Att nå ett mål

Publicerad: 2018-12-12 11:40

Ystad 20181211


Att jobba med stora byggprojekt är lite som att cykla Tour de France i tre till fyra år i sträck; det består av många och varierade etapper. Vissa etapper varar i månader och andra i bara ett par minuter. Det som krävs är ett bra team man litar på, med en bred och varierad kompetens, för att orka eller överhuvudtaget klara av att ta sig förbi alla de svårigheter och hinder som kommer i ens väg. Ingen kan allt men i ett bra team får alla bidra med det man är bäst på och tillsammans blir 1 + 1 mer än 2!

Just idag har vi gått i mål efter en flera månader lång ”bergsetapp” med branta stigningar och hiskeliga utförsåkning i maxfart! Vi i projektet har sedan i maj jobbat med att ta fram en system- och bygglovshandling. Lite grovt sammanfattat är det de ritningar och handlingar vi lämnade in till Stadsbyggnadskontoret första veckan i oktober tillsammans med vår bygglovsansökan. Sedan har de stötts och blötts, skickats på remiss, frågor besvarats, handlingar kompletterats och idag är dagen då vi gick i mål på denna etapp. I eftermiddags så fattade Myndighetsnämnden beslut om att bevilja Källan bygglov!

Över 60 personer har under denna period aktivt jobbat med detta projekt som expert/konsult/ entreprenör/beställare/verksamhet eller utförare/granskare. Ytterligare lika många har varit med och bidragit med information eller input i stort och smått. Oavsett vilken roll vi har, har vi tillsammans skapat och gjort tanken om den nya förskolan och skolan i Ystad till något verkligt som nu finns på en ritning, en beskrivning och en bild och som snart kommer att finnas i fysisk form. Vilket racingteam!

För att orka hela loppet fram till 2020 så stannar jag upp just idag och firar att ett delmål har nåtts och vilket mål sedan. Att få vara nöjd med både produkten och processen som ledde fram till den, att känna att vi gjorde det absolut bästa vi kunde med de förutsättnings som getts oss; det känns bra! Heja Källan och heja oss!

/Ann-Sofi Eriksson, byggprojektledare, 

3D-bild från Horizon

Kategorier: Uppdatering, Information, Bygglov

Kommentarer