Repertoar & biljetter

Köpa biljetter

Ystads Teater har biljettförsäljning på hemsidan samt mauell försäljning i samband med föreställningar. Biljettkassan öppnar 90 minuter före föreställning.

Telefon till biljettkassan: 0411 - 57 71 99 (endast bemannad i samband med föreställning). 

Du kan även boka dina biljetter till Ystads Teater på Ystads Visitor Center eller via Eventims Callcenter. 

Ystads Visitor Center

Måndag-fredag 09.00 - 17.00, lördag 10.00 - 14.00, söndag stängt
Telefon: 0411-57 76 81

Eventims Callcenter

Öppettider: måndag-torsdag 10.00-17.00, fredag 10.00-15.30
Telefon: 0771 - 130 150

Beställ mat och dryck till ditt teaterbesök här

Är du sugen på något gott att äta? I vårt vackra teatercafé bjuder vi på riktigt goda smårätter, god dryck, kaffe, te och goda bakverk. Restaurangen öppnar 90 minuter före föreställningen start. 

Du bokar din matbiljett i samband med ditt biljettköp. Om du bokar bord måste du även boka mat (vi tar inga bordbeställningar utan matbeställning). Om du vill boka det i efterhand går det bra att gå in via länken, Bords & Mat- & dryckesbeställningar.

Välkommen!

 

Jubel i stan - Ystadsrevyn

Arena/Plats: Ystads teater

Årets jubileumsrevyrevy innehåller massor av skrattframkallande nummer men även nummer som bidrar till eftertänksamhet.  Som vanligt sticker vi fram hakan ordentligt och vågar ta ut svängarna så det bara ryker. Men huvudtemat är ändå en elegant musikalisk revy som fastnar både i hjärtat och på näthinnan. Vi bjuder på en orgie av vackra kostymer, mycket bra sångbegåvningar och dansanta skådespelare. Vi satsar som vanligt på att överträffa tidigare revyer och framförallt göra publiken glad. Vi kan också glatt presentera en ny medlem, Eva Järinge.

 

Läs mer...


Boka biljett


Tango Delirium

Arena/Plats: Ystads Teater

Den röda tråden som löper genom konserten är Reuben Sallmander´s fängslande sång och
texter, berättelser färgade av både smärta och humor.
Skådespelaren och artisten REUBEN SALLMANDER har sedan 90-talet medverkat i ett stort antal
teaterföreställningar, filmer och tv-produktioner – allt från klassisk till nyskriven dramatik, från
musikaler och komedier till farser och monologer. Han har arbetat bl.a. på Dramaten och är
välbekant för en stor publik för sina roller i film och tv-produktionerna som Bibliotekstjuven, Störst
av allt och Hamilton. Musiken har alltid präglat Reubens liv och artistisk karriär, och han är just
nu aktuell med ”True Music Project” där han tillsammans med Tania Naranjo framför deras
egna sånger.
Den mångfacetterade accordeonisten och kompositören MINNA WEURLANDER är prisvinnare
bl.a på Premio Internazionale Astor Piazzolla och har flera rosade album i bagaget. Hon
framträdde senast som accordeonist och kapellmästare i Philip Glass nya Cirkusopera ”Circus
Days and Nights”som hade världspremiär på Malmö Opera i maj 2021. Hon uppträder som
solist med orkestrar, stråkvartetter och med diverse ensembler runt om i världen, samt figurerar
frekvent i opera-, teater-, film-, performance- och dansföreställningar i egenskap av
accordeonist, kompositör och ensembleledare.
Weurlander & DESEO STRING QUARTET bestar av INGA ZEPPEZAUER-violin, LILJA RASIMUSviolin, ALLAN JONASSON-viola, VIKTOR NORDLIDEN-cello, och släppte sitt första
album”GLOW” 2020 som fick ett fantastiskt mottagande av både publik
och recensenter. Ensamblen ägnar sig åt gränsöverskridande musik, inte minst åt Tango
Nuevo.
”Deras musik spelas genomgående med sådan glöd att passionen blir till en vällustig och
samtidigt nästan fysiskt smärtsam lyssnarupplevelse. …Musiken går rakt in i hjärteroten och
skakar om på ett intensivt härligt vis. Har väl aldrig tidigare behövt pausa mitt i en låt för att
hämta andan. Underbart! …”
Pianisten, kompositören och sångerskan TANIA NARANJO har framfört sin musik världen över
vid solokonserter, med symfoniorkestrar, samt med egna konstellationer. Hon hörs ofta i
genreröverskridande samarbeten, där bland annat i ”Naranjo Latin Trio” och ”True Music
Project” som hon driver tillsammans med Sallmander. Tania har komponerat för film och teater,
medverkat i flertal teateruppsättningar, senast i ”Lärda kvinnor” på Göteborgs
Stadsteater. Hon har gett ut soloalbumet ”La industria del miedo” där hon även profilerar sig
som sångerska, samt flera rosade duo-album tillsammans med accordeonisten Weurlander

Läs mer...


Boka biljett


Lille Prinsen

Arena/Plats: Ystads teater

Lille Prinsen är en av världslitteraturens mest gripande berättelser som handlar om vänskap, kärlek och om det viktigaste av allt som kanske är osynligt för ögonen. Teater Kapijas föreställning om Lille Prinsen är en omtyckt föreställning fylld av poesi, värme och humor. År 2006 spelade Teater Kapija Lille Prinsen på Festival au Désert i Saharas öken.

Gästpel med Teater Kapija: Arrangör: Ystads riksteaterförening.

 

Läs mer...


Boka biljett


Slick

Arena/Plats: Ystads teater

Dragkingen Qarl Qunt äntrar scenen och vi får följa med på hans fjärde världsturné - både på och bakom scenen. Qarl har det fastaste handslaget och tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och whacking levereras dragrealness som utmanar det stereotypa maskulina och feminina. I SLICK är Sofia Södergård Qarl Qunt! Hon är utbildad på klubb- och streetdancescenen i New York och en av grundarna till danskompaniet P*fect som bland annat setts på Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen, Juste Debout i Paris, samt varit förband till Lady Gaga.

Föreställningens längd: 55 min

Läs mer...


Boka biljett


Allt började i en kundvagn - soppteater

Arena/Plats: Ystads teater.

”Det är en kall decemberkväll i Kivik. Året är 2010 och jag befinner mig i en kundvagn. Alltså bokstavligen. Mitt på en scen. Det här är tydligen underhållning.” Den unge skådespelaren och scenartisten William Schmatz tar med er på en resa genom musikaliska berättelser, anekdoter och fartfyllda äventyr från sin tid på scenen. På vägen bjuder han även på en och annan musikallåt. Frågan är bara, vad är det för kundvagn han pratar om? En underfundig föreställning. 

Läs mer...


Boka biljett


"Än susar skogen" med Emil Jensen

Arena/Plats: Ystads teater

EMIL JENSEN – Än susar skogen

Efter sommarens succé med Cykelturnén och med den efterföljande tågturnén under hösten förlänger Emil Jensen sin föreställning ”Än susar skogen” med fler datum under våren 2023.

Emil Jensen gjorde en av sommarens mest uppmärksammade och hyllade turnéer när han gick från ord till handling och genomförde hela sin sommarturné per cykel – 400 mil och 37 spelningar runt om i Sverige. Varje meter per cykel, som en personlig och konkret manifestation för klimatet. Under hösten har Emil och hans musiker åkt tåg från Malmö i söder till Umeå i norr med föreställningen "Än susar skogen", och på sitt unika sätt förmedlat budskapet om biologisk mångfald och det snillrika livet på jorden.

– Bland alla larmrapporter behöver vi en påminnelserapport om det fantastiska liv vi har, om den planet som vi så gärna vill ha kvar, så vi inte glömmer vad det är vi kämpar för. Detta är min hyllning till alla livsformer som inte har någon röst, till alla som ännu inte fötts, säger Emil själv om föreställningen. 

Emil har rosats för sina Sommarprat och Vinterprat i radio och hans liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser, lyrik och komik. I sin helt egna blandning av humor och allvar tar han mellansnacket till en ny genre. Genom åren har Emil gjort flera uppmärksammade samarbeten, bland annat i form av duetter med Klara Söderberg, Melissa Horn och Iiris Viljanen, och föreställningar med Nour El-Refai och Mikael Wiehe..

– Min förhoppning är att gjuta lite mod, tröst och handlingskraft i en mörk tid. När pandemier, krig och klimatkriser avlöser varandra är det viktigare än någonsin att våga tänka långsiktigt och agera nu. Emil Jensen har turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom hela Sverige, på allt ifrån Dramaten till Way Out West, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Miljöengagemanget har gått som en grön tråd genom Emils liv som både artist och aktivist.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som genomsyrar hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd. Senast fick han Karl Gerhard- priset för sina texter, Evert Taube-priset för sitt låtskrivande och han har fått flera miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage. Han gör kåserier på söndagar i ”Godmorgon, världen” i Sveriges Radio P1 där han också hörs återkommande i ”Tankar för dagen”. Han har släppt åtta rosade album, fyra böcker och är sedan tidigare europamästare i Poetry Slam.

Ur motiveringen till Gustav Frödings lyrikpris: ”Bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.”

Föreställning ”Än susar skogen” är 2 timmar och 15 minuter inklusive paus.

Läs mer...


Boka biljett


Djungelboken

Arena/Plats: Ystads teater

Barnet växte upp och gav sig ut på upptäcksfärd i djungel.

Bagheera tänkte ta honom till människobyn! På vägen träffar dom på djungelbjörnen Baloo som inte vill att Mowgli skall gå till människobyn. Baloo tänkte ta hand om Mowgli och lära honom allt han kan.

Men i djungeln finns det också faror. Det är ormen Kaa, aporna med Kung Louie i spetsen och den farligaste av dom alla, tigern Sherekahn. Det blir ett härligt äventyr med sång, dans, skratt och en del spänning i denna klassiker.

Föreställningens längd: 55 min uten paus. 

Rekommenderad ålder: från 3 år. 
Alla barn från 2 år måste ha biljett. Yngre barn kan sitta i vårdnadshavarens knä.

Läs mer...


Boka biljett


Puss & Kram - Nyblom/ Betnér

Arena/Plats: Ystads teater

Puss & Kram - Nyblom/Betnér

Succén fortsätter! Henrik Nyblom och Magnus Betnér bjuder in till en färgstark resa längs hela det humoristiska spektrat. Lika delar galenskap som knivskarp satir. Stickspår utlovas!

Efter en premiärhöst med fullsatta hus från Malmö i söder till Luleå i norr förlängs nu turnén med flertalet extraföreställningar och besök i nya orter våren 2023. Standupshowen Puss & Kram gick från en idé om en gemensam turné och utvecklades till skapandet av ett fullfjädrat radarpar, både på och utanför scenen.

Henrik är inte bara en, utan den snabbaste stigande raketen på den svenska humorhimlen. I höst har man kunnat se honom i Parlamentet, han är dubbelt nominerad på den svenska standupgalan för årets föreställning och till priset som årets manlige komiker och som kronan på verket så kliver han i vinter in på svensk humors största scen då han tar plats som fast panelmedlem i SVT-succén Bäst i test.

Magnus har under sina 25 år som komiker åkt fler varv runt Sverige än alla andra komikerna tillsammans. Han har gjort det ensam och han har gjort det tillsammans med andra. Med Puss & Kram gör han för första gången resan tillsammans som del av något större än bara sig själv. Puss & Kram är något nytt inom svensk standup och precis som vanligt när något nytt skapas, så är Magnus där och pushar gränserna.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Marguerite

Arena/Plats: Ystads teater

Johann Wolfgang Goethes första utkast till sitt livs stora epos, skrivet på 1770-talet, var länge försvunnet. Men efter Goethes död hittades en kopia i hans vän Luise von Göchhausens hus, nedtecknad med hennes handstil. Frågan är om det kanske var hon och inte han som avslutade en av vår tids största berättelser? Hur hade historien slutat om hon hade fått helt fria händer? Luise själv är med i historien som både medspelare, berättare och regissör. Här är ett spännande nytt manus och nya sångtexter skrivet till gammal musik i nya arrangemang. Musiken är uteslutande skriven av kvinnliga kompositörer genom fyra århundraden. I rollistan finns välkända namn som Rickard Söderberg, som också skrivit manus och sångtexter, Sibylle Glosted, Adrian Angelico och Katarina Lundgren Hugg.

Föreställningens längd: 2,30 tim inkl paus

Läs mer...


Boka biljett


Mina sinnens fulla bruk - Anders Jansson

Arena/Plats: Ystads teater

Mina sinnens fulla bruk

I "Mina sinnens fulla" bruk letar Anders Jansson efter vad vi människor har gemensamt när man plockat bort allt det ytliga. Med pricksäkra imitationer, spontana improvisationer och ständigt aktiva fysiska skådespel bjuder han publiken på absurd och jordnära humor.

– Det är så kul att möta publiken igen. Jag rör mig som vanligt mellan humorn i det vardagliga och rent absurda. Hur många sinnen har vi egentligen? Hur enkelt är det att klä ut sig till en kettlebell på Halloween? Jag berättar varför det är roligt när någon gråter och äter samtidigt och hur läskigt det är att gå med varmt kaffe när man måste nysa, säger Anders Jansson.

”Mina sinnens fulla bruk” är Anders Janssons tredje soloföreställning. Hans två tidigare shower "Kom in och stäng dörren" och "Radikal optimist" kammade hem höga betyg hos både kritiker och fans. ”Mina sinnens fulla bruk” hade premiär hösten 2022 där han spelade runtom i landet i över 20 olika städer. Under våren förlängs turnén med över 30 nya speldatum i städer som bland annat Uppsala, Västerås, Borås, Varberg och Nyköping.

– Jag gillar verkligen att åka runt i Sverige och möta min publik med en bra och rolig föreställning. Jag stiger av tåget, går till teatern och delar en kväll med skratt och glada ansikten. Det är oslagbart, säger Anders Jansson.

Föreställningens längd: 90 min. Ingen paus.

Läs mer...


Boka biljett


Greatest Hittills

Arena/Plats: Ystads teater

Ronny Erikssons skarpsynthet har alltid fascinerat oss. Med oslagbar timing och med ett stort mått av humanitet kan han vrida och vända på våra invanda tankesätt och låta oss se saker från andra perspektiv. I denna föreställning ser Ronny både bakåt men även framåt om hur vårt samhälle utvecklats och vart det verkar vara på väg genom hans skarpa öga i både ord och ton.

 ”Om någonting hänt i Sverige, -lokalt, regional eller någon annanstans I världen så kan det mycket väl dyka upp i föreställningen i form av en prata eller en sång.

Vi vill hålla föreställningen så aktuell som möjligt” säger Ronny.

Men eftersom detta är en sorts ”Best of” föreställning så gör även Ronny troligtvis sina mest populära och efterfrågade nummer. Skrönor som t.ex Molnet eller låtar som ”Lika bra att sluta drömma” som var Svensktoppshit men även en del klassiker, t.ex. ”Det är hit man kommer när man kommer hem” från Euskefeurat repertoaren.

Föreställningens längd: 2,30 tim inkl 25 min paus.

Läs mer...


Boka biljett


The Cavern Beatles

Arena/Plats: Ystads teater

The Cavern Beatles behöver ingen introduktion, efter mer än 100 framträdanden de senaste 10 åren i Sverige anses de av många vara The Beatles hyllningsband. Deras utseende, deras röster och rörelser är mycket lika dem som de ursprungliga Fab Four. Dessutom kommer de alla från Liverpool!

I en otroligt genuin tvåtimmarsshow ger The Cavern Beatles en verkligt perfekt liveimitation av en Beatles-konsert. The Cavern Beatles använder samma instrument som The Beatles, såsom de ursprungliga gitarrerna från Hofner och VOX-förstärkare, och identiska kläder som slående av 'Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band', 'A Hard Days Night' eller 'Let It Be' album för det perfekta framträdandet.

Förvänta dig alla välkända låtar från 'Please Please Me', 'Love Me Do', 'I Saw Her Standing There' och 'Twist and Shout', men även andra Beatles-hits som: 'Can't Buy Me Love ',' Hjälp! ',' Ticket to Ride ',' Michelle ',' All My Loving ',' Hey Jude ', 'Something' , 'Here Comes The Sun', 'Get Back', 'Let It Be' och många fler.

The Cavern Beatles är licensierat och godkänt av The Cavern Club i Liverpool - "The Most Famous Club in the World" och har spelat i mer än 40 länder över hela världen som Indien, Kazakstan, Maldiverna, Ryssland, Island eller Turkiet.

Läs mer om The Cavern Beatles här: cavernbeatles.com

Föreställninges längd: ca 2,5h inkl. paus.

Läs mer...


Boka biljett


Från Orsa till Nashville

Arena/Plats: Ystads teater

KALLE MORAEUS, FRIDA ÖHRN & DOUG SEEGERS  

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.  

I våras åkte man ut på turné och det blev succé! Nu är det dags igen och denna gång med Frida Öhrn som en av huvudartisterna!

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Frida och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville”, från skogarna i dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.

Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

Föreställnings längd inkl paus: 2,30 min

Läs mer...


Boka biljett


Molly Hammar - All my friends

Arena/Plats: Ystads teater

MOLLY HAMMAR INLEDER 2023 MED STOR VÅRTURNÉ

Molly Hammar är en av årets två värdar av tittarfavoriten Så Mycket Bättre. Under åtta program ser vi henne visa prov på sin artistiska briljans, sprudlande personlighet och kanske en av Sveriges bästa röster, när hon ger oss egna tolkningar av de andra medverkandes låtar.

Trots sin unga ålder har Molly ett digert CV; “We Could Be Dancing” med Bob Sinclair som snabbt seglade upp till den mest spelade låten på radio i Italien - sålt ut spelningar i London, framfört den amerikanska nationalsången under NHL Global Series och gjort den svenska rösten till Nala i nyinspelningen av Lejonkungen där originalrösten gjordes av Beyoncé.

2020 vann Molly en Rockbjörn som året livegenombrott, i somras spelade hon på Lollapalooza i Stockholm och nu väntar hennes största turné hittills när hon beger sig ut på ”All My Friends vårturné 2023”. Det är en rikstäckande konserthusturné med premiär på hemmaplan i Stockholm. Publiken kommer få möta en enormt spelsugen Molly med hela sitt musikaliska och personliga register i högform!

“Att spela live är den renaste formen av den jag är, så att få åka ut på den här turnén och möta människor som lyssnar på min musik är något av det finaste och bästa jag vet. Jag vill skapa historia med er!” Hälsar Molly.


Föreställningen är 75 minuter, ingen paus.

Läs mer...


Boka biljett


Queens

Arena/Plats: Ystads teater

QUEENS - EN STORSLAGEN SHOW MED DE STÖRSTA HITSEN AV QUEEN!

Lagom till 50-årsjubiléet av inspelningen av gruppen Queens legendariska debutskiva har det nu blivit dags att på ett helt nytt sätt hylla den legendariska gruppen. 

Bandets låtskatt behöver ingen närmare presentation och oändliga är akterna och showerna som med den oefterhärmliga musiken i centrum fortsatt med att sprida bandets musik och anda. 

Att hitta en frontperson värdig att axla manteln efter den legendariske Freddie Mercury är ingen enkel uppgift och vi har därför valt att med musiken i fokus istället tolka den med 4 fantastiska sångerskor. 

I den 100 minuter långa showen tar våra ”drottningar” sig an musiken på ett sätt som utan att tappa sin igenkännlighet lyfter Queens låtskatt till oanade höjder. Från de mest smäktande balladerna till hitsen som garanterar handklapp och spontandans såväl som allsång. 

Välkommen att uppleva Queen på ett helt nytt sätt! 

Detta är nästa nivå, detta är QUEENS!   

Medverkande: Nina Söderquist, Anna Sahlene, Anna-Mia Bonde, Karin Funk 
Kapellmästare: Martin Olsson med liveband 

Föreställningens längd 2,5 tim imkl paus.

Läs mer...


Boka biljett


Gubbvarning Live 2.0 - Lennie Norman

Arena/Plats: Ystads teater

Lennie Norman – Gubbvarning Live 2.0

Efter över 100 föreställningar med Gubbvarning live och succé över hela landet så är han nu tillbaka! Lennie Norman är nu aktuell med en helt ny humor föreställning där han fortsätter att skärskåda tiden vi lever i och tar tempen på samtiden.

Föreställningen bygger vidare på böckerna och tidigare humorshowen Gubbvarning live, böcker som sålts i över 70.000 exemplar och en show som setts av över 30.000 människor! Publiken kan förvänta sig en personlig, vass och galet rolig föreställning med en av våra allra mest kända och hyllade stand up komiker.

Eller som UNT beskrev det – Showen är ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod! Argare, bittrare men också med underbar självdistans så kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. Publiken kommer att få sig en rejäl omgång med humor, vi kan helt enkelt utlova en Stand Up show av allra högsta klass!

LENNIE NORMAN, musiker och legendarisk ståuppare, gör sig nu äntligen redo att möta publiken igen i den helt nyskrivna föreställningen Gubbvarning 2.0!

Föreställningens längd: 90 min utan paus

 

Läs mer...


Boka biljett


Anita & Gunnar

Arena/Plats: Ystads teater

Succéföreställningen Anita & Gunnar

Gunnar Wiklund och Anita Lindblom var två av Sveriges största artister, som dessutom var förlovade och sammanlevde ett halvår i Sköndal 1960.
Han är förknippad med otur, hon snarare med en förmåga att sätta sig själv i klistret.
Båda hade sina duster med pressen och Skatteverket och trots enorma framgångar och alla förutsättningar för att skapa sig lyckliga liv, blev inget riktigt vad de hade hoppats.

Gunnar, av många ansedd som 60-talets största sångare, hade 37 låtar på Svensktoppen och hans kanske största hit - Nu tändas åter ljusen i min lilla stad - sålde över 200 000 exemplar. Men efter en rad motgångar under 70- och 80-talen, beskrev han sig själv som bitter och bortglömd. Efter att ha drabbats av cancer dog han utblottad 1989.

Anita slog igenom 1957 med När svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun, och blev på köpet genast skandalomsusad. Och skandaler fortsatte att kanta hennes liv och karriär, kombinerat med stora framgångar som sångerska och skådespelerska. Hennes största hit, Sånt är livet, är fortfarande bekant för de flesta även i våra dagar. Anita drog sig tillbaka från rampljuset på 80-talet och ansåg sig förföljd och orättvist behandlad.

Musikföreställningen ”Anita & Gunnar” beskriver ett fiktivt möte dem emellan i ”efterlivet” där dom sjunger en rad av sina största hits och har en dialog om respektive karriärer och om livet och kärleken.

Föreställningens längd: 2, 10 minuter inkl paus.

 

Läs mer...


Boka biljett


Pomperipossa

Arena/Plats: Ystads teater

Sagan om Pomperipossa

Pomperipossa – en riktig gammal tossa! Med rim, ramsor och glimten i ögat kastar sig Teater Trassel sig över och trasslar in sig i den klassiska sagan om Pomperipossa med den långa näsan. Med hjälp av publiken och småfåglarna i skogen lyckas de oftast lura häxan och nysta sig fram till ett lyckligt slut.

Gästspel med Teater Trassel. Arrangör: Ystads riksteaterförening. 

Läs mer...


Boka biljett


Akta huet - Carl Stanley

Arena/Plats: Ystads teater

CARL STANLEY ”AKTA HUET”

Carl Stanleys bejublade standupturné Akta Huet åker ett extra varv i Sverige våren 2023. Efter två säsonger av utsålda föreställningar runt om i landet görs nu de sista extraföreställningarna, utöver det tas turnén till djupaste Norrland och dessutom till Finland och Norge för första gången.

- Det känns otroligt roligt att så många städer vill att vi kommer tillbaka och så tycker jag det ska bli coolt att göra Kiruna, Kalix och Haparanda. Jag har aldrig tagit en turné så högt i landet någonsin och jag älskar att komma till nya städer. Nu känns det verkligen som en riktig Sverigeturné, säger Carl Stanley.

”Akta Huet” är Carl Stanleys tredje soloföreställning efter de utsålda succéerna Ärligt Talat (2017) och Född 1996 (2019). Nu är det dags att återigen besöka så många svenska teatrar och konserthus han bara hinner. Föreställningen är en standupföreställning, den kan och kommer att ändras under resans gång men i nuläget handlar den bland annat om hundar, inspiration, krångel, depression, lumpen och Carls pinsammaste stund. Carl pratar om det som hänt sedan sist, vad som känts, upplevts och saknats. Frispråkig och varm humor när den är som bäst. Allt flyter och kan ändras men det går enkelt att beskriva som: En rolig jävla kväll!

”AKTA HUET” hade premiär på Lunds stadsteater 26 feb 2022

Support: John Gillberg

Föreställningens längd ca 90 minuter inkl support. Ingen paus

Hemsida: www.carlstanley.se

#aktahuet

Turnéproducent: Cecilia Stenborg, CS Nöje 

Läs mer...


Boka biljett


The Best of Bowie

Arena/Plats: Ystads teater

Best of Bowie
Ta en resa in i David Bowies mångfacetterade universum.
Bowie var här och där överallt. Alla musikstilar och konst blev en del av hans image. Och man ser snart ingen film utan att hans musik är en del av bakgrunden. Vi kommer hela vägen runt.

Best of Bowie har turnerat och presenterat David Bowies musik i många år och spelat de flesta stora scener i Danmark så som som Smukfest, Amagerbio, Trommen, Viften, Train och olika festivaler. Best of Bowie har även gästat en hel del arenor i Sverige och Tyskland.

Efter Bowies förtida exit 2016 turnerade bandet i Danmark och fick reda på att det finns en stor och lojal Bowiepublik. 2017 firade vi hans 70-årsdag tillsammans med de många Bowie-fansen.
Inte bara i Danmark, utan även i Tyskland, Sverige och Norge. Vi har sålt slut på flera ställen, och det verkar inte finnas något slut på det. Vi är naturligtvis glada och ödmjuka över detta.

Musikalisk ledare och gitarrist genom åren – Flemming Rasch – har samlat ett team av riktigt kompetenta Bowie-musiker och fått tillbaka frontmannen Martin Stokbro som David Bowie. Martin var med de första sex åren när bandet slog sig fast på namnet och Martin är en upplevelse på scenen. Sjunger fantastiskt och är full av energin som tar alla på en musikalisk Bowie-resa av dimensioner. 

Bandet är:

Martin Stokbro – sång
Flemming Rasch – gitarr/kör
Jacob Stenz– keyboards/kör
Troels Holdt/Martin Møller – gitarr
Thure Dan Petersen – trummer
Lars Andreasen – bas
Thea Iven Ulstrup – kör

 

Läs mer...


Boka biljett


Människans bästa vän

Arena/Plats: Ystads teater

En övergiven dam, Rosa Nilsson, och hennes livskamrat väntar i en tömd lägenhet. Båda ska slussas vidare – till äldreboendet och till hemmet för herrelösa hundar. Men ingen tänker bege sig utan strid. Rosas man har lämnat henne för en yngre flamma. Nu har hon inte råd att behålla vare sig lägenhet eller jycke. Synd, han som sjunger så bra… Människans bästa vän är en trösterik och charmig skildring av två själar som söker gemenskap. En poetisk komedi om att inte ge upp. Med nyskriven smäktande jazz, evergreens av mästarna och en och annan vals. Frågan är bara vad som egentligen är verkligt? Dricker andra vovvar vin… så där ledigt? Av Smålands Musik & Teater med Åsa Arhammar och Kalle Malmberg i rollerna.

Föreställningens längd: 1,40 inkl paus 

Läs mer...


Boka biljett


På jakt efter dalafolket i Jerusalem - Soppteater

Arena/Plats: Ystads teater.

Selma Lagerlöfs roman Jerusalem bygger på en verklig händelse. 1896 utvandrade 37 människor från byn Nås i Dalarna till Jerusalem. Där skulle man invänta Jesus återkomst, som var beräknad till påsken 1898. Men Jesus steg inte ner på oljeberget och dalafolket fastnade i en sekt som har beskrivits som en religiös diktatur. Selma och Sofie mötte dalafolket och intervjuade dem i sektens palats. Men hur mycket av utvandrarnas verklighet finns med i romanen Jerusalem? Mia Gröndahl har forskat i dalafolkets öden under 25 år, ett arbete som resulterat i ett flertal utställningar, en dokumentär för SVT och boken “Drömmen om Jerusalem”. Unika bilder från Jerusalem, tagna av sektens unga dalafotografer, visas under föredraget.

Arr: Ystads riksteaterförening.

 

Läs mer...


Boka biljett


Marika Carlsson

Arena/Plats: Ystads teater

Varför får man bara beröm när man går ner i vikt och inte när man går upp i vikt?

”Smalast när man dör vinner” är en nyskriven humorföreställning som kräver att man kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Publiken kommer erbjudas högt tempo, många skratt men även skratt som fastnar i halsgropen när Marika tar upp ämnen som ätstörning, kroppshets och sockerberoende. Humorföreställningen är inte bara en funderingar kring kroppsideal utan är också en reflektion över den samtid vi lever i.  

Föreställningens längd: 75 min

Läs mer...


Boka biljett


Be Bop A Luba

Arena/Plats: Ystads Teater

Denna show är en hyllning till den glada 50-60 talsmusiken, vi tar oss tillbaka i tiden på en nostalgisk resa där frisyrer, smink, kläder kopplas till tidsepoken när Elvis, Buddy Holly, Leslie Gore, Neil Sedaka, Paul Anka med flera toppade listorna.

Alla fina recensioner showen fått finns många på www.bebopaluba.com att läsa. 

Showen har beskrivits i media som en Las Vegas Show och ett smörgåsbord av bästa musiken.

Välkomna på en nostalgisk afton, tänk på att säkra din biljett för bästa plats i god tid.

Tid: 2,30 inkl paus

Läs mer...


Boka biljett


ABBA 50 år - en hyllningskonsert

Arena/Plats: Ystads teater

Berg Musikproduktion presenterar stolt, ”ABBA - 50 år - en hyllningskonsert”. 

Nu kommer ABBAs musik till Ystad Teater!

Ni kommer att få uppleva en makalös show med artister som inspirerats och inspireras av deras musik. Så klart kommer ni att få höra de stora hitsen men kommer ni också att bli överraskade genom några oslipade ABBA-diamanter som plockas fram under kvällen. 

Ni är alla hjärtligt välkomna till en fest-kväll där ni får lyssna till bland annat Jenny Silver, känd från ”Candela”, och som på senare år synts vid ett flertal tillfällen i Melodifestivalen, i Doobidoo, som musikalartist, programledare i TV, m.m.  

Naomi Wiehe är ett ungt och spännande stjärnskott som ständigt bryter ny musikalisk mark och hänför med sin helt egna stil och låtskriveri. Missa inte henne! 

Lasse Berg är producent för kvällen men är även välkänd musiker i flera olika sammanhang.

Som grädde på moset kommer ABBA-kören under ledning av Lina Skoog att förgylla kvällen. 

Konferencier för kalaset är David Rix, välkänd regissör och skådespelare från ett flertal teaterproduktioner.  

 

Medverkande: 

Jenny Silver, Naomi Wiehe, Lasse Berg, David Rix

Pelle Holmberg, Fredrik Silverberg, Frank Nilsson, Mathias Tofte, Jacob Gustafsson,
Jesper Gustavsson, Gustaf Janernä,s Matilda Åberg 

ABBA-kören under ledning av Lina Skoog 

 + överraskning

Välkomna! 

Läs mer...


Boka biljett


Christian McBride och Bohuslän Big Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Christian McBride – amerikansk basist, kompositör och arrangör
Christian McBride är född 1972 i Philadelphia, USA, och är en av dagens mest eftertraktade jazzbasister. Under sin karriär har han både spelat med och arrangerat för legendarer inom R&B och jazz – Herbie Hancock, Ray Brown, Isaac Hayes, Chaka Khan och ”the Godfather of Soul himself” James Brown. Han har även spelat med pop- och rockikoner som Sting, Paul McCartney, Celine Dion, The Roots och Billie Eilish.

McBride möter Bohuslän Big Band
Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Medverkande:
Christian McBride – bas
Bohuslän Big Band
Konsertlängd 90 min + paus
Ett arrangemang av Ystad Jazz

Läs mer...


Boka biljett


En Katastrofalt Trevlig Kväll

Arena/Plats: Ystads Teater

PER MELLBORG OCH GUSTAF BRANDT ÄR ÄNTLIGEN TILLBAKA PÅ YSTAD TEATER
Rösterna tillsammans med åttamannabandets insatser är av högsta klass.

Det är tryggt, tight men också oförutsägbart. Ett kärleksmöte mellan musik och skratt.
Kvällen blir en resa genom skiftande musikaliska landskap. Från Memphis till Broadway,
kryddat med ett par snabba stopp i Las Vegas och den smålandsskånska leråkern. ”Showen gästas av Evelina Åkesson” 


Starttid: 19.00
Längd inkl paus: 130 minuter 

Läs mer...


Boka biljett


Planeten

Arena/Plats: Ystads teater. Arr. Ystads riksteaterförening

Här gäller det att rädda den fina planeten! Rymdfigurerna försöker påminna oss om att ta hand om varandra och att allting hör ihop – små och stora människor, vatten och luft, djur och träd. Och när de ska åka hem får själva en efterlängtad överraskning… Med fantasi, humor och allvar framför Lilla Vilda Teatern en kärleksfull historia om klimatet och planeten Jorden. En rolig, musikalisk och aktuell föreställning.

Läs mer...


Boka biljett


Skånska karaktärer - soppteater

Arena/Plats: Ystads teater. Arr: Ystads riksteaterförening

Vad gör en skåning till en skåning? Är det bara att vi är som vi är? Lars Schilken kommer inte att räta ut begreppet, men kommer att ge er en inblick i några av de otaliga skånska karaktärer som har satt sin prägel på vår omgivning. Till exempel Per Öra från Hammenhög, en man med ett sådant omfång att inte ens skräddarsydda kläder var tillräckliga, eller som han själv sa, “E di glyttakläder ditta”. Eller stinsen i Tomelilla som stängde kl 12 för “madapaus” oavsett tågets ankomsttider. Berättelser blandas med den gladlynte urskåningen Edvard Perssons sånger.

Ystads teater

Läs mer...


Boka biljett


Karin Tingne & Big Blowin´ Band

Arena/Plats: Ystads Teater

När traditionell storbandsjazz a la Count Basie, Woody Herman med flera får en touch av en modern sångerska med soul och blues i bagaget? Tanken var att samarbetet skulle utmynna i en konsert redan 2020, men alla vet vad som kom i vägen. Nåväl, nu är det dags; en sångerska i världsklass och ett otroligt spelsuget storband! Ett spännande möte väntar, och inramningen på Ystads Teater är den bästa tänkbara.  

Läs mer...


Boka biljett


CASANOVA

Arena/Plats: Ystads Teater

Snåla adelspersoner, tiggare med spetälska och ilskna skatteindrivare försöker samsas under kyrkans stenhårda nypor när lågkonjunkturen och olycka drabbar byn. När hoppet är ute kommer den som kanske kan rädda dem: den legendariska förföraren Casanova. Men saker och ting blir inte helt som byborna tänkt sig.  
 
Skrattframkallande texter och storslagen musik framförda av 40 sångare och musiker, med Marianne Mörck och Rickard Söderberg i spetsen.  

Läs mer...


Boka biljett


Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads teater

Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler - allt framfört av några av våra bästa och mest meriterade musikalartister.
Föreställningen, som pressen kallat ”musikalernas Diggiloo”, såg dagens ljus 2016 när sångerskan och musikalartisten Viktoria Tocca på eget initiativ bokade Berwaldhallen i Stockholm. Vad som från början var tänkt som en engångsföreteelse växte snabbt och är idag en av Sveriges mest framgångsrika scenshower – älskad av såväl kritiker som publik. 

På Sverigeturnén 2023 medverkar följande solister:
Laila Adèle har sagts inneha en av Sveriges mäktigaste soulröster. Hon har både släppt egna album på skivbolaget BMG och medverkat i Melodifestivalen. Hon har medverkat i flertalet musikaler i stora roller, som Little Shop of Horrors, Hairspray, Jekyll & Hyde och Legally Blonde. Hon var Tomas Ledins sidekick i showen Skarpt läge och hon gjorde även ledmotivet En värld full av liv till nyinspelningen av Disney’s storfilm Lejonkungen 2019. Senast kunde vi se Laila i rollen som Maria Magdalena i vår uppsättning av Jesus Christ Superstar på Dalhalla.

Malena Tuvung har medverkat i mängder av musikaler och gjort flera stora roller bl a i Fame, Grease, Jekyll & Hyde , My Fair Lady, Mary Poppins, Romeo&Julia, West Side Story och Crazy For You. 2009 gjorde hon huvudrollen i musikalen Cats på Cirkus i Stockholm och sjöng där en av musikalhistoriens största hits genom tiderna, Memory. Den fick hon även framföra i SVT:s Allsång på Skansen.
Sommaren 2022 sågs hon i konsertversionen av Jesus Christ Superstar på Dalhalla. Malena är även aktuell med den egenskrivna soloföreställningen Evergreen - En hyllning till Barbra Streisand.

John Martin Bengtsson är en av Sveriges “musikalfantomer” och är troligen den ende i världen som
sjungit både titelrollen i The Phantom of the Opera ochRaoul på tre olika språk; svenska, danska och engelska. Han har även spelat ledande roller i en lång rad musikaler både i Sverige och utomlands, bland andra Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Fame, Cabaret, West Side Story, Les Misérables, Wicked och Skönheten och Odjuret. Senast kunde vi se John Martin i rollen som Karl-
Oskar i Kristina från Duvemåla på Dalhalla.

Anton Zetterholm är en av Sveriges mest meriterade musikalartister. Han var original-Tarzan i musikalen Tarzan skriven av Phil Collins, en roll han knep genom en lång TV-sänd auditionprocess i Tyskland. Sedan dess har Växjösonen gjort stor karriär, främst i Tyskland och på West End i London, i musikaler som Les Miserables, Chicago, Elisabeth, Tanz der Vampire, Wicked och West Side Story. I Sverige sågs han i rollen som Raoul när The Phantom of the Opera sattes upp på Cirkus i Stockholm

Harriet Jones innehar hedersexamen i klassisk sång frånRoyal Academy of Music i London. Hon gjorde under flera år huvudrollen Christine Daaé i The Phantom of the Opera på West End i London och spelade drottningen i Disney's långfilm Beauty and the Beast. Hon har även medverkat i
huvudroller i musikaler som Guys & Dolls och Cinderella, samt som solist på konserter i bl.a Hong Kong, Tyskland och Thailand.

Missa inte Sveriges största musikalfest!

OBS! Åldersgräns 13 år, oavsett om målsman är med eller ej, med anledning av svenska myndigheters krav om begränsning av höga ljudnivåer för unga. (SOSFS 2005:7)

Föreställningens längd 1,45 min utan paus.

Läs mer...


Boka biljett


NOICE - I NATT ÄR HELA STAN VÅR

Arena/Plats: Ystads teater

NOICE - I NATT ÄR HELA STAN VÅR 2022!

När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistorias mest ikoniska band. Med debutalbumet "Tonårsdrömmar" 1979 och framträdandet i tv-programmet Måndagsbörsen 1980 exploderade bandets popularitet. Kaos i folkparkerna med publikrekord efter publikrekord sattes. Mängder med fans som tältade i medlemmarnas föräldrars trädgårdar. Noice är med alla sina hits utan tvekan ett av de största svenska banden någonsin.

Bandet består idag av originalmedlemmarna Peo Thyrén som skrivit många av bandets hits bas/sång, Robban Klasen trummor, Charlie Grönwall från den hyllade Noice rockmusikalen på sång och gitarr samt extra musiker på keyboards.

Noice känns idag mer aktuella än någonsin och det är dags för gamla och nya fans att uppleva alla deras hits live igen.

Konsertens längd: 95 min

 

Läs mer...


Boka biljett


Biggo Music Band & Tribute to Jerry Williams

Arena/Plats: Ystads Teater

Nu är 2023 igång & han spelar fortfarande på som om ingenting hänt!
1965 gjorde han en massa jobb med Cool Candys från Lidköping.
Under 70-talet spelade han med ett av Sveriges största band – Tötas.
Då spelade man i genomsnitt c:a 300 dagar om året ute på olika ställen! [ i hela Norden så som på Nightclubar - Folkparker - Folkets Hus - Krogar - Båtar - Fjällhotell etc....]
Sitt första TV-program gjorde han redan den 9 nov. 1967 – som husband till Röda Fjädern i Skövde.
Sedan har de bara rullat på med, Bingo – Lotto fyra Lördagar i rad när programmet startade etc.
Ett antal skivinspelningar - 1:a på svensktoppen 1980 – samt massor av listplaceringar i de nordiska länderna.
Både på egen etikett men även som musiker i andra band & som producent.
2009 var han med som basist på en skivinspelning i New York med ett Värmlandsband

2022 firade han & bandet 10-årsjubileum med att åka på en sprakande turné!
Biggo Music Band & Ljuva 60-tal - Sveriges bästa 60-tals-show enligt publiken… Som har gjort succé på alla platser i landet man varit. Nu kommer han med en ny Show som går under namnet: . Biggo Music Band & A Tribute to Jerry Williams, massor av bra låtar utlovas redan från starten på Showen. Som "Jerry" brukade säga: (NEVER TO OLD TO ROCK) Ingen blir någonsin för gammal för "Bra Rock'n Roll!" Nu blir de tryck på teatern sörru....

Läs mer...


Boka biljett


No Business Like Show Business

Arena/Plats: Ystads teater

Vi presenterar fyra solister kända från både Sveriges och världens musikalscener, Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne.

Publiken får lyssna till bland annat låtar ur Chess, Annie Get Your Gun, Les Misérables, Jesus Christ Superstar, Så som i himmelen, We Will Rock You, Beauty And the Beast, Company och Frozen, men också ytterligare pärlor från ”smalare” musikaler.

Det blir klassiska musikalteman såsom romantik, olycklig kärlek, skräck och fantasi.

Med sina fantastiska röster tar Andreas, Kim, Johan och Kristina med dig på en resa bortom de välputsade premiärleendena. För vad rör sig egentligen i huvudet på en musikalartist? Vad har de sett och varit med om som publiken aldrig fått veta?

Närmare Broadway och West End än musikalföreställningen No Business Like Show Business går inte att komma. En storslagen musikalfest helt enkelt!

Solister: Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne
Musiker: Jan Erik Sääf, Olof Löfgren, Kalle Magnusson, Peter Fältskog

Information om de medverkande

Andreas Eldeen
Andreas Eldeen är artisten som trivs lika bra på Malmö Operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano. Han har gjort roller i b la The Rocky Horror Show, Sunset Boulevard, Så som i himmelen, Guys and dolls, Buddy Holly och Bluesbrothers vid teatrar som Royal Albert Hall, Werm­land Opera och Slagthuset i Malmö. Andreas har haft ett flertal roller på Malmö Opera, bl a Moritz i Spring Awakening, Spider och titel­rollen i Jekyll & Hyde, Enjolras i Les Misérables, Thomas i Jesus Christ Superstar, Frid i Sommarnattens leende och Liberius i Doktor Zjivago.

Kim Bergkvist
Kim Bergkvist är utbildad på anrika The Royal Academy of Music i London samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. På musikalscener har ni bland annat kunnat se henne som Johanna Barker i Sweeney Todd på Dalateatern och Mrs Andersen i A Little Night Music på Ye Olde Rose and Crown Theatre i London. Kim har även spelat Ofelia i Hamlet på Kronborgs Slott och Josephine i Idioterna på Helsingborgs Stadsteater. Den kvinnliga huvudrollen i Klippans Bruksspel, På farfars tid samt Sunnerdahl på liv och död. Förutom att spela musikal och teater har Kim turnerat som solist och körsångare i USA samt på kryssningsfartyg runt om i Europa. Just nu är hon aktuell som Susan i tick, tick…BOOM! som spelas i Malmö.

Johan Wikström
Johan Wikström är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Han har gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder på Värmlandsoperan, fackpampen Big Davey i Billy Elliot på Malmö Opera, Pilatus i Jesus Christ Superstar på Göteborgsoperan men har också erfarenhet från Tyskland och Theater des Westens i Berlin där han spelade Athos i musikalen 3 Musketiere. På Lunds Stadsteater spelade han titelrollen i Sweeney Todd, en musikal han fick återse på Dalateatern, då som Judge Turpin. Johan har gjort Mr. Warbucks i musikalen Annie, Sky Masterson i Guys & Dolls, Georg von Trapp i Sound of Music, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz, odödlig vampyr i titelrollen Dracula och rollen som Nathan Detriot i Guys and Dolls på Kristianstad teater.

Kristina Hahne
Kristina Hahne är utbildad musikalartist och har arbetat på scen sedan 2001. Hon har gett liv till karaktärer som Sally Bowles i Cabaret, Miss Hannigan i Annie, Demeter i Cats, Syster Berthe i Sound of Music, Mickie i Grease, Fru Storch i Sällskapsresan The Musical, Marta i Spring Awakening, Claudine i Can-Can och Fröken Svan i Mölle by the Sea på Fredriksdalsteatern. Kristina har även kunnat ses i musikaler som Jekyll&Hyde, Legally Blonde och My fair Lady. Dessutom har hon arbetat som sångsolist på de sju haven. På tyska och finska! Just nu är hon aktuell i ”Mitt om natten” som spelas på Nöjesteatern i Malmö.

Jan Erik Sääf - kapellmästare
Jan-Erik Sääf är kompositören, textförfattaren och musikern som troligen skrivit flest musikaler i Sverige. Bland 18 helaftonsföreställningar kan nämnas Camera - musikalen om Ingrid Bergman, Östgötateatern 2018, SPIRA 2020 och Jag blir nog aldrig bjuden dit igen, Malmö Opera 2016. I pipelinen ligger en ny musikal om Bonds skapare Ian Fleming. Den spås ha internationell potential.

Olof Löfgren - piano
Olof är musikansvarig på Musikteaterutbildningen Östra Grevie och är utbildad pianist på Musikhögskolan i Malmö, 1998-2003, med inriktning mot jazz. Under sina yrkesverksamma år som musiker har han dock kommit att jobba som pianist och keyboardist inom en mängd olika genres. Just nu är han aktuell i Varieté Victoria på Victoriateatern i Malmö.

Peter Fältskog - trummor
Peter är en av landets mest anlitade slagverkare.Sin utbildning som Slagverkspedagog och Slagverkssolist har han fått vid Musikhögskolan i Malmö. Peter anlitas ofta som frilansmusiker i de mest skiftande sammanhang; symfoniorkestrar, jazzgrupper, storband, rockband etc.

Kalle Magnusson - bas
Kalle han spelar både el- och kontrabas. Han har varit med i Kristina från Duvemåla, Chess och Mamma Mia (Köpenhamn). Han har bland annat spelat på otaliga musikaler till exempel- Le Miserable, Copacabana, Fame, Banankontakt, Full Monty, West Side Story, Cats, 42nd street, m.mHan har spelat med bl.a följande artister - Al Jarreau, Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Stig Rossen, Lill Babs, Hasse Andersson, Peter Jöback, Nisse Hellberg, Lotta Engberg m fl.

Både Peter Fältskog och Kalle Magnusson var med i originaluppsättningen av Kristina från Duvemåla som sattes upp på Malmö Opera 1995 och medverkar dessutom på inspelningen av originalmusiken tillsammans med Björn & Benny.

Föreställningens längd 2,15 h inklusive paus.

 

 

Läs mer...


Boka biljett