Repertoar & biljetter

Köpa biljetter

Ystads Teater har biljettförsäljning via hemsidan samt mauell försäljning på teatern.
Biljettkassan öppnar 90 minuter före föreställningens start för biljettförsäljning.
Biljettkassan på Teatern är öppen tisdag och torsdag kl 13.00-15.00 för manuell försäljning av biljetter. Obs! Endast kort och swish gäller som betalningsmetod.

Telefon till biljettkassan: 0411 - 57 71 99 (endast bemannad i samband med föreställningar och försäljningstider
(tis & tors kl 13.00-15.00)). Biljettkassan är stängd röd dag 18/5 och 6/6 2023.

Du kan även boka dina biljetter till Ystads Teater på Eventims Callcenter.  

Eventims Callcenter
Öppettider: måndag-torsdag 10.00-17.00, fredag 10.00-15.30
Telefon: 0771 - 130 150

Beställ mat och dryck till ditt teaterbesök här

Är du sugen på något gott att äta? I vårt vackra teatercafé bjuder vi på riktigt goda smårätter, god dryck, kaffe, te och goda bakverk. Restaurangen öppnar 90 minuter före föreställningen start. 

Du bokar din matbiljett i samband med ditt biljettköp. Om du bokar bord måste du även boka mat (vi tar inga bordbeställningar utan matbeställning). Om du vill boka det i efterhand går det bra att gå in via länken, Bords & Mat- & dryckesbeställningar.

Välkommen!

 

På jakt efter dalafolket i Jerusalem - Soppteater

Arena/Plats: Ystads teater.

Selma Lagerlöfs roman Jerusalem bygger på en verklig händelse. 1896 utvandrade 37 människor från byn Nås i Dalarna till Jerusalem. Där skulle man invänta Jesus återkomst, som var beräknad till påsken 1898. Men Jesus steg inte ner på oljeberget och dalafolket fastnade i en sekt som har beskrivits som en religiös diktatur. Selma och Sofie mötte dalafolket och intervjuade dem i sektens palats. Men hur mycket av utvandrarnas verklighet finns med i romanen Jerusalem? Mia Gröndahl har forskat i dalafolkets öden under 25 år, ett arbete som resulterat i ett flertal utställningar, en dokumentär för SVT och boken “Drömmen om Jerusalem”. Unika bilder från Jerusalem, tagna av sektens unga dalafotografer, visas under föredraget.

Arr: Ystads riksteaterförening.

 

Läs mer...


Boka biljett


Stay with Ukraine

Arena/Plats: Ystads teater

Stay with Ukraine – en välgörenhetskonsert för Ukraina.

Kriget i Ukraina fortsätter och med det ofattbart mänskligt lidande. Mats Johansson, som redan i januari reste till Ukraina, har nu tagit initiativ till en välgörenhetskonsert på Ystads Teater. Insamlade medel går till generatorer, terrängambulanser, akutväskor, värmare och LED-lampor. Mats kommer även denna gång att själv vara med och köra ner utrustningen. 

-Ingen kan göra allt men många kan göra mycket, säger Mats.

-I januari var jag nere i Ukraina med 3 andra. Vi hade med oss 3 större och 54 mindre generatorer, akutväskor, LED-pannlampor och annat som företag och privatpersoner hade skänkt. Känslan av att vi var de första som verkligen nådde fram med hjälp och utrustning var oerhörd och samtidigt kändes det som en droppe i havet. Vi kan inte ens föreställa oss hur dessa människors vardag ter sig. I ett hus i en av byarna vi var i hade barn disco i ena halvan och i den andra tillverkade man maskeringsnät för stridsvagnar, berättar Mats.

- Nu hoppas vi på Ystadbornas generositet så att vi får ihop till riktigt mycket utrustning.

Bland de artister som ställer upp till förmån för Ukraina under konserten finns
Sanna Persson Halapi, Perikles, Ystad Rock Orkester, United Gospel Choir, Four and a half men, Markus Hadrys, Nils Gunnar Snygg, Jan Lundgren, Gustaf Brandt, Evelina Åkesson, Lars-Åke Kristensson, Negative Nancy, Klara Wemnér

Arrangör: Mats Johansson i samarbete med Ystads teater
Föreställningens längd: cirka 2,50 inkl paus. 

Kom och stötta Ukraina!

Läs mer...


Boka biljett


Marika Carlsson

Arena/Plats: Ystads teater

Varför får man bara beröm när man går ner i vikt och inte när man går upp i vikt?

”Smalast när man dör vinner” är en nyskriven humorföreställning som kräver att man kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Publiken kommer erbjudas högt tempo, många skratt men även skratt som fastnar i halsgropen när Marika tar upp ämnen som ätstörning, kroppshets och sockerberoende. Humorföreställningen är inte bara en funderingar kring kroppsideal utan är också en reflektion över den samtid vi lever i.  

Föreställningens längd: 90 min

Rekommenderad ålder: från 15 år.

Läs mer...


Boka biljett


Be Bop A Luba

Arena/Plats: Ystads Teater

Denna show är en hyllning till den glada 50-60 talsmusiken, vi tar oss tillbaka i tiden på en nostalgisk resa där frisyrer, smink, kläder kopplas till tidsepoken när Elvis, Buddy Holly, Leslie Gore, Neil Sedaka, Paul Anka med flera toppade listorna.

Alla fina recensioner showen fått finns många på www.bebopaluba.com att läsa. 

Showen har beskrivits i media som en Las Vegas Show och ett smörgåsbord av bästa musiken.

Välkomna på en nostalgisk afton, tänk på att säkra din biljett för bästa plats i god tid.

Tid: 2,30 inkl paus

Läs mer...


Boka biljett


ABBA 50 år - en hyllningskonsert

Arena/Plats: Ystads teater

Berg Musikproduktion presenterar stolt, ”ABBA - 50 år - en hyllningskonsert”. 

Nu kommer ABBAs musik till Ystad Teater!

Ni kommer att få uppleva en makalös show med artister som inspirerats och inspireras av deras musik. Så klart kommer ni att få höra de stora hitsen men kommer ni också att bli överraskade genom några oslipade ABBA-diamanter som plockas fram under kvällen. 

Ni är alla hjärtligt välkomna till en fest-kväll där ni får lyssna till bland annat Jenny Silver, känd från ”Candela”, och som på senare år synts vid ett flertal tillfällen i Melodifestivalen, i Doobidoo, som musikalartist, programledare i TV, m.m.  

Naomi Wiehe är ett ungt och spännande stjärnskott som ständigt bryter ny musikalisk mark och hänför med sin helt egna stil och låtskriveri. Missa inte henne! 

Lasse Berg är producent för kvällen men är även välkänd musiker i flera olika sammanhang.

Som grädde på moset kommer ABBA-kören under ledning av Lina Skoog att förgylla kvällen. 

Konferencier för kalaset är David Rix, välkänd regissör och skådespelare från ett flertal teaterproduktioner.  

 

Medverkande: 

Jenny Silver, Naomi Wiehe, Lasse Berg, David Rix

Pelle Holmberg, Fredrik Silverberg, Frank Nilsson, Mathias Tofte, Oskar Pedersen,
Jesper Gustavsson, Gustaf Janernä,s Matilda Åberg 

ABBA-kören under ledning av Lina Skoog 

 + överraskning

Välkomna! 

Läs mer...


Boka biljett


Christian McBride och Bohuslän Big Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Christian McBride – amerikansk basist, kompositör och arrangör
Christian McBride är född 1972 i Philadelphia, USA, och är en av dagens mest eftertraktade jazzbasister. Under sin karriär har han både spelat med och arrangerat för legendarer inom R&B och jazz – Herbie Hancock, Ray Brown, Isaac Hayes, Chaka Khan och ”the Godfather of Soul himself” James Brown. Han har även spelat med pop- och rockikoner som Sting, Paul McCartney, Celine Dion, The Roots och Billie Eilish.

McBride möter Bohuslän Big Band
Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Medverkande:
Christian McBride – bas
Bohuslän Big Band
Konsertlängd 90 min + paus
Ett arrangemang av Ystad Jazz

Läs mer...


Boka biljett


En Katastrofalt Trevlig Kväll

Arena/Plats: Ystads Teater

PER MELLBORG OCH GUSTAF BRANDT ÄR ÄNTLIGEN TILLBAKA PÅ YSTAD TEATER
Rösterna tillsammans med åttamannabandets insatser är av högsta klass.

Det är tryggt, tight men också oförutsägbart. Ett kärleksmöte mellan musik och skratt.
Kvällen blir en resa genom skiftande musikaliska landskap. Från Memphis till Broadway,
kryddat med ett par snabba stopp i Las Vegas och den smålandsskånska leråkern. ”Showen gästas av Evelina Åkesson” 


Starttid: 19.00
Längd inkl paus: 130 minuter 

Läs mer...


Boka biljett


Planeten

Arena/Plats: Ystads teater. Arr. Ystads riksteaterförening

Här gäller det att rädda den fina planeten! Rymdfigurerna försöker påminna oss om att ta hand om varandra och att allting hör ihop – små och stora människor, vatten och luft, djur och träd. Och när de ska åka hem får själva en efterlängtad överraskning… Med fantasi, humor och allvar framför Lilla Vilda Teatern en kärleksfull historia om klimatet och planeten Jorden. En rolig, musikalisk och aktuell föreställning.

Läs mer...


Boka biljett


Skånska karaktärer - soppteater

Arena/Plats: Ystads teater. Arr: Ystads riksteaterförening

Vad gör en skåning till en skåning? Är det bara att vi är som vi är? Lars Schilken kommer inte att räta ut begreppet, men kommer att ge er en inblick i några av de otaliga skånska karaktärer som har satt sin prägel på vår omgivning. Till exempel Per Öra från Hammenhög, en man med ett sådant omfång att inte ens skräddarsydda kläder var tillräckliga, eller som han själv sa, “E di glyttakläder ditta”. Eller stinsen i Tomelilla som stängde kl 12 för “madapaus” oavsett tågets ankomsttider. Berättelser blandas med den gladlynte urskåningen Edvard Perssons sånger.

Ystads teater

Läs mer...


Boka biljett


The Dropouts

Arena/Plats: Ystads teater

Fira Dansens dag den 29 april med Skånes Dansteater!

Skånes farligaste cirkus har anlitat de ovanligaste talangerna och skapat en föreställning där allt kan hända. För visst är det mycket mer spännande att se lejonet som äter sin tämjare, knivkastaren som träffar sin assistent och akrobaten som faller i golvet. På riktig cirkus handlar det inte om att vara bäst, utan om att vara modigast.

Skånes Dansteater presenterar ett nytt samarbete med hyllade norska koreografen Jo Strømgren. I mars 2023 blir det världspremiär för nya dansföreställningen The Dropouts som riktar sig till familjer med barn över 8 år.

I samarbete med Jo Strømgren Kompani.
mellan olika mentala landskap /…/ för att nyfiket undersöka människans vilsenhet och
behov av att skapa sammanhang.” /SvD

Om Jo Strømgren
Jo Strømgren är född i Norge. Han är en koreograf som dessutom är verksam som
regissör och dramatiker. Jo har även utvecklat en egen stil inom scenografi och ljusdesign. Han har dessutom en gedigen erfarenhet av filmskapande, både framför och bakom kameran. Som koreograf får han uppdrag från ett brett spektrum av danskompanier – från klassiska till samtida. Som teaterchef har Jo framför allt arbetat med nationella och kommunala teatrar i Norden, men har utöver de uppdragen även skapat flera verk i USA, Tyskland och Ryssland. Som dramatiker har han skrivit en lång rad pjäser för teater och manus för film.

Jo Strømgren är konstnärlig ledare för Jo Strømgren Kompani och för närvarande
huskoreograf vid Norska Nationalbaletten. Han har skapat över 150 produktioner och hans verk har spelats i 64 länder.

OM SKÅNES DANSTEATER
Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution, ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen.

KREATIVT TEAM

KOREOGRAFI: Jo Strømgren

KOSTYMDESIGN: Bregje van Balen

DANSARE

Cirkusdirektören Tomáš Červinka

Sjöjungfrun Madeleine Månsson

Lejontämjaren Iris Telting

Knivkastaren / Lejonet Dario Minoia

Knivkastarens assistent Kat Nakui

Pierro, den ledsna clownen Kit Brown

Understudy Sjöjungfrun Ine Garré

Rek ålder: från 10 år
Fri entré med biljetter måste bokas.
Arr: Kultur & Fritid

 

Läs mer...


Boka biljett


Karin Tingne & Big Blowin´ Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Big Blowin´Band, traditionell storbandsjazz i samma anda som Count Basie, Woody Herman som signum, möter Karin Tingne, en sångerska med rötterna soul, gospel och blues. Tanken var att samarbetet skulle utmynna i en konsert redan 2020, men alla vet vad som kom i vägen. Nåväl, nu är det äntligen dags; en sångerska i världsklass och ett otroligt spelsuget storband. Dessutom med flera nya arrangemang specialskrivna till Karin Tingne. Ett spännande musikaliskt möte väntar, och inramningen på Ystads Teater är den bästa tänkbara.

Karin Tingne har etablerat sig som en av Skånes absolut bästa soul-/gospel-röster. Med sitt eget ”Karin Tingne Band” spelar hon regelbundet runt i Sverige och är flitigt anlitad både som studiomusiker och som gäst i mängder av sammanhang på livescenen, inte minst på Ystads Teater.
Så här skriver musikrecensent Olle Berggren: ”Ståpäls hela vägen. Från öppningen över gospel till Southern country/soul mellan Stax och FAME i Muscle Shoals...
... och Karins röst. Måste vara Sveriges, ja kanske norra Europas mest trovärdiga soulröst. Här finns djupet och höjderna.”

Big Blowin´Band, storbandet från Ystad har funnits i över 40 år och har samarbetat med många stora namn inom jazzen. Under senare år kan nämnas Isabella Lundgren, Peter Asplund, Vivian Buczek, Meta Roos, Kjell Öhman, Filip Jers med flera. Med Svante Thuresson gjorde bandet en bejublad föreställning 2015 på Ystads Teater, med tolkningar av Beppe Wolgers texter och låtar. Föreställningen renderade 5 lurblåsare i Ystads Allehanda. Så här skriver musikrecensent Bengt Eriksson: ”Skånska Big Blowin´Band är ett storband av den gamla sorten. Så melodiska och dansanta att stolar gärna fått bäras ut och salongen förvandlas till dansgolv”

Läs mer...


Boka biljett


CASANOVA

Arena/Plats: Ystads Teater

Snåla adelspersoner, tiggare med spetälska och ilskna skatteindrivare försöker samsas under kyrkans stenhårda nypor när lågkonjunkturen och olycka drabbar byn. När hoppet är ute kommer den som kanske kan rädda dem: den legendariska förföraren Casanova. Men saker och ting blir inte helt som byborna tänkt sig.  
 
Skrattframkallande texter och storslagen musik framförda av 40 sångare och musiker, med Marianne Mörck och Rickard Söderberg i spetsen.  

Läs mer...


Boka biljett


Tosca

Arena/Plats: Ystads teater

Under ett koncentrerat och passionerat dygn följer vi deras resa mot katastrofen, orkestrerad av den kallsinnige polischefen Scarpia. Flera av operans arior och duetter hör till operarepertoarens mest älskade och det här är en opera som rymmer allt; passion, lusta, förräderi och ond bråd död.

Läs mer på www.skanskaoperan.se
Föreställningens längd 2,30 inkl paus. 

Läs mer...


Boka biljett


Mina sinnens fulla bruk

Arena/Plats: Ystads teater

Mina sinnens fulla bruk

Populära och kritikerrosade komikern Anders Jansson är just nu ute på Sverigeturné med sin nya föreställning "Mina sinnens fulla bruk – En humorshow av och med Anders Jansson". Soloshowen har blivit väl mottagen av kritiker och publik. Skånska Dagbladet beskrev Anders som "en av Sveriges bästa komiska skådespelare" och Kristianstadsbladet menade att Anders "är omöjlig att inte tycka om". 

– Jag älskar verkligen att vara på turné. Jag blir lika rörd varje gång jag kommer till en fullsatt teater. Trots höga levnadskostnader, så prioriterar ändå publiken att gå ut och skratta tillsammans. Det ger mig energi och lust, säger Anders Jansson. 

I "Mina sinnens fulla bruk" bjuder komikern publiken på absurd och jordnära humor, pricksäkra imitationer, spontana improvisationer och ett fysiskt skådespel. Människans sinnen står i fokus då Anders pratar om skogspromenader, om stackarna som fick spela tamburin i skolan, problemet med progressiva glas och att det känns fel att säga "namaste" inne på bilbesiktningen. Publiken lär känna Hjördis med titanhöfterna, kaxiga barnboksförfattare och vem det är som vaktar Gluten-gången. "Mina sinnens fulla bruk" är Anders tredje soloshow och enligt honom själv den bästa hittills.

– Mina sinnens fulla bruk är en levande föreställning som jag skriver om lite grann hela tiden allteftersom det dyker upp nya idéer och uppslag. På så sätt blir den ständigt bättre, roligare och unik för varje uppsättning. När jag får fina recensioner och märker att publiken gillar min show, då vill jag bara fortsätta turnera. Och jag är så glad att vi lagt till nya spelplatser, som jag aldrig varit på tidigare, säger Anders Jansson.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius.

Arena/Plats: Ystads teater

Björns minne kommer under 2023 hedras av några som stod honom mycket nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.  

Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné́ känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.
På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

 

 

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads teater

Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler - allt framfört av några av våra bästa och mest meriterade musikalartister.
Föreställningen, som pressen kallat ”musikalernas Diggiloo”, såg dagens ljus 2016 när sångerskan och musikalartisten Viktoria Tocca på eget initiativ bokade Berwaldhallen i Stockholm. Vad som från början var tänkt som en engångsföreteelse växte snabbt och är idag en av Sveriges mest framgångsrika scenshower – älskad av såväl kritiker som publik. 

På Sverigeturnén 2023 medverkar följande solister:
Laila Adèle har sagts inneha en av Sveriges mäktigaste soulröster. Hon har både släppt egna album på skivbolaget BMG och medverkat i Melodifestivalen. Hon har medverkat i flertalet musikaler i stora roller, som Little Shop of Horrors, Hairspray, Jekyll & Hyde och Legally Blonde. Hon var Tomas Ledins sidekick i showen Skarpt läge och hon gjorde även ledmotivet En värld full av liv till nyinspelningen av Disney’s storfilm Lejonkungen 2019. Senast kunde vi se Laila i rollen som Maria Magdalena i vår uppsättning av Jesus Christ Superstar på Dalhalla.

Malena Tuvung har medverkat i mängder av musikaler och gjort flera stora roller bl a i Fame, Grease, Jekyll & Hyde , My Fair Lady, Mary Poppins, Romeo&Julia, West Side Story och Crazy For You. 2009 gjorde hon huvudrollen i musikalen Cats på Cirkus i Stockholm och sjöng där en av musikalhistoriens största hits genom tiderna, Memory. Den fick hon även framföra i SVT:s Allsång på Skansen.
Sommaren 2022 sågs hon i konsertversionen av Jesus Christ Superstar på Dalhalla. Malena är även aktuell med den egenskrivna soloföreställningen Evergreen - En hyllning till Barbra Streisand.

John Martin Bengtsson är en av Sveriges “musikalfantomer” och är troligen den ende i världen som
sjungit både titelrollen i The Phantom of the Opera ochRaoul på tre olika språk; svenska, danska och engelska. Han har även spelat ledande roller i en lång rad musikaler både i Sverige och utomlands, bland andra Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Fame, Cabaret, West Side Story, Les Misérables, Wicked och Skönheten och Odjuret. Senast kunde vi se John Martin i rollen som Karl-
Oskar i Kristina från Duvemåla på Dalhalla.

Anton Zetterholm är en av Sveriges mest meriterade musikalartister. Han var original-Tarzan i musikalen Tarzan skriven av Phil Collins, en roll han knep genom en lång TV-sänd auditionprocess i Tyskland. Sedan dess har Växjösonen gjort stor karriär, främst i Tyskland och på West End i London, i musikaler som Les Miserables, Chicago, Elisabeth, Tanz der Vampire, Wicked och West Side Story. I Sverige sågs han i rollen som Raoul när The Phantom of the Opera sattes upp på Cirkus i Stockholm

Harriet Jones innehar hedersexamen i klassisk sång frånRoyal Academy of Music i London. Hon gjorde under flera år huvudrollen Christine Daaé i The Phantom of the Opera på West End i London och spelade drottningen i Disney's långfilm Beauty and the Beast. Hon har även medverkat i
huvudroller i musikaler som Guys & Dolls och Cinderella, samt som solist på konserter i bl.a Hong Kong, Tyskland och Thailand.

Missa inte Sveriges största musikalfest!

OBS! Åldersgräns 13 år, oavsett om målsman är med eller ej, med anledning av svenska myndigheters krav om begränsning av höga ljudnivåer för unga. (SOSFS 2005:7)

Föreställningens längd 1,45 min utan paus.

Läs mer...


Boka biljett


NOICE - I NATT ÄR HELA STAN VÅR

Arena/Plats: Ystads teater

NOICE - I NATT ÄR HELA STAN VÅR!

När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistorias mest ikoniska band. Med debutalbumet "Tonårsdrömmar" 1979 och framträdandet i tv-programmet Måndagsbörsen 1980 exploderade bandets popularitet. Kaos i folkparkerna med publikrekord efter publikrekord sattes. Mängder med fans som tältade i medlemmarnas föräldrars trädgårdar. Noice är med alla sina hits utan tvekan ett av de största svenska banden någonsin.

Bandet består idag av originalmedlemmarna Peo Thyrén som skrivit många av bandets hits bas/sång, Robban Klasen trummor, Charlie Grönwall från den hyllade Noice rockmusikalen på sång och gitarr samt extra musiker på keyboards.

Noice känns idag mer aktuella än någonsin och det är dags för gamla och nya fans att uppleva alla deras hits live igen.

Konsertens längd: 95 min

 

 

 

Läs mer...


Boka biljett


HAAKS-LIVE 2023

Arena/Plats: Ystads teater

Äntligen får vi presentera Haaks, Sveriges främsta underhållningsband - Live!

Haaks har under pandemin vuxit till Sveriges, ja hela Nordens, största Livestream. Med över 70 000 följare och fler än 150000 unika tittare varje fredag har Haaks lyckats skapa en unik musikalisk plattform där man varje veckoslut gjort magiska spelningar för en lyrisk publik över hela landet.

Nu besöker Bohusläns stolthet oss och bjuder upp till en musikfest ni absolut inte vill missa. Vi utlovar en fantastisk upplevelse med musik, sång och kärlek där era favoritlåtar framförs live av världens bästa Haaks. Nu fortsätter bandet sin hyllade turné under 2023!!

Varmt välkomna till livemusik, glädje och fest!

www.facebook.com/HaaksLiveband
www.haaks.se

Showstart kl 17:45 
Insläpp i salongen kl 17:15.
Teatern öppnar kl 16:15
Föreställningen är ca 2 h 05 min – ingen paus!
13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudvolymer.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Alla känner Ankan

Arena/Plats: Ystads teater

Alla känner Ankan

Anders ”Ankan” Johansson är en av Sveriges mest omtycka komiker och sedan september 2022 har han turnerat runtom i landet med sin första soloshow "Alla känner Ankan – En humorshow av och med Anders Johansson". Mottagandet har varit fantastiskt från både publik och kritiker. Ystads Allehanda beskrev honom som ”en underhållare av rang” och Borås Tidning skrev ”Det här måste vara årets bästa ståuppshow”. Efter publikrusningen förlängs Sverigeturnén med en ny spelsäsong under hösten 2023. Den 12 oktober kommer Ankan tillbaka med sin humorshow till Ystads Teater! 

Den älskade komikern Anders “Ankan” Johansson har underhållit den svenska publiken i över 20 år. Med sin breda östgötska har han, ofta tillsammans med sin vapendragare Måns Nilsson, både utbildat och spridit värme runt om hela landet. "Alla känner Ankan" är hans första egna humorshow som handlar om att leva och att ta sig igenom livet. Den tar upp både svåra och lättsamma ämnen och låter publiken möta en mer personlig “Ankan” där han delar med sig av vardagens tristess, panikångest, politik och mycket av det andra som inte alltid får plats i den offentliga bilden.

– Jag får ofta höra att jag bjuder på mig själv och det är såklart roligt att höra. Detta har lett till att människor som jag inte känner tror att de vet allt om mig. Men media visar ju bara upp en liten del av det man är. Det kan uppfattas som att jag som komiker har långt till de delar av livet som är lite svårare att skoja om. "Alla känner Ankan" är en väldigt rolig föreställning men som även tar upp det där som är lite besvärligt. Det är personligt men inte privat som man säger, berättar Anders "Ankan" Johansson.

”Alla känner Ankan” hade premiär i komikerns hemstad Malmö i september 2022 och har därefter spelats runtom i Sverige under hösten och våren 2023. På grund av publiktrycket förlängs turnén i höst med 15 nya speltillfällen.   

– Det är en ynnest att få göra detta och jag känner en väldig tacksamhet inför att människor faktiskt kommer och tittar. Det är stort för mig, säger Ankan.

Rekommenderad ålder: från 13 år.
Föreställningens längd: 90 min, ej paus

Läs mer...


Boka biljett


Biggo Music Band & Tribute to Jerry Williams

Arena/Plats: Ystads Teater

Nu är 2023 igång & han spelar fortfarande på som om ingenting hänt!
1965 gjorde han en massa jobb med Cool Candys från Lidköping.
Under 70-talet spelade han med ett av Sveriges största band – Tötas.
Då spelade man i genomsnitt c:a 300 dagar om året ute på olika ställen! [ i hela Norden så som på Nightclubar - Folkparker - Folkets Hus - Krogar - Båtar - Fjällhotell etc....]
Sitt första TV-program gjorde han redan den 9 nov. 1967 – som husband till Röda Fjädern i Skövde.
Sedan har de bara rullat på med, Bingo – Lotto fyra Lördagar i rad när programmet startade etc.
Ett antal skivinspelningar - 1:a på svensktoppen 1980 – samt massor av listplaceringar i de nordiska länderna.
Både på egen etikett men även som musiker i andra band & som producent.
2009 var han med som basist på en skivinspelning i New York med ett Värmlandsband

2022 firade han & bandet 10-årsjubileum med att åka på en sprakande turné!
Biggo Music Band & Ljuva 60-tal - Sveriges bästa 60-tals-show enligt publiken… Som har gjort succé på alla platser i landet man varit. Nu kommer han med en ny Show som går under namnet: . Biggo Music Band & A Tribute to Jerry Williams, massor av bra låtar utlovas redan från starten på Showen. Som "Jerry" brukade säga: (NEVER TO OLD TO ROCK) Ingen blir någonsin för gammal för "Bra Rock'n Roll!" Nu blir de tryck på teatern sörru....

Läs mer...


Boka biljett


Shima is a punk rocker

Arena/Plats: Ystads teater.

Shima Niavarani vet hur man får publiken att skratta. Hon har en utsökt känsla för tajming och bett i repliken. Hon har också en sprudlande energi och en stark närvaro på scen. Shima Is A Punk Rocker en show som kommer bjuda på stora musiknummer, extas, humor, vemod och några käftsmällar, tänk ”larger than life”. Efter pandemi, inflation och krig behöver vi känna samhörighet igen, skratta igenkännande, få uppleva lite glitter och glam. Och det är precis vad du kommer göra när du följer med på Shimas resa som varar i närmare två timmar.

“En punk är en person som är ingenting, fri från allt och i protest mot vad som erbjuds. Men i allt detta så tydligt en individ, som verkar inom ett samhälle i tydliga ramar, en slags rebell som accepteras och imiteras. En som lever i en inbillad idé om frihet”.

www.shimaisapunkrocker.com

Föreställnings längd: 90 min, ingen paus.
Rekommenderad ålder: från 13 år.     

 

Läs mer...


Boka biljett


No Business Like Show Business

Arena/Plats: Ystads teater

Vi presenterar fyra solister kända från både Sveriges och världens musikalscener, Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne.

Publiken får lyssna till bland annat låtar ur Chess, Annie Get Your Gun, Les Misérables, Jesus Christ Superstar, Så som i himmelen, We Will Rock You, Beauty And the Beast, Company och Frozen, men också ytterligare pärlor från ”smalare” musikaler.

Det blir klassiska musikalteman såsom romantik, olycklig kärlek, skräck och fantasi.

Med sina fantastiska röster tar Andreas, Kim, Johan och Kristina med dig på en resa bortom de välputsade premiärleendena. För vad rör sig egentligen i huvudet på en musikalartist? Vad har de sett och varit med om som publiken aldrig fått veta?

Närmare Broadway och West End än musikalföreställningen No Business Like Show Business går inte att komma. En storslagen musikalfest helt enkelt!

Solister: Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne
Musiker: Jan Erik Sääf, Olof Löfgren, Kalle Magnusson, Peter Fältskog

Information om de medverkande

Andreas Eldeen
Andreas Eldeen är artisten som trivs lika bra på Malmö Operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano. Han har gjort roller i b la The Rocky Horror Show, Sunset Boulevard, Så som i himmelen, Guys and dolls, Buddy Holly och Bluesbrothers vid teatrar som Royal Albert Hall, Werm­land Opera och Slagthuset i Malmö. Andreas har haft ett flertal roller på Malmö Opera, bl a Moritz i Spring Awakening, Spider och titel­rollen i Jekyll & Hyde, Enjolras i Les Misérables, Thomas i Jesus Christ Superstar, Frid i Sommarnattens leende och Liberius i Doktor Zjivago.

Kim Bergkvist
Kim Bergkvist är utbildad på anrika The Royal Academy of Music i London samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. På musikalscener har ni bland annat kunnat se henne som Johanna Barker i Sweeney Todd på Dalateatern och Mrs Andersen i A Little Night Music på Ye Olde Rose and Crown Theatre i London. Kim har även spelat Ofelia i Hamlet på Kronborgs Slott och Josephine i Idioterna på Helsingborgs Stadsteater. Den kvinnliga huvudrollen i Klippans Bruksspel, På farfars tid samt Sunnerdahl på liv och död. Förutom att spela musikal och teater har Kim turnerat som solist och körsångare i USA samt på kryssningsfartyg runt om i Europa. Just nu är hon aktuell som Susan i tick, tick…BOOM! som spelas i Malmö.

Johan Wikström
Johan Wikström är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Han har gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder på Värmlandsoperan, fackpampen Big Davey i Billy Elliot på Malmö Opera, Pilatus i Jesus Christ Superstar på Göteborgsoperan men har också erfarenhet från Tyskland och Theater des Westens i Berlin där han spelade Athos i musikalen 3 Musketiere. På Lunds Stadsteater spelade han titelrollen i Sweeney Todd, en musikal han fick återse på Dalateatern, då som Judge Turpin. Johan har gjort Mr. Warbucks i musikalen Annie, Sky Masterson i Guys & Dolls, Georg von Trapp i Sound of Music, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz, odödlig vampyr i titelrollen Dracula och rollen som Nathan Detriot i Guys and Dolls på Kristianstad teater.

Kristina Hahne
Kristina Hahne är utbildad musikalartist och har arbetat på scen sedan 2001. Hon har gett liv till karaktärer som Sally Bowles i Cabaret, Miss Hannigan i Annie, Demeter i Cats, Syster Berthe i Sound of Music, Mickie i Grease, Fru Storch i Sällskapsresan The Musical, Marta i Spring Awakening, Claudine i Can-Can och Fröken Svan i Mölle by the Sea på Fredriksdalsteatern. Kristina har även kunnat ses i musikaler som Jekyll&Hyde, Legally Blonde och My fair Lady. Dessutom har hon arbetat som sångsolist på de sju haven. På tyska och finska! Just nu är hon aktuell i ”Mitt om natten” som spelas på Nöjesteatern i Malmö.

Jan Erik Sääf - kapellmästare
Jan-Erik Sääf är kompositören, textförfattaren och musikern som troligen skrivit flest musikaler i Sverige. Bland 18 helaftonsföreställningar kan nämnas Camera - musikalen om Ingrid Bergman, Östgötateatern 2018, SPIRA 2020 och Jag blir nog aldrig bjuden dit igen, Malmö Opera 2016. I pipelinen ligger en ny musikal om Bonds skapare Ian Fleming. Den spås ha internationell potential.

Olof Löfgren - piano
Olof är musikansvarig på Musikteaterutbildningen Östra Grevie och är utbildad pianist på Musikhögskolan i Malmö, 1998-2003, med inriktning mot jazz. Under sina yrkesverksamma år som musiker har han dock kommit att jobba som pianist och keyboardist inom en mängd olika genres. Just nu är han aktuell i Varieté Victoria på Victoriateatern i Malmö.

Peter Fältskog - trummor
Peter är en av landets mest anlitade slagverkare.Sin utbildning som Slagverkspedagog och Slagverkssolist har han fått vid Musikhögskolan i Malmö. Peter anlitas ofta som frilansmusiker i de mest skiftande sammanhang; symfoniorkestrar, jazzgrupper, storband, rockband etc.

Kalle Magnusson - bas
Kalle han spelar både el- och kontrabas. Han har varit med i Kristina från Duvemåla, Chess och Mamma Mia (Köpenhamn). Han har bland annat spelat på otaliga musikaler till exempel- Le Miserable, Copacabana, Fame, Banankontakt, Full Monty, West Side Story, Cats, 42nd street, m.mHan har spelat med bl.a följande artister - Al Jarreau, Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Stig Rossen, Lill Babs, Hasse Andersson, Peter Jöback, Nisse Hellberg, Lotta Engberg m fl.

Både Peter Fältskog och Kalle Magnusson var med i originaluppsättningen av Kristina från Duvemåla som sattes upp på Malmö Opera 1995 och medverkar dessutom på inspelningen av originalmusiken tillsammans med Björn & Benny.

Föreställningens längd 2,15 h inklusive paus.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Babblarna Andra Musikalen

Arena/Plats: Ystads Teater

En färgglad, bubblig, interaktiv och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Vi blandar språklek och svängig musik – och framför musikalen med tal, tecken, sång och dans. 

Ni får träffa Babba som inte alls vill gå och lägga sig. Tillsammans med roboten Klonk vill Babba bygga en koja som de alla ska sova över i. Men Vovvo är busig och väcker Babblarna hela tiden… Barnen i publiken får dansa och sjunga med till ”Bibbel Babbel Bubbel”, ”Grattis-låt”, ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första Låten” och många, många fler.

Rekommenderad ålder: 2-5 år (yngre och äldre barn är självklart välkomna!) Det här är föreställningen för alla barn som inte vill sitta still.  

Lämna barnvagnen hemma eller i bilen. Ta gärna med sittkudde för barnet att sitta på. Alla i publiken behöver en biljett, även de som sitter i knäet och oavsett ålder 

 

Föreställningens längd: c:a 45 minuter - ingen paus

 

Läs mer...


Boka biljett