi pga pandemin inte erbjuda information från Norreport och MFF inför ansökan till fotbollsakademin. Nedan kan ni klicka er vidare till två filmer från MFF.

https://vimeo.com/malmoff/download/483573291/8d3977b082

https://vimeo.com/malmoff/download/483573747/e008ef75b6

Lösen till båda: akademi

 

 

Publicerad 2017-06-13, Uppdaterad 2021-03-11