Hallbarhet_och_nya_affarer_Bild_Angelica_(1).jpg

Simrishamn

Hur har det varit att samverka där Ystad styrt och drivit projektet?

Ja... Ibland i otakt och felsynkat men perfekt när det varit dags för eventen och att möta företagen. Himla bra, alla har bidragit på sitt sätt. Några betydligt mer.

Vilka fördelar och vinster ser du med denna form av samverkan?

Massor med fördelar och stora vinster. Det finns ju ingen av våra kommuner som i det dagliga arbetet kan eller har resurser att dra en sådan här satsning.

Lyckligtvis har Ystad haft möjlighet just nu - att vara dragare. Vi andra har ställt upp med det vi kunnat. Vinsten är också att det är ett lokal satsning (med hjälp av andra som bl a. LU o TVS) . Hade det bara varit ett initiativ från t. ex ALMI, IUC eller Region Skåne hade vi aldrig fått detta lokala engagemang bland våra företag.

Ser du några förbättringsområden? Specificera gärna

Ganska långt mellan eventen. Uppföljning och påtryckning mellan dessa kunde i de allra bästa av världar varit större, men jag upplever den som bra nog.

Vilken återkoppling har du fått från företagen i din kommun?

Positiv, de har sett fram emot nästa event och säger sig haft nytta av de tidigare. Och kom ihåg i höstas när vi var på Skeppet i Simrishamn. Företagen ville ju inte sluta eller åka hem.

Skulle du rekommendera andra organisationer att arbeta på liknande sätt? Finns det några fallgropar?

Ja, om de har resurser till det – för det krävs. Enstaka träffar o möten kan man ha, men det här har och är något helt annat.

Övrigt

Ser fram emot nästa träff!

//Lars Persson, Näringslivsutvecklare Simrishamns kommun

Publicerad 2022-06-03, Uppdaterad 2023-06-08