Repertoar & biljetter

Köpa biljetter

Ystads Teater har biljettförsäljning via hemsidan samt manuell försäljning på teatern.
Biljettkassan öppnar 90 minuter före föreställningens start för biljettförsäljning.
Biljettkassan på Teatern är öppen tisdag och torsdag kl 13.00-15.00 för manuell försäljning av biljetter. Obs! Endast kort och swish gäller som betalningsmetod.

Telefon till biljettkassan: 0411 - 57 71 99 (endast bemannad i samband med föreställningar och försäljningstider (tis & tors kl 13.00-15.00)).

Undantag gällande normala öppettider i biljettkassan se nedan:
Röd dag 18/5 + 6/6 2023, stängt
Vecka 25, semesterstängt
Vecka 27, öppet endast i samband med Casanovas föreställningar
Vecka 29-30, öppet tisdag & torsdag kl 10.00-12.30
Vecka 31 Jazzveckan - tis 1/8 kl 10.00-12.30, ons 2/8 kl 11.00-22.30, tors-fre 3-4/8 kl 12.00-21.00, lör 5/8 kl 10.30-21.00
Vecka 32-33, semesterstängt

Du kan även boka dina biljetter till Ystads Teater på Eventims Callcenter.  

Eventims Callcenter
Öppettider: måndag-torsdag 10.00-17.00, fredag 10.00-15.30
Telefon: 0771 - 130 150

Beställ mat och dryck till ditt teaterbesök här

JUST NU ÄR TEATERRESTAURANGEN STÄNGD FÖR RENOVERING!
Under maj månad renoverar vi vårt kök i teaterrestaurangen. Det betyder att det tyvärr inte går att förbeställa mat till före föreställningen eller i pausen. Det finns dock möjlighet att köpa enklare förtäring, förfriskningar, kaffe/te och kakor i våra två barer på parkett och 1:a raden. Vi ber om ursäkt för besväret. Teaterrestaurangen beräknas vara klar och i full gång lagom till operetten Casanova har premiär i slutet av juni.

Välkommen!

 

Love-livets tennismatch

Arena/Plats: Obs! Spelas utomhus på Ystads teater parkering.

Love – livets tennismatch är en timmes musikalisk betraktelse över livet, tennisen, kärleken och annat viktigt.  

Musikalartisterna Sara Lehman och Erik Gullbransson, tillsammans med musikerna i Johan Bergmans Pannband, bjuder på välkända popsånger, svensktoppsfavoriter och hitlåtar med stor igenkänning för alla åldrar. Det blir allt från Stand By Me till De sista ljuva åren.  

Med musik, sång och humor leker de med tennisens vokabulär och roller i en berättelse om livet från vaggan till graven. Det blir en konsert fullspäckad med tennisfinesser som tie break, bollkallar, döda linjen, baslinjespel och matchbollar.

Fri entré!

Arr: Ystads teaterförening

Läs mer...


Boka biljett


CASANOVA

Arena/Plats: Ystads Teater

Snåla adelspersoner, tiggare med spetälska och ilskna skatteindrivare försöker samsas under kyrkans stenhårda nypor när lågkonjunkturen och olycka drabbar byn. När hoppet är ute kommer den som kanske kan rädda dem: den legendariska förföraren Casanova. Men saker och ting blir inte helt som byborna tänkt sig.  
 
Skrattframkallande texter och storslagen musik framförda av 40 sångare och musiker, med Marianne Mörck och Rickard Söderberg i spetsen.  

Läs mer...


Boka biljett


Tosca

Arena/Plats: Ystads teater

Under ett koncentrerat och passionerat dygn följer vi deras resa mot katastrofen, orkestrerad av den kallsinnige polischefen Scarpia. Flera av operans arior och duetter hör till operarepertoarens mest älskade och det här är en opera som rymmer allt; passion, lusta, förräderi och ond bråd död.

Läs mer på www.skanskaoperan.se
Föreställningens längd 2,30 inkl paus. 

Läs mer...


Boka biljett


Rhoda Scott & Sisters in Jazz

Arena/Plats: Ystads Saltsjöbad

Rhoda Scott, ”Den barfota ladyn”, kommer till Ystad med den polska vibrafonisten Izabella Effenberg och fransyskan Julie Saury på trummor.

Läs mer...


Boka biljett


Makross

Arena/Plats: Scala

2 augusti 16.00 Makross Saluhallen

MAKROSS är en jazzkvartett, men också ett band i sin rätta bemärkelse där
musiken formas kollektivt. Med nyfikenhet och stor kärlek till konstformen
utforskar de olika uttryck och format och är i ständig utveckling, sökandes
efter den där magiska musikaliska kontakten med sin publik.
Makross medlemmar består av Andreas Henningsson på kontrabas, Kristoffer Rostedt
på trummor, Rasmus Nyvall på tenorsax och basklarinett samt Jens Persson på altsax.
Instrumenteringen utan ackordinstrument ger Makross ett säreget sound och öppnar
på flera sätt upp musiken för ett friare förhållningssätt.
Makross har turnerat runt i Europa sedan 2011, släppt 4 album och samarbetat med
några av Nordens mest prominenta jazzmusiker.

Läs mer...


Boka biljett


Mama Shakers

Arena/Plats: Solhällan

2 augusti 19.00 Mama Shakers Solhällan

Mama Shakers grundas 2016 av karismatiska Angela Strandberg (sång, trumpet, washboard) med målet om att sprida den traditionella jazzen till en ung publik. Bandet fyller snabbt konsertsalar i Paris och börjar turnera överallt runt om Europa.

Sedan dess har de vunnit flertal priser och även släppt två album.

Med virtuosen Hugo Proy (klarinett) och det tighta kompet bestående av William Ohlund (banjo), Baptiste Hec (gitarr) och Gabriel Seyer (kontrabas), framför bandet en het show med bla dans, flerstämmig sång och en energi som slår ut i lågor!

Läs mer...


Boka biljett


Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

Arena/Plats: Ystads Teater

2 augusti 19.30 Jan Garbarek Group fest. Trilok Gurtu Ystads teater


Gruppen består av den indiske magikern på slagverk Trilok Gurtu, den tyske fusion
jazzpianisten Rainer Brüninghaus, som samarbetat med Garbarek sedan 1988. Och på bas brasilianske Yuri Daniel, som sedan mer än tio år ingår i Jan Garbarek Group.

Läs mer...


Boka biljett


Grégory Privat "Yonn"

Arena/Plats: Klosterkyrkan

2 augusti 22.30 Grégory Privat Klosterkyrkan

Grégory Privat föddes och växte upp i det franska departementet Martinique i Västindien. De tidiga musikaliska influenserna har alltid varit starka och närvarande: ”Den karibiska musikens alla element finns i mig och letar sig in i min musik intuitivt och naturligt. Men jag försöker alltid ta mig någon annanstans, varje dag upptäcka nya stilar.”
Efter att i tio år ha utbildat sig till klassisk pianist sökte Grégory Privat också andra
musikaliska vägar och kom gradvis att närma sig improvisation och jazz. I början av 2000-talet, när han hade flyttat till Frankrike, tog han steget fullt ut och började spela på jazzklubbar i Paris.
En av många musikaliska samarbetspartner är Lars Danielsson. År 2015 spelade Grégory Privat på jazzfestivalen i Ystad i Lars Danielsson Group som med trumpetaren Mathias Eick framförde ”Liberetto II” i Lars Danielssons projekt Liberetto. Grégory Privat medverkar också på Lars Danielssons album ”Liberetto III” (2017) och ”Cloudland” (2021).
Grégory Privat har gett ut sex album i eget namn, det första ”Ki Koté” kom 2011. Hans senaste album är betitlat ”Yonn” (2022), som betyder ”en” på kreolspråk, och innehåller originalkompositioner med inslag av vokala ackompanjemang och harmonier. Musiken är meditativ och fängslande; här samsas karibiska influenser, klassisk musik och jazz. I Klosterkyrkan får vi höra Grégory Privat framföra musik från ”Yonn”.

Läs mer...


Boka biljett


Elaria Orchestra ”Summer Flow”

Arena/Plats: Ystads Saltsjöbad

Bandet består av några av Sveriges främsta jazzmusiker ur olika generationer och är tveklöst ett av de mest tongivande storbanden i landet. Bandet äntrar Sveriges jazzscener med ett unikt konstnärligt språk, energi och spelglädje. Musiken bandet framför är till största delen skriven av Erika Hammarberg som är orkesterns kompositör, arrangör samt dirigent. Initiativtagaren och musikern Lina Lövstrands flöjtspel ges ofta utrymme och även orkesterns övriga musiker får publiken lyssna till starka solistiska insatser. 

Skivan IKIGAI har blivit mycket väl mottagen i pressen och i P2 Jazzradio. Plattan utsågs till årets storbandsskiva i Lira Musikmagasin. Efter tidigare samarbeten och turnérande med bland andra norska Helge Sunde och Hildegunn Öiseth, Magnus Lindgren och Rigmor Gustafsson hör vi här Elaria Orchestra i egen prakt med konserten "Summer Flow".

Läs mer...


Boka biljett


Bill Charlap Trio

Arena/Plats: Ystads Teater

3 augusti 16.00 Ystads teater Bill Charlap Trio  Ystads teater

Den GRAMMY-belönade pianisten Bill Charlap kommer till Ystad med Street of Dreams, ett sublimt nytt album med hans vördade mångåriga trio med basisten Peter Washington och trummisen Kenny Washington. Street of Dreams är en härlig blandning av Great American Songbook-favoriter och låtar av stora jazzkompositörer inklusive Billy Strayhorn och Duke Ellington, Kenny Burrell och Dave Brubeck.

Läs mer...


Boka biljett


Gustav Lundgren French Connection "Django Tribute"

Arena/Plats: Klosterkyrkan

Gustav Lundgren är en av de mest uppskattade gitarristerna i världen inom romsk jazz, och som uttolkare av gitarrgeniet Django Reinhardts musik anses han vara en av de främsta. Redan som nittonåring började han turnera utomlands. I trettioårsåldern hade han framträdanden i tjugosju länder på sin meritlista. Han har spelat in över åttahundra låttitlar, det senaste albumet, ”Age”, så sent som i år. Gustav Lundgren hyllas för sitt spel av andra berömda jazzgitarrister som John Scofield, Mike Stern och George Benson.

Django Reinhardt (1910–1953) hade Franska Hotkvintetten, Le Quintette du Hot Club de France. Gustav Lundgren har French Connection, i denna konsert med Parisbaserade gitarristen Rémi Oswald och basisten Édouard Pennes. De båda fransmännen har spelat tillsammans sedan tonåren och samarbetat med några av de främsta musikerna inom jazz manouche och swing som Tchavolo Schmitt, Angelo Debarre, Adrien Moignard, Sébastien Giniaux och Bastien Ribot. De har gjort flera internationella turnéer tillsammans, bland annat med sitt gemensamma projekt, RP Quartet.

Gustav Lundgren French Connection spelar modern, svängig jazz manouche och har en repertoar bestående av såväl låtar av Django Reinhardt, Richard Rogers och Silvio Rodríguez som originalkompositioner av Gustav Lundgren.

Läs mer...


Boka biljett


Kyle Eastwood Quintet "Eastwood by Eastwood"

Arena/Plats: Ystads Teater

3 augusti 21.00 Kyle Eastwood Quintet ”Eastwood By Eastwood”

 

Kyle Eastwood inledde sin karriär som flitigt anlitad studiomusiker på 1990-talet och släppte sitt första album, ”From There to Here”, 1998. Sedan dess har han gett ut ytterligare åtta album med musik som spänner över flera stilar. ”In Transit” (2017) var Kyle Eastwoods första albuminspelning med fyra ledande jazzmusiker från London – kvällens konstellation. I ”Cinematic” (2019) löper Kyle Eastwoods två passioner samman i filmmusik från bland andra filmerna ”Bullitt”, ”Skyfall” och ”Den rosa pantern”.

Sedan början av 1990-talet komponerar Kyle Eastwood själv filmmusik. Han har bland annat bidragit till soundtracket i såväl ”Mystic River” (Clint Eastwood har komponerat merparten) som ”Gran Torino” och tillsammans med Michael Stevens komponerat musiken i ”Invictus – de oövervinneliga”. Clint Eastwood har skrivit musiken till ”Million Dollar Baby” men några spår är komponerade av Kyle Eastwood och Michael Stevens.

Kyle Eastwood har ännu ett pågående turnéprojekt förankrat i filmmusik ur Clint Eastwoods filmer. Hans kvintett i samarbete med olika symfoniorkestrar framför musik ur en handfull filmer från 1964 till 2009 som Clint Eastwood har spelat i eller regisserat, till exempel Sergio Leones spagettivästern och Dirty Harry-filmerna. Tidigare i år släpptes albumet ”Eastwood Symphonic”.

Kyle Eastwood (US) – double bass, electric bass
Brandon Allen (UK) – saxophones
Quentin Collins (UK) – trumpet, bugle
Andrew McCormack (UK) – piano
Chris Higginbottom (UK) – drums

Läs mer...


Boka biljett


Pelle "Trazan" Jonasson, John Goldsby, Joanna Pascale, Olaf Polziehn, Johan Hörlén

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

4 augusti 13.00 Pelle "Trazan"  Jonasson, John Goldsby, Joanna Pascale, Olaf Polziehn, Johan Hörlen Ystad Saltsjöbad

 

Basisten John Goldsby, som är född i USA, tillhörde under hela 1980-talet och början av 1990-talet New Yorks jazzscen. Därefter flyttade han till Europa och slog sig ner i Tyskland. Han ingår i WDR Big Band, där han är solobasist. År 2020 släpptes albumet ”Segment” med The John Goldsby Trio.

Joanna Pascale, som har gjort sig känd som en sofistikerad och starkt uttrycksfull jazzsångerska, har sin bas i Philadelphia i USA. Hon har gett ut fyra album, bland dem det rosade ”Wildflower” (2015).

Pianisten Olaf Polziehn är också kompositör och arrangör. Han har många internationella engagemang och är dessutom professor i jazzpiano vid musikhögskolan i Graz, Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz, Österrike.

Altsaxofonisten Johan Hörlén är precis som John Goldsby medlem i WDR Big Band och aktiv i många musikaliska samarbeten och konstellationer. Han har spelat in över hundra album.

Pelle ”Trazan” Jonasson utlovar en konsert med såväl originalkompositioner av några av gruppens musiker som nya arrangemang av inspirerande standardlåtar, och han konstaterar:

”De här musikerna har så stor erfarenhet av den internationella jazzscenen och jag ser verkligen fram emot samarbetet – det är ett mycket spännande projekt.”

Pelle ”Trazan” Jonasson – drums
John Goldsby (US/DE) – double bass
Joanna Pascale (US) – vocals
Olaf Polziehn (DE) – piano
Johan Hörlén (SE/DE) – alto sax

Läs mer...


Boka biljett


Marcin Wasilewski All Stars " A Tribute to Krysztof Komeda"

Arena/Plats: Ystads Teater

4 augusti 16.00 Marcin Wasilewski All Stars" A Tribute to Krzysztof Komeda" Ystads teater


Komeda gjorde sin publika musikdebut på en liten jazzfestival i Sopot i Polen 1956 och den första skivinspelningen skedde 1960. Han besökte Skandinavien många gånger och spelade på de stora jazzklubbarna. Han kom att skriva mycket filmmusik, bland annat till den danske regissören Henning Carlsen och dennes film Sult efter Knut Hamsuns roman, men blev mest känd i filmsammanhang för samarbetet med Polanski och då främst för musiken till filmen Rosemary's Baby. Komeda dog 1969 efter en olycka under en av Polanskis filminspelningar.

Läs mer...


Boka biljett


Isabella Lundgren med Musica Vitae "The way you look tonight! - Dorothy Fields

Arena/Plats: Maria kyrkan

4 augusti 18.30 Isabella Lundgren with Musica Vitae "The Way You Look Tonight" - Dorothy Fields   S:ta Maria kyrka

 

Musiken kan vara skriven av 1900-talets mest populära tonsättare, men de humoristiska och intelligenta texterna är ofta signerade Dorothy Fields (1904–1974). Textförfattaren och librettisten Fields skrev under sin nästan fem decennier långa karriär över 400 sångtexter, och var som kvinna en av pionjärerna inom den amerikanska populärmusiken.

Kvällens konsert ägnas åt pärlorna i hennes imponerande låtkatalog. bl a Exactly Like You, The Way You Look Tonight, Hooray for Love och många fler.

För att citera Dorothy Fields själv; ”It’s Not Where You start, it’s Where You Finish”.

Medverkande:
Isabella Lundgren, sång
Musica Vitae
Carl Bagge, piano
Dorota Siuda, konsertmästare

Läs mer...


Boka biljett


Jan Lundgren & Hans Backenroth "Jazz Poetry"

Arena/Plats: Ystads Teater

4 augusti 21.00 Jan Lundgren & Hans Backenroth ”Jazz Poetry”,  Ystads Teater

Jan Lundgren idag räknas som en av världens mest framstående jazzpianister. Hans egen ensemble, Jan Lundgren Trio, fick sitt genombrott med skivan Swedish Standards, som också vann Orkesterjournalens pris Gyllene skivan 1997. År 2007 blev Jan som förste och ende nordiska jazzpianist utnämnd till Steinway & Sons exklusiva grupp "Steinway Artist". Han är sedan 2010 Artistic Director för Ystad Sweden Jazz Festival, vilket han även är för Jazzhus Montmartre i Köpenhamn. Sedan 2022 är Jan ledamot av Kungliga Musikaliska Akademin.

Hans Backenroth anses sedan mitten av 90-talet som en av Skandinaviens främsta basister är det naturliga valet för många gästande amerikaner. Han har spelat med många av de största inom jazz, bland dem Arne Domnérus, Bengt Hallberg, Monica Zetterlund, Toots Thielemans, Harry "Sweets" Edison, Clark Terry, Scott Hamilton, Harry Allen, Sven Asmussen, James Moody, Kenny Barron, Benny Green, Horace Parlan samt inte minst den legendariske altsaxofonisten och klarinettisten Arne Domnérus, vilket resulterade i ett samarbete i mer än 15 år. På meritlistan finns även medverkan på över 150 albuminspelningar.

Hans har bl a erhållit Orkesterjournalens utmärkelse Gyllene skivan två gånger, Nalens Vänners Stipendium ”Topsy’s Tusenkrona” samt Wermländska Sällskapets Kulturstipendium.

De gav nyligen tillsammans ut en ny CD ”Jazz Poetry”

Läs mer...


Boka biljett


Marilyn Mazur Shamania

Arena/Plats: Ystads Teater

Den världsberömda danska slagverkaren och trumslagaren Marilyn Mazur har gjort sig känd som en innovativ musiker, kompositör och bandledare. Hon har samarbetat med många andra stora jazzmusiker, bland dem Jan Garbarek, som ju också gästar årets jazzfestival, och lett banbrytande musikprojekt. Dagens konsert har fått sin titel efter ett av dem: världsjazzorkestern Shamania där Marilyn Mazur har samlat ledande kvinnliga musiker från Skandinavien.

Shamania gjorde sitt första scenframträdande i Köpenhamn 2015 på Copenhagen Jazz Festival. Som orkesternamnet antyder har Marilyn Mazurs musikprojekt en shamanistisk prägel i den meningen att hon vill återknyta till ett instinktivt sätt att uttrycka sig och skapa en modern version av den ursprungliga kraft som uppstod i mötet mellan kvinnor i gamla samhällen. Marilyn Mazurs ledord i Shamania, liksom i Primi Band som hon grundade 1978, är det danska ordet ”urkraft”, som ju inte tarvar någon svensk översättning. Urkraft är en musikalisk vision som uttrycks när musikerna i Shamania improviserar och frammanar pulserande, dynamiska och hypnotiska rytmer ur slagverksinstrument som nigeriansk lertrumma, bongotrummor, congas, mbira (tumpiano) och stämd gonggong i kombination med blåsinstrument, bland vilka gethornet sticker ut.

Marilyn Mazur (DK) – percussion
Makiko Hirabayashi (DK) – piano, keyboards
Lisbeth Diers (DK) – congas, percussion
Lis Wessberg (DK) – trombone
Josefine Cronholm – vocals
Lotte Anker (DK) – saxophones
Ida Gormsen (DK) – bass
Hildegunn Øiseth (NO) – trumpet, goat horn

Marilyn Mazurs karriär spänner över fem decennier. Samarbetet med Jan Garbarek på 1990-talet fram till 2004 föregicks av samarbeten med Miles Davis, Gil Evans och Wayne Shorter på 1980-talet.

Shamania har spelat in två album: Shamania (2019) och ”Rerooting” (2022).

Mer om Marilyn Mazur´s Shamania: MARILYN MAZUR | drummer-composer-bandleader

Läs mer...


Boka biljett


Signe & Hjördis with Mats Öbergs Trio

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

Signe och Hjördis Bornemark började sjunga tidigt tillsammans med fadern Dan Bornemark främst med inriktning på jazz för barn. I årets Melodifestival deltog de med bidraget ”Edelweiss”. De går båda på musikinriktade gymnasier.

De har sällskap på scenen av Mats Öberg Trio där Dan Bornemark ingår.
Mats Öberg, utbildad vid Musikaliska Akademien har en diger meritlista. Han har spelat med Ale Möller Band, Fläskkvartetten, Lena Willemark, Frank Zappa, Mikael Ramel med flera. Han har brett musikaliskt påbrå. Hans far Staffan Öberg spelar saxofon, farbröderna Sten och Stig-Ola Öberg hör till Umeåområdets mest meriterade jazztrumslagare. Han är också systerson till pianisten och kompositören Bernt Egerbladh.

Läs mer...


Boka biljett


Lill Lindfors and Nils Landgren with Bohuslän Big Band

Arena/Plats: Ystads Teater

I drygt 60 år har Lill Lindfors bevisat att ”Musik ska byggas utav glädje” – som artist, komiker, skådespelare, kompositör och barnboksförfattare. Redan i början av 1960-talet gav Lill oss samba och bossa. Tillsammans med Svante Thuresson tog Lill jazzen till Eurovision Song Contest 1966 där de kom tvåa med ”Nygammal vals”. Och vem går inte ännu och nynnar på ”Du är den ende”? Musikkatalogen är lång! Lill Lindfors är UNICEF-ambassadör, fått flera Rose d’Or i Montreaux för sina TV-shower, Grammis för ”Årets kvinnliga artist” och ”Årets Hederspris”, Cornelis Vreeswijk-stipendiet och H.M. Konungens medalj av 8:e storleken.

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Läs mer...


Boka biljett


Vincent Peirani

Arena/Plats: Klosterkyrkan

Vincent Peirani (FR) – accordion

Ackordeonisten Vincent Peirani är en av de främsta och intressantaste – och mest efterfrågade – instrumentalisterna på den europeiska musikscenen. Denna intima solokonsert i Klosterkyrkan är ett sällsynt tillfälle att få uppleva honom i full frihet och följa med i hans sammansatta, svävande och svindlande improvisationer.

Ett citat ger en aning om vad som väntar:

”Det som denne Nicefödde parisare lockar ur sitt dragspel har aldrig tidigare hörts. Den fina franska ackordeontraditionen, från Galliano till Matinier, skiner igenom, men genom ett nytt karakteristiskt uttryck tar han den vidare. Det är en framtida virtuos som spelar här!” – Süddeutsche Zeitung.

Vincent Peirani, som också är kompositör och sångare, började spela ackordeon när han var elva år och uppmärksammades internationellt redan i tonåren, då han deltog i tävlingar i klassiskt dragspel och erhöll åtskilliga priser. Vid sexton års ålder upptäckte han jazz och inledde musikstudier med denna nya inriktning i Paris.

Vincent Peirani gjorde sin första albuminspelning 2009. Han har samarbetat med flera andra stora namn i jazzvärlden, till exempel Michael Wollny, Ulf Wakenius, Yamandu Costa och Youn Sun Nah, som ju samtliga har gästat Ystad Sweden Jazz Festival. Ett känt namn för festivalpubliken i Ystad är också Vincent Peiranis meste samarbetspartner, den franske saxofonisten Émile Parisien. Peirani–Parisien har framträtt i över tusen konserter, sexhundra av dem har varit duokonserter.

”Les Égarés” (2023) är titeln på Vincent Peiranis senaste album. Här samarbetar han med Ballaké Sissoko (kora), Vincent Segal (cello) – och Émile Parisien (sopransax).

Läs mer...


Boka biljett


Deborah Brown with Jan Lundgren Trio

Arena/Plats: Ystads Teater

Jan Lundgren började spela piano som femåring hemma i Ronneby, och repertoiren var, som i de flesta fall, klassisk. Efter att i tonåren lyssnat på en skiva med Oscar Peterson, Night Train, upplevde Jan Lundgren jazzens improvisationer som befriande, en känsla som var ”enorm och total”. Balansen mellan att dels vårda originalmusiken, dels leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum. Vare sig det gäller standardlåtar, folkmusik eller klassisk musik utvecklar Jan materialet och sätter sin egen, högst personliga prägel.

Mattias Svensson har spelat bas i Jans trio i många år. En av de mest lysande basisterna med ett unikt sound och efterfrågade i sin generation som också turnerat över hela världen. Han är en stark röst på sitt instrument och har spelat med de flesta i den svenska jazzeliten samt bland annat tillsammans Viktoria Tolstoy, Jojje Wadenius.

Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige, mycket efterfrågad för sin all-around kapacitet och mångsidighet. De senaste åren har Zoltan, förutom med Jan Lundgren, spelat med europeiska och amerikanska musiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Danska Radions Big Band och många andra.

 

Läs mer...


Boka biljett


Sinne Eeg and Monday Night Big Band

Arena/Plats: Solhällan

Hon är en av Nordens största jazzsångerskor, turnerar över hela världen och har fans i både Europa, USA och Asien. Hon har framträtt på legendariska jazzklubbar som ”Green Mill” i Chicago och ”Birdland” i New York och har en lång rad internationella musikutmärkelser.

Monday Night Big Band bildades i Malmö 1988. Storbandet, som har kompositioner och arrangemang av Thad Jones som bas, har sedan starten bjudit in gäster från såväl den svenska som den internationella jazzscenen och turnerat i Europa och USA. MNBB har till exempel spelat på både jazzklubben Village Vanguard och konserthuset Carnegie Hall i New York.

Läs mer...


Boka biljett


Mina sinnens fulla bruk

Arena/Plats: Ystads teater

Mina sinnens fulla bruk

Populära och kritikerrosade komikern Anders Jansson är just nu ute på Sverigeturné med sin nya föreställning "Mina sinnens fulla bruk – En humorshow av och med Anders Jansson". Soloshowen har blivit väl mottagen av kritiker och publik. Skånska Dagbladet beskrev Anders som "en av Sveriges bästa komiska skådespelare" och Kristianstadsbladet menade att Anders "är omöjlig att inte tycka om". 

– Jag älskar verkligen att vara på turné. Jag blir lika rörd varje gång jag kommer till en fullsatt teater. Trots höga levnadskostnader, så prioriterar ändå publiken att gå ut och skratta tillsammans. Det ger mig energi och lust, säger Anders Jansson. 

I "Mina sinnens fulla bruk" bjuder komikern publiken på absurd och jordnära humor, pricksäkra imitationer, spontana improvisationer och ett fysiskt skådespel. Människans sinnen står i fokus då Anders pratar om skogspromenader, om stackarna som fick spela tamburin i skolan, problemet med progressiva glas och att det känns fel att säga "namaste" inne på bilbesiktningen. Publiken lär känna Hjördis med titanhöfterna, kaxiga barnboksförfattare och vem det är som vaktar Gluten-gången. "Mina sinnens fulla bruk" är Anders tredje soloshow och enligt honom själv den bästa hittills.

– Mina sinnens fulla bruk är en levande föreställning som jag skriver om lite grann hela tiden allteftersom det dyker upp nya idéer och uppslag. På så sätt blir den ständigt bättre, roligare och unik för varje uppsättning. När jag får fina recensioner och märker att publiken gillar min show, då vill jag bara fortsätta turnera. Och jag är så glad att vi lagt till nya spelplatser, som jag aldrig varit på tidigare, säger Anders Jansson.

Föreställningens längd: 90 min, ingen paus

 

Läs mer...


Boka biljett


Filmen om Kal P Dal

Arena/Plats: Ystads teater

Under några fartfyllda och intensiva år i slutet av 70-talet var Carl Göran Ljunggren från Arlöv och hans pågar kungar i folkparkerna! Glädjespridaren och energiknippet Kalle hade publiken i sin hand och hans motto var enkelt.

– rocka röven av svenska folket!

Dokumentären skildrar en av Skånes mest älskade artister. Än idag en hyllad ikon. Filmen om Kal P Dal är även en nostalgitripp i Skånskt 70-tal.

Röster om filmen:

”Starkt, gripande, rörd till tårar" – Olle Berggren, nöjesjournalist, Kvällsposten

”Kal P Dals energi, charm, kaxighet och skånskhet är som gjord för en dokumentär som slungar en mellan lycka och vemod” – Kalle Lind, kulturpersonlighet

”Magisk film.” - Åke Högman, nöjesjournalist

 https://www.youtube.com/watch?v=_SvuhBnOORw

Läs mer...


Boka biljett


She´s got the look

Arena/Plats: Ystads teater

"She’s got the look" är en hyllning till Marie Fredriksson och hennes fantastiska låtskatt. Vi djupdyker i hennes repertoar och ger publiken allt från de tidigare låtarna ”Bästa dagen” till de senare, som ”Äntligen” och alla de stora hitsen däremellan. Vi tillåter oss att bli personliga både i våra musikaliska tolkningar men även när vi delar med oss av egna berättelser ur våra liv som på på olika sätt knyter an till Maries musik. Naturligtvis har vi med oss ett riktigt högenergiskt nummer med Roxettes största hits! Publiken brukar dras med i ett brett spektra av känslor - både nostalgi, vemod och allvar, men också i så mycket glädje, värme, hopp, framtidstro och kärlek! 

Medverkande: Jamladies: Jenny Tärneberg, Anna Strandberg och Mia Stegmar
På gitarr: Julien Fabre

Jamladies är ”J” som i Jenny, ”A” som i Anna, ”M” som i Mia och bildar ett av Sveriges mest rutinerade showband. Snart 15 år med hundratals event, galor, julshower, TV-framträdanden, kick-offs, after beach och partyn - både stora och små - gör Jamladies unika i mångsidighet, flexibilitet och bredd på repertoar. Förmågan att anpassa innehåll för att kvällen ska bli unik och skruva till det lite extra är något Jamladies är experter på!

Utöver sång i världsklass och spektakulära shownummer är Jamladies scenkostym något alldeles extra och en riktig ”wow-faktor” som ger känslan av exklusivitet. Publikkontakt och interaktion är mycket viktigt - kvällen ska skapas tillsammans med gästerna! Ofta anlitas Jamladies både som artister och konferencierer.

Föreställningens längd: cirka 120 min inkl paus

Läs mer...


Boka biljett


Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius.

Arena/Plats: Ystads teater

Björns minne kommer under 2023 hedras av några som stod honom mycket nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.  

Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné́ känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.
På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

Konsertens längd: c:a 2,5 tim inkl. paus

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads teater

Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler - allt framfört av några av våra bästa och mest meriterade musikalartister.
Föreställningen, som pressen kallat ”musikalernas Diggiloo”, såg dagens ljus 2016 när sångerskan och musikalartisten Viktoria Tocca på eget initiativ bokade Berwaldhallen i Stockholm. Vad som från början var tänkt som en engångsföreteelse växte snabbt och är idag en av Sveriges mest framgångsrika scenshower – älskad av såväl kritiker som publik. 

På Sverigeturnén 2023 medverkar följande solister: 
Laila Adèle har sagts inneha en av Sveriges mäktigaste soulröster. Hon har både släppt egna album på skivbolaget BMG och medverkat i Melodifestivalen. Hon har medverkat i flertalet musikaler i stora roller, som Little Shop of Horrors, Hairspray, Jekyll & Hyde och Legally Blonde. Hon var Tomas Ledins sidekick i showen Skarpt läge och hon gjorde även ledmotivet En värld full av liv till nyinspelningen av Disney’s storfilm Lejonkungen 2019. Senast kunde vi se Laila i rollen som Maria Magdalena i vår uppsättning av Jesus Christ Superstar på Dalhalla.

Malena Tuvung har medverkat i mängder av musikaler och gjort flera stora roller bl a i Fame, Grease, Jekyll & Hyde , My Fair Lady, Mary Poppins, Romeo&Julia, West Side Story och Crazy For You. 2009 gjorde hon huvudrollen i musikalen Cats på Cirkus i Stockholm och sjöng där en av musikalhistoriens största hits genom tiderna, Memory. Den fick hon även framföra i SVT:s Allsång på Skansen.
Sommaren 2022 sågs hon i konsertversionen av Jesus Christ Superstar på Dalhalla. Malena är även aktuell med den egenskrivna soloföreställningen Evergreen - En hyllning till Barbra Streisand.

John Martin Bengtsson är en av Sveriges “musikalfantomer” och är troligen den ende i världen som
sjungit både titelrollen i The Phantom of the Opera ochRaoul på tre olika språk; svenska, danska och engelska. Han har även spelat ledande roller i en lång rad musikaler både i Sverige och utomlands, bland andra Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Fame, Cabaret, West Side Story, Les Misérables, Wicked och Skönheten och Odjuret. Senast kunde vi se John Martin i rollen som Karl-
Oskar i Kristina från Duvemåla på Dalhalla.

Patrik Martinsson har arbetat som sångare, skådespelare och musikalartist sedan tidigt 90-tal. Han har bland annat medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Miss Saigon, Evita, Chess, Hair, Robin Hood – The Musical och Mamma Mia! Vid sidan om musikalkarriären har han dessutom medverkat i mängder av teater-, film- och TV-produktioner.

Harriet Jones innehar hedersexamen i klassisk sång frånRoyal Academy of Music i London. Hon gjorde under flera år huvudrollen Christine Daaé i The Phantom of the Opera på West End i London och spelade drottningen i Disney's långfilm Beauty and the Beast. Hon har även medverkat i
huvudroller i musikaler som Guys & Dolls och Cinderella, samt som solist på konserter i bl.a Hong Kong, Tyskland och Thailand.

Missa inte Sveriges största musikalfest!

OBS! Åldersgräns 13 år, oavsett om målsman är med eller ej, med anledning av svenska myndigheters krav om begränsning av höga ljudnivåer för unga. (SOSFS 2005:7)

Föreställningens längd 1,45h utan paus.

Läs mer...


Boka biljett


NOICE - I NATT ÄR HELA STAN VÅR

Arena/Plats: Ystads teater

NOICE - I NATT ÄR HELA STAN VÅR!

När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistorias mest ikoniska band. Med debutalbumet "Tonårsdrömmar" 1979 och framträdandet i tv-programmet Måndagsbörsen 1980 exploderade bandets popularitet. Kaos i folkparkerna med publikrekord efter publikrekord sattes. Mängder med fans som tältade i medlemmarnas föräldrars trädgårdar. Noice är med alla sina hits utan tvekan ett av de största svenska banden någonsin.

Bandet består idag av originalmedlemmarna Peo Thyrén som skrivit många av bandets hits bas/sång, Robban Klasen trummor, Charlie Grönwall från den hyllade Noice rockmusikalen på sång och gitarr samt extra musiker på keyboards.

Noice känns idag mer aktuella än någonsin och det är dags för gamla och nya fans att uppleva alla deras hits live igen.

Konsertens längd: 95 min, ingen paus

 

 

 

Läs mer...


Boka biljett


HAAKS-LIVE 2023

Arena/Plats: Ystads teater

Äntligen får vi presentera Haaks, Sveriges främsta underhållningsband - Live!

Haaks har under pandemin vuxit till Sveriges, ja hela Nordens, största Livestream. Med över 70 000 följare och fler än 150000 unika tittare varje fredag har Haaks lyckats skapa en unik musikalisk plattform där man varje veckoslut gjort magiska spelningar för en lyrisk publik över hela landet.

Nu besöker Bohusläns stolthet oss och bjuder upp till en musikfest ni absolut inte vill missa. Vi utlovar en fantastisk upplevelse med musik, sång och kärlek där era favoritlåtar framförs live av världens bästa Haaks. Nu fortsätter bandet sin hyllade turné under 2023!!

Varmt välkomna till livemusik, glädje och fest!

www.facebook.com/HaaksLiveband
www.haaks.se

Showstart kl 17:45 
Insläpp i salongen kl 17:15.
Teatern öppnar kl 16:15
Föreställningen är ca 2 h 05 min – ingen paus!
13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudvolymer.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Alla känner Ankan

Arena/Plats: Ystads teater

Alla känner Ankan

Anders ”Ankan” Johansson är en av Sveriges mest omtycka komiker och sedan september 2022 har han turnerat runtom i landet med sin första soloshow "Alla känner Ankan – En humorshow av och med Anders Johansson". Mottagandet har varit fantastiskt från både publik och kritiker. Ystads Allehanda beskrev honom som ”en underhållare av rang” och Borås Tidning skrev ”Det här måste vara årets bästa ståuppshow”. Efter publikrusningen förlängs Sverigeturnén med en ny spelsäsong under hösten 2023. Den 12 oktober kommer Ankan tillbaka med sin humorshow till Ystads Teater! 

Den älskade komikern Anders “Ankan” Johansson har underhållit den svenska publiken i över 20 år. Med sin breda östgötska har han, ofta tillsammans med sin vapendragare Måns Nilsson, både utbildat och spridit värme runt om hela landet. "Alla känner Ankan" är hans första egna humorshow som handlar om att leva och att ta sig igenom livet. Den tar upp både svåra och lättsamma ämnen och låter publiken möta en mer personlig “Ankan” där han delar med sig av vardagens tristess, panikångest, politik och mycket av det andra som inte alltid får plats i den offentliga bilden.

– Jag får ofta höra att jag bjuder på mig själv och det är såklart roligt att höra. Detta har lett till att människor som jag inte känner tror att de vet allt om mig. Men media visar ju bara upp en liten del av det man är. Det kan uppfattas som att jag som komiker har långt till de delar av livet som är lite svårare att skoja om. "Alla känner Ankan" är en väldigt rolig föreställning men som även tar upp det där som är lite besvärligt. Det är personligt men inte privat som man säger, berättar Anders "Ankan" Johansson.

”Alla känner Ankan” hade premiär i komikerns hemstad Malmö i september 2022 och har därefter spelats runtom i Sverige under hösten och våren 2023. På grund av publiktrycket förlängs turnén i höst med 15 nya speltillfällen.   

– Det är en ynnest att få göra detta och jag känner en väldig tacksamhet inför att människor faktiskt kommer och tittar. Det är stort för mig, säger Ankan.

Rekommenderad ålder: från 13 år.
Föreställningens längd: 90 min, ej paus

Läs mer...


Boka biljett


Biggo Music Band & Tribute to Jerry Williams

Arena/Plats: Ystads Teater

Nu är 2023 igång & han spelar fortfarande på som om ingenting hänt!
1965 gjorde han en massa jobb med Cool Candys från Lidköping.
Under 70-talet spelade han med ett av Sveriges största band – Tötas.
Då spelade man i genomsnitt c:a 300 dagar om året ute på olika ställen! [ i hela Norden så som på Nightclubar - Folkparker - Folkets Hus - Krogar - Båtar - Fjällhotell etc....]
Sitt första TV-program gjorde han redan den 9 nov. 1967 – som husband till Röda Fjädern i Skövde.
Sedan har de bara rullat på med, Bingo – Lotto fyra Lördagar i rad när programmet startade etc.
Ett antal skivinspelningar - 1:a på svensktoppen 1980 – samt massor av listplaceringar i de nordiska länderna.
Både på egen etikett men även som musiker i andra band & som producent.
2009 var han med som basist på en skivinspelning i New York med ett Värmlandsband

2022 firade han & bandet 10-årsjubileum med att åka på en sprakande turné!
Biggo Music Band & Ljuva 60-tal - Sveriges bästa 60-tals-show enligt publiken… Som har gjort succé på alla platser i landet man varit. Nu kommer han med en ny Show som går under namnet: . Biggo Music Band & A Tribute to Jerry Williams, massor av bra låtar utlovas redan från starten på Showen. Som "Jerry" brukade säga: (NEVER TO OLD TO ROCK) Ingen blir någonsin för gammal för "Bra Rock'n Roll!" Nu blir de tryck på teatern sörru....

Föreställningens längd: c:a 2 tim inkl. paus

Läs mer...


Boka biljett


Emil i Lönneberga-musikalen

Arena/Plats: Ystads teater

Med stor ensemble och massor av sång och dans blir det underhållning på hög nivå för hela familjen. Ni bl.a får vara med om när Emil fastnar i soppskålen, Tabberaset i Katthult, Auktionen i Backorva och när Emil ska hjälpa Lina att dra ut tanden och mycket mer.
Servering i pausen och man kan också köpa Emils bysse i samband med föreställningen

Läs mer om föreställningen och Sandelius Kultur & Nöjes produktioner på www.sandelius.se

Föreställningens längd: 2 tim inkl paus

 

Läs mer...


Boka biljett


Shima is a punk rocker

Arena/Plats: Ystads teater.

Shima Niavarani vet hur man får publiken att skratta. Hon har en utsökt känsla för tajming och bett i repliken. Hon har också en sprudlande energi och en stark närvaro på scen. Shima Is A Punk Rocker en show som kommer bjuda på stora musiknummer, extas, humor, vemod och några käftsmällar, tänk ”larger than life”. Efter pandemi, inflation och krig behöver vi känna samhörighet igen, skratta igenkännande, få uppleva lite glitter och glam. Och det är precis vad du kommer göra när du följer med på Shimas resa som varar i närmare två timmar.

“En punk är en person som är ingenting, fri från allt och i protest mot vad som erbjuds. Men i allt detta så tydligt en individ, som verkar inom ett samhälle i tydliga ramar, en slags rebell som accepteras och imiteras. En som lever i en inbillad idé om frihet”.

www.shimaisapunkrocker.com

Föreställnings längd: 1 tim och 45 min, ingen paus.
Rekommenderad ålder: från 13 år.     

 

Läs mer...


Boka biljett


Från Orsa till Nashville

Arena/Plats: Ystads teater

KALLE MORAEUS, LINDA VARG & DOUG SEEGERS

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder. 

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues. 

Efter tidigare succéer och den efterfrågan som finns så är det nu klart att det blir en fortsättning till hösten 2023. Denna gång har Kalle och Doug bjudit med sig Linda Varg som en av huvudartisterna!

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Linda och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville” från skogarna i Dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.

Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

Medverkande: Kalle Moraeus, Sång, gitarr, fiol, Doug Seggers, Sång, gitarr, Linda Varg, Sång, gitarr
Anders Lundkvist, klaviatur, Johan Ramsay Lövkranz, Trummor, Martin Björklund, Fiol, gitarr
Kapellmästare: Johan Granström, Bas

Föreställningens längd: 2,5 tim inkl paus.

Läs mer...


Boka biljett


No Business Like Show Business

Arena/Plats: Ystads teater

Vi presenterar fyra solister kända från både Sveriges och världens musikalscener, Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne.

Publiken får lyssna till bland annat låtar ur Chess, Annie Get Your Gun, Les Misérables, Jesus Christ Superstar, Så som i himmelen, We Will Rock You, Beauty And the Beast, Company och Frozen, men också ytterligare pärlor från ”smalare” musikaler.

Det blir klassiska musikalteman såsom romantik, olycklig kärlek, skräck och fantasi.

Med sina fantastiska röster tar Andreas, Kim, Johan och Kristina med dig på en resa bortom de välputsade premiärleendena. För vad rör sig egentligen i huvudet på en musikalartist? Vad har de sett och varit med om som publiken aldrig fått veta?

Närmare Broadway och West End än musikalföreställningen No Business Like Show Business går inte att komma. En storslagen musikalfest helt enkelt!

Solister: Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne
Musiker: Jan Erik Sääf, Olof Löfgren, Kalle Magnusson, Peter Fältskog

Information om de medverkande

Andreas Eldeen
Andreas Eldeen är artisten som trivs lika bra på Malmö Operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano. Han har gjort roller i b la The Rocky Horror Show, Sunset Boulevard, Så som i himmelen, Guys and dolls, Buddy Holly och Bluesbrothers vid teatrar som Royal Albert Hall, Werm­land Opera och Slagthuset i Malmö. Andreas har haft ett flertal roller på Malmö Opera, bl a Moritz i Spring Awakening, Spider och titel­rollen i Jekyll & Hyde, Enjolras i Les Misérables, Thomas i Jesus Christ Superstar, Frid i Sommarnattens leende och Liberius i Doktor Zjivago.

Kim Bergkvist
Kim Bergkvist är utbildad på anrika The Royal Academy of Music i London samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. På musikalscener har ni bland annat kunnat se henne som Johanna Barker i Sweeney Todd på Dalateatern och Mrs Andersen i A Little Night Music på Ye Olde Rose and Crown Theatre i London. Kim har även spelat Ofelia i Hamlet på Kronborgs Slott och Josephine i Idioterna på Helsingborgs Stadsteater. Den kvinnliga huvudrollen i Klippans Bruksspel, På farfars tid samt Sunnerdahl på liv och död. Förutom att spela musikal och teater har Kim turnerat som solist och körsångare i USA samt på kryssningsfartyg runt om i Europa. Just nu är hon aktuell som Susan i tick, tick…BOOM! som spelas i Malmö.

Johan Wikström
Johan Wikström är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Han har gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder på Värmlandsoperan, fackpampen Big Davey i Billy Elliot på Malmö Opera, Pilatus i Jesus Christ Superstar på Göteborgsoperan men har också erfarenhet från Tyskland och Theater des Westens i Berlin där han spelade Athos i musikalen 3 Musketiere. På Lunds Stadsteater spelade han titelrollen i Sweeney Todd, en musikal han fick återse på Dalateatern, då som Judge Turpin. Johan har gjort Mr. Warbucks i musikalen Annie, Sky Masterson i Guys & Dolls, Georg von Trapp i Sound of Music, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz, odödlig vampyr i titelrollen Dracula och rollen som Nathan Detriot i Guys and Dolls på Kristianstad teater.

Kristina Hahne
Kristina Hahne är utbildad musikalartist och har arbetat på scen sedan 2001. Hon har gett liv till karaktärer som Sally Bowles i Cabaret, Miss Hannigan i Annie, Demeter i Cats, Syster Berthe i Sound of Music, Mickie i Grease, Fru Storch i Sällskapsresan The Musical, Marta i Spring Awakening, Claudine i Can-Can och Fröken Svan i Mölle by the Sea på Fredriksdalsteatern. Kristina har även kunnat ses i musikaler som Jekyll&Hyde, Legally Blonde och My fair Lady. Dessutom har hon arbetat som sångsolist på de sju haven. På tyska och finska! Just nu är hon aktuell i ”Mitt om natten” som spelas på Nöjesteatern i Malmö.

Jan Erik Sääf - kapellmästare
Jan-Erik Sääf är kompositören, textförfattaren och musikern som troligen skrivit flest musikaler i Sverige. Bland 18 helaftonsföreställningar kan nämnas Camera - musikalen om Ingrid Bergman, Östgötateatern 2018, SPIRA 2020 och Jag blir nog aldrig bjuden dit igen, Malmö Opera 2016. I pipelinen ligger en ny musikal om Bonds skapare Ian Fleming. Den spås ha internationell potential.

Olof Löfgren - piano
Olof är musikansvarig på Musikteaterutbildningen Östra Grevie och är utbildad pianist på Musikhögskolan i Malmö, 1998-2003, med inriktning mot jazz. Under sina yrkesverksamma år som musiker har han dock kommit att jobba som pianist och keyboardist inom en mängd olika genres. Just nu är han aktuell i Varieté Victoria på Victoriateatern i Malmö.

Peter Fältskog - trummor
Peter är en av landets mest anlitade slagverkare.Sin utbildning som Slagverkspedagog och Slagverkssolist har han fått vid Musikhögskolan i Malmö. Peter anlitas ofta som frilansmusiker i de mest skiftande sammanhang; symfoniorkestrar, jazzgrupper, storband, rockband etc.

Kalle Magnusson - bas
Kalle han spelar både el- och kontrabas. Han har varit med i Kristina från Duvemåla, Chess och Mamma Mia (Köpenhamn). Han har bland annat spelat på otaliga musikaler till exempel- Le Miserable, Copacabana, Fame, Banankontakt, Full Monty, West Side Story, Cats, 42nd street, m.mHan har spelat med bl.a följande artister - Al Jarreau, Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Stig Rossen, Lill Babs, Hasse Andersson, Peter Jöback, Nisse Hellberg, Lotta Engberg m fl.

Både Peter Fältskog och Kalle Magnusson var med i originaluppsättningen av Kristina från Duvemåla som sattes upp på Malmö Opera 1995 och medverkar dessutom på inspelningen av originalmusiken tillsammans med Björn & Benny.

Föreställningens längd 2,15 h inklusive paus.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Uno Svenningsson

Arena/Plats: Ystads Teater

Under 2022 släppte Uno Svenningson låten “Stannar”, som han tillägnade sitt första barnbarn Mila, tidigare samma år släppte han även singeln “Bara få höra din röst” en duett med Per Gessle som han även skrev den tillsammans med. I februari släppte han sin nya singel “Jag vill vara förälskad”. 
”Jag vill vara förälskad” heter min nya singel som jag skrivit tillsammans med Mark Bihli. Det började med en vissling och slutade i en känsla av att vara förälskad. Hoppas att ni gillar den lika mycket som vi gör, /Uno” 
Uno Svenningsson har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär. Solokarriären påbörjades 1994 och genom åren har det blivit hela åtta album. Debutalbumet ”Uno” kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” (med Eva Dahlgren).  
2017 medverkade han i ”Så mycket bättre” på TV4 och det medförde ett stort genomslag hos den breda publiken. Under våren och sommaren 2021 turnerade Uno runtom i Sverige och han släppte även låten ”Fickor fulla av sand”. Förutom att släppa ny musik 2022 turnerade han runt om i hela Sverige.  
Boka dina biljetter och njut av den kvalitet som Uno levererar. 

Läs mer...


Boka biljett


Country Roads

Arena/Plats: Ystads Teater

På scenen ser vi Sannex, ett av Sveriges allra populäraste dansband som medverkat i Melodifestivalen och har vunnit bland annat fyra Guldklavar på tre år och Grammis. Bandet har rötterna stadigt i den moderna countryn och har varit i Nashville för att spela in sin musik. 

Med sig på scenen har de två artister från Idol. 

Fredrik Lundman ”The Swedish Cowboy” som slog igenom på bred front i Idol är en artist som har spelat och sjungit i hela sitt liv. Han behärskar flera instrument, men gitarren är hans huvudinstrument. Fredrik har vigt sitt liv åt countrymusiken. Äkthet och ärlighet genomsyrar. Med sin otroligt fina och mörka sångröst gjorde Fredrik sig också känd via Talang samt WCOPA, World Championship Of Performing Arts i Los Angeles där han fick medalj i samtliga genrer han tävlade i: en guldmedalj, två silvermedaljer och ett brons.

Gottfrid - Rockstjärnan från landsbygden som blev Idol-Gotte med hela svenska folket. Han har många strängar på sin lyra och trumpeten är nära tillhands. Han är dessutom klassiskt skolad sångare. Inför hösten 2023 släpps nyskrivet eget material där Gottfrid tar oss på en resa tillbaka hem, till en avskalad och äkta americana doftande country. 

Föreställningens längd: 2,5 tim inkl paus. 

Läs mer...


Boka biljett


BE BOP A LUBA

Arena/Plats: Ystads Teater

Peter Jezewski var tidigare sångare i The Boppers men fick stora framgångar med showen Bebopaluba .

Bebopaluba har hyllats stort i 11 år men är nu inne på sin sista turné.

En äkta 50- 60-talsshow med bästa låtarna från den tidsepoken.

Här blandas låtar som Elvis, Paul Anka, Neil Sedaka, Petula Clark, Connie Franchis med mera.

Boka biljett  redan nu  och upplev denna show en sista gång.

 

Showen pågår i ca 3 timmar.

Frisyrer, Kläder, Smink går i nostalgins tecken.

Mer info www.bebopaluba.com

Välkomna!

Läs mer...


Boka biljett


Snedtänkt med Kalle Lind & Co

Arena/Plats: Ystads Teater

Gäster som kan sjunga, dansa, vifta på öronen och framför allt prata diskuterar smala, udda, obskyra och festliga fenomen från förr och då och nyss utlovas.  

"Under våren gjorde vi ett antal föreställningar i Stockholm, Göteborg och Lund. Vi blandade relativt kända gäster med o- och ökända och försökte skapa ett kontrollerat kaos, en verbal dans på slak lina, en unik happening för de gäster som var på plats just där och då. Det ska vi fortsätta utforska under hösten. Föreställningarna kommer fortsatt att vara igenkännbara för Snedtänktlyssnare, med ämnen och gäster som känns igen från podden, men till det kommer lokala förmågor, upptåg och dumheter – allt i den stofila underhållningshistoriens tecken” säger Kalle Lind.  

”Ett av mina uppdrag till mig själv har varit att ge publiken en varm känsla i kroppen. Det är det finaste man kan ge andra människor: en varm känsla i kroppen. En känsla av att man inte är ensam, av att världen är en fantastisk plats, av att än finns det hopp och än går jorden i sitt lopp. Det ska vi försöka ge publiken även under hösten.” 

Om Kalle Lind
Kalle Lind kallar sig diversearbetare i kulturbranschen. Han är På spåret-finalist, Sommarpratare och samlare av udda fakta om udda företeelser och udda människor. Kalle gör radiohumor (t ex. i ”Fredag i P4/P1” med Susanna Dzamic), driver poddarna ”Snedtänkt” (som hittills har producerats i 387 avsnitt för Sveriges Radio), ”Della Morta” (med Fredrik af Trampe) och ”A du!” (med Jeanette ”Vante” Rosengren), skriver i t ex Sydsvenskan, Expressen och Ica-kuriren och har givit ut runt tjugo böcker. I höst är Kalle aktuell som författare (med Henrik Jutbring) av boken ”Galenskaparna och After Shave: ogräset i den svenska underhållningsrabatten” (Bokförlaget Forum, utgivningsdatum 2023-09-28). 

Tillsammans associerar Kalle och sina gäster sig hit och dit i det svenska nittonhundratalets underhållning. 

Läs mer...


Boka biljett


Johnny Cash Roadshow

Arena/Plats: Ystads teater

Den prisbelönte Clive John hyllar Cashs karriär som “The man in black”, tillsammans med sin ikoniska fru June Carter (Meghan Thomas) och en genuint toppband som spelar kontrabas, fender telecaster, akustiska gitarrer, trummor, piano, trumpet och fyrstämmiga vokala harmonier.

De levererar hits som Walk the Line, Ring of Fire, Jackson, Orange Blossom Special och Boy Named Sue, tillsammans med några av de mer mörkare och stämningsfulla låtarna från de senare amerikanska inspelningarna som Hurt. Årets show är en känslomässig berg och dalbana genom Cashs karriär och en fantastisk oförglömlig kvällsunderhållning.

Med stående ovationer varje kväll är The Johnny Cash Roadshow den längsta pågående, mest erkända, största och bästa hyllningen av Johnny Cash idag. Vi garanterar att du vill ha mer!

Cash endorsement quotes:

“His Resemblance is uncanny” – Rosanne Cash

“Clive captures my Grandfather JUST as he was” – Caitlin Crowell -Granddaughter of Johnny Cash

“Absolutely authentic to the point where it felt as if it wasn’t a tribute” – Caitlin Crowell -Granddaughter of Johnny Cash

“Clive sings moves and acts just like the ’Man in Black.’ The Johnny Cash legend will continue…” – Lasse Lindfors – Author and lifelong friend of Johnny Cash

Press Reviews:

“Extraordinary concert” (Daily Record and Sunday Mail)

“Every bit as Dark as Cash himself” (York Mix)

“A voice better than the original” (John Wheatcroft, York Mix)

“the closest we will get to attending a Johnny Cash concert. We should be grateful for this opportunity” (The Edge, Bournemouth)

“What an amazing show, you could have sworn that Johnny Cash was there with you” ***** (The Ironworks, Inverness)

“Clive John was mesmerizing as the Man in Black” (John Carter, New Theatre, Oxford)

“Energetic and entertaining 5 Star show” (What’s on stage)

“Pull out all the stops to see Clive John and his show it is one which is exciting, memorable and quite frankly, unforgettable” (Carol Lovatt, Whats on, Birmingham)

Föreställningens längd: 2,5 tim inkl paus

Läs mer...


Boka biljett


Rock n´Roll X-mas - The Refreshments, Nisse Hellberg & Knock-Out Greg

Arena/Plats:

Hur firar då det första och äldsta julrock n´roll-paketet 20 år?
Givetvis på bästa sätt med extra allt! 

The Refreshments har julen 2023 bjudit in Nisse Hellberg från Wilmer X samt "Knock-Out Greg" frontfigur i Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames.

-Nisse Hellberg är en gäst som varit med på några av våra tidigare julturnéer. Vi har diskuterat i omgångar hur vi gör detta jubileum till en extra rockig kväll, diskussionerna slutade alltid med att Nisses namn kom upp. Vi är otroligt glada att han ansluter nu när vi firar jämt, säger Joakim Arnell i The Refreshments.

För att krydda på det hela ännu mer, har vi även tagit med Greger ”Knock-Out Greg” Andersson, munspelare, gitarrist, sångare och kompositör som spelar i Sven Zetterbergs anda. 
Greger Andersson startade sin musikkarriär med den numera smått legendariska orkestern Knock-Out Greg & Blue Weather, dom turnerade hårt i närmare 20 år och släppte flertalet plattor. 

-Vi är övertygade om att detta upplägg kommer att rocka hårdare än det mesta vi gjort, avslutar Joakim.

Varmt välkomna till 20 års- jubileumsupplagan av Rock n Roll X-Mas! 

Läs mer...


Boka biljett


En stilla jul

Arena/Plats: Ystads teater

En stilla Jul, är en konserttradition sedan 2010 som föddes av och med Anders Ekborg, en av Sveriges mest framstående sångare.  Anders Ekborg är nu återigen aktuell med succén EN STILLA JUL.  

Tillsammans med de fantastiska musikerna Bengt Magnusson/gitarr, Gustaf Henriksson/piano, Thomas Bergqvist/klaviatur och Anders Ekborg med oss in i en stämningsfull julkonsert med klassiska julsånger och nedslag i Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack.

EN STILLA jul har för många blivit en tradition och ett måste i juletid, har du inte besökt konserten så tycker vi verkligen att du ska ta chansen att göra det! Det kommer bli magiska decemberkvällar runt om i vårt vackra vinterland.

Föreställningens längd: 90 min, ingen paus. 

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Babblarna Andra Musikalen

Arena/Plats: Ystads Teater

En färgglad, bubblig, interaktiv och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Vi blandar språklek och svängig musik – och framför musikalen med tal, tecken, sång och dans. 

Ni får träffa Babba som inte alls vill gå och lägga sig. Tillsammans med roboten Klonk vill Babba bygga en koja som de alla ska sova över i. Men Vovvo är busig och väcker Babblarna hela tiden… Barnen i publiken får dansa och sjunga med till ”Bibbel Babbel Bubbel”, ”Grattis-låt”, ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första Låten” och många, många fler.

Rekommenderad ålder: 2-5 år (yngre och äldre barn är självklart välkomna!) Det här är föreställningen för alla barn som inte vill sitta still.  

Lämna barnvagnen hemma eller i bilen. Ta gärna med sittkudde för barnet att sitta på. Alla i publiken behöver en biljett, även de som sitter i knäet och oavsett ålder 

 

Föreställningens längd: c:a 45 minuter - ingen paus

 

Läs mer...


Boka biljett


Jack - en tribute till Ulf Lundell

Arena/Plats: Ystads teater

Det utlovas en spektakulär och fartfylld show med alla låtarna du vill höra. Fullt band på scen, gästartister och glada tillrop, kommer göra denna afton minst sagt minnesvärd.

Sverigeturnén har nu kommit till oss i Ystad. Och det är så fint få hälsa er alla varmt välkomna till en kväll av fest, tårar, skratt och rock, i riksskalden Ulf Lundells anda och låtskatt.

Arrangör: Jack, en tribute till Ulf Lundell

Åldergräns: 13 år.
Längd: cirka 2 tim utan paus

 

Läs mer...


Boka biljett


Janne Schaffer - My Music Story

Arena/Plats: Ystads Teater

I konserten My Music Story får publiken följa med på en resa som spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. Det är en hisnande färd från 60-talets popband, via ABBA och Ted Gärdestad till Björn J:son Lindh och Electric Banana Band. 
 
Ted Gärdestad och ABBA är särskilt intressanta i år. Teds första skiva Undringar, där Janne hade en viktig roll, kom ut för 50 år sedan. Undringar innehåller bland annat låtarna ’Jag vill ha en egen måne’ och ’Så mycket bättre’. 
 
Den 29 mars för 50 år sedan var Janne med och spelade in ABBA:s allra första låt ’People Need Love’. I vår hade ABBA sin stora konsert i London och med anledning av det medverkade Janne i programmet 'The Missing 40 Years' på brittiska Channel 5 den 22 maj.   

Läs mer...


Boka biljett