FNs_hallbarhetsmal_-_ett_smorgasbord_for_nya_affarer_Bild_Ystads_kommun_(2).JPG

Tillväxt Syd

För att kunna arbeta konkret och resultatinriktat när företagen identifierat nästa steg i sin verksamhetsutveckling, kan det behövas rådgivning, finansiering eller utbildning. Som kommun kan man skapa förutsättningarna men därefter behövs andra aktörer som tar vid

Jörgen Reiman Ehle arbetar som verksamhetsledare i Tillväxt Syd och berättar om arbetet från start och återkopplingen som han fått från företagen.

Detta är en process där vi haft ett tätt samarbete med Näringslivskontoret i Ystad, både vad gäller styrning och drift. Vi ser väldigt positivt på denna formen av samarbeten där vi tillsammans når ut och hjälper till att skapa förutsättningar för företagen i kommunerna.

Samarbeten mellan kommunerna är väl i grunden en fördel och vi jobbar ju alla mot samma mål. Kan vi sedan få till en kontinuerlig dialog och ett nätverk mellan kommun, företagare och oss i Tillväxt Syd så når vi ännu längre. Det blir en mycket värdefull symbios. Här får vi möjligheten att få en större effekt och jag tror att det betyder mycket för företagen att höra från andra i samma situation som delar sina funderingar och erfarenheter.

Vi vill att så många som möjligt tar del av detta och är glada för att intresset har varit så stort.

Jag har faktiskt bara fått positiv feedback från företagen. Många som gått in i detta koncept av nyfikenhet och kommit ut med nya insikter och med en vilja att komma igång. Härligt med detta driv!

Detta har varit en form som har visat sig fungera väldigt väl. Och jag vill återigen lyfta fördelarna med samarbeten mellan kommunerna. Viktigt att kunna nå ut till många, men också att man hjälps åt.

Publicerad 2023-06-03, Uppdaterad 2024-02-26

Kontakt

Tillväxt Syd
Jörgen Reiman Ehle
Verksamhetsledare
070-920 08 56