Skolmat på Norreport

Norreports Skolrestaurang

 

I köket arbetar Cecilia, Iwona och Camilla. I restaurangen serveras lunch till elever från Norreportskolan.

Till varje lunch serveras en salladsbuffé,  hårtbröd, bordsmargarin, ekologisk lättmjölk och vatten.

Restaurangen har öppet 07:15-08:00 då vi serverar frukost till ett självkostnadspris på 15kr (måndagar samt fredagar är frukosten gratis). Lunchen serveras mellan 11:30-13:00. Ni kan även beställa en mellanmålspåse för 23kr. Den beställs innan klockan 12:00 och avhämtas i restaurangen mellan 13:30-15:00.

Ett par gånger per termin har vi matråd där det diskuteras matfrågor och matsalsmiljö.

Måltider

Måltiderna ska medverka till att ge barn och ungdomar goda matvanor, god hälsa och bästa förutsättningar för att utvecklas och må bra. Måltiderna fördelas jämnt över dagen utifrån de riktlinjer som finns från Livsmedelsverket.

Måltiden i skolan

Alla skoldagar erbjuds frukost och mellanmål i skolrestaurangerna. De flesta skolrestauranger har öppet 07.15-08.00 för elever som inte är inskrivna i fritidsverksamheten, hör hur det är på just din skola! Detta är en god möjlighet för föräldrar att säkra upp att barnen äter frukost innan skoldagen. Ingen föranmälan krävs. Maten tillagas på plats i våra tillagningskök.

Priser

Frukost 12kr och mellanmål 18kr.

Lunchen är kostnadsfri och eleverna erbjuds en härlig grönsaksbuffé där säsongens grönsaker ingår. Det ingår även dressing, hårt bröd, bordsmargarin, ekologisk lättmjölk samt vatten.

Varje dag erbjuds även ett vegetariskt alternativ för samtliga.

Frukt som mellanmål finns att köpa i skolrestaurangen till ett förmånligt pris.

Vi följer livsmedelsverkets riktlinjer "bra mat i skolan och bra mat i förskolan"

Skollunchen ska tillgodose 30% av det totala dagsintaget av energi, den ska kompletteras med god och näringsrik frukost, mellanmål och middag.

Matråd

På varje skola och en del förskolor finns det matråd. I dessa deltar elever, kock, och rektor eller lärare. Frågor som diskuteras är pågående meny, temadagar, ordningsregler och samarbete kring temaarbete i skolan och förskolan.

Specialkost/avvikande kost

Alla som är i behov av specialkost eller avvikande kost ska få möjlighet att serveras detta. Specialkost/avvikande kost serveras av medicinska, etniska och religiösa skäl. För medicinska skäl krävs ett läkarintyg. Kontakta gärna köket för att diskutera ditt barns behov.

Kontakt

Kostenheten
Marie Balksäter
Enhetschef
maria.balksater@ystad.se
0411-57 72 28


Norreports Skolrestaurang
Cecilia Nilsson
Förstekock
cecilia.nilsson@ystad.se
0411-57 75 09

Publicerad 2021-06-15, Uppdaterad 2023-09-14