Insatser fristående verksamhet
I vårt hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande arbete erbjuder Barn- och elevhälsan ett flertal insatser till personal vårdnadshavare samt barn- och elever. Nedan hittar du insatser som Barn -och elevhälsan genomför i samråd med fristående verksamheter.
Bedömning inför mottagande i grundsärskolan och gymnasiesärskolan
Består av en medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk bedömning (specialpedagogisk kompetens).
Begäran om handledning
Erbjuds till personal, arbetslag eller mixade grupper i förskola och skola. I handledning ges möjlighet att reflektera, stärkas och utvecklas i yrkesrollen. Fyll på verktygslådan!
Begäran om insats
Begäran om insats på individ- grupp eller skolnivå.
ESTER - Evidensbaserad STrukturerad bEdömning av Risk och skyddsfaktorer
ESTER är en strukturerad, forskningsbaserad bedömning av risk och skyddsfaktorer för elever i riskzon för normbrytande beteende. Det primära syftet i en ESTER-bedömning är att fungera som ett beslutsstöd inför vilka insatser som ska sättas in till eleven.
K3- kvalitet, kunskap, kartläggning
En pedagogisk kartläggningsmodell för barn och elever som ger information om individens styrkor och svårigheter. Kartläggningen baseras på frågor till personal, föräldrar och barn/elev.
Nätverksmöte
I samverkan med socialförvaltningen hålls Nätverksmöte som är en metod för nytänkande och samordning utifrån olika behovsområden.
Observation
Observationer i förskole- och skolmiljö sker med utgångspunkt från uppgjord handlingsplan på individ- grupp eller organisationsnivå.
Råd, stöd och konsulation
Personal erbjuds stöd i medicinska, pedagogiska, psykologiska och frågor.
Publicerad 2020-11-29, Uppdaterad 2022-04-19