Blekeskolans elever

Publicerad: 2019-02-03 13:27

Eleverna i årskurs 4 på Blekeskolan följer bygget av Källan med största intresse. Vi är ju en del av de elever som ska börja där så fort skolan är klar! Om allt går som planerat så kommer vi att avsluta mellanstadiet och gå vårterminen i årskurs 6 på Källan. Det ser vi mycket fram emot!

För att följa utvecklingen av bygget så går vi dit i slutet av varje månad och fotograferar. Vi startade i oktober och har alltså bara dokumenterat under några månader, men vi har redan sett att det hänt en del. I skolan pratar vi om bygget och kopplar det till det centrala innehållet i speciellt NO och teknik. Vi diskuterar hållbar utveckling, isolering, uppvärmning, ljus/ljud, konstruktionsarbeten, arbetsmiljö, sanering av marken och varför, materialval och lärmiljöer. Det är också intressant att prata om alla olika yrkesgrupper som är inblandade i bygget. 

Det började med att vi fick titta på ritningar som fanns på skolan och alla elever fick komma med tankar och synpunkter. 

                                             

   

 

 

 

 

 

 

 

Första gången gick vi alla gemensamt till bygget för att titta och dokumentera. Då var det full aktivitet med grävskopor, ångvält och lastbilar som transporterade bort jord med mycket torv och vi såg även att det kom lastbilar med ny och bättre jord. Det är ju viktigt att det blir en bra grund att bygga Källan på! 

                                                                    

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi längtar tills bygget är klart... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier: Elever08, Delaktighet, Byggprocess

Kommentarer