Repertoar & biljetter

Köpa biljetter

Vad gäller på Ystads teater med anledning av väskförbudet på större evenemang? Läs mer här. 

Ystads Teater har biljettförsäljning via hemsidan samt manuell försäljning på teatern.

Biljettkassan öppnar vanligtvis 90 minuter före föreställningens start för biljettförsäljning (se avvikelser vid respektive evenemang). 
Biljettkassan på Teatern är öppen tisdag och torsdag kl 13.00-15.00 för manuell försäljning av biljetter. Obs! Endast kort och swish gäller som betalningsmetod.

Telefon till biljettkassan: 0411 - 57 71 99 (endast bemannad i smb med föreställningar och försäljningstider, tis & tors kl 13.00-15.00). 

Du kan även boka dina biljetter till Ystads Teater på Eventims Callcenter.  

Eventims Callcenter
Öppettider: måndag-torsdag 10.00-17.00, fredag 10.00-15.30
Telefon: 0771 - 130 150

Information gällande inställda event/ föreställningar; Köpta biljetter återbetalas endast i händelse av inställt evenemang. OBS! Biljettavgifter, andra avgifter, avbeställningsförsäkringar och eventuella fraktkostnader som har betalats i samband med biljettköpet återbetalas inte vid inställda evenemang och flyttar av dessa.

salongsplanystadsteater

Beställ mat och dryck till ditt teaterbesök här
Matbeställningar via mejl måste vara oss tillhanda senast kl. 12.00 dagen före din önskade föreställning.
Sena bokningar kan vi tyvärr inte garantera. 

 

Celtic Christmas

Arena/Plats: Ystads Teater

Celtic Christmas - en julkonsert med West of Eden

West of Eden är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. De har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, ett alldeles eget folkmusikaliskt sound och som grädden på moset sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska och uttrycksfulla röst.
På meritlistan står samarbete med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopflers band och Alison Krauss & Union Station samt turnéer i bl.a. England, Irland och ända bort till Kina.

Bandet har släppt 12 album genom åren och deras inspelningar av Celtic Christmas-konserterna samt förra årets julskiva ”Next Stop Christmas” har hyllats stort i svensk och internationell press. ”A masterpiece of Christmas Music” och ”Gåshudsvarning” är bara några av omdömena.

Välkommen!

West of Eden är:
Lars Broman: Fiol
Martin Deubler Holmlund: Bas
Ola Karlevo: Trummor, Bodhrán
Jenny Schaub: Sång, Dragspel, Tin Whistle
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Piano
Henning Sernhede: Elgitarr, Akustisk gitarr, Banjo

Läs mer...


Boka biljett


Musse & Helium

Arena/Plats: Ystads teater

De ger sig därför ut på en lång turné runt om i landet med en helt nyskriven föreställning, som bygger på författaren Camilla Brincks unika och myllrande fantasivärld. Så välkommen på en fartfylld familjeshow med dina favoritmöss och mängder av dans, musik och galna upptåg. Vi ses! 

Presenteras av Krall Entertainment och United Stage. 

Längd 45 min, ingen paus. Meet & Greet efter varje föreställning.
Ingen åldersgräns, alla barn behöver egen biljett.    

Vi öppnar dörrarna till Teatern 1 timme före föreställningens start.

Läs mer...


Boka biljett


Dad Harmony

Arena/Plats: Ystads teater

Dad Harmony fick sin start på en ovanlig plats. Det hela började på en svensexa, där medlemmarna filmade sig själva när de satt och sjöng acapella i en bubbelpool. Klippet lades sedan upp på TikTok, där det spreds som en löpeld och snabbt blev viralt. Sedan dess har Dad Harmony fortsatt att göra succé på TikTok, där de lägger ut klipp där de sjunger acappella, och lockar hundratusentals tittare. 

Deras popularitet har även nått utanför Sveriges gränser och det är i USA, Tyskland, Japan och Frankrike som gruppen har flest följare. Dad Harmony är en nyskapande musikgrupp som består av de fem musikerna: Peter Vidmark, Tomas Vidmark, Sebastian Åkesson, Adam Stenlund och Michael Åberg.

Dad Harmony som är kända för att tolka låtar på ett unikt sätt i en familjär miljö tar nu klivet upp på Sveriges scener för exklusiva konserter. Med sin unika och talangfulla sammansättning av medlemmar och deras passion för musik, bjuder Dad Harmony på  minnesvärda kvällar.

Krall Entertainment och United Stage presenterar.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns, rekommenderas från 5 år , alla barn oavsett ålder behöver egen biljett!
Längd: ca 65 min, ej paus.

Läs mer...


Boka biljett


Rock n´Roll X-mas - The Refreshments, Nisse Hellberg & Knock-Out Greg

Arena/Plats:

Hur firar då det första och äldsta julrock n´roll-paketet 20 år?
Givetvis på bästa sätt med extra allt! 

The Refreshments har julen 2023 bjudit in Nisse Hellberg från Wilmer X samt "Knock-Out Greg" frontfigur i Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames.

-Nisse Hellberg är en gäst som varit med på några av våra tidigare julturnéer. Vi har diskuterat i omgångar hur vi gör detta jubileum till en extra rockig kväll, diskussionerna slutade alltid med att Nisses namn kom upp. Vi är otroligt glada att han ansluter nu när vi firar jämt, säger Joakim Arnell i The Refreshments.

För att krydda på det hela ännu mer, har vi även tagit med Greger ”Knock-Out Greg” Andersson, munspelare, gitarrist, sångare och kompositör som spelar i Sven Zetterbergs anda. 
Greger Andersson startade sin musikkarriär med den numera smått legendariska orkestern Knock-Out Greg & Blue Weather, dom turnerade hårt i närmare 20 år och släppte flertalet plattor. 

-Vi är övertygade om att detta upplägg kommer att rocka hårdare än det mesta vi gjort, avslutar Joakim.

Varmt välkomna till 20 års- jubileumsupplagan av Rock n Roll X-Mas! 

Läs mer...


Boka biljett


En stilla jul

Arena/Plats: Ystads teater

En stilla Jul, är en konserttradition sedan 2010 som föddes av och med Anders Ekborg, en av Sveriges mest framstående sångare.  Anders Ekborg är nu återigen aktuell med succén EN STILLA JUL.  

Tillsammans med de fantastiska musikerna Bengt Magnusson/gitarr, Gustaf Henriksson/piano, Thomas Bergqvist/klaviatur och Anders Ekborg med oss in i en stämningsfull julkonsert med klassiska julsånger och nedslag i Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack.

EN STILLA jul har för många blivit en tradition och ett måste i juletid, har du inte besökt konserten så tycker vi verkligen att du ska ta chansen att göra det! Det kommer bli magiska decemberkvällar runt om i vårt vackra vinterland.

Föreställningens längd: 90 min, ingen paus. 

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Babblarna Andra Musikalen

Arena/Plats: Ystads Teater

En färgglad, bubblig, interaktiv och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Vi blandar språklek och svängig musik – och framför musikalen med tal, tecken, sång och dans. 

Ni får träffa Babba som inte alls vill gå och lägga sig. Tillsammans med roboten Klonk vill Babba bygga en koja som de alla ska sova över i. Men Vovvo är busig och väcker Babblarna hela tiden… Barnen i publiken får dansa och sjunga med till ”Bibbel Babbel Bubbel”, ”Grattis-låt”, ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första Låten” och många, många fler.

Rekommenderad ålder: 2-5 år (yngre och äldre barn är självklart välkomna!) Det här är föreställningen för alla barn som inte vill sitta still.  

Lämna barnvagnen hemma eller i bilen. Ta gärna med sittkudde för barnet att sitta på. Alla i publiken behöver en biljett, även de som sitter i knäet och oavsett ålder 

Föreställningens längd: c:a 45 minuter - ingen paus

Vi öppnar dörrarna till Teatern 1 timme före föreställningens start.

Läs mer...


Boka biljett


Rickard och vänner firar jul

Arena/Plats: Ystads teater

Från Frozen till O Helga Natt, från Snow till Ave Maria. Däremellan kan vad som helst hända när artisterna från Malmö Opera intar Ystads Teaters scen tillsammans med Rickard. 

Medverkande:
Rickard Söderberg

Jonas Samuelsson

Kerstin Hilldén

Kine Sandtrø

Piano: Johan Reis

Klarinett: Jon Lundberg

Ljus: Sara Andersson

 

Föreställningens längd: 2,5h inkl. paus.

Läs mer...


Boka biljett


Julefrid 2023

Arena/Plats: Ystads teater

KONSERTEN ÄR SLUTSÅLD!

Nu är det snart dags för 12:e året av Grevlunda Manskörs välgörenhetskonsert Julefrid!

Den årliga konserten i mellandagarna har varit utsåld till sista plats fem år i rad och på 11 år genererat 685.000 kr till Läkare utan gränser.

Redan inbokade artister är Karin Tingne, Boel Adler, Frida Green, Evelina Åkesson, Johan Wikström, Anders Hane och Urban Wangel och nya showgänget runt farsen ”Billigt skall det va” m.fl.

Presentatör är Marcus Hadriz och Annika Stoltz leder formstarka Grevlunda Manskör och vid pianot finner ni som vanligt mästaren Gustaf Brandt!

Kom och upplev en fantastisk afton med den annorlunda kören och deras gäster i 130 minuter ink. paus till det stabila priset av endast 330 kr (ingen inflationshöjning!) och där överskottet oavkortat tillfaller Läkare utan gränser!

Föreställningens längd: 2,30 inkl paus.

Vi släpper restplatser längst upp på andra raden och närmast scen. Då bekvämligheten är sämre (träbänkar) och ljud och sikt på scen likaså är dessa biljetter rabatterade med 100 kr och kostar 230 kr. Tag gärna med kudde att sitta på.

 

Läs mer...


Boka biljett


Trettonaftonskonsert

Arena/Plats: Ystads Teater

Biljetterna släpps kl 09:00, den 5/12 - 2023

Marinens musikkår presenterar Agnes Auer.

Agnes Auer har medverkat i många operor och konserter. Våren 2023 var hon solist i Norrköpings Symfoniorkester i Bachs "Johannespassion" m.fl.
Sommaren 2023 medverkade hon i nypremiären av operan om Dan Andersson - Vildmarkspoeten. 

Efter pandemin har hon också hunnit medverka i Kungliga Operans uppsättning av "Ariadne auf Naxo"s och Folkoperans kritikerrosade "Ålevangeliet"


Vid sin debut med Norrköpings Symfoniorkester skrev Norrköpings tidningar:

"Agnes Auer står för några av kvällens höjdpunkter. Med sin lyriska sopran visar hon prov på inlevelse och variation. Vilken fröjd att få lyssna till hennes breda register och honungslena stämma när hon lugnt växlar mellan vitt skilda genre. Sällan hör man en klassiskt skolad röst så gott mäkta med musikalgenrens mer pregnanta sångstil som i "Gabriellas sång" framförd i duett med skickliga Ellen Andersson som står för mer jazziga ingångar".

 

Marinens Musikkår består av 30 heltidsanställda yrkesmusiker och är stationerad i världsarvsstaden Karlskrona. Musikkåren har anor sedan 1680-talet, och har verkat i obruten linje sedan dess.

 

Marinens Musikkår genomför varje år ca 150 framträdanden genom medverkan vid officiella statsbesök, kungliga audienser, högvakter, förbandsspelningar, tattooer och konserter. 

 

Musikkåren har en omfattande konsertverksamhet tillgänglig för allmänheten, där repertoaren spänner brett över olika blåsmusikgenrer och riktar sig till olika målgrupper, allt för att möta en ny publik.  

Med sin långa tradition och musikaliska arv är Marinens Musikkår en viktig ambassadör för militärmusikens bevarande och utvecklande. Musikkåren har kontinuerligt samarbete med etablerade dirigenter och solister, och med sin erkänt höga internationella nivå, är Marinens Musikkår idag en av de ledande ensemblerna av sitt slag i världen.

Läs mer...Billigt ska de va! - en fars fylld med livemusik

Arena/Plats: Ystads teater

Ystadparet Kjell och Gullan ska äntligen åka på utlandssemester och har bokat en billig resa till söderhavsön Kuckelimurra. Väl på flygplatsen förväxlas väskorna och dom upptäcker snart att dom fått med sig fel väska, innehållande nio miljoner kronor. Men varför har någon med sig så mycket pengar, och vem är den egentliga ägaren av väskan?Lägg till ett snokande pensionärspar, för små handdukar och en trasig AC och förväxlingarna är ett faktum. Kommisarie Blom från Ystadspolisen sänds ner för att reda ut röran men förstår snart att detta bara är början! Och vem vet vem som mer kan dyka upp på Kuckelimurra...

Välkomna till vinterns stora skrattfest på Ystads teater!


På scen:
Marcus Hadriz, Nils-Gunnar Snygg, Maria Gunnarsson, Ted Eriksson
Elisabeth Zaar, Eric Persson, Joakim Lydén

Musiker:
Gustaf Brandt: Piano, Keyboard, Lars Nilsson: Gitarr, Oliver Andersson: Trummor
Jimmy Nilsson: Bas

Föreställningens längd: 2,5 tim inklusive paus

Läs mer...


Boka biljett


Jonatan Unge Solo

Arena/Plats: Ystads teater

“Det påstås att folk har velat ha mer av mig, men man ska ju vara försiktig med vad man önskar för det KAN bli verklighet. Och ja, nu har det blivit det.” säger Jonatan Unge. Den 11 februari kommer Jonatan med ”Jonatan Unge Solo - En alldeles egen standupturné” till Ystads Teater!  

– Jag ser fram emot att få möta min publik utan stödhjul. Man kan ju aldrig garantera att något blir bra, men denna gång kan jag med hundra procent lova att det i alla fall blir långt. Tidigare har jag alltid behövt komprimera mig men nu har jag fått lyxen av att kunna ägna mig åt det alla män i min ålder önskar mest av allt – nämligen att bli långrandig, säger Jonatan. 

Jonatan Unge har kört standup sedan mitten av 00-talet och 2019 utsågs han till Årets manliga komiker på Svenska Standup-galan och 2022 nominerades han till Det svenska humorpriset. Han har bland annat gjort hela åtta turnéer tillsammans med Branne Pavlovic och Ahmed Berhan under namnet SEMST och turnerat med bland andra Petrina Solange och Magnus Betnér under turnéflaggen Comedy Carneval. Med andra ord är han ingen duvunge i dessa sammanhang, men det är först nu han tar steget fullt ut på egen hand med "Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné”. 

– Innan har ni fått se mig i ett sammanhang, nu med denna show möts vi helt utan sammanhang och jag hoppas det inte kommer äckla er, hälsar Jonatan. 

– Denna föreställning kommer handla om allt jag är intresserad av som sex, hur jag ser på sex, samhället, vad jag har för åsikter om det, historia, mina tankar om historia, fenomen i allmänhet, mina vinklar på dessa fenomen och andra grejer samt vad jag har att säga om just andra grejer, säger Jonatan. 

"Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné” har premiär på Moriska Paviljongen i Malmö den 8 februari 2024 och därefter besöker Jonatan under våren ytterligare 17 städer som till exempel Ystad, Karlstad, Stockholm, Göteborg, Växjö och Umeå. 

Föreställningens längd: 90 min utan paus. 

 

Läs mer...


Boka biljett


Jack - en tribute till Ulf Lundell

Arena/Plats: Ystads teater

Det utlovas en spektakulär och fartfylld show med alla låtarna du vill höra. Fullt band på scen, gästartister och glada tillrop, kommer göra denna afton minst sagt minnesvärd.

Sverigeturnén har nu kommit till oss i Ystad. Och det är så fint få hälsa er alla varmt välkomna till en kväll av fest, tårar, skratt och rock, i riksskalden Ulf Lundells anda och låtskatt.

Arrangör: Jack, en tribute till Ulf Lundell

Åldergräns: 13 år.
Längd: cirka 2 tim utan paus

 

Läs mer...


Boka biljett


Janne Schaffer - My Music Story

Arena/Plats: Ystads Teater

I konserten My Music Story får publiken följa med på en resa som spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. Det är en hisnande färd från 60-talets popband, via ABBA och Ted Gärdestad till Björn J:son Lindh och Electric Banana Band. 
 
Ted Gärdestad och ABBA är särskilt intressanta i år. Teds första skiva Undringar, där Janne hade en viktig roll, kom ut för 50 år sedan. Undringar innehåller bland annat låtarna ’Jag vill ha en egen måne’ och ’Så mycket bättre’. 
 
Den 29 mars för 50 år sedan var Janne med och spelade in ABBA:s allra första låt ’People Need Love’. I vår hade ABBA sin stora konsert i London och med anledning av det medverkade Janne i programmet 'The Missing 40 Years' på brittiska Channel 5 den 22 maj.   

Läs mer...


Boka biljett


Klas Klättermus

Arena/Plats: Ystads teater

Teaterföreställningen "Klas Klättermus" är ett äventyr som tar oss in i den förtrollande världen av
små gnagare. I centrum står Klas Klättermus och hans goda vän Mårten Skogsmus, dessa
äventyrliga och modiga möss. Hans äventyr och möten med andra skogsdjur är hjärtevärmande och
lärorika, och de kommer att få dig att skratta, sjunga och dansa med glädje.
Regissören Göran Lohne och koreografen Sandra Lidberg har arbetat tätt tillsammans. Deras
expertis och passion för teater är tydlig i varje scen, och de har verkligen fått det bästa ur varje
skådespelare.
Det som verkligen sätter "Klas Klättermus” på kartan är den fantastiska ensemble som har samlats
från hela Sverige. Dessa begåvade artister har inte bara imponerande skådespelartalanger, utan de är
också utmärkta sångare och dansare.
Musiken är en central del av "Klas Klättermus". Låtarna är fängslande och fångar perfekt känslorna
och äventyret i berättelsen. Du kommer att finna dig själv nynnande på melodierna långt efter att
föreställningen har slutat. Sången är inte bara underhållande, den är också pedagogisk och lär oss
vikten av samarbete, vänskap och att våga vara modig när det behövs som mest.
Dansen i föreställningen är en spektakulär syn att skåda. Koreografin är livlig och energisk, och den
uttrycker skogsdjurens personligheter på ett fantastiskt sätt.
En av de mest underbara sakerna med "Klas Klättermus" är dess förmåga att nå människor i alla
åldrar. Barnen kommer att älska den charmiga berättelsen om Klas och hans vänner, medan vuxna
kommer att uppskatta de subtila budskapen om vänskap, äventyr och att vara trogen mot sig själv.
Detta är en föreställning som skapar minnen som varar livet ut och ger familjer en möjlighet att
koppla av och ha roligt tillsammans.
Men "Klas Klättermus" är inte bara en teaterföreställning – det är en upplevelse. Scenografin är
fantastisk och detaljerad, och den tar dig med på en resa genom olika delar av skogen där Klas och
hans vänner äventyras.

Föreställningens längd: 1,30 inkl paus
Rekommenderas från 3 år.

Teatern öppnar ca 1 timme före föreställnings start.

Läs mer...


Boka biljett


Bamse och sjörövarskatten

Arena/Plats: Ystads teater

Bamse och Sjörövarskatten är en nyskriven teaterföreställning för hela familjen. En spännande och fartfylld show där vi förutom Bamse även får träffa Lille Skutt, Kapten Buster och Stollen.

Äventyret börjar på Farmors vind där Bamse och Lille Skutt hittar en gammal skattkarta. Den väcker äventyrslusten och de ger sig iväg på en resa till Söderhavet. Väl på plats märker de att de inte är ensamma. På samma ö befinner sig nämligen sjörövaren Kapten Buster och hans tokiga major, Stollen. I stället för en lugn och behaglig resa i Söderhavet för Bamse och Lille Skutt väntar ett äventyr med spänning, action och oväntade händelser i jakten på skatten.

Bamse och Sjörövarskatten är en interaktiv föreställning, där karaktärerna behöver publikens hjälp för att lösa problem som dyker upp längs vägen fram till skatten. Samarbete är ledordet för showen och därför får alla barn som hjälpt till en belöning när föreställningen är slut.

Längd: ca 50 minuter + meet and greet

Passar: Hela familjen, men allra bäst för barn 2-9 år

Föreställningen innehåller ljud- och ljuseffekter.

Röster:

Bamse - Linus Wahlgren
Lille Skutt - Morgan Alling
Kapten Buster - Marko 'Markoolio' Lehtosalo
Berättarröst - Tomas Bolme

 

Om BAMSE på turné:

Bamse Productions har under de senaste åren producerat en rad olika teaterföreställningar som turnerat över hela Sverige med vår allra käraste björn i huvudrollen. I Bamse och Sjörövarskatten är det första gången vi får möta Kapten Buster och Stollen i ett live-sammanhang. Bamse och Sjörövarskatten är skriven och producerad av Kenny Mattsson.

 

Teatern öppnar ca 1 timme före föreställnings start.

Läs mer...


Boka biljett


Lennie Norman - Best of Gubbvarning Live - Finalen

Arena/Plats: Ystads teater

Nu ger sig Lennie Norman ut på den sista Gubbvarning turnén och publiken kommer få det bästa ur de båda showerna! Välkomna till Best of – Gubbvarning Live!

I vår är det 35 år sen Lennie gjorde debut som stand up komiker och 55 år sedan han tillsammans med en viss Frida Lyngstad började hos pappa Charlie Norman som basist och ett långt liv inom svensk underhållning tog sin professionella början.

Det är en livs levande legend som publiken nu får möta i den sista Gubbvarning live någonsin. Vi vågar utlova en jubileums kväll med extra allt och en skrattfest som sent ska glömmas.

Ta nu chansen att se denna underbara förställning där Lennie som vanligt på sitt eget lilla sätt skärskådar tiden vi lever i och hur en gubbes funderingar och tankar ter sig i den moderna och galna värld vi lever i. Eller som UNT så bra beskrev det – Showen är ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod!

Föreställningens längd: 90 minuter, ingen paus.

Röster från press och publik

5 stjärnor och topprecenserad av publiken på ticketmaster!

”Helt klart det bästa jag sett/hört på mycket länge. Man känner igen sig och sina nära och kära men ändå lyckas Lennie ha massor av nytänkande!”

”Det var inte ens sekunder som inte var roliga, helt fantastiskt!”

”Vi tyckte att det var jättebra! Vi skrattade i stort sett oavbrutet i 90 minuter.”

”Tack Lennie, du gjorde vår familjekväll fantastisk.”

 

Pressens röster

”Lennie Norman är som ett fint vin som blir bättre med åren” – NSD

”En och en halv timme. Bara en man och en mikrofon. Det är imponerande.” NORRKÖPINGS TIDNINGAR

”Plötsligt ligger Lennie Norman steget före oss i publiken. Han briljerar. Skratten blir hjärtliga och applåderna spontana och långa.” NT

”Lennie Norman är charmig med mycket bus i blicken och snackar lätt och ledigt. Det gör aftonen väldigt trivsam”. YSTAD ALLEHANDA

Ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod! UNT

Läs mer...


Boka biljett


Bara Skojar

Arena/Plats: Ystads teater

Han tog sig till en rafflande gruppfinal i Filip & Fredrik's Alla mot Alla våren 2023! Men framför allt har Thomas förgyllt många farser och revyer med sin humor och komiska ådra. Och det var som stand-up-komiker han slog igenom, i tv-serien ”Släng dig i brunnen” på 90-talet och vi har också sett Thomas medverka i både Diggiloo och flertalet olika farser på Krusenstiernska teatern i Kalmar.

Thomas Petersson har sedan hans senaste turné 2016 iakttagit omvärlden och samlat på sig nya skämt och bjuder på en kväll fylld av skratt och galna historier. Med hög igenkänningsfaktor och skämtsam bredd och inblickar i samtiden tar vi oss igenom livet - från pandemier till postkodsmiljonärer och Bara skojar!

Det kanske inte blir så mycket feel-good-råd eller smöriga livsfilosofier, snarare mer om allt det där andra. Hur man kan misslyckas i relationer, reta sig på medmänniskor, ställa till det för sig själv och hamna i dålig dager. Så som det är för de flesta. När man väluppfostrat inte tar mer än att det räcker till andra, väntar tålmodigt på sin tur, ställer sig sist i kön, försöker vara alla till lags och i rädsla för att verka pretentiösa svarar lite snabbare och lite ogenomtänktare än man borde och därmed belönas med... Just det - världens lön. OTACK!

Föreställningens längd: 90 min med 20 minuters paus i mitten.

Det blir garanterat en fantastiskt underhållande kväll där det bjuds på en galen humor och massa skoj paketerat under 90 härliga minuter - det här är Thomas Petersson - Bara Skojar!

OBS!! Åldersgräns 13 år.

 

Läs mer...


Boka biljett


Svensktoppshits

Arena/Plats: Ystads teater

Under kvällen får ni se, höra och uppleva fyra välklända artister!
Ni möter Christina Lindberg, Helene Wish Persson, Emil Sigfridsson och Lasse Sigfridsson var och en för sig, i duetter och i låtar där alla sjunger tillsammans. Vi utlovar hög igenkänningsfaktor.

Christina Lindberg bestämde sig redan som barn att bli artist, och slog igenom på allvar 1988 med svensktoppshiten ”De sista ljuva åren”. Christina är inte bara en framgångsrik artist, utan också en duktig låtskrivare med många låtar på Svensktoppen.

Helene Wish Persson drev framgångsrikt sitt dansband Helene o Gänget under 90-talet med flera hits på Svensktoppen. Bandet lades ner 2002 då Helene satsade på en karriär på Radio Kristianstad. Efter 25 år på radion tog hon framgångsrikt upp sin artistkarriär igen.

Emil Sigfridsson blev känd i hela Sverige efter framgångarna i TV-programmet Fame Factory 2002, och debutalbumet ”Tillbaka till igår” som sålde guld och toppade listorna. Han har också nått stora framgångar med sina musikaluppsättningar på teatern i Kristianstad.

Lasse Sigfridsson startade Lasse Stefanz 1967. Var med och drev bandet till 2012 då han släppte soloalbumet ”Min egen väg” vilket blev startskottet för en lyckad solokarriär. Två av sina album har Lasse spelat in i Nashville.

Varmt välkommen!

Föreställningens längs: 2,45 inkl paus

Läs mer...


Boka biljett


Chris Kläfford och Tennessee Tears

Arena/Plats: Ystads teater

Turnén Under One Roof är en synergi
av dessa två akters musikaliska persona där publiken under hösten får uppleva något helt nytt.

Det har bubblat mycket kring Tilda Feuk & Jonas Hermansson i Tennessee Tears den senaste tiden. Efter debuten i Melodifestivalen tog de hem svenska folkets hjärtan och har turnérat Sverige runt sedan dess. I samband med släppet av deras debut EP slår de sig nu ihop med tidigare Idolvinnaren tillika America’s got Talent-semifinalisten Chris Kläfford och ger sig ut på gemensam Sverigeturné.
”Vi kommer från en liknande musikalisk bakgrund och kände att det hade varit så kul att ge sig ut på en gemensam turné där vi dels gör våra originallåtar tillsammans, men även versioner av våra egna favoritlåtar. Vi har valt att kalla turnén för ”Under One Roof” då vi vill skapa känslan av att två
musikaliska akter sammanstrålar och vad som helst kan hända på scen. Vi ser så mycket fram emot att få göra den här turnén ihop och vi hoppas att publiken ska känna glädjen i det här musikaliska samarbetet” hälsar Tilda, Jonas och Chris. 
Premiären av Under One Roof Tour går av stapeln på Sjöängen i Askersund den 19 oktober och fortsätter sedan med 12 stopp runt om i landet.  

Om Tennesee Tears:
Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville och de har sedan dess rest tillbaka dit flera gånger för att både skriva och spela in musik. I våras debuterade Tennessee Tears i Melodifestivalen med ”Now I Know” som tog dem till semifinal.
Idag har de sin bas i Åseda, Småland men ser hela Sverige som sitt arbetsfält. De har tidigare släppt ett antal singlar och har bl a samarbetat med musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley).
 
Om Chris Kläfford:
Chris Kläfford vann Idol 2017. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkning av låten “Imagine”. Just “Imagine”, från hans medverkan på Amercas Got Talent 2019 är ett av de mest visade klippen på Amercas Got Talents kanal på YouTube.
Hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats efter Idol 2017. Under åren har Chris släppt många singlar som roterat på radion som What Happened To Us, If Not With You, For You, This Kind of love med flera. Efter många år av turnerande, släppte Chris sitt debutalbum 2023 ”Maybe It`s Just Me” och nu ser Chris framemot mer turnérade framöver.

Föreställningens längd: 75 min utan paus

Läs mer...


Boka biljett


PetrINA

Arena/Plats: Ystads teater

Biljetterna släpps kl 10:00, den 1/12 - 2023

Det utlovas magisk stämning och ett jävla tempo rakt ner i kaninhålet.

“PetrINA” är showen för dig som gillar opassande asgarv och snortajta skämt. Det är så långt från hög moral och uppbyggliga sanningar om samtiden du kan tänka dig – och du kommer att älska det!

Så kom och dyk ner i smutsen tillsammans med Petrina och Ina! De delar självfallet systerligt på kvällen och kör 40 minuter gränslös standup vardera.

– Jag har gigat mycket ensam tidigare, det har sin charm men det är så mycket roligare att dela turnéupplevelsen med någon annan, att det sen är en rolig polare och bra komiker gör det hela perfekt, säger Petrina.

– Jag ser verkligen fram emot att få stå i kulisserna och höra publiken dåna när Petrina kör. Hon är en sån jävla rockstjärna! Och jag har ganska mycket hävdelsebehov så jag misstänker att jag kommer vara bättre än någonsin i ett försök att mäta mig, avslöjar Ina.

Föreställningen är ca 85 minuter utan paus.

Ingen åldersgräns men showen rekommenderas från 16 år.

Producent: Cecilia Stenborg, CS Nöje

www.inaochpetrina.se

 

Läs mer...Schyffert Forever

Arena/Plats: Ystads teater

Lite oväntat kan man säga att den nya standup-turnén “Schyffert Forever” blir av tack vare
Iggy Pop.

– Jag hade inte kört standup på fem år och satt på tåget och lyssnade på gammal Iggy Pop – “Lust for Life”, “1969”, “The Passenger”. Så slog det mig att så här kan man också göra standup. Bara kul och glatt och enkelt. Så det blir old school den här gången! säger Henrik Schyffert och fortsätter:

– Jag tänkte försöka reda ut varför jag är så avundsjuk på Bianca, hatar förstagångsföräldrar och hur jag blev borgare när jag insåg att man kan få ALL glass själv! Och så blir det skämt om bland annat cylinderhattar, bakelithögtalare, tjej-sms och konsten att ligga som en vasaloppsåkare. Välkomna!

Henrik Schyffert har en bredd få andra i Nöjessverige kan mäta sig med. Förutom att kunna titulera sig komiker, regissör, manusförfattare och skådespelare har han även en bakgrund som tv-chef, rockmusiker, filmproducent och radioproducent.

Som komiker ligger Henrik bakom några av Sveriges största humorsuccéer på scen, till exempel "I manegen med Glenn Killing", "The 90's – ett försvarstal", "Big Comedy", "Ljust & fräscht", "Standup med Gustafsson och Schyffert”, "Ägd” och "Var inte rädda". 2016 utsågs han till Årets manliga komiker.

Han är också en av grundpelarna i de hyllade humorgängen "Hassan" och "Killinggänget" – idag med kultstatus tack vare produktioner som "Nilecity 105,6", "Fyra nyanser av brunt", "Drömmen om Herrön" och åtskilliga busringningar.

Föreställningens längd: 90 min utan paus

2020 debuterade Henrik som långfilmsregissör med “Spring Uje Spring” som belönades med tre guldbaggar nästföljande år, bland annat för Bästa film. Han har även hyllats för flera av sina tv-serier, såsom "Allt faller", "Alla är fotografer", "Landet brunsås" och “Vi i Villa”.

Föreställningens längd: 90 min utan paus

Läs mer...


Boka biljett


Måns Möller - Mitt perfekta liv

Arena/Plats: Ystads teater

Den nya föreställningen lovar att bjuda på en unik och humoristisk inblick i Måns värld, full av skratt och oväntade ögonblick.

Måns har tidigare imponerat med sina fenomenala scenframträdanden i succéerna ”Sveriges Historia” och ”Världens Historia”, men han har lika mycket erövrat svenska hjärtan med sitt brinnande engagemang för Viggo Foundation, en organisation med målet att stötta barn med autisms rätt till rörelse och utveckling.

- "Jag hittade mitt perfekta liv genom Viggos devis - det är kul att vara glad. Mitt Perfekta Liv är en hyllning till den glädje och tillfredsställelse som kan hittas i det vardagliga.” säger Måns Möller. 

Föreställningens längd: 90 min utan paus.

Läs mer...


Boka biljett


NANNE THE BEST - The music of Tina Turner

Arena/Plats: Ýstads teater

Fredagen den 8/11 2024!

The Best är sprängfylld med Tina Turners oförglömliga hits, och är samtidigt en personlig hyllning till en av vår tids största stjärnor. Tinas karriär spänner över mer än 60 år och innehåller några av de största soul och rocklåtarna som har skrivits. Hon är också en av de absolut största förebilderna för dagens kvinnliga artister.  

Om någon kan kallas Sveriges Tina Turner, så är det med rätta Nanne Grönvall. För att göra Tina Turners alla hits rättvisa krävs det just den pondus och det tryck i rösten som Nanne har. Att hon dessutom rör sig helt obehindrat på scenen i skyhöga pumps med stilettklackar är pricken över i.  

- Tanken på att göra en hyllningsshow till Tina Turner har funnits länge. När Nanne fick en lucka i sitt schema och hade möjlighet att göra detta, tillsammans med oss i teamet bakom, var vi inte sena att trycka på startknappen, berättar Peter Besterman, som är en av Sveriges mest rutinerade turné- och scenproducenter. 

- Jag växte upp med hennes musik och blev helt knockad första gången jag hörde hennes röst och ännu mer när jag, som liten, såg Tina på tv. Hennes energi gick rätt genom tv-rutan, och likaså när jag som vuxen såg henne live för första gången. Hon har alltid varit en stor inspirationskälla för mig, musikaliskt såväl som artistiskt, med sin kärlek till musiken, livskraften och publiken, säger Nanne Grönvall.

Längd: ca 90 min. Ingen paus.

OBS! 13-års gräns pga hög ljudnivå!

Läs mer...


Boka biljett


Glenn Miller Orchestra - Christmas Show 2024

Arena/Plats: Ystads teater

Lördagen den 30/11 2024!

Om du älskar Glenn Millers musik, att svänga till julklassiker och en väldigt bra show, ja då är detta definitivt showen för dig!

Glenn Miller Orchestra Scandinavia bildades 2010 med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. Orkestern som utgår från Stockholm leds av trombonisten Jan Slottenäs och turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I orkestern, som av många är internationellt ansedd som den främsta Glenn Miller-orkestern, ingår flera yngre jazzmusiker.

Speltid: 2,5 h inkl. 25 paus

Arr: Glenn Miller Orchestra, Scandinavia

Läs mer...


Boka biljett