Trivselregler

För hög säkerhet, god hygien och en trivsam miljö i Ystad Arena ber vi dig att läsa igenom våra trivselregler.

Duscha alltid före bad

För allas trevnad är det viktigt att du alltid duschar före bad. Just nu informerar vi lite extra om just hygienen på badhuset. Det kommer att finnas tydlig information i omklädningsrummen och på våra skärmar. Badpersonalen svarar gärna på dina frågor.

På kroppen och i håret sitter smuts, hudavlagringar, produktrester och bakterier. Om du inte duschar sprids din smuts i bassängen och mer klor behöver tillsättas i badvattnet för att rena det. En hög klorhalt kan irritera huden och ögonen.

Duscha alltid noga med tvål och schampo – utan badkläder – före bad och bastu. Klor fastnar inte på ren hud och du luktar inte klor efter badet. Ju mindre klor som behöver tillsättas i badvattnet desto bättre blir miljön för både besökare och personal. Dessutom blir slitaget på interiören mindre och vårt badhus håller längre!

Generella regler

 • Följ personalens anvisningar, uppmärksamma skyltar och visa hänsyn mot övriga badgäster.

 • Barn upp till 10 år måste medföljas av vuxen som byter om till badkläder och badar tillsammans med barnet. Samma gäller alla som inte är simkunniga (200 m på djupt vatten, varav 50 m i ryggläge). Medföljande vuxen är alltid ansvarig för barns säkerhet. Lämna aldrig barn utan uppsikt!

 • Dusch och tvätt innan bastu och bad är obligatoriskt av hygienskäl.

 • I bastun används handduk att sitta på.

 • I bassänger och ångbastu används badkläder avsedda att bada i. Underkläder och andra kläder i bomullsmaterial är förbjudna.

 • Ytterskor förvaras i skåpet, men använd gärna rena inneskor. På eget ansvar kan man även lämna sina ytterskor i avsedda skohyllor.

 • Barnvagnar placeras utanför omklädningsrummen på anvisad parkering.

 • Blöjbarn ska använda badbyxor eller badblöja.

 • Ystad Arena Bad ansvarar inte för kvarglömda eller borttappade saker. Upphittade saker förvaras vid receptionen i två veckor.

 • Bord och stolar är reserverade för caféets gäster. Medhavd mat och dryck kan förtäras på läktaren vid stora simbassängen. 

 • Rökning och förtäring av alkohol är inte tillåtet i Ystad Arena. Detta gäller även e-cigaretter.

 • I Ystad Arena Bad råder fotograferingsförbud. I närheten av bassängerna råder även förbud för vuxna som är ansvariga för barn att använda telefon eller surfplatta när barnet badar. Medföljande vuxen är alltid ansvarig för barns säkerhet. Lämna aldrig barn utan uppsikt!

Vi önskar dig en trevlig vistelse på Ystad Arena!

 

Om trivselreglerna inte efterföljs har personalen rätt att avvisa besökare utan ersättning. Vid upprepade eller grova överträdelser kan besökare bli avstängda under en längre tidsperiod.

Omklädningsrum. Foto: Fredrik Ekblad

Publicerad 2014-08-29, Uppdaterad 2016-03-04

Kontakt

Ystad Arena Bad

Reception
ystadarena.bad@ystad.se
0411-57 73 37

Fridhemsgatan 27
271 80 Ystad

Johan Hägg
verksamhetschef, Ystad Arena
johan.hagg@ystad.se
0411-57 73 10

 

Avvikande öppettider och information:

Vattengympan inställd torsdag 18/10.

Datum för höstens simtävlingar.

Höstlovets öppettider.