SKR

Den 9 juni deltog vi på Sveriges kommuner och regioners konferens för att prata om Ystadmodellen

Ystadmodellen sprids och därmed smörgåsbordet för hållbar lönsamhet

Johan och Lotte var inbjudna till SKR:s konferens den 9 juni med temat: Agenda 2030 -hållbar utveckling tillsammans med näringslivet"

Det var ett gediget program som startade redan klockan nio där Linda Ahlford och Fredrik Berglund, SKR hälsade välkomna och vägledde oss igenom dagens agenda.

Först ut var Kerstin Lindvall, ICA:s hållbarhetschef med temat ICA -ett globalt och lokalt företag där hållbarhet är en del av affären.

Därefter var det mellansnack och reflektioner med Philip Thunberg, näringspolitisk expert inom hållbarhet och infrastruktur hos Företagarna.

Helena Jönsson och Kerstin Söderström från Glokala Sverige pratade under temat varför kommuner arbetar med Agenda 2030 och hur Glokala Sverige stöttar det arbetet.

Gabriel Wikström, nationell samordnare för Agenda 2030 lyfte frågan hur vi når de högt ställda målen i Agenda 2030 och hur vi gör för att ta oss dit. Att partnerskap mellan olika aktörerna är avgörande.

På eftermiddagen var det dags att välja bland olika lärpass och här hittade vi flera kommuner som vi kommer att prata vidare med, utbyta erfarenheter och identifiera nya möjligheter.

Näst sist i programmet var det dags för oss och det var ju såklart lite nervöst att på kort tid i livesändning presentera konceptet FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer och Ystadmodellen på ett konkret sätt.

Konferensen avslutades med Rebecka Carlsson på temat Exponentionell klimatomställning. Rebecka lyssnade vi på vid senaste A Sustainable Tomorrow konferensen och blev väldigt inspirerade redan då.

Stort tack till SKR som bjöd in oss som talare.

ystadmodellen SKR

Publicerad 2021-06-10, Uppdaterad 2023-10-09