Repertoar & biljetter

Ystads Teater har biljettförsäljning på hemsidan samt mauell försäljning i samband med föreställningar. Biljettkassan öppnar 90 minuter före föreställning.
Telefon till biljettkassan: 0411 - 57 71 99 (endast bemannad 1,5 timme före föreställning). 

Du kan även boka dina biljetter till Ystads Teater på Ystads Visitor Center eller via Eventims Callcenter. 

Ystads Visitor Center:
Måndag-fredag 09.00 - 17.00, lördag 10.00 - 14.00, söndag stängt
Telefon: 0411-57 76 81

Eventims Callcenter:
Öppettider: måndag-torsdag 10.00-17.00, fredag 10.00-15.30
Telefon: 0771 - 130 150

Är du sugen på något gott att äta? I vårt vackra teatercafé bjuder vi på riktigt goda smårätter, god dryck, kaffe, te och goda bakverk. Restaurangen öppnar 90 minuter före föreställningen start. Du bokar din matbiljett i samband med ditt biljettköp. Om du bokar bord måste du även boka mat (vi tar inga bordbeställningar utan matbeställning). Om du vill boka det i efterhand går det bra att gå in via länken, Bords & Mat- & dryckesbeställningar.

Välkommen!

 

 

Bords- & Mat & dryckbeställning

Arena/Plats: Ystads Teatercafé

Glömde Ni att boka Bord och Mat och dryck när Ni köpte teaterbiljetter? Är ni sugna på något gott före föreställningen eller i pausen? Här kan Ni boka till det i efterhand. Observera att bords- och matbokning kräver att Ni har biljett till föreställningen.

 

Läs mer...


Boka biljett


Inför La Bohème

Arena/Plats: Ystads Teaters café

La Bohème, baserad på en serie noveller av Henri Murger, skildrar de fattiga konstnärer och deras romanser i Paris runt 1800-talets mitt. Puccini var dock inte ensam om att fascineras av detta rollgalleri. Hans rival Leoncavallo gjorde sin version året därpå, och zarzuela-mästaren Vives presenterade sin variant i Spanien 1904. Musikalen Rent ej att förglömma. Lasse Walldov kommer att servera musik från samtliga i sin ”bohemiska” historik. Men det blir mest Puccini.

Detta är en inspirationsföreläsning till föreställningen La Bohème som ges den 5 oktober kl 19.00 på Ystads teater.

Arr: Ystads Riksteaterförening
Tid: 1 tim och 15 min.
Entré: 40 kr. Biljetter via länken. 

Läs mer...


Boka biljett


Carl Stanley "AKTA HUET"

Arena/Plats: Ystads Teater

”Akta Huet” är Carl Stanleys tredje soloföreställning efter de utsålda succéerna Ärligt Talat (2017) och Född 1996 (2019). Nu är det dags att återigen besöka så många svenska teatrar och konserthus han bara hinner. Föreställningen är en standupföreställning, den kan och kommer att ändras under resans gång men i nuläget handlar den bland annat om hundar, inspiration, krångel, depression, lumpen och Carls pinsammaste stund. Carl pratar om det som hänt sedan sist, vad som känts, upplevts och saknats. Frispråkig och varm humor när den är som bäst. Allt flyter och kan ändras men det går enkelt att beskriva som: En rolig jävla kväll!

-Akta Huet betyder det man vill att det ska betyda. Men rent bokstavligt betyder det ju "Akta Huvudet" fast på skånska då. Jag tyckte det var ett fint namn som passar med innehållet i showen. Jag har haft dom orden med den stavningen på hjärnan i flera år så det är kul att de äntligen kommer till användning, säger Carl Stanley
 
”AKTA HUET” har premiär på Lunds stadsteater 26 feb 2022
Support: John Gillberg
Föreställningens längd ca 80 minuter inkl support. Ingen paus
Hemsida: www.carlstanley.se
#aktahuet

Turnéproducent: Cecilia Stenborg, CS Nöje

Läs mer...


Boka biljett


HAAKS - LIVE 2022

Arena/Plats: Ystads Teater

Haaksfredag Live!

Äntligen får vi presentera Haaks, Sveriges främsta underhållningsband - Live!

Haaks har under pandemin vuxit till Sveriges, ja hela Nordens, största Livestream. Med över 70 000 följare och fler än 150000 unika tittare varje fredag har Haaks lyckats skapa en unik musikalisk plattform där man varje veckoslut gjort magiska spelningar för en lyrisk publik över hela landet.

Nu besöker Bohusläns stolthet oss och bjuder upp till en musikfest ni absolut inte vill missa. Vi utlovar en fantastisk upplevelse med musik, sång och kärlek där era favoritlåtar framförs live av världens bästa Haaks. Nu fortsätter bandet sin hyllade turné under 2022!!

Varmt välkomna till livemusik, glädje och fest!

www.facebook.com/HaaksLiveband
www.haaks.se

Showstart kl 17:45 - Insläpp i salongen 17:15. Teatern öppnar kl. 16:45
Föreställningen är ca 2 h 05 min – ingen paus!
13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudvolymer.

Läs mer...


Boka biljett


Idas magiska musikäventyr

Arena/Plats: Ystads teater

Idas magiska musikäventyr
Arena/Plats: Ystads teater
Språk: Svenska
Längd: ca. 70 minuter
Ålder: Familjeföreställning, 4-10 år
Arrangör: Evenemang Ystad AB

Ida On, känd från bl.a SVT:s ”Sommarlov” drömmer om att bli dirigent och göra en stor konsert i Ystad. Men tyvärr så kan hon inte så mycket om detta. För att lära sig så har hon en stor magisk bok med massor av information om musik från filmens världs. Genom att läsa den lär hon sig om alla olika egenskaper och känslor som man behöver för att kunna dirigera. Ida drömmer om att få känna sig tyngdlös när musiken spelar. Att få sväva iväg på tonerna. Men hon är också rädd. Tänk om hon inte kan? Tänk om alla kommer att tycka hon är dålig? Och hon har bara idag på sig att bevisa för sig själv att hon verkligen kan…

Föreställning 1: kl. 13:00. Föreställning 2: kl. 16:00

MEDVERKANDE

Konstnärligt team:
Regi: Nils-Gunnar Snygg
Manus: Ida On
Scenografi och kostym: Lars Rehnett
Musikalisk ledare: Ossian Edlund
Musikarrangemang: Johanna Malmberg

På scen:
Ida Mei On
Vera Kronbäck, Hanna Rosengren, Niklas Hultberg, Emelie Torstensson, Anette Ottosson,
Klara Wemnér, Lars-Åke Kristensson

Ensemble:
Miranda Christiansson , Rebecca Erlandsson, William Schmatz

Malmö Sinfonietta
Peter Berglund - piano/keyboard, Gustaf Brandt - keyboard, Jörgen Sevebring - gitarr, Anders Lorentzi - bas, Mattias Samuelsson - trummor 

 

Läs mer...


Boka biljett


"Bäst före" med Henrik Widegren

Arena/Plats: Ystads Teater

Två dagar innan Henrik fyllde 50 damp det ner ett brev från Region Skåne. Hans första tanke var att hans arbetsgivare ville gratulera honom på födelsedagen. Men nej, det var ett erbjudande om provtagning för prostatacancer…  Sen hörde andra aktörer av sig. De ville berätta om effektiv tandblekning, hjälpande synkorrigering och hur slapp hud motverkas på bästa sätt.  
 
I media, på middagar och kring fikabordet avhandlas rynkor, ålderstecken och motmedel med stort engagemang. Aldrig har träningstips, krämer och kost för att fördröja åldrande varit så hett. Men varför tänker vi så mycket på ålder? Vad händer egentligen med kroppen när vi blir äldre? Kan vi verkligen göra något åt det? Och är 70 det nya 20? 
 
Med prat, humor och sång förklarar Fråga Lund-läkaren Henrik Widegren hur sex, drugs and rock’n’roll förvandlas till sex, mediciner och läkarrock. Ålderskriser behandlas bäst med glädje! 

Läs mer...


Boka biljett


La Bohème

Arena/Plats: Ystads Teater

Historien om de sex fattiga, unga bohemerna bjuder på romantik, dramatik, stora känslor och alldeles underbar musik. En poet, en konstnär, en filosof, en musiker, en sömmerska och en sångerska lever i 1800-talets Paris. De har stora tankar om de sköna konsterna och den romantiska kärleken och drömmer om ett liv där de kan älska och skapa i frihet. Men den grå verkligheten ser inte riktigt ut som deras rosenskimrande luftslott. De korta stunderna av inspirerat skapande, nyförälskelse och lyckligt festande får snart ge vika för livets realiteter och den tragedi som oundvikligen närmar sig. 

Ett gästspel av Malmö Opera. 
Arr: Ystads Riksteaterförening

2 tim inkl paus. 

Läs mer...


Boka biljett


Marika Carlsson

Arena/Plats: Ystads Teater

Varför får man bara beröm när man går ner i vikt och inte när man går upp i vikt?

”Smalast när man dör vinner” är en nyskriven humorföreställning som kräver att man kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Publiken kommer erbjudas högt tempo, många skratt men även skratt som fastnar i halsgropen när Marika tar upp ämnen som ätstörning, kroppshets och sockerberoende. Humorföreställningen är inte bara en funderingar kring kroppsideal utan är också en reflektion över den samtid vi lever i.   

Läs mer...


Boka biljett


Från Broadway till Duvemåla

Arena/Plats: Ystads Teater

Från Broadway till Duvemåla är utan tvekan en av årets  återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare!

Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler.

Föreställningen som pressen kallat ”musikalernas Diggiloo” såg dagens ljus 2016 när sångerskan och musikalartisten Viktoria Tocca på eget initiativ bokade Berwaldhallen i Stockholm. Vad som från början var tänkt som en engångsföreteelse växte snart till att bli en av Sveriges mest framgångsrika scenshower – älskad av såväl kritiker som publik.

Sedan dess har Från Broadway till Duvemåla samlat ett tjugotal av våra mest meriterade musikalartister för både utsålda och hyllade turnéer från Luleå i norr till Ystad i söder.

Medverkade 2022:

Laila Adéle, Jakob Stadell, Viktoria Tocca, Patrik Martinsson och Malena Tuvung. Till detta ett eminent fyramannaband lett av kapellmästare Carina E. Nilsson. Musiker är Magnus Josephson, Magnus Eugenson och Fredrik Bergström.

MISSA INTE SVERIGES STÖRSTA MUSIKALFEST!

Läs mer här: www.franbroadwaytillduvemala.se/#medverkande


Pressen skriver:

"En show i lyxklass" -Jönköpings-Posten

"En glimrande show" -Norran

"Musikalsångare av bästa sort" -Ystads Allehanda

"Musikalfest fick teatern att koka" -Arbetarbladet

"Man känner sig helt perfekt efteråt" -Eskilstuna-Kuriren

"Lyckad resa från Broadway till Duvemåla" -Gefle Dagblad

"Under extranumret dansar hela parketten" -Vestmanlands Läns Tidning

"As close as you can get to Broadway or West End" -Broadway World


https://www.franbroadwaytillduvemala.se/

https://www.facebook.com/FranBroadwayTillDuvemala

 

Åldersgräns 13 år, med anledning av svenska myndigheters krav om begränsning av höga ljudnivåer för unfa (SOSFS 2005:7)

Längd ca 1 tim 45 min. ingen paus.

 

Rullstolsplats bokas på Ystad Visitor Center Tel: 0411 - 57 76 81 eller

på Ystads Teater Tel: 0411 - 57 77 67https://www.youtube.com/embed/RkqvcMTe_OI

Läs mer...


Boka biljett


No Business Like Show Business

Arena/Plats: Ystads Teater

No Business Like Show Business

– En musikalkonsert med historiens mest kända musikallåtar, samt allt räv- och rackarspel som pågår bakom kulisserna

No Business Like Show Business är en musikalkonsert i två akter som ingen äkta musikalfantast har råd att missa. Gunilla Backman gästar konserten.

Vi presenterar fyra solister i absolut toppklass, Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne, som tillsammans med Gunilla Backman bjuder publiken på de allra bästa och mest kända musikallåtarna.

Det blir klassiska musikalteman såsom romantik, olycklig kärlek, skräck och fantasi – allt i en kryddstark blandning, sammanflätat till en röd tråd i ett nyskrivet manus av den kände musikalkompositören Jan-Erik Sääf. Dessutom förgyller Gunilla Backman konserten med sin fantastiska röst.

Närmare Broadway och West End än musikalföreställningen No Business Like Show Business går inte att komma. Möt musikaleliten i en fantastisk resa hela vägen från New York till de svenska musikalscenerna.

Gästartist: Gunilla Backman

Musikalartister: Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne

Orkester:

Jan - Erik Sääf, kapellmästare, piano

Johan Pihleke, piano och gitarr

Kalle Magnusson, bas

Peter Fältskog, trummor

Arrangör: Set The Stage – Entertainment, www.setthestage.se

 

Läs mer...


Boka biljett


Karsten Torebjer

Arena/Plats: Ystads Teater

Det blir ännu roligare och ännu läskigare när han för tredje och sista gången ska bevisa att han är ett äkta medium. Kronofogden flåsar honom i nacken och han måste snart gå under jorden. Men först: en rejäl avskedsturné till Karstens alla fans. Han kommer försöka få mental kontakt med ditt bankkonto, prata med en dansk avliden släkting du inte visste att du hade och göra så avancerade mindfucks att du kommer ha brainfreeze resten av året. Karsten tar även med sig sina tre bästa kompisar på scen och säger själv att detta är den bästa tredje showen han någonsin har gjort. 
 
Obs! Föreställningen kan innehålla spår av danska. 
 
"Svinevelkåmmen fö hilvede!" PS. Inte ett ord till Kronofogden om denna show. 
 
Insläppstid: kl. 19:00 Showstart: 19.30 Spellängd: 80 minuter. Åldersgräns: 13 år. Ej ok för yngre. 

Läs mer...


Boka biljett


Robert Wells vid Flygeln

Arena/Plats: Ystads Teater

Föreställningen/ Konserten är flyttad till 2022-10-21. 

Efter mer än trettio års konserter med Rhapsody In Rock,  
skivutgivningar och samarbeten med över 100 artister bjuder nu  
Robert Wells som solist in publiken till ett intimt möte på scenen.  
Tillsammans med flygeln, musik och många anekdoter från  
Rhapsody In Rocks turnéer och samarbeten med artister. 
 
Ålder som föreställningen riktar sig mot: Alla! 
 
Föreställningens längd: 2x50 min, 25 min paus 

Läs mer...


Boka biljett


Sista matchen med Jens Hultén

Arena/Plats: Ystads Teater


Den utspelar sig i ett omklädningsrum där en man ska byta om för att gå en sista match. Är det i kampsport? Är det mot missbruket? Är det mot döden? Är det mot sina demoner?
Pjäsen tar upp alla dessa frågor som går från den enskilda människans missbruk till hela mänsklighetens missbruk. Är människan en missbrukande art, ett skadedjur som gör våld
på sig själv och sin omgivning för, sitt till synes, orimliga begär efter olika saker?
Frågor som är mer aktuella än någonsin förr!

En svidande betraktelse över mänskligheten med en svart humor där vi även får en inblick i det ofta påhittade utanförskapet med offerkoftan som verktyg. Vi vill ju alla bli älskade till vilket pris som helst, eller?

Föreställningen inramas med nyskriven musik av Jens son Eddie Hultén som även medverkar på scenen. Rickard Günther står för regin. Föreställningens längd: 2,20 min inkl paus.

Läs mer...


Boka biljett


Nya skor!

Arena/Plats: Ystads teater

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig. På sin födelsedag ska Charlie få precis vilka skor han vill! Mormor tipsar om en viss skoaffär, där en mycket speciell skomakare arbetar. Här får han att hjälp att hitta precis det han önskar sig. Men vem är denna skomakare egentligen? Och vad är det som mormor inte berättar? En rolig, spännande och musikalisk teaterupplevelse för liten och stor av Molièreensemblen, efter en idé av Amanda Klasa Fornhammar.

Familjeföreställning.
Ålder 4–99 år, 35 min

Arr: Ystads Riksteaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Soppteater - Drottning Filippa

Arena/Plats: Ystads teaters café

I vår historieskrivning har hon kommit rejält i skymundan för sin man Erik av Pommern och sin svärmor Margareta. Ändå var hon en osedvanligt driftig och duktig kvinna – drottning och dessutom den reella regenten av Kalmarunionen under Eriks pilgrimsresa 1423–1425. Här berättas hennes historia – så vitt vi känner den – av Kerstin Engdahl, pensionerad arkeolog.

Soppa ingår i priset!
Arr: Ystads Riksteaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Hits of the 60´s - The Original Artists!

Arena/Plats: Ystads Teater

The Hep Stars med Svenne Hedlund 
Låtarna som låg på topplistorna är det få som har glömt, Cadillac, Farmer John, Bald Headed Woman, Sunny Girl, Wedding m.fl. 
Hep Stars är det enda band som innehaft 1:a, 2:a & 4:e plats på ”Tio i Topp” samtidigt då Farmer John var etta, Cadillac tvåa och A Tribute To Buddy Holly fyra. Det var ett band från Liverpool som hette The Beatles som lyckades slå sig in på 3:e plats med ”Ticket To Ride”. 
  
Lennart Grahn 
Frontmannen och sångaren från The Shanes 
”Cara Mia Why”, ”Can I Trust You”, ”Chris Craft no 9”, ”Vem får följa dig hem?” ”Hi-Lili Hi-Lo” var stora hit´s med Lennart Grahn & The Shanes. Lennart hade stora framgångar i början av 2000-talet med ”Idolerna” där även Svenne Hedlund, Lalla Hansson & Tommy Blom ingick. 
 
Claes ”Clabbe” af Geijerstam 
Ola & The Janglers gitarrist och kompositör, DJ, programledare, producent mm. 
Claes var den musikaliska motorn i Ola & The Janglers, han skrev ”Alex is the man”, ”Julia”, ”Love Was On Your Mind”, m. fl.  
Ola & The Janglers var det första svenska bandet att ligga på ”The American Billboard Hot 100” med ”Let´s Dance”.  
Clabbe har även haft stora framgångar med sitt radioprogram ”Rakt över disc” men även som programledare i TV´s ”Oppopoppa”, ”Lite Grand i örat” m. fl. 

Läs mer...


Boka biljett


Al Pitcher - My Happy Place

Arena/Plats: Ystads Teater

Al Pitchers standup-show “Fy fan Sverige” har streamats på SVT Play över en miljon gånger. Med uppföljaren “Sverige Syndrome”, som även den visades på SVT, turnerade Al i Sverige för fullsatta hus.  Showen gjorde dessutom succé med utsålda föreställningar i New York, London, Köpenhamn och Amsterdam. Båda föreställningarna finns att streama på Netflix. 
Al Pitcher är född i England, uppvuxen på Nya Zeeland och startade sin standup-karriär i London 1999. Han flyttade till Sverige 2010 och blev snabbt ett stort namn på den svenska humorscenen, redan 2011 vann han utmärkelsen “Bästa manliga komiker” på Svenska Humorgalan.  
Bland Al Pitchers föreställningar märks ”Fika Tour” (2012), ”Påtår” (2013), ”Näämen it’s Al Pitcher Tour” (2014) samt ”Sverige Syndrome” (2017).  
Den pågående föreställningen ”My Happy Place” hade premiär 14 april 2022.   

Läs mer...


Boka biljett


Toddyspexet Dalai Lama

Arena/Plats: Ystads teater Längd: Cirka 2 tim inkl paus

Biljetter släpps inom kort!

Föreställningen som presenteras är Dalai Lama och publiken får följa med på en resa till Himalaya, där den sittande Dalai Lama får de glada nyheterna att han äntligen ska få komma till Nirvana! Men, först måste ju en efterträdare utses och det görs ju bäst på hög höjd – Mount Everest topp. Där möts vi av allt från upptäcksresande från Nya Zeeland till mormoner från Provo och matadorer från Salamanca. Men oavsett motiv och uppdrag står en sak fast: Endast en kan bli Lama, och toppen på Mount Everest är lika lockande som den är farlig.

 

Vid frågor, tveka inte att höra av er till: biljett@toddyspexarna.se
Toddyspexarna är en samarbetsförening inom Akademiska Föreningen, www.af.lu.se  

Läs mer...


Boka biljett


Ebba Forsberg och Ångmaskinen

Arena/Plats: Ystads Teater

Denna turné samarbetar Ebba med Ångmaskinen bestående av Marcus Holm, Johan Aronsson, Rey-Ove Karlén, Roger Myrehag samt Lars Mattsson. Ett samarbete som  inleddes med några konserter åren 2017-2019.  
 
I slutet av förra året genomfördes en uppskattad månadslång turné bla annat i Ystad. Höstens turné tar avstamp därifrån och kommer bjuda på material från hela Ebbas långa karriär. 
 
”Som hon däckar mig… 
Ebba Forsberg dramatiserar, deklamerar och sjunger…  
…betonar ord och rytm så annorlunda och eget.”  
Bengt Eriksson, Ystads Allehanda 
 
”Men vilken röst hon har. Fantastisk!  
En röst som fyller konserthuset.  
Det är finstämt och otroligt vackert…”  
/Marie Magnusson, Smålandsposten 
 
”Ångmaskinen är i sanning en musikalisk maskin som utan avbrott och till synes lekande lätt ångar genom genreväxlingarna”  
/Marina Johansson, Säffle tidning 

 

Konsertens längd: C:a 90 minuter - ingen paus

Läs mer...


Boka biljett


Be Bop A Luba - 10-års jubileum

Arena/Plats: Ystads Teater

Denna show är en hyllning till den glada 50-60 talsmusiken, vi tar oss tillbaka i tiden på en nostalgisk resa där frisyrer, smink, kläder till tidsepoken när Elvis, Buddy Holly, Leslie Gore, Neil Sedaka, Paul Anka m.fl toppade listorna.

Special guest: Donna Presley
Donna Presley var Elvis kusin som växte upp på Graceland tillsammans med Elvis. Donna kommer att berätta mycket om uppväxten med Elvis. Vernon (Elvis pappa) var bror med Donnas mamma.

Showen firar 10 år i år men har inte turnerat sen 2016.

Alla fina recensioner showen fått finns många på www.bebopaluba.com att läsa.

Showen har beskrivits i media som en Las Vegas Show och ett smörgåsbord av bästa musiken.

Välkomna på en nostalgisk afton, tänk på att säkra din biljett för bästa plats i god tid.

Läs mer...


Boka biljett


Once a Whisper/ Zero-Zero

Arena/Plats: Ystads Teater

I Once a Whisper formar Helena Franzén en flock, ett starkt kollektiv, en enda organism. Kroppar i rörelse får nästan försvinna, bli ett med mörkgrön mossa och dimma. Ett verk som vaggar dig till stillhet för att plötsligt väcka dig med ett vrål. I Zero-Zero tittar Johanna Nuutinen på hur små fragment av kunskap får bygga hela vår världsbild. Ge oss illusioner om en verklig ordning. Hur vi fylls av längtan efter något som hela tiden faller oss ur händerna. 

Ett gästspel av Skånes Dansteater.
Arr: Ystads Riksteaterförening.
Tid: 2 tim inkl paus.

Läs mer...


Boka biljett


Att träna din inre kondition

Arena/Plats: Ystads teater

TRÄNA DIN INRE KONDITION – LYFT DIG SJÄLV OCH ANDRA
SAGT OM FÖRELÄSNINGEN:
”Jag kan från hjärtat varmt rekommendera andra att verkligen gå och se denna föreläsning. En härlig kombination av glädje, pepp, humor och allvar”.

”Briljant!! Fantastiskt lärorik och rolig föreläsning. Känner mig rik på idéer och sätt att hantera vardagen, mig själv och människorna i den. Stort tack! Tomas är grym”.

”Tomas trollband hela sektor stöd- och omsorg i Valdermansvik. Med otrolig passion, scennärvaro och insikt gav han oss energi, glädje och inspiration framåt. Vi fick med oss mycket värdefulla verktyg som kan appliceras på hur vi hanterar hela våra liv och inte enbart i arbetet. Vi var 325 personer och vid utvärdering gav vi alla toppbetyg för föreläsningen”


FÖRELÄSNINGEN:
“Träna din inre kondition – Lyft dig själv och andra” är en upplyftande tillställning för ökad glädje (inkl arbetsglädje) i vardagen.

FÖR VEM:
Passar lika bra för dig som privatperson, som personalgruppen eller hela företaget.

VAD:
Följ med på en härligt inspirerande föreläsning hur du tränar din inre mentala kondition för att öka glädjen i vardagen. Både skratt och allvar utlovas i en härlig mix, samt enkla konkreta redskap att använda direkt efter föreläsningen, som kommer lyfta både dig själv och din omgivning.

SYFTE:
Att öka ditt välmående och samtidigt bli en bättre vän, kollega, förälder – helt enkelt en bättre medmänniska.

AXPLOCK UR FÖRELÄSNINGEN:
* Hur du ökar din glädje i vardagen och på arbetet. 
* Vägen till nya beteenden och vanor
* Tre-stegs-modell hur du hanterar kritik och anklagelser (även energitjuvar)
* Hur du går som vinnare ur motgångar

Läs mer...


Boka biljett


Britt-Marie var här

Arena/Plats: Ystads Teater

En varm komedi med Marianne Mörck i alla roller. 

Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap. 

Ett gästspel från Riksteatern.
Arr: Ystads Riksteaterförening

Tid: 120 min. 

 

Läs mer...


Boka biljett


After Work Show med Lasse Holm

Arena/Plats: Ystads teater

I ord och ton berättar han om sina år i den svenska musikens absoluta centrum. Lasse har haft över 70 låtar på svensktoppen & har vunnit den svenska melodifestivalen 5 gånger. Lasse Holm bjuder på många av sina stora hits i en underhållande och energifylld föreställning med bla.de odödliga hitsen Främling, Eloise, Inget stoppar oss nu, Cannelloni. Tillsammans med Johanna Beijbom sångerska, Michael Bäck piano och Midas orkester kommer de att bjuda på många fler hits tillsammans och en oförglömlig show.

Midas orkester: Keyboard Roland Andersson, trummor Mattias Samuelsson, bas Bobby Djordjevic och Gitarr Jörgen Sevebring

Teatercaféts erbjudande: Tapastallrik med cider för 125:-, beställ på teatercafe@ystad.se

Längd: 1 timme och 30 minuter inkl. utdelning av kulturpriset 13/19.
Arr: Nätverket Österlen

 

Läs mer...


Boka biljett


Anders Jansson - Mina sinnens fulla bruk

Arena/Plats: Ystads Teater

Mina sinnens fulla bruk 

Hösten 2022 ger sig populära och kritikerrosade komikern Anders Jansson ut på Sverigeturné med sin nya föreställning ”Mina sinnens fulla bruk – En humorshow av och med Anders Jansson”. Hans två tidigare soloföreställningar ”Kom in och stäng dörren” och ”Radikal optimist” kammade hem höga betyg hos både kritiker och fans och den senare gick för utsålda hus i tre säsonger med föreställningar över hela landet. Den 12 november 2022 kommer Anders till Ystads Teater med sin nya soloshow!

I ”Mina sinnens fulla” bruk letar Anders Jansson efter vad vi människor har gemensamt när man plockat bort allt det ytliga. Det är hans tredje soloshow och med pricksäkra imitationer, spontana improvisationer och ständigt aktiva fysiska skådespel bjuder han publiken på absurd och jordnära humor.

– Varje gång jag sätter upp en ny humorshow vill jag bli bättre, roligare och mer personlig. De senaste 18 månaderna har varit märkliga och unika för oss alla. Jag försöker se det positiva och komiska som kommer ur en sån upplevelse. Mina sinnens fulla bruk är min tredje soloshow och det ska bli min bästa hittills, säger Anders Jansson.

”Mina sinnens fulla bruk” har premiär i Anders hemstad Lund den 9 september 2022 och han turnerar sen runt i landet till städer som Halmstad, Umeå, Malmö och Stockholm.

– Jag gillar verkligen att åka runt i Sverige och möta min publik med en bra och rolig föreställning. Jag stiger av tåget, går till teatern och delar en kväll med skratt och glada ansikten. Det är oslagbart, säger Anders Jansson.

Om Anders Jansson

Anders Jansson blev känd för hela svenska folket i humorprogrammet ”HippHipp” med sina omtyckta figurer Tiffany Persson, utrikeskorren Morgan Pålsson och Mike Higgins i ”Svenska för nybörjare”. Men komikerkarriären startade redan på 90-talet som spexare i Lund och han har skrivit flera spex och karnevaler tillsammans med Johan Wester. Duon gjorde även humorshowerna ”500” och ”Köp mjölk. Skriv bok.”

År 2015 och 2016 gjorde Anders succé med sin första soloshow ”Kom in och stäng dörren” som spelades för fulla hus runt om i Sverige. Under 2019 och 2020 gjorde han ytterligare tre turnésvängar i Sverige med sin senaste hyllade soloföreställning ”Radikal optimist”. Utöver humorshowerna har Anders även medverkat i flertalet serier och filmer på bland annat SVT och TV4. Han har varit programvärd i flera radio- och tv-sammanhang så som ”Melodifestivalen”, ”Sommar i P1” och ”Fotbollsgalan” på TV4.

Läs mer...


Boka biljett


The Play that goes wrong

Arena/Plats: Ystads teater

Det kan ju inte gå fel…! Scenen är byggd, skådespelarna kan sina repliker (nåväl, nästan i alla fall) och alla står redo när publiken äntrar salongen. Men redan innan ridån går upp trasslar det till sig ordentligt och när missödena fortsätter staplas på varandra övergår allt till en kamp mot klockan för att klara sig tills den berömda Damen sjungit sin sista ton. För kom ihåg, the show must go on!  
Denna dråpliga föreställning med träffsäkert skådespel, fenomenal scenografi och många skratt har gjort succé på West End, Broadway och Nöjesteatern i Malmö, och i somras i Lilla Beddinge Teaters tappning tar vi nu med den till Ystad teater i höst. I denna tid fylld av krig, klimatkatastrof och pandemi är det vår uppgift att vara en samlingsplats, där man inte fokuserar på problemen utan på glädjen att spela och bese teatern. Vi ses i Ystad! 

 

 


Föreställningen är ca 2 timmar och 30 min inkl. paus. 
Gästspel av Lilla Beddinge Teater

THE PLAY THAT GOES WRONG 
by Henry Lewis, Jonathan Sayer and Henry Shields. Översättning och bearbetning av Sven Melander. 
 
Copyright agency for plays by Henry Lewis, Jonathan Sayer & Henry Shields 
United Agents Nicki Stoddart: nstoddart@unitedagents.co.uk 
The Play that Goes Wrong was first presented by Mischief Theatre under the title: The 
Murder Before Christmas on 4th December 2012 at the Old Red Lion Theatre, London 
The Play that Goes Wrong transferred to the Duchess Theatre in London’s West End 
in September 2014 and is produced by Kenny Wax Ltd and Stage Presence Ltd 
Teaterförlag: Nordiska ApS – Köpenhamn" 

Läs mer...


Boka biljett


Aldrig Ensam Show

Arena/Plats: Ystads Teater

Charlie Eriksson är prisbelönt entreprenör och grundare av projektet Aldrig Ensam.

Axel Schylström är en av Sveriges främsta artister, låtskrivare & föreläsare.

I nya Aldrig Ensam Show lyfter de tillsammans på locket till psykisk ohälsa – något av det mest tabubelagda som finns. De får detta komplicerade ämne att bli enkelt och hanterbart, och vill med sin färgsprakande show ge verktyg & kunskap som kan rädda liv.

I föreställningen får publiken ta del av Charlie Erikssons personliga erfarenheter av psykisk ohälsa. Han berättar om självmordsförsöket som ledde till vård i respirator och om sin väg tillbaka till livet igen.

Axel Schylström, som också lidit av psykisk ohälsa, lämnar ingen oberörd genom när han delar med sig av sin livshistoria: Olyckan som nästan kostade honom livet, vägen tillbaka och livet som en av Sveriges värst brännskadade personer.

Charlies och Axels gripande, men trots allt hoppfulla historier – kombinerat med intima musiknummer, visuella effekter och en stor portion humor – skapar en show som trollbinder, utbildar och ger minnen för livet.

Läs mer...


Boka biljett


Musical Night

Arena/Plats: Ystads teater

Röster med passion och stora känslor genomför tillsammans ett musikaliskt pärlband med de största och mest älskade hitsen från musikalernas förtrollade värld. Med huvudroller i bland annat Phantom of the Opera, Kristina från Duvemåla, Miss Saigon och mycket annat i bagaget är det med stolthet vi kan presentera några av de absolut främsta musikalartister tillsammans på en och samma scen.

Tillsammans med professionella musiker från Sverige och Danmark garanterar vi en härlig kväll!

Konferencier är liksom tidigare år skådespelaren Lars Schilken.

Artister
Vera Kronbäck, Anna Hanna Rosengren, Niklas Hultberg, Emelie Torstensson, Anette Ottosson, Klara Wemnér, Lars-Åke Kristensson, Lars Schilken

Orkester
Öresund Entertainment Brass under ledning av Ossian Edlund

Komporkester
Magnus Wilhelmsson, Peter Berglund, Anders Lorentzi, Gustaf Brandt

Kör:
Miranda Christiansson, Rebecca Erlandsson, William Schmatz

Föreställningen längd är ca 2 tim 20 minuter (inkl paus).

Produktion: Evenemang Ystad

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Ugglan Gugglans modiga visor

Arena/Plats: Ystads teater

En musikföreställning för barn och vuxna med härligt sväng och mycket rörelse. Ugglan Gugglan älskar att lyssna på frågor, har hon inget svar sjunger hon en sång. Och hon pratar gärna om hur man är om man är modig, för det tycker hon är spännande. Hon berättar om sina vänner Räven och hönan Sven som är bästisar, en loppa som inte vågar hoppa, en spindel som har svindel och andra filurer. Med nyskriven musik av Maria Eggeling, tillsammans med Rytmikkarin (Karin Holmström), inspireras barn och vuxna att se världen på nya sätt.

Arr: Ystads Riksteaterförening.
Ålder 2–5 år, 35 min.

Läs mer...


Boka biljett


Soppteater - Skånska karaktärer

Arena/Plats: Ystads teaters café

Lars Schilken kommer inte att räta ut begreppet, men kommer att ge er en inblick i några av de otaliga skånska karaktärer som har satt sin prägel på vår omgivning. T ex Per Öra från Hammenhög, en man med ett sådant omfång att inte ens skräddarsydda kläder var tillräckliga, eller som han själv sa, “E di glyttakläder ditta”. Eller stinsen i Tomelilla som stängde kl 12 för “madapaus” oavsett tågets ankomsttider. Berättelser blandas med den gladlynte urskåningen Edvard Perssons sånger.

Soppa ingår i priset!
Arr: Ystads Riksteaterförening

Läs mer...


Boka biljett


En stilla jul - Anders Ekborg

Arena/Plats: Ystads Teater

En stilla Jul, är en konserttradition sedan 2010 som föddes av och med Anders Ekborg, en av Sveriges mest framstående sångare.  Anders Ekborg är nu återigen aktuell med succén EN STILLA JUL.   
Tillsammans med de fantastiska musikerna Bengt Magnusson/gitarr, Stefan Nilsson/piano, Thomas Bergqvist/klaviatur och Atida Stahlhammer tar Anders Ekborg med oss in i en stämningsfull julkonsert med klassiska julsånger och nedslag av Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack. 
  
EN STILLA jul har för många blivit en tradition och  ett måste i juletid, har du inte besökt konserten så tycker vi verkligen att du ska ta chansen att göra det! Det kommer bli magiska decemberkvällar runt om i vårt vackra vinterland.  
  

Läs mer...


Boka biljett


Messiah Hallberg Live

Arena/Plats: Ystads Teater

Messiah Hallberg Live – Ett livsverk med humoristisk touch

 

I showen ”Messiah Hallberg live – Ett livsverk med humoristisk touch” utmanar Messiah Hallberg sig själv genom att försöka ta standupshowen till nästa nivå. Det är de egna lärdomarna av pandemiåret som ligger till grund för showen. Med sig har han flera insikter och erfarenheter kring att genomleva pandemi, sorg och ångest utan en naturlig plats att ventilera de känslorna. 

– Jag hade ett riktigt tufft år. Förutom pandemin som drabbade världen så drabbades jag av personlig sorg, jag sa upp mig från mitt jobb och la ner min podcast. Det fanns dagar då jag aldrig trodde att jag skulle uppträda igen. Den nya showen tar avstamp i det, säger Messiah Hallberg. Det här kan mycket väl vara det sista jag gör på en standupscen, så jag tänker att det är lika bra att gå ut med en smäll.

Messiah Hallberg är en av landets mest skickliga och uppskattade komiker enligt många kritiker. De tidigare soloshowerna ”Den missförstådde profeten” och ”Scener ur ett äktenskap” har hyllats av både recensenter och publik. 2016 vann han kategorin Årets manliga komiker på Svenska Standupgalan och hans tidigare soloshower finns att se hos hos Netflix än idag. Messiah Hallbergs förmåga att väva in mörk cynism i vardagsproblem får honom att sticka ut inom svensk standup och gör honom till en av våra mest unika underhållare. 

– Jag har gjort två soloshower nu med regelrätt standup. Med den här showen har jag tänkt bryta den mallen, utmana publiken och mig själv, ifrågasätta själva standupen som konstform, säger Messiah Hallberg.

Föreställningen har premiär i oktober 2022 i Växjö och därefter väntar stor Sverigeturné som pågår fram till januari 2023.

Läs mer...


Boka biljett


Det är så synd om mig

Arena/Plats: Ystads Teater


 
I denna fartfyllda och humoristiska show ger Andreas sig ut på jakten att hitta tillbaka till livet, inte minst efter pandemin - och jakten efter att vara nöjd. Men när du väl nåt målet, vad händer då? 
 
Andreas Jonsson har blivit känd som en av landets ledande föreläsare med fokus på inkludering och att må bra i sig själv. Nu firar han 10 år som föreläsare genom att ge sig på Sverigeturnén Det är så synd om mig.  
 
Publiken bjuds på underhållning tillsammans med kunskap som tas med långt utanför teaterns väggar. Kvällen kommer ge dig verktyg att hantera livets kurvor på ett nytt sätt.  
 
Välkommen! 
 
Speltid: 2h 20 min inkl paus 
 

Läs mer...


Boka biljett


Celtic Christmas med West of Eden

Arena/Plats: Ystads Teater

West of Eden är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. De har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget folkmusikaliskt sound. På meritlistan står samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band och Alison Krauss & Union Station samt turnéer till bl.a. i England, Irland och ända bort till  Kina.  
Bandet har släppt 12 album varav förra årets "irländska" tolkningar av Evert Taubes låtskatt rönte stor uppmärksamhet. Deras inspelningar av Celtic Christmas-konserterna har hyllats storts i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”. I år är West of Eden dessutom aktuella med sin nya julskiva "Next Stop Christmas". 
Välkommen till keltiskt julfirande! 
West of Eden är: 
Lars Broman: Fiol  
Martin Holmlund: Bas 
Ola Karlevo: Trummor, Bodhrán 
Jenny Schaub: Sång, Dragspel, Tin Whistle 
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Piano 
Henning Sernhede: Elgitarr, Akustisk gitarr, Banjo 

Läs mer...


Boka biljett


Rock n´ Roll X-mas - The Refreshments med Kikki Danielsson & Sulo

Arena/Plats: Ystads Teater

”Detta projektet har vi slitit med i flera år för att kunna genomföra, därför känns det extra kul att vi nu äntligen kan kliva upp på konserthusen i vinter med Kikki som gästartist”säger Joakim Arnell i The Refreshments.  
  
Samtliga element finns med som man kan förvänta sig av Rock n Roll X-mas och publiken kommer att tryggt att känna igen sig.  Det kommer att bjudas på gammalt, nytt material och det kommer garanterat att bli en Rock n´ Roll X-Mas.  
  
The Original Rock n´Roll X-mas Show since 2003!  
  
The Refreshments reser med sin rykande färsk samling “The Refreshments - Very Best Of Vol 2” och sin julskiva “Christmas Cheer” som kom julen 2020. Men det blir givetvis en hel del klassiska publikfavoriter.   
 
Kikki Danielsson är högaktuell med ny biografi samt även ett nytt album under hösten. 

Läs mer...


Boka biljett


Musical Christmas Show

Arena/Plats: Ystads teater

Sång och musik hör julen till. Det är aldrig för tidigt att känna julstämning och tillsammans. Vi bjuder på en sprakande Christmas Show med glitter och glamour. Musiken är specialarrangerad av Erik Valdemar Sköld. För musiken står Öresund Entertainment Brass under ledning av Ossian Edlund samt en specialkomponerad orkester bestående av proffsmusiker från Malmö och Ystad. Låt denna kväll bli en föraning om vad som komma skall...

Artister: Vera Kronbäck, Niklas Hultberg, Emelie Torstensson, Anette Ottosson, Klara Wemnér,
Lars-Åke Kristensson, Lars Schilken

Orkester: Öresund Entertainment Brass under ledning av Ossian Edlund

Komporkester: Magnus Wilhelmsson, Anders Lorentzi, Gustaf Brandt,

Kör: Rebecca Erlandsson, William Schmatz

Föreställningen längd är ca 2 tim 20 minuter ( inkl paus)
Arr: Evenemang Ystad

Läs mer...


Boka biljett


Jonas Gardell

Arena/Plats: Ystads Teater

 Vår egen älskade drottning Jonas Gardell åker runt landet och likt sagans prins väcker han Sverige ur sin sömn!

Vackla ut ur teatern omtumlad, värmd i kropp i själ och undra ”vad var det som hände egentligen?” Svaret är: Det var Jonas Gardell som hände.

Läs mer...


Boka biljett


Helga Natt

Arena/Plats: Ystads teater

Tillsammans med Lollokören, Malmö Sinfonietta samt orkester framförs alla de kära och traditionsenliga julsångerna. Årets upplaga kommer att framföras i tillsammans med ett uppbåd av artister. Konferencier är Kent Swanström, Vi hälsar vår trogna publik välkomna att fira in julen tillsammans med lokala artister, musiker m fl….

Ni kommer garanterat att komma i julstämning.

 

Läs mer...


Boka biljett


Min Sanna Jul - Sanna Nielsen

Arena/Plats: Ystads Teater

Vi känner Sanna väl vid det här laget. Tjejen med den gudomliga rösten och hitsen, allsångsledaren, konsertartisten, popprinsessan och inte minst TV-personligheten. Och att julen ligger Sanna extra varmt om hjärtat har vi också förstått! Nu ser hon fram emot att åter igen få dela sin julglädje med dig!

Med sig på scen har Sanna några av Sveriges absolut mest begåvade musiker. Konsertkvällen bjuder på Sannas personliga mix av julens allra finaste låtar, varvat med mellansnack med julminnen och små roliga anekdoter.   

Kom och upplev magiskt god julstämning och den unika samhörighet som Sanna är så fenomenal med att skapa i sina konserter!

Produceras av Krall Entertainment och 2Entertain 


Se hela turnéplanen och läs mer på: https://showtic.se/forestallningar/min-sanna-jul/ ( ska vara klickbar på hemsidor)

Längd ca 90 min, ingen paus.

Åldersgräns: 5år med målsman (rekommenderas från 13år)

Läs mer...


Boka biljett


Tango Delirium

Arena/Plats: Ystads Teater

Den röda tråden som löper genom konserten är Reuben Sallmander´s fängslande sång och
texter, berättelser färgade av både smärta och humor.
Skådespelaren och artisten REUBEN SALLMANDER har sedan 90-talet medverkat i ett stort antal
teaterföreställningar, filmer och tv-produktioner – allt från klassisk till nyskriven dramatik, från
musikaler och komedier till farser och monologer. Han har arbetat bl.a. på Dramaten och är
välbekant för en stor publik för sina roller i film och tv-produktionerna som Bibliotekstjuven, Störst
av allt och Hamilton. Musiken har alltid präglat Reubens liv och artistisk karriär, och han är just
nu aktuell med ”True Music Project” där han tillsammans med Tania Naranjo framför deras
egna sånger.
Den mångfacetterade accordeonisten och kompositören MINNA WEURLANDER är prisvinnare
bl.a på Premio Internazionale Astor Piazzolla och har flera rosade album i bagaget. Hon
framträdde senast som accordeonist och kapellmästare i Philip Glass nya Cirkusopera ”Circus
Days and Nights”som hade världspremiär på Malmö Opera i maj 2021. Hon uppträder som
solist med orkestrar, stråkvartetter och med diverse ensembler runt om i världen, samt figurerar
frekvent i opera-, teater-, film-, performance- och dansföreställningar i egenskap av
accordeonist, kompositör och ensembleledare.
Weurlander & DESEO STRING QUARTET bestar av INGA ZEPPEZAUER-violin, LILJA RASIMUSviolin, ALLAN JONASSON-viola, VIKTOR NORDLIDEN-cello, och släppte sitt första
album”GLOW” 2020 som fick ett fantastiskt mottagande av både publik
och recensenter. Ensamblen ägnar sig åt gränsöverskridande musik, inte minst åt Tango
Nuevo.
”Deras musik spelas genomgående med sådan glöd att passionen blir till en vällustig och
samtidigt nästan fysiskt smärtsam lyssnarupplevelse. …Musiken går rakt in i hjärteroten och
skakar om på ett intensivt härligt vis. Har väl aldrig tidigare behövt pausa mitt i en låt för att
hämta andan. Underbart! …”
Pianisten, kompositören och sångerskan TANIA NARANJO har framfört sin musik världen över
vid solokonserter, med symfoniorkestrar, samt med egna konstellationer. Hon hörs ofta i
genreröverskridande samarbeten, där bland annat i ”Naranjo Latin Trio” och ”True Music
Project” som hon driver tillsammans med Sallmander. Tania har komponerat för film och teater,
medverkat i flertal teateruppsättningar, senast i ”Lärda kvinnor” på Göteborgs
Stadsteater. Hon har gett ut soloalbumet ”La industria del miedo” där hon även profilerar sig
som sångerska, samt flera rosade duo-album tillsammans med accordeonisten Weurlander

Läs mer...


Boka biljett


Be Bop A Luba

Arena/Plats: Ystads Teater

Denna show är en hyllning till den glada 50-60 talsmusiken, vi tar oss tillbaka i tiden på en nostalgisk resa där frisyrer, smink, kläder till tidsepoken när Elvis, Buddy Holly, Leslie Gore, Neil Sedaka, Paul Anka m.fl toppade listorna.

Alla fina recensioner showen fått finns många på www.bebopaluba.com att läsa.

Showen har beskrivits i media som en Las Vegas Show och ett smörgåsbord av bästa musiken.

Välkomna på en nostalgisk afton, tänk på att säkra din biljett för bästa plats i god tid.

Läs mer...


Boka biljett