Fotbollsakademi

Hos oss får du möjlighet att spela fotboll på skoltid
Hösten 2018 startade en fotbollsakademi på Norreportskolan. Fotbollsakademin är en ”fotbollsskola” där målet är att du ska utvecklas som fotbollsspelare och att du ska bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

I första klassen är vi 24 elever, varav 18 pojkar och 6 flickor födda 2005. Dessa elever har möjligheten att kombinera studier med fotbollsträning tre gånger i veckan. Inför 2019 är det pojkar och flickor som är födda 2006 som är välkomna att söka.

 

Fotboll hörna


Bakgrund
Initiativtagare för hela den ursprungliga verksamheten är Richard Ohlqvist, nuvarande rektor på Swedbanks Stadions fotbollsakademi och Malmö FF:s Staffan Tapper. Staffan Tapper har spelat över 400 matcher för Malmö FF, har varit med om två VM och var lagkapten när Malmö FF spelade final i Europacupen/Champions League 1979. Staffan har också framgångsrikt arbetat i skolan som speciallärare. Fotbollsakademin leds av kunniga och professionella lärare och tränare.


Profilelever på Norreportskolan
Fotbollsakademieleverna kommer att finnas på Norreportskolan tillsammans med övriga elever men tre gånger i veckan kommer de att ta sig ut till Sandskogens idrottsplats för fotbollsträning. En förutsättning för att vara med på samtliga träningar är att eleverna sköter sitt övriga skolarbete.


Varför deltar Malmö FF i fotbollsakademin?
Malmö FF har en lång tradition av att engagera sig för ungdomars utveckling, både på och utanför planen. De har genomfört många olika aktiviteter som handlar om allt ifrån att ge barn och unga en meningsfull fritid till arbete mot våld och rasism. Fotbollen och idrotten är en viktig möjlighet att nå ut till ungdomar.

Självklart kommer fotbollsakademins elever att utvecklas som fotbollsspelare och det har både eleverna själva, Malmö FF och övriga klubbar i regionen glädje av. Men det främsta målet med fotbollsakademin är att bli behörig till gymnasieskolans nationella program.

Fotboll ben

 

Vilka elever letar vi efter till Fotbollsakademin?
För att få plats på Fotbollsakademin handlar det inte om att vara den bästa fotbollsspelaren. Det handlar inte heller om att vara bäst i skolan. Det handlar om att visa ett intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll och en vilja att utvecklas på båda områdena. Ansökan till fotbollsakademin finns på Norreportskolans hemsida http://ystad.se/skola/grundskola/grundskolor-i-ystad/norreportskolan/

 

Info gällande läsåret 20-21

Information gällande ansökan till MFF-akademin på Norreportskolan inför läsåret 20-21.
-Provträningar på idrottsplatsen i Ystad blir den 8/11 samt den 29/11 kl. 14-15.30.
-Informationsmöte på Norreportskolan den 10/12 18.00.
-Uttagning i Nils Holgerssons hallen i Skurup den 24/1-20 kl. 13-15.

Ansökningsblanketten ska senast vara inskickad den 13/12 till Norreportskolan. Adress m.m. framgår på blanketten.  

Välkomna!

 

 

Publicerad 2017-06-13, Uppdaterad 2019-10-17