Repertoar & Biljetter

Du kan boka dina biljetter här på hemsidan eller hos Ystads Turistbyrå.

Ystads Teater har biljettbokning/försäljning i samband med föreställningar. Kassan öppnar 1 timme innan föreställning.
På Ystads Turistbyrå kan du boka och hämta biljetter måndag-fredag  09-17, lördag 10-14. Telefon: 0411-57 76 81.

Vår biljettplan - klicka för att förstora

  

Jennifer Saxell - med band

Arena/Plats: Ystads teater

Många har väntat och längtat på att få möta och lyssna på Jennifer och hennes musik igen. Nu är det äntligen dags. Jennifers förra album Daisy Roulette hyllades av en samstämmig kritikerkår och hon har omnämnts som låtskrivare och sångerska i världsklass. Nu är hennes nya album på gång och det har fått titeln Beautiful Sight.På Ystads teater får vi för första gången lyssna på de nya låtarna och möta Jennifer i en intim och personlig konsert - både själv på scen med sin gitarr och tillsammans med bandet på plattan.

Jennifer Saxell - sång, gitarr
Peter Antonsson - gitarr, sång
Max Henecken - bas
Dag Strömquist - trummor
Anders Thorén - piano, klaviatur, dragspel, sång
Tessa Saxell - sång

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – Mårten Lundgren Big Band Goes Small

Arena/Plats: Ystads teatercafé

Trumpetaren och storbandsfantasten Mårten Lundgren sprider med denna kvartett ett nytt ljus över kända melodier från storbandsrepertoaren och presenterar dem i ett annorlunda format som ger melodierna nytt liv. Med i gruppen har Mårten danska Zier Romme Larsen, den danska basisten Ida Hvid och det svenska unga trumfyndet Cornelia Nilsson.

Läs mer...


Boka biljett


Sonja Aldén – ”Ett fönster mot ljuset”

Arena/Plats: Ystads teater

Sonja Aldén kallas ofta för ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad”. Hennes varma röst, vackra melodier, livsbejakande texter och personliga tilltal har gjort henne till en av våra mest älskade artister.
I höst och vinter ger Sonja Aldén några exklusiva akustiska konserter under namnet ”Ett fönster mot ljuset”.
Titeln sätter fingret på en hoppfull och energigivande känsla som hon gärna vill dela med sig av till publiken i detta akustiska och finstämda konsertformat tillsammans med pianisten David Carbe och gitarristen Johan Walter.

Biografi

Sonjas varma röst, vackra melodier, livsbejakande texter och personliga tilltal har gjort henne till en av våra mest älskade artister, och med sånger som ”För att du finns”, ”Du är allt”, ”Sluta aldrig gå”, ”Meningen med livet” mfl. Lämnar Sonja ingen oberörd.

Från musikalteatern i Huddinge där hon växte upp, via showkrogar och olika musikaliska grupper och soulfunkband, ledde så vägen fram till genombrottet i Melodifestivalen 2007, där megahiten

”För att du finns” blev ”Årets låt” på Svensktoppen efter att ha prenumererat på förstaplatsen i över ett halvår.

Sonja själv blev utsedd till ”Årets Nykomling”, flerfaldigt grammisnominerad för sitt debutalbum ”Till dig”, och hon kammade även hem den åtråvärda Rockbjörnen i kategorin ”Årets kvinnliga artist”.
Sonja har sedan dess turnerat flitigt runt i landet, varit programledare för flera av Svt:s högtidsprogram och har efter många skivsamarbeten hunnit släppa 6 soloalbum.
Hennes älskade kärlekshymn ”Du är allt” är än idag en av de mest önskade låtarna vid bröllop, och med sånger som ”För att du finns”, ”Sluta aldrig gå”, ”Meningen med livet” mfl. Lämnar Sonja ingen oberörd.

Presenteras av HOLM Entertainment i samarbete med Ystads Teater.

Längd 75 minuter utan paus

Läs mer...


Boka biljett


”Kristallen” Nils Landgren och Jan Lundgren

Arena/Plats: Ystads teater

Nils Landgren och Jan Lundgren, två giganter inom svensk jazzmusik, tar oss denna kväll med på en fantastisk resa mellan de svängigaste beaten och de mjukaste tongångarna. Deras stilar sträcker sig från jazz, funk och nordisk folkton vidare till klassiskt och nytänkande improvisation.

Namnet ”Kristallen” vill föra tankarna till det ögonblick då kristallernas ytor och kanter skimrar och plötsligt ger upphov till oväntade färger. Det finns en viss stillhet och också utrymme för fantasin att utvecklas. Magi med bräcklighet. Nils Landgren och Jan Lundgren har en konsekvent vision av lyrisk kammarjazz som flyter mjukt och naturligt. Det underbart instinktiva sättet som Nils Landgren och Jan Lundgren interagerar på kunde beundras redan i Leonard Bernstein-hyllningen ”Some Other Time”. Nu, med bara de två och deras sjätte sinnen, är deras äkta känsla för samma musikaliska stilar desto tydligare. En nordisk anda, djupt romantiska känslor, impressionistisk färg och en bekräftelse av den amerikanska jazztraditionen: allt detta genomsyrar ”Kristallen” och ger en speciell magi till albumet. Genom en djup samhörighet har denna duo noggrant utformat en strålande och mångfärgad musikalisk diamant.

Längd 80 minuter.

Läs mer...


Boka biljett


Hellskotta Jazz

Arena/Plats: Ystads teater

Vår musik hämtar inspiration från när och fjärran, bland annat från funk, experimentell
beat-jazz, afro-beat och jazz.
Den 4:e december tilldelades Sofi utmärkelsen Årets Guldnål av Jazz i Malmö och det firade
vi med en stor konsert på Inkonst i Malmö. Efter 7 år och många spelningar runt om i
Sverige och fulla hus på B-flat och Birdland i Tyskland så har Hellskotta blivit ett sammansvetsat
liveband som vågar ta ut svängarna och bjuder in publiken.

Hellskotta:
Sofi Hellborg – Saxofoner
Erik Skott – Elgitarr
Göran Abelli - Trombon
David Carlsson – Bas
Andreas Baw – Trummor och samplingar

Spotify: Hellskotta - Badibado (2019)
Youtube: Hellskotta Promo Facebook: https://www.facebook.com/Hellskotta
Hemsida: https://hellskotta.wordpress.com

Recensioncitat:
"Kvaliteten är garanterad när Hellskotta presenterar sig för tredje gången på
denna cd. Jag blir glad och upprymd av denna sköna mix av rytm och riff. Prova själv och drick av
denna nypressade jazzjuice!” Jonas Linge - Lira.se

”Hellborg är lyriskt driven och exellerar med kortare knivskarpa solon både på alt- och sopransax.
Även Abelli skjuter iväg färgrika trombonsalvor. Skotta har en mer bunden roll även om han mejslar
fram längre urbant klingande tonsalvor både som solist och i ensemblespelet.”
Patrik Sandberg, http://orkesterjournalen.com

"Det är bara att ta Hellskotta till sig för det här är kvalificerad jazz som samtidigt är mycket lättlyssnad." Lennart Götesson, Dala-Demokraten, Betyg 4/5

"På ”Badibado” ger de prov på intrikata blåsarrangemang och suggestiva klanger och rytmer. Med inlån från andra genrer och roliga samplingar får de till en imponerande bredd." Björn G Stenberg, Unt.se.

Föreställningens längd 80 minuter.

Läs mer...


Boka biljett


"Go´Jul, mitt namn är Shirley Clamp"

Arena/Plats: Ystads teater

"Go´ Jul, mitt namn är Shirley Clamp” spelas av Shirley Clamp tillsammans med pianist och sidekick Joakim Niehoff.
Shirley bjuder på både egna och lånade Jullåtar samt blandade favoritlåtar ur karriären varvat med upplevelser och kontraster som uppstår i livet som både artist, kvinna mitt i livet, dotter och mamma. Hon låter oss inte kalla formatet för ”Stand Up” så vi kallar det i smyg för ”Sing Up”
Publiken kan förvänta sig en oförglömlig kväll med härlig musik, gemenskap, allsång, många skratt och artisteri på högsta nivå!

Om Shirley:
Hon är tjejen ifrån Borås som upptäcktes för sin fantastiska sångröst redan i 20-årsåldern då hon bla. sjöng demos åt världsstjärnor som t.ex Whitney Houston.

I Eurovision Song Contest debuterade hon redan 2001 då hon körade bakom gruppen ”Antique” med bidraget ”I Would Die For You” som tävlade för Grekland.

I melodifestivalen här i Sverige fick hon sitt stora genombrott år 2004 då hon med låten ”Min Kärlek” knockade Svenska folket och landade på en 2:a plats efter Lena PH med ”Det gör ont” Under årens lopp har hon medverkat i melodifestivalen hela 6 ggr.

Hon har släppt flertalet album både med egen musik och med tolkningar av sina favoriter, släppt två tidlösa Julalbum tillsammans med artisterna Sanna Nielsen och Sonja Aldén.
Hon har turnerat många varv runt i Sverige, och medverkar frekvent i våra mest folkkära TV -musikunderhållningsprogram.
Med sin briljanta sångröst och härligt humoristiska personlighet både berör, underhåller och roar Shirley Clamp den svenska publiken året runt.
Publiken kan förvänta sig en oförglömlig kväll med härlig musik, gemenskap, allsång, många skratt och artisteri på högsta nivå!

Presenteras av HOLM Entertainment i samarbete med Ystads Teater.

Längd 75 minuter utan paus.

Läs mer...


Boka biljett


Celtic Christmas med West of Eden

Arena/Plats: Ystads teater

Äntligen! Premiär i Ystad för den fantastiska julkonserten Celtic Christmas där bandet West of Eden bjuder in till keltiskt julfirande med irländsk och engelsk folkmusik i centrum.
Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.Bandet är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine.
West of Eden har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken.
Genom åren har de samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station.
Bandet har även spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker, gjort ett flertal live-konserter i riksradio samt turnerat i England, på Irland, i Kina.
Bandets inspelning av Celtic Christmas-konserterna har hyllats i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.

Längd 80 minuter

Läs mer...


Boka biljett


Malin Nilsson - Magi: Unplugged

Arena/Plats: Ystads teater

En varieté av magi, humor och surrealism, samt en gnutta Kiviksmarknad. En riktigt roligt föreställning som garanterat lämnar dig gladare än du kom. 

Malin Nilsson
Malin Nilsson är en lokalproducerad magiker med passion för att skapa originella trollerinummer och unika liveföreställningar. Hon är känd för sin varietéinspirerade stil och sitt opretentiösa sätt att framföra magi på. Malin är född och uppvuxen på Österlen, och hennes kritikerrosade (och ibland vansinniga) sommarshower på Skillinge Teater har blivit vida kända.
Malin har förfinat sin fingerfärdighet genom tusentals föreställningar. Arbetat internationellt sedan 2006 och bland annat gjort entré på Kristallpalatset i Leipzig 197 gånger.
Malin har erhållit TRUXA-priset, kommit trea i världsmästerskapen i Street Magic och är den enda kvinnan i historien att vinna mästartiteln vid de Svenska Mästerskapen i Magi.

Föreställningens längd. 75 minuter

Foto: Tom Wall

Läs mer...


Boka biljett


Peter Jezewski – Man in Black

Arena/Plats: Ystads Teater

”Man in Black” flyttas till 25 mars 2021 kl. 19.00.
Nuvarande biljetter gäller och kräver ingen åtgärd från åhörarna.

Ny Succé med Peter Jezewski & Karin Risberg i showen om Johnny Cash & June Carter.
 
Detta är en hyllningsshow till paret Johnny Cash & June Carter och här får vi följa Peter Jezewski & Karin Risberg i de bästa tolkningarna av paret Cash & Carter.
 
Vi får höra deras största hits och showen blev succé direkt på premiären i Stockholm med en publik som hade svårt att sitta stilla.

Passa på att boka er biljett i tid för bästa plats.

Välkomna

Läs mer...


Boka biljett


En kväll med Tommy Körberg

Arena/Plats: Ystads Teater

”En kväll med Tommy Körberg” flyttas till den 17 april 2021. Nuvarande biljetter gäller den 17 april och kräver ingen åtgärd från åhörarna.

Teatern meddelar samtliga biljettinnehavare vad som gäller.

En kväll med Tommy Körberg där det blir ett axplock från hans långa musikaliska karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor.

Dessutom medverkar Carl Flemsten på piano.

Läs mer...


Boka biljett


Så funkar det – The Show

Arena/Plats: Ystads Teater

”Så funkar det - The show” flyttas til den 21 april 2021. Biljetterna gäller till den nya föreställningen.

Föreställningen fick ett fint mottagande med lovord som “Anders och Måns har humor som kan fängsla ett helt konserthus.” (Aftonbladet) och “en riktigt lyckad humorkväll som dessutom bjuder på en avslutning man sent kommer att glömma.” (Skånska Dagbladet). Nu är det klart att det blir en fortsättning i höst. Vårens föreställningar är i princip slutsålda och hösten innebär några återbesök men även många nya stopp. Biljetterna till höstturnén för Så funkar det - The show finns ute nu.

Vill du veta hur sjöväderrapporten påverkat din karriär och på vilket sätt bröd och landsgränser hör ihop? Undrar du måhända på vilket sätt fåraherdar varit besvikna på ordet många eller varför posten borde sluta inspireras av marina däggdjur. Så funkar det – The show har svaren! Eventuellt. 

I snart tjugo år har Anders Johansson och Måns Nilsson levererat faktabaserad humor under rubriken ”Så funkar det”. Vi har sett dem i tv, hört dem i radio och i pod. Våren och hösten 2020 levererar de sin faktabaserade underhållning i ännu ett format – en sprudlande scenshow. Med hjälp av mätstickor, internet, telefonsamtal, sång, dans och en och annan gissning svarar Anders och Måns på publikens frågor. Den som kommer får se.

– Polisen stoppade oss och sa att vi hade för många lampor i bilen. Hur kan man ha för många lampor? undrar Anders. 

– Nu när vi strukit numret om kroppsdoft kanske vi kan få in lite om min relation till träd i stället, säger Måns.

– Vår stora kattdräkt sitter fortfarande fast i Wuhan. Till hösten ska det vara löst, konstaterar regissören Adde Malmberg.

Läs mer...


Boka biljett


Jack Vreeswijk & Brolle sjunger Cornelis

Arena/Plats: Ystads Teater

”Jack Vreeswijk & Brolle sjunger Cornelis” flyttas til den 22 april 2021. Biljetterna gäller till den nya föreställningen.

Den låtskatt som han lämnade efter sig har visat sig leva vidare från generation till generation, och många av hans låtar är mer aktuella än någonsin.
Jack Vreeswijk är sonen som under många år undvek att framföra sin pappas låtar, av rädsla för att bli jämförd med ”sin gamla släkting”. Men rädslan har på senare år förvandlats till stolthet, stolthet över att få vårda och förvalta ett arv som bara han kan föra vidare.
För Brolle har Cornelis och hans låtar alltid varit en stor inspirationskälla. Så pass stor att han 2005 släppte albumet ”En Stund På Jorden” där han tolkar Cornelis låtar. Albumet blev hyllat av såväl kritiker som publik. Jack Vreeswijk och Brolle Wallmark. Deras vägar har korsats flera gånger genom åren och alltid har det funnits en önskan om att tillsammans göra en hyllningsförställning till Cornelis. Nu har den äntligen blivit verklighet. Tillsammans bjuder Jack och Brolle på en föreställning där de tolkar Cornelis stora låtskatt på ett personligt, varmt och kärleksfullt sätt.
Föreställningen ger också en unik inblick i Cornelis liv och bjuder på berättelser om hur låtarna blev till, varför de skrevs och till vem de skrevs.

Medverkande:
Jack Vreeswijk – Gitarr och sång
Brolle – Gitarr och sång
Love Tholin – Gitarr, bas, klaviatur och cajun

Konsertlängd:
2 x 45 minuter

Läs mer...


Boka biljett


Flamingokvintetten – 60 års jubiléet; The Farewell Tour

Arena/Plats: Ystads Teater

Någon kallade Flamingokvintetten dansbandens Rolling Stones – kanske för att de alltid gjort precis som de tyckt passat bra för deras musik och framför allt ett låtval de gjort för att de gillar just dessa låtar. Behövde inte alltid nödvändigtvis gå att dansa till men blev ”kultlåtar” ändå. Hasse Carlsson som ju fortfarande har sin ”guldstrupe” kvar trots att han fyller 77 år 2021 och Dennis Janebrink, 75 år, lika ungdomligt glad och positiv som alltid är de två som var med när bandet startade. Stefan Kardebratt (keyboard) firar 2020 15 år i bandet, Douglas Möller (gitarr) hämtades från The Spotnicks 2008. Trummisen och schlagerfestivaltextförfattaren Ulf Georgsson tog över ”stockarna” 2014.
Vad bjuder bandet på i denna konsertturné under 2021? Jo, samlade anekdoter, det bästa från alla dessa föreställningar och ett helt gäng ”grymma” Flamingolåtar. En låtkatalog som lätt svämmar över. Varmt välkomna.

Läs mer...


Boka biljett


Showtime

Arena/Plats: Ystads Teater

Flyttas till 23 oktober 2021. Biljetterna gäller utan någon åtgärd från åhörarna.

Välkomna till Showtime med Thomas Petersson och Nöjeskompaniet!

En helkväll med en föreställning i två akter med högt tempo och en blandning av humor och musik. Det blir höjdpunkter som standup och "kanske" allsång med Sveriges roligaste man från Halmstad!

– kan det bli mycket bättre?

Läs mer...


Boka biljett


En Hyllning till Ted Gärdestad och hans Musik

Arena/Plats: Ystads Teater - 29 oktober 2021

Ted Gärdestads kompband 1991–1996 försätter sin turné med ”En Hyllning Till Ted Gärdestad och hans Musik under 2020 "Vi gör låtarna precis så som Ted ville ha dem"

Efter en fantastik turnéperiod under 2019 fortsätter "En Hyllning Till Ted Gärdestad och hans Musik” - Nu fortsätter vi 2020!

1991 kom bandet, Rock´n Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete och ca 100 konserter. I oktober 1991 spelade bandet med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Sedan 2013 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige. Bandet hyllar Ted på det sätt han själv önskade, vi spelar hans musik precis som han ville att den skulle låta. En hyllning till två av de absolut största av våra kompositörer/textförfattare - Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad!  Bandet bestående av hela 13 personer. Bandets tre sångare, Titti, Tessan och Tomas framför Ted & Kenneths musik & texter.  Brödernas låtskatt lever vidare från generation till generation. Vem har inte nynnat med i ”Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kom i Min Fantasi, Goliat från Gat, Chapeau-claque m.fl.”

 ”Mycket värme och kärlek under lördagens konsert på Stadsteatern (Falköpings Tidning) "Maskinen" spelar Ted Gärdestads musik så som Ted själv ville att den skulle låta. Och det gör de bra.” ”Kapellmästaren och basisten Peppe Maier hade ingen brådska när han mellansnackade. Det var befriande.”  (Örnsköldsviks Allehanda)

 "Det bästa jag sett och hört", ”Fantastiskt”, "Vilka musiker", "Sångarna var otroliga", "Underbara låtar och en del jag aldrig hört förut, Suveränt bra. Verkligen värt att gå & se! Det är grymt bra. Har fortfarande rysningar efter konserten förra året." är några härliga kommentarer som sagts av publiken efter konserterna och skrivits på Facebook.  Föreställningen blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att musiken har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som berör som är kopplade Ted & Kenneths underbara låtar.

Längd: 2 x 60 min + paus

 Arr: HPM Entertainment AB

Läs mer...


Boka biljett


HÄR KOMMER BABBEN LARSSON - TJOLAHOPP

Arena/Plats: Ystads Teater

Babben extra large: Nya turnén slår på stort

Sveriges roligaste gotlänning gör äntligen en ny show för konserthus och teatrar!

Premiären går av stapeln på Wisby Strand den, därefter får drygt 20 städer besök av föreställningen ”Här kommer Babben Larsson, tjolahopp!”

Babben berättar själv om showen: ”Det blir en skön blandning av allt jag gillar; humor, funderingar, sång och prat om allt från bläckstråleskrivare till varför jag inte går naken i min stuga längre.”

Med sig på scen har hon ett husband under ledning av kapellmästare Mats Persson. “Det kan bli allt från pojkbandslåtar till rap. Jag är så gammal nu att jag har slutat skämmas”, avslöjar Babben. 

Senast Babben var ute på vägarna var med den hyllade föreställningen ”Expedition Babben” som spelades på 103 sällan eller aldrig besökta småscener. I vår är hon även tillbaka i TV-rutan med en ny säsong av dundersuccén ”Bäst i Test”.

Längd: CA 90 min - ingen paus.

Arrangör www.besterman.nu

Läs mer...


Boka biljett