Repertoar & biljetter

Du kan boka dina biljetter här på hemsidan. Du kan även boka dina biljetter till Ystads Teater på Ystads Visitor Center, öppettider må-fr 9-17 samt lö 10-14

Ystads Teater har biljettförsäljning på hemsidan samt manuell försäljning i samband med föreställningar. Kassan öppnar 1 timme innan föreställning.

Vår biljettplan - klicka för att förstora

  

Musical Night

Arena/Plats: Ystads Teater

Musical Night

Upplev en glamorös och musikalisk afton tillsammans med etablerade musikalstjärnor. Vi bjuder på tre oförglömliga kvällar på Ystads Teater med pärlor från de flesta kända musicaler så som Phantom of the opera, Les Miserables, Chess, Grease  Miss Saigon och många fler.

Den 22/10 bjuder vi på musicallåtar ur: Les Miserables, Dr Jekyll and Mr Hyde, Chess, Grease, Phantom of the opera, La cage au Folles, m fl

Den 26/11 bjuder vi på musicallåtar ur: The Greatest showman, Kristina från Duvemåla, West Side story, Miss saigon, Så som i himlen, Funny girl, NN

 

Ackompanjemang av Midas orkester samt Öresund Entertainment Brass

Musical Night´s konferencier Lars Schilken, skådespelare och känd från svensk television, lotsar oss igenom de olika musicalerna och får oss att komma i stämning. Missa inte dessa konserter.

Orkester: MIDAS

Brassband: Öresund Entertainment brass.

Ljudeffekter: Gustaf Brandt

Kör:  AnneLie Ohlsson, Maria Nilsson, Eva Nyman under ledning av Louise Gustafsson 

Artister: Emma Mehler, Johan Wikström, Anna Hanna Rosengren, Emma Wihlborg, Lars-Åke Kristensson

Konferencier: Lars Schilken

Scenograf/Kostym: Lars Rehnett

Musikarrangemang: Jörgen Sevebring, Roland Andersson, Ossian Edlund

Ljud: Kristoffer Andersson

Ljus: Thomas Jönsson

Foto: Jan Holmgren

Video: Kaj Persson

Produktion: Evenemang Ystad

Föreställningens längd: c:a 2 tim inkl. paus

Läs mer...


Boka biljett


En Hyllning till Ted Gärdestad och hans Musik

Arena/Plats: Ystads Teater - 29 oktober 2021

Ted Gärdestads kompband 1991–1996 försätter sin turné med ”En Hyllning Till Ted Gärdestad och hans Musik under 2020 "Vi gör låtarna precis så som Ted ville ha dem"

Efter en fantastik turnéperiod under 2019 fortsätter "En Hyllning Till Ted Gärdestad och hans Musik” - Nu fortsätter vi 2020!

1991 kom bandet, Rock´n Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete och ca 100 konserter. I oktober 1991 spelade bandet med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Sedan 2013 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige. Bandet hyllar Ted på det sätt han själv önskade, vi spelar hans musik precis som han ville att den skulle låta. En hyllning till två av de absolut största av våra kompositörer/textförfattare - Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad!  Bandet bestående av hela 13 personer. Bandets tre sångare, Titti, Tessan och Tomas framför Ted & Kenneths musik & texter.  Brödernas låtskatt lever vidare från generation till generation. Vem har inte nynnat med i ”Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kom i Min Fantasi, Goliat från Gat, Chapeau-claque m.fl.”

 ”Mycket värme och kärlek under lördagens konsert på Stadsteatern (Falköpings Tidning) "Maskinen" spelar Ted Gärdestads musik så som Ted själv ville att den skulle låta. Och det gör de bra.” ”Kapellmästaren och basisten Peppe Maier hade ingen brådska när han mellansnackade. Det var befriande.”  (Örnsköldsviks Allehanda)

 "Det bästa jag sett och hört", ”Fantastiskt”, "Vilka musiker", "Sångarna var otroliga", "Underbara låtar och en del jag aldrig hört förut, Suveränt bra. Verkligen värt att gå & se! Det är grymt bra. Har fortfarande rysningar efter konserten förra året." är några härliga kommentarer som sagts av publiken efter konserterna och skrivits på Facebook.  Föreställningen blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att musiken har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som berör som är kopplade Ted & Kenneths underbara låtar.

Längd: 2 x 60 min + paus

 Arr: HPM Entertainment AB

Läs mer...


Boka biljett


After Work Show

Arena/Plats: Ystads Teater

 

 After Work Show

 Med bubbel till alla!

Mollie Minott och Renaida Braun

De bästa hitsen ifrån Tina Turner, Whitney Houston och egna låtar.

Redan bäddat för ännu en succékonsert med mycket högt tempo med det populära och berömda bandet  Midas, som tillsammans med Renaida Braun och Mollie Minott som träffas för första gången tillsammans på Ystads teaterscen.

Tillsammans kommer de att sjunga de bästa hitsen ifrån Tina Turner, Whitney Houston och egna låtar.

Kommer golvet på teatern att hålla när Renaida och Molly släpper loss tillsammans med Midas band?

Torsdag 4 nov 20.00
Föreställningens längd c:a 75 min - ingen paus

Biljettpris: 330:- 
Obs! Begränsad antal biljetter.

Börja kvällen på teatern med en läcker mingeltallrik  med ett gott glas vin/öl till. Beställ på till: marie.a.juhlin@ystad.se 

Orkerster: Midas, Gitarr-Jörgen Sevebring, Bas-Bobby Djordjevic, Trummor-Mattias Samuelsson och Piano-Roland Andersson

Ljud: Kristoffer Andersson & Wieslaw Ozdoba -  Ystads teater

Ljus: Thomas Jönsson & Wieslaw Ozdoba - Ystads teater

Scenografi: Thomas Jönsson - Ystads teater

Läs mer...


Boka biljett


Jan Lundgren - Musik & Minnen

Arena/Plats: Ystads Teater

Jan Lundgren räknas som en av världens mest framstående jazzpianister. Balansen mellan att vårda originalmusiken och samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer har blivit något av Jans signum. Antingen det gäller standardlåtar, folkmusik eller klassisk musik så utvecklar han materialet och sätter sin egen högsta personliga prägel på det. Programmet ”Musik & Minnen” bjuder på en generös konsert med musik som många känner igen och har egna minnen till. Det blir ett omistligt tillfälle att lyssna, njuta och minnas!

Läs mer...


Boka biljett


Pax och Rytmikkarin

Arena/Plats: Ystads Teater

Pax och Rytmikkarin

Längd: 35 min

Biljetter bokas genom Tickster: www.tickster.com

 

Rymdrytmik med Pax och Rytmikkarin


Rytmikprofessor KARIN sjunger, spelar och rymdrytmikar. Hon hittar plötsligt en märklig manick - X5260! Då kommer en tokig, klantig och muffinsälskande rymdvarelse PAX från Ypsagon instörtande, hon letar efter en viktig del till sitt rymdskepp. Hon pratar på ett underligt språk som ingen av oss kan. Hur ska de kunna förstå varandra? Vad är en bokstav? Hur smakar klarinett? Kan musik vara ett språk? Hur dansas det på Ypsagon? De behöver all hjälp de kan få av publiken!

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Det går an

Arena/Plats: Ystads Teater

Opera baserad på C J L Almqvists klassiska roman om kärlek, äktenskap och frihet.


En sommardag på 1830-talet möts Sara och Albert på en båtresa mellan Stockholm och Lidköping. Under dagarna som följer fördjupas deras relation och kärleken börjar spira. Men är Sara beredd att ge upp sitt yrke och sin frihet för att bli Alberts fru?


Det går an är en opera baserad på Carl Jonas Love Almqvists kända roman med samma namn, som publicerades 1839 och väckte enorm skandal. För det är inte bara en charmig kärlekshistoria mellan två unga människor, utan också ett angrepp på äktenskapet som institution och det då rådande skråväsende som hindrade kvinnor att bli ekonomiskt självständiga.


Operan hade urpremiär på Läckö slott 2016 och fick ett varmt mottagande. Nu gör vi den i en ny uppsättning signerad regissör Niklas Hjulström.


Medverkande
SARA VIDEBECK Magdalena Risberg
SERGEANT ALBERT Richard Hamrin
ENSEMBLE Ola Heinpalu
ENSEMBLE Mathilda Bryngelsson
ENSEMBLE Kine Sandtrø
ENSEMBLE Emma Lyrén
ENSEMBLE Tor Lind
PIANO Max Lörstad
VIOLIN Hedda Heiskanen
CELLO Lyssa Davidsson
Konstnärligt team
MUSIK Daniel Fjellström
LIBRETTO Maria Sundqvist
KAPELLMÄSTARE Max Lörstad
REGI Niklas Hjulström
SCENOGRAFI & KOSTYM Fridjon Rafnsson
LJUS Patrik Bogårdh KOREOGRAFI Peter Svensson
Producent
Malmö Opera

Läs mer...


Boka biljett


Claes Malmberg

Arena/Plats: Ystads Teater

Malmberg - full av Livh 
 
En av Sveriges folkkäraste skådespelare och komiker Claes Malmberg är tillbaka på turné med en ny show, ”Malmberg – full av Livh”. På scen har Claes med sig en av landets största radioprofiler  genom tiderna, Stefan Livh, känd för sina underfundiga texter och radioprogram, som Rally,  Riskradion, Morgonpasset, Livh i P4 m.fl. Herrarna ackompanjeras av Benneth Fagerlunds trio. 
 
En mångbottnad scenshow där oväntade upptåg och fyndiga sånger förenas med reflektioner kring manligt och kvinnligt, dagsaktuella händelser, en del tillbakablickar, och blixtsnabba inlägg. Allt levererat med mycket värme, underbar humor och härlig musik ackompanjerat av Sveriges svängigaste trio. 
 
ENSEMBLE 
Claes Malmberg  
Stefan Livh  
Benneth Fagerlund – Kapellmästare, piano 
Martin Tallström – Gitarr 
Peter Milefors – Trummor 

Läs mer...


Boka biljett


Sissela Kyle - Etta på listan!

Arena/Plats: Ystads Teater

-Jag är så spralligt spelsugen och sporrad av publikintresset att jag nu turnerar från september till december. Från Umeå i norr till Ystad i söder!

-Det verkar som om många precis som jag längtat efter att få kliva in i en teatersalong och ha lite  skoj igen, säger Sissela Kyle.

”Etta på listan” är en kaxig och listig föreställning där Sissela Kyle tillåter sig själv att förundras, förfäras och flamsa om den hon är idag.

- Sedan jag var liten har jag gjort listor för allt: sillar, killar och busslinjer och det finns alltid en etta. Jag gör ständigt upp topplistor, listor över alternativ och inköpslistor.

Mot dagens slut går ingenting upp mot den stora tillfredsställelsen i en avbockad att-göra-lista. Tiden är begränsad och listor har hjälpt mig att ta vara på den. Nu är jag 64 år och har för första gången en svindlande känsla av att vara tidlös, säger hon.

 

80 minuter skratt, skoj och vemod. Manus skriver Sissela själv tillsammans med Calle Norlén. Regi av Emma Bucht.

Medverkande: Sissela Kyle och en musiker

Turnéproducent: Cecilia Stenborg, CS Nöje 

Hemsida: www.sisselakyle.se

#ettapalistan

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Arena/Plats: Ystads Teater

Ebba är uppväxt i Västindien och Botswana och kom till Sverige först som 20-åring.

Hennes första plattor med eget material var på engelska och uppmärksammades på andra sidan Atlanten av skivbolaget Maverick, som ägs av Madonna.

Då, i slutet av 90-talet, fick Ebba ett samtal från USA, ”Vi gillar ditt material, kom hit med nästa flyg”. Det var Freddy DeMann, en av de mest framgångsrika i musikbranschen. Han hade t ex Jackson Five, Michael Jackson, Madonna och Lionel Ritchie på sin meritlista. Han hade dessutom hand om kanadensiska Alanis Morrisette.

Ebba Forsberg skrev med andra ord på för ett av de mest framgångsrika skivbolagen i världen. Det blev några plattor på engelska och ett par års turnerande i USA innan Ebba återvände till Sverige. 

Ebba Forsberg har vid det här laget arbetat som artist och musiker i 30 år. Innan USA-äventyret körade hon bakom gruppen Eldkvarn och har därefter turnerat mycket med Ulf Lundell, Thåström och Imperiet. Under ett par år på 90-talet var hon medlem i Traste Lindéns kvintett, där hon även spelade dragspel.

Ebba skriver egen musik och har även gjort flera mycket uppskattade tolkningar av andras låtar. Det har hittills blivit sammanlagt sju skivor. 2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylantolkningar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits ett album som blev grammisnominerad. Dessa album följdes av turnerande med Mikael Wiehe och Plura.

I januari 2017 kunde vi se och höra Ebba Forsberg i den i TV direktsända idrottsgalan framföra sin kritikerrosade tolkning av Leonard Cohens Halleluja.

Konserten är på ca 90 minuter.

På scen:

Ebba Forsberg – Sång

Ångmaskinen

Rey.Ove Karlén – keyboard

Johan Aronsson – trummor

Marcus Holm – Bas

Roger Myrehag – Gitarr

Lars Mattsson - Gitarr

 

Läs mer...


Boka biljett


Glenn Miller Orchestra - Christmas Show 2021

Arena/Plats: Ystads Teater

Glenn Miller Orchestra – Christmas Show 2021

Ännu efter mer än 75 år sedan Glenn Millers försvinnande spelas hans musik världen över.


Den världsberömda orkestern med det signifikanta orkestersoundet återkommer till Ystads Teater – nu bättre än någonsin!

Säcken är packad med låtar ur Glenn Millers fantastiska repertoar samt ett antal senare skrivna musikarrangemang på julmelodier. Om du älskar Glenn Millers musik, att svänga till julklassiker och en väldigt bra show, ja då är detta definitivt showen för dig!

”Efter drygt ett års speluppehåll p.g.a. pandemin kommer vi använda stor del av hösten till att repetera inför vår planerade uppstart i november. Det kommer vara ett mycket samtrimmat band som anländer till Ystad”, säger orkesterledaren Jan Slottenäs.

Glenn Miller Orchestra Scandinavia bildades 2010 och spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York. U.S.A. Orkestern turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och anses internationellt som den främsta av de fyra orkestrarna i världen med rättigheter att använda Glenn Millers namn och framföra musiken från originalarrangemangen. Orkestern, som utgår från Stockholm, leds av trombonisten Jan Slottenäs och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Välkommen att uppleva 2021 års Christmas Show med Glenn Miller Orchestra.

THE MILLER SOUND LIVES FOREVER!

 

Konsertlängd: 2,5 h inkl paus

Arr: Glenn Miller Orchestra Scandinavia

Mer info: www.glennmillerorchestra.se

YouTube: www.youtube.com/watch?v=mkqJXB1_8Ps

Facebook: www.facebook.com/GMOScandinavia/?fref=ts

Instagram: www.instagram.com/glennmillerorchestra/

Läs mer...


Boka biljett


Mammorna

Arena/Plats: Ystads Teater

 

Ett brännande aktuellt drama om mammor som förlorat sina barn – och kärleken som lever för evigt.


De är mammorna som jobbar inom vården och lokalvården, hemtjänsten och barnomsorgen. De är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Och de är mammor som har tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva. Att förlora ett barn. Fyra skådespelerskor ger röst åt dessa mammor. Om våldet som tog det mest värdefulla ifrån dem, om sorgen, frustrationen och kampen att orka gå vidare. Men mest av allt handlar den om kärleken, den ständigt närvarande, och för evigt levande.


Föreställningen bygger fritt på journalisten, författaren och programledaren Alexandra Pascalidous hyllade bok med samma namn. För regin står prisbelönade Sunil Munshi, senast uppmärksammad med Klaus Nomi på Kungliga Operan, utvald till Scenkonstbiennalen 2021.


Medverkande
Maria Salah
Chatarina Larsson
Gloria Tapia
Lo Kauppi
Konstnärligt team
Av: Alexandra Pascalidou, Sunil Munshi och Lisa Lindén
Regi och scenografi: Sunil Munshi
Maskdesign: Rebecca Afzelius
Producent
En samproduktion mellan Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Läs mer...


Boka biljett


Bob Hansson - Konsten att få mer wow!

Arena/Plats: Ystads Teater

Bob Hansson - Konsten att få mer wow!

När du ser en föreställning av Bob Hansson ser du något som är unikt. Med sin blandning av klokhet, standup och poesi är han sin egen bransch och nästan vad som helst kan hända. I ena ögonblicket är det gapskratt och i nästa en djup meditation. Det här är inte bara en föreställning utan även en upplevelse. Bob Hansson har skrivit 12 böcker och tusentals uppträdanden.  

Nu är det dags för uppföljaren till hans succé ”Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt" som spelades 2018-2019 och även kunde ses på SVT. I föreställningen ”Konsten att få mer wow” gör Bob Hansson ett fylligt urval ur sina svar i radioprogrammet ”Allvarligt talat” i P1;  ”Måste man älska sig själv för att älska någon annan”, ”Får man skratta åt sina egna skämt?”, ”Hur tröstar man en annan människa” och den viktigaste frågan av alla ”hur gör man med toaringen på jobbet?”

I föreställningen tar han svaret ett steg längre eftersom du som kommit dit - också gjort det. Det här är en föreställning som vill underhålla, men inte bara. Den vill även att du ska få mer wow i ditt liv. För det går att få och eftersom Bob väver in tricks i hela föreställningen, är det inte bara kultur, det är även utbildning. En utbildning i själva livet. En utbildning att få mer wow! 

Läs mer...


Boka biljett


Celtic Christmas med West of Eden

Arena/Plats: Ystads Teater

Celtic Christmas 
- en julkonsert med West of Eden  
I år är det äntligen dags för West of Eden att bjuda in till keltiskt julfirande på Ystads Teater! 
Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när Christmas Carols, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.  
Bandet är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. Deras inspelningar av Celtic Christmas-konserterna har hyllats storts i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”. 
West of Eden har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken. 
Genom åren har de samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station. De har turnerat bl.a. i England, på Irland och ända bort till  Kina. I höstas släppte West of Eden sitt första album på svenska där de gjorde sina egna "irländska" tolkningar av Evert Taubes låtskatt. Men nu är det dags för en keltisk jul. Välkomna!! 
West of Eden är: 
Lars Broman: Fiol 
Martin Holmlund: Bas 
Ola Karlevo: Trummor, Bodhran 
Jenny Schaub: Sång, Dragspel, Tin Whistle 
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Piano 
Henning Sernhede: Gitarr, Mandolin 

Läs mer...


Boka biljett


Julkonsert med Frida och Hannes

Arena/Plats: Ystads Teater

För tredje gången gillt försöker Frida Green och Hannes Nilsson sig på att hålla sin konsert för publik i riktig form. De har samlat ihop ett band och tillsammans slår de på stort och ger en konsert på Ystad Teater. Repertoaren består av riktiga klassiker, både i form av covers och egna favoritlåtar. Under två timmar kommer dessa två röster och fyra musiker att bjuda på härlig musik, mycket känslor och mycket skratt. För visst är det just precis det vi behöver. Så samla familjen, stressa ner och njut av två lokala artister och deras musiker som ger en fantastisk konsert.  

Läs mer...


Boka biljett


I Vintertid

Arena/Plats: Ystads Teater

I Vintertid – en stämningsfull julkonsert

Efter en första succéfylld julturné 2019 med idel stående ovationer, var det meningen att ACE – Anders Berglund, Christian Svarfvar och Emmi Christensson – skulle ge sig ut på en ny julrunda år 2020. Men det satte Covid-19 stopp för. Nu är det nytt år och ACE gör ett nytt försök med förhoppningen att julen 2021 innebär en återgång till ett mer traditionsfyllt firande, inklusive möjligheten att gå på julkonsert.

Anders Berglund är en av Sveriges ledande musikprofiler sedan närmare 50 år. Han har dirigerat så gott som alla svenska symfoniorkestrar och var även dirigent för Melodifestivalen under många år, samt medverkade i ”Så ska det låta” i över hundra program.
Emmi Christensson har med sin röst förtrollat publiken i musikaler såsom Sound of Music, West Side story, Les Miserables och framför allt som Christine i Fantomen på Operan. En roll hon gjorde två år på West End i London och ett år på Cirkus i Stockholm.

Christian Svarfvar är en av Sveriges och kanske Europas främsta violinister. Med examen från Kungl. Musikhögskolan och Juilliard School of Music i New York skördar han framgångar var han än kommer. Nu senast i en inspelning med London Philharmonic Orchestra.


- Vi kommer att bjuda på julens allra vackraste musik, försäkrar Anders Berglund, blandat med hits från musikalvärlden, musik av Benny Andersson, filmmusik, med mera.

Läs mer...


Boka biljett


Helga Natt

Arena/Plats: Ystads Teater

Helga Natt är Ystads egen julkonsert på Ystads Teater. För tredje gången framförs Helga Natt, nu med två föreställningar. Senaste årets slutsålda succé ger nu utrymme för fler besökare. Årets konsert hålls den 17 december samt den 18 december och på scenen står massor av kända artister, barnkör och inte minst Lollokören.

Den populära "Helga Natt orkestern" med professionella musiker svarar för ackompanjemanget. I år förstärkt med stråkar från Malmö Simfionetta.

Helga natt är Ystads jultradition där publik och artister skapar en varm och fantastisk julstämning. 

Evenemanget arrangeras och produceras av Evenemang Ystad i samarbete med Ystads Teater

Helga Natt leds och presenteras av Kent Svanström

Medverkande: Frida Green, Caroline Gustafsson, Hanna Svensson, Emma Mehler, Emelie Torstensson, Nils Cadarozzi Ohlsson, Matthias Nederman, DC Bells, Sara Lauringer, Lars-Åke Kristensson

Lollokören under ledning av Louise Gustafsson samt stjärnkören från Anderslövs barnkörer.

Orkerster: Midas Orkester, Malmö Simfionetta.

Ljud: Kristoffer Andersson

Ljus: Thomas Jönsson

Scenografi: Lars Rhenett

Produktion: Evenemang Ystad

Läs mer...


Boka biljett


Sanna Nielsen "Min Sanna Jul"

Arena/Plats: Ystads Teater

MIN SANNA JUL 

I år firar Sanna Nielsen 25 år som artist! Det firar hon genom att åka på en stor rikstäckande  julkonsertturné. Och tycker du precis som Sanna att julen är en magisk högtid? Då är vi övertygade om att den här konsertkvällen kommer att få dig att älska Julen ännu lite till. I konserten “MIN SANNA JUL” bjuder Sanna på ett musikaliskt fyrverkeri av julmusik, tillsammans med några av Sveriges absolut mest begåvade musiker. Med en innerlig och varm inramning förpackar de låtar på  ett nytt sätt som du inte tidigare upplevt. Varje konsert och kväll kommer att kännas både unik och personlig med musik och musikalitet i alla tempon. Självklart bjuds vi även på minnen, värme och fina mellansnack.   

 Sanna Nielsen är en av våra absolut mest folkkära artister. Genom karriären har vi lärt känna den fantastiska rösten, hittarna, allsångsledaren, musikalstjärnan, konsertartisten, popprinsessan och inte minst Tv-personligheten. Men det absolut mest självklara för Sanna är kanske ändå Julen. Och att göra julkonsert och sprida julglädje ute i landet. Skänk dig själv den bästa av julkvällar med den magi och samhörighet som bara ett fullblodsproffs som Sanna kan ge. 

Produceras av Krall Entertainment och 2Entertain. 


Se hela turnéplanen och läs mer på:www.showtic.se/minsannajul

 

Längd ca 90 min, ingen paus.

Åldersgräns: 5år med målsman (rekommenderas från 13år)

Läs mer...


Boka biljett


YSTAD WINTER PIANO FEST

Arena/Plats: Ystads Teater

När vintern är som mörkast, julmaten behöver smältas och vi börjar längta mot ljuset och nästa festival – då kommer vi med denna nyhet!

Jazzkonserter av högsta kvalitet!

Ystadjazz arrangerar för första gången en vinterfestival, Ystad Winter Piano Fest.

Med pianot i centrum blir det 6 konserter under 2 dagar.

Program:

27 dec  Ystads Teater 

15.00 Johanna Summer ”Schumann Kaleidoskop” (DE)

Johanna Summer, prisbelönt pianist boende i Berlin, är på väg att bli ett stort namn på den europeiska jazzscenen. Hon gav ut sitt första album 2020, ”Schumann Kaleidoskop”. Mottagandet var entusiastiskt och skivdebuten beskrevs som nyskapande.

18.00 Nik Bärtsch solo ”Entendre” (CH)

Den schweiziske pianisten och kompositören Nik Bärtsch bjuder i denna solokonsert på egna kompositioner i nya, fascinerande arrangemang för ensamt piano.

21.00 Jan Lundgren, Mattias Svensson & JELA String Quartet ”A Tribute to Jan Johansson” (SE/AU)

Jan Lundgren – piano

Mattias Svensson – bass

Johannes Dickbauer (AT) – 1st violin

Emily Stewart (CR) – 2nd violin

Lena Fankhauser-Campregher (CA) – viola

Asja Valcic (HR) – cello

I denna konsert med Jan Lundgren, Mattias Svensson och en stråkkvartett med internationella musiker hyllas den svenske jazzpianisten och kompositören Jan Johansson (1931–1968). Hans distinkta, kontemplativa piano återfinns bland annat på det legendariska albumet ”Jazz på svenska” (1964), Sveriges mest sålda jazzskiva genom tiderna.

 

28 dec  Ystad Saltsjöbad

15.00 Jacob Karlzon ”Solo” (SE)

Jacob Karlzon är en av Europas ledande jazzpianister. Han är välkänd som distinkt och dynamisk soloartist samt bandledare i Jacob Karlzon Trio och som instrumentalist i en rad musikaliska samarbeten.

18.00 Marialy Pacheco & Rhani Krija (CU/MA – DE)

”Marocuba” är en livfull konstellation av piano och percussion med två fulländade instrumentalister som hittat en egen kombination av influenser. Marialy Pacheo beskriver duons musik som ”en mix av traditionell kubansk musik och afromarockanska rytmer kombinerad med samtida europeisk jazz”.

Den kubanska pianisten Marialy Pacheo har gett ut fyra album, det första kom 2005. Hon vann som första kvinna tävlingen för pianosolister vid jazzfestivalen i Montreux 2012.

21.00 Iiro Rantala ”Best of” (FI)

Få jazzpianister har utforskat solistkonsten lika intensivt som Iiro Rantala.

Pianovirtuosen från Finland framför det bästa ur sina soloalbum ”Lost Heroes” (2011), ”My Working Class Hero” (2015) och ”My Finnish Calendar” (2019). Häri ingår egna kompositioner som ”Tears for Esbjörn”, ”Pekka Pohjola” och ”November” samt klassiker som John Lennons ”Woman” och ”Imagine”.

 

Biljetter kommer att säljas som dagsbiljetter, gäller för dagens alla tre konserter. Dagsbiljetten kostar 600kr (dvs 200 kr/konsert.)

 

Biljettköpare erhåller 40 % på Ystad Saltsjöbads ordinarie pris. Besök Spa på förmiddagen och jazz på eftermiddagen!

 

Biljetter på: www.ystadsteater.se,  https://ystadjazz.se/ och på Ystads Turistbyrå; 0411-57 76 81 

Läs mer...


Boka biljett


Julefrid, Grevlunda Manskör med gäster

Arena/Plats: Ystads Teater

10 års jubileum för Grevlunda Manskörs välgörenhetskonserten Julefrid. Den årliga konserten i mellandagarna har varit utsåld till sista plats tre år i rad och under nio år genererat över en halv miljon kronor till Läkare utan gränser.

I år är gästlistan större och starkare än någonsin med välkända artister som Karin Tingne, Frida Green, Boel Adler, Jan Lundgren, Johan Wikström, Anders Hane, Bror Tommy Borgström, Mattias Nederman, Kent Svanström, Urban Wangel och formstarka Grevlunda Manskör under ledning av Annika Stoltz med Gustaf Brandt vid pianot!
Marcus Hadriz leder oss genom en fantastisk afton med kören och deras gäster.
Överskottet tillfaller oavkortat Läkare Utan Gränser! www.lakareutangranser.se/

 

Föreställningens längd: ca 2 tim med paus

Läs mer...


Boka biljett


YstadRevyn "Riskfritt"

Arena/Plats: Ystads Teater

Ystadrevyn ”Riskfritt”

Årets revy återkommer med en ”riskfri” föreställning som tar ut svängarna betydligt och vågar ”sticka ut” ännu mer än tidigare. Vi vågar vara lite fräckare utan att passera otillåtna gränser. Men huvudtemat är ändå en elegant musikalisk revy med massor av skämt och glada upptåg. Ystadrevyns ensemble är en av Sveriges mest musikaliska revyer med mycket bra sångbegåvningar. Vi satsar på att överträffa tidigare revyer och framförallt göra publiken glad. Vi kan också glatt presentera våra nya medlemmar, Malin Stenkilsson, Renée Jonsson och Hans Peter Ehd.

Ensemble:

                                                    Lars-Åke Kristensson

                                                    Nils Gunnar Snygg

                                                    Malin Stenkilsson

                                                    Marcus Hadriz

                                                    Renée Jonsson

                                                    Hans Peter Edh

                                                    Maria Gunnarsson

                                                    Rebecca Erlandsson

 

Orkester:

Gitarr                                          Jörgen Sevebring

Bas                                              Robert Djordjevic

Trummor                                   Matthias Samuelsson

Keyboard/Piano                       Roland Andersson

 

Produktion:

Producent                                 Lars-Åke Kristensson

Regissör                                     Nils Gunnar Snygg

Scenograf/ Regiass                  Lars Rhenett

Koreograf                                  Carl Johan de Neergard

Teknisk chef/ Ljus                    Thomas Jönsson

Ljud                                             Ola Glans

 

Övrig Produktion:

Scenmästare                             Wieslaw Ozdoba

Scenarbetare                            Nikodemus Juhlin

Spotskötare                              Jonas Jönsson

Videoproducent                       Kaj Persson

Fotograf                                     Bass Nilsson

Fotograf                                     Johan Kristensson

Fotograf                                     Jan Holmgren

Videokamera                            Christopher Persson

Videokamera                            Tim Englén

Läs mer...


Boka biljett


En kväll med Tommy Körberg

Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten har flyttats till den 13/1 2022.

Befintliga biljetter gäller. Information gällande vad som gäller kommer till alla kunder med biljett inom kort.

En kväll med Tommy Körberg där det blir ett axplock från hans långa musikaliska karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor.

Dessutom medverkar Carl Flemsten på piano.  

Läs mer...


Boka biljett


Mänskligheten "föreställning om oss själva"

Arena/Plats: Ystads Teater

Fredrik Lindström till Ystad med sin hyllade soloshow ”Mänskligheten”!

 

Fredrik Lindström är en av landets mest populära komiker och hösten 2021 ger han sig ut i landet med sin soloshow ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva”. "Jävlar, förlåt, vad bra han är" (DN), "underfundig, helknäpp och jätterolig" (Eskilstuna Kuriren), "i en klass för sig" (Sydsvenskan) och "tankeväckande och väldigt rolig" (Aftonbladet) är bara några exempel på kritiker-hyllningar som den fått. Turnén har nypremiär i oktober och fortsätter sedan fram till december för att sedan komma tillbaka igen våren 2022. Den 9 februari 2022 kommer Fredrik och ”Mänskligheten” till Ystads Teater. 

 

I ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva" tar Fredrik Lindström upp modernt mänskligt beteende och använder underhållande statistik, fakta, visuella hjälpmedel och underfundig humor för att undersöka hur självständiga vi människor egentligen är. Vad är det egentligen som styr oss? Fakta och förnuft eller känslor? Och hur mycket kan vi egentligen skylla på ”den mänskliga faktorn"? 

 

– Jag hoppas publiken får en större förståelse för sig själva. Mer förlåtelse för allt sjukfusk, tvångstankar, skåpsmuttande, misslyckade tinderdejter och larviga snopplekar, säger Fredrik Lindström.

 

Föreställningen har tidigare gått för fulla hus på Scalateatern, Cirkus i Stockholm samt på turné och hyllats av kritiker. Efter ett långt pandemiuppehåll är det äntligen dags igen för Fredrik Lindström att åka ut på en stor Sverigeturné med “Mänskligheten”. På grund av det stora intresset har flera nya föreställningar släppts under våren 2022.  

 

– Jag hoppas turnén fortsätter i flera år. Man vill bara njuta av det, efter att ha fått pröva på den märkliga känslan att ha en föreställning som verkligen funkar, som publiken och kritikerna gillar, massor av biljetter sålda – och så inte få spela. Nu vill man bara passa på att turnera 24-7 tills nästa globala pandemi slår till!, hälsar Fredrik Lindström. 

 

Om Fredrik Lindström

Fredrik Lindström är en av landets populäraste och mest prisbelönta folkbildare, programledare och komiker. Han har en diger meritlista och har sedan genombrottet med ”Hassan” på 90-talet bland annat regisserat och skrivit film och tv, varit trefaldig värd för “Sommar i P1″, författat över tio böcker, varav den senaste “100 svenska dialekter” precis kommit ut, och lett program som “Värsta språket", “Svenska dialektmysterier" och "Helt lyriskt”. Därtill är han årligen domare i SVT:s älskade underhållningsprogram ”På spåret”. Fredrik Lindström har även gjort stor succé på scen med föreställningar som ”Svenskar är också människor!”, ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd”, de två sistnämnda gjordes tillsammans med Henrik Schyffert. 

Läs mer...


Boka biljett


Dansband Deluxe

Arena/Plats: Ystads Teater

”Dansband DeLuxe” är flyttade till 6/3 2022 (samma tider som tidigare; 14 & 18)

Befintliga biljetter gäller. Information om vad som gäller kommer via mail eller sms till alla kunder med biljett inom kort

Hitsen och historierna

Miljoner svenskar har beträtt de nötta parkettgolven och dansat till landets alla dansband.
Och nu åker några av dåtidens största dansbandsstjärnor för första gången på konsertturné, med Dansband Deluxe under ledning av hela Sveriges dansbandsexpert, programledaren Thomas Deutgen. Det blir en fullmatad kväll där hitsen står i centrum ihop med Thomas karismatiska sätt att berätta dansbandskulturens roliga, märkliga och ibland hisnande historia. Från Aj aj aj till Inget stoppar oss nu. Mängder av starka svensktoppslåtar som sjungs av originalartisterna från förr i en glittrig och sprakande show i lyxförpackning.

Medverkar gör inga mindre än:
Tony Ljungström, som i dryga 30 år sjöng i legendariska filmen Black Jack. Självklart gör han Inget stoppar oss nu från filmen.
Monia Sjöström, som ända sedan 90-talet frontat i populära Grönwalls och inte minst med Du ringde från Flen.
Paul Sahlin, mer känd som tonårsidol på 70-talet under namnet Paul Paljett. Självklart åker paljettkostymen på när han sjunger Guenerina.
Lena Påhlsson, dansbandsdrottning i över 15 år i Wizex. Långliggare på Svensktoppen med Mjölnarens Irene.
Göran Lindberg, nestorn från fyra decennier med Tonix och Matz Bladhs med bl a hits som Vindens melodi och Ljus och värme.

Liveband och kör med bl a Erica Sjöström som i 20 år sjungit i Drifters. Hon gästar också med saxofon, dragspel och flöjt.
Missa inte premiären för den helt nya konsertföreställningen Dansband Deluxe!

Läs mer...


Boka biljett


Carl Stanley "AKTA HUET"

Arena/Plats: Ystads Teater

CARL STANLEY ”AKTA HUET”

 

”Akta Huet” är Carl Stanleys tredje soloföreställning efter de utsålda succéerna Ärligt Talat (2017) och Född 1996 (2019). Nu är det dags att återigen besöka så många svenska teatrar och konserthus han bara hinner. Föreställningen är en standupföreställning, den kan och kommer att ändras under resans gång men i nuläget handlar den bland annat om hundar, inspiration, krångel, depression, lumpen och Carls pinsammaste stund. Carl pratar om det som hänt sedan sist, vad som känts, upplevts och saknats. Frispråkig och varm humor när den är som bäst. Allt flyter och kan ändras men det går enkelt att beskriva som: En rolig jävla kväll!

 

-Akta Huet betyder det man vill att det ska betyda. Men rent bokstavligt betyder det ju "Akta Huvudet" fast på skånska då. Jag tyckte det var ett fint namn som passar med innehållet i showen. Jag har haft dom orden med den stavningen på hjärnan i flera år så det är kul att de äntligen kommer till användning, säger Carl Stanley

 

”AKTA HUET” har premiär på Lunds stadsteater 26 feb 2022

Support: John Gillberg

Föreställningens längd ca 80 minuter inkl support. Ingen paus

Hemsida: www.carlstanley.se

#aktahuet

 

Turnéproducent: Cecilia Stenborg, CS Nöje 

Läs mer...


Boka biljett


Peter Jezewski – Man in Black

Arena/Plats: Ystads Teater

”Man in Black” Föreställningen är flyttad till den 18/3 2022
Nuvarande biljetter gäller och kräver ingen åtgärd från åhörarna. Information har gått ut till de som redan köpt biljett med information om vad som gäller.

Ny Succé med Peter Jezewski & Karin Risberg i showen om Johnny Cash & June Carter.
 
Detta är en hyllningsshow till paret Johnny Cash & June Carter och här får vi följa Peter Jezewski & Karin Risberg i de bästa tolkningarna av paret Cash & Carter.
 
Vi får höra deras största hits och showen blev succé direkt på premiären i Stockholm med en publik som hade svårt att sitta stilla.

Passa på att boka er biljett i tid för bästa plats.   

Välkomna 

Läs mer...


Boka biljett


Henrik Fexeus är att lita på

Arena/Plats: Ystads Teater

Just när du trodde du var säker! Sveriges främsta mentalist och tankeläsare är äntligen tillbaka. Efter att ha turnerat för utsålda hus med föreställningarna SinnesCirkus, I Ditt Huvud och BOX, har Henrik Fexeus låtit våra huvuden få vila. Men nu är det dags igen. I oktober utmanar han vår verklighetsuppfattning med sin mest häpnadsväckande show hittills.

 

Henrik Fexeus insisterar att han går att lita på, men frågan är om vi kan tro ett ord av vad han säger. Räkna med att ingenting är som det verkar när Henrik intar scenen. Är dina tankar verkligen dina egna? Kan du lita på dina sinnen? Henrik Fexeus är att lita på får dig både att skratta och dra efter andan, i en show som inte liknar något annat. En sak är i alla fall säker: En kväll med Henrik är en kväll som du sent kommer att glömma.

 

Regi: Morgan Alling

Producent: Lifeline Entertainment

Föreställningslängd: ca 90 minuter utan paus

Läs mer...


Boka biljett


Bamse och Lova sjunger och dansar

Arena/Plats: Ystads Teater

FLYTTAD till den 9 april 2022, kl 14.00

...Det kommer bli omöjligt att sitta still!

Under ca 40 minuter bjuds det på klassiker som ’Huvud, axlar, knä och tå’, ’Krokodilen’ och ’Imse vimse spindel’ samt massor av välkända barnlåtar.

Föreställningen passar hela familjen men är främst riktad mot barn mellan 2-7 år.

Efter föreställningen är det Meet and greet, där du får möjlighet att träffa BAMSE och Lova. 

Läs mer...


Boka biljett


Flamingokvintetten – 60 års jubiléet; The Farewell Tour

Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten med Flamingokvintetten flyttas till 22/4 2022. Information med hur detta ska hanteras kommer v.34 till de som redan köpt biljett

Någon kallade Flamingokvintetten dansbandens Rolling Stones – kanske för att de alltid gjort precis som de tyckt passat bra för deras musik och framför allt ett låtval de gjort för att de gillar just dessa låtar. Behövde inte alltid nödvändigtvis gå att dansa till men blev ”kultlåtar” ändå. Hasse Carlsson som ju fortfarande har sin ”guldstrupe” kvar trots att han fyller 77 år 2021 och Dennis Janebrink, 75 år, lika ungdomligt glad och positiv som alltid är de två som var med när bandet startade. Stefan Kardebratt (keyboard) firar 2020 15 år i bandet, Douglas Möller (gitarr) hämtades från The Spotnicks 2008. Trummisen och schlagerfestivaltextförfattaren Ulf Georgsson tog över ”stockarna” 2014.
Vad bjuder bandet på i denna konsertturné under 2021? Jo, samlade anekdoter, det bästa från alla dessa föreställningar och ett helt gäng ”grymma” Flamingolåtar. En låtkatalog som lätt svämmar över. Varmt välkomna. 

Läs mer...


Boka biljett


En Katastrofalt Trevlig Kväll

Arena/Plats: Ystads Teater

PER MELLBORG OCH GUSTAF BRANDT ÄR ÄNTLIGEN TILLBAKA PÅ YSTAD TEATER
Rösterna tillsammans med åttamannabandets insatser är av högsta klass.

Det är tryggt, tight men också oförutsägbart. Ett kärleksmöte mellan musik och skratt.
Kvällen blir en resa genom skiftande musikaliska landskap. Från Memphis till Broadway,
kryddat med ett par snabba stopp i Las Vegas och den smålandsskånska leråkern. ”Showen gästas av Evelina Åkesson” 


Starttid: 19.00
Längd inkl paus: 130 minuter

Läs mer...


Boka biljett


THE MUSIC OF BEE GEES - STAYIN´ ALIVE

Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten "The Music of Bee Gees - Stayin´Alive" har flyttats till den 25 november 2022. Alla kunder kommer att underrättas.

 

Upplev THE MUSIC OF BEE GEES -  STAYIN’ ALIVE  en hyllningskonsert till en av världens mest framgångsrika och älskade popgrupper med över 110 miljoner sålda skivor och mängder med listettor.


Du får uppleva gruppens samtliga hits samtidigt som vi berättar historien om de tre bröderna från Australien som lade världen för sina fötter och skapade mängder av hitlåtar åt både sig själva och andra.


Längst fram på vår scen möter ni Magnus & Henrik Rongedal två av Sveriges bästa och välmeriterade röster och bakom dem hittar ni orkestern, som består av några av våra främsta musiker.


Stå upp i bänkraderna, sväng på höfterna och sjung med till hits som Stayin’ alive, Night Fever, You should be dancing och Jive Talkin’ eller bara luta er tillbaka och njut av bländande stämsång och magiska melodislingor i How deep is your love, Too much heaven, Islands in the stream och många fler.


Showen är både röstmässigt och musikaliskt så nära originalet att, om man blundar, upplever man det faktiskt som att det är The BeeGees som står på scenen.


Välkomna att njuta av en kväll fylld av odödlig popmusik!


Arrangör www.besterman.nu


Längd: Ca 2x50min + paus

13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudtryck.


Rullstolsplats boka på Ystads Turistbyrå 0411-57 76 81

Läs mer...


Boka biljett