Fotbollsakademin

Hos oss får du möjlighet att spela fotboll på skoltid
Hösten 2018 startade en fotbollsakademi på Norreportskolan. Fotbollsakademin är en ”fotbollsskola” där målet är att du ska utvecklas som fotbollsspelare och att du ska bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

 

Fotboll hörna


Bakgrund
Initiativtagare för hela den ursprungliga verksamheten är Richard Ohlqvist, nuvarande rektor på Swedbanks Stadions fotbollsakademi och Malmö FF:s Staffan Tapper. Staffan Tapper har spelat över 400 matcher för Malmö FF, har varit med om två VM och var lagkapten när Malmö FF spelade final i Europacupen/Champions League 1979. Staffan har också framgångsrikt arbetat i skolan som speciallärare. Fotbollsakademin leds av kunniga och professionella lärare och tränare.


Profilelever på Norreportskolan
Fotbollsakademieleverna kommer att finnas på Norreportskolan tillsammans med övriga elever men tre gånger i veckan kommer de att ta sig ut till Sandskogens idrottsplats för fotbollsträning. En förutsättning för att vara med på samtliga träningar är att eleverna sköter sitt övriga skolarbete.


Varför deltar Malmö FF i fotbollsakademin?
Malmö FF har en lång tradition av att engagera sig för ungdomars utveckling, både på och utanför planen. De har genomfört många olika aktiviteter som handlar om allt ifrån att ge barn och unga en meningsfull fritid till arbete mot våld och rasism. Fotbollen och idrotten är en viktig möjlighet att nå ut till ungdomar.

Självklart kommer fotbollsakademins elever att utvecklas som fotbollsspelare och det har både eleverna själva, Malmö FF och övriga klubbar i regionen glädje av. Men det främsta målet med fotbollsakademin är att bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

Fotboll ben

 

Vilka elever letar vi efter till Fotbollsakademin?
För att få plats på Fotbollsakademin handlar det inte om att vara den bästa fotbollsspelaren. Det handlar inte heller om att vara bäst i skolan. Det handlar om att visa ett intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll och en vilja att utvecklas på båda områdena.

 

 

 

Viktiga datum 2019/2020 för dig som söker till fotbollsakademin

8 november Provträning på idrottplatsen i Ystad, 14.00 - 15.30.
29 november Provträning på idrottplatsen i Ystad, 14.00 - 15.30.
10 december Informationsmöte klockan 18.00 i Norreportskolans skolrestaurang.
13 december Ansökan till fotbollsakadmin ska vara inskickad till Norreportskolan. Adress framgår på blanketten.
24 januari Uttagning i Nils Holgerssonhallen i Skurup 13.00 - 15.00.
24 januari Digitalt önskemål om skolplacering öppnar. Dags att önska fotbollsakademin.
12 mars Aktuell info gällande antagning:

Gällande fotbollsakademi om man är elev från annan kommun än Ystad: ni beräknas få brev via post idag eller imorgon.

Gällande alla er Ystad-elever får ni aktuell information via mail idag, 12/3. Detta gäller både fotbollsakademi samt er som väntar på placeringsbesked gällande Norreport eller Västerport.

 

 

 

Vårdnadshavare till elever som sökt fotbollsakademin via en särskild ansökningsblankett (hittas på denna sida) och provspelat måste även göra en ansökan via e-tjänsten. (Öppnar 24 januari) Inloggning sker med e-legitimation.  Fotbollsakademin finns då som alternativ enbart för de elever som gjort ansökan dit. Det är möjligt att rangordna fotbollsakademin som övriga önskemål. Om eleven är folkbokförd i annan kommun än Ystad syns enbart fotbollsakademin som alternativ.

Läs mer om önskemål om skolplanering i Ystads kommun

 

Välkomna!

 

 

Publicerad 2017-06-13, Uppdaterad 2020-03-12