Anouar Brahem Quartet

Anouar Brahem Quartet

I nästan fyrtio år och med en rik diskografi som nu täcker inte mindre än 11 album på ECM-etiketten, har Anouar Brahem ständigt placerat den urgamla traditionen av arabisk musik, vars emblem är hans oud (korthalsluta) och dess suveräna finess, i olika situationer, där han inte bara kontrasterar den mot modern jazz utan också mot de sofistikerade harmonierna i västerlandets kompositionstradition och de raffinerade formerna av andra antika kulturtraditioner från Orienten.


Arena/Plats: Ystads Teater

I dag kan han dra nytta av den erfarenhet han samlat på sig genom åren i sina konserter med andra musiker. Här har han bestämt sig för att engagera sig i ett nytt projekt med kvartetten som skapades 2009 för albumet The Astounding Eyes of Rita, och därigenom återvända till sin forna terräng för första gången någonsin genom en repertoar som kombinerar flera av gruppens vanliga teman.

 

Som ledare för denna grupp, mer livlig och kreativ än någonsin efter tio år av nära förståelse mellan sig själv och sina musiker, kastar Anouar Brahem nu en ny blick på sitt musikaliska universum och öppnar upp några originella horisonter för det.


Boka biljett