Repertoar & biljetter

Köpa biljetter

Varning!  Just nu finns det mycket falska biljetter i omlopp. Köp endast biljetter via vår sida så kan du vara säker på att det blir rätt! Läs mer här!

Ystads Teater har biljettförsäljning via hemsidan samt manuell försäljning på teatern.

Biljettkassan öppnar vanligtvis 90 minuter före föreställningens start för biljettförsäljning. 
Biljettkassan på Teatern är öppen tisdag och torsdag kl 13.00-15.00 för manuell försäljning av biljetter. Obs! Endast kort och swish gäller som betalningsmetod.

Telefon till biljettkassan: 0411 - 57 71 99 (endast bemannad i smb med föreställningar och försäljningstider (tis & tors kl 13.00-15.00)).

Du kan även boka dina biljetter till Ystads Teater på Eventims Callcenter.  

Eventims Callcenter
Öppettider: måndag-torsdag 10.00-17.00, fredag 10.00-15.30
Telefon: 0771 - 130 150

Information gällande inställda event/ föreställningar; Köpta biljetter återbetalas endast i händelse av inställt evenemang. OBS! Biljettavgifter, andra avgifter, avbeställningsförsäkringar och eventuella fraktkostnader som har betalats i samband med biljettköpet återbetalas inte vid inställda evenemang och flyttar av dessa

Beställ mat och dryck till ditt teaterbesök här
Matbeställningar via mejl måste vara oss tillhanda senast kl. 12.00 dagen före din önskade föreställning.
Sena bokningar kan vi tyvärr inte garantera. 

 

NOICE - I NATT ÄR HELA STAN VÅR

Arena/Plats: Ystads teater

NOICE - I NATT ÄR HELA STAN VÅR!

När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistorias mest ikoniska band. Med debutalbumet "Tonårsdrömmar" 1979 och framträdandet i tv-programmet Måndagsbörsen 1980 exploderade bandets popularitet. Kaos i folkparkerna med publikrekord efter publikrekord sattes. Mängder med fans som tältade i medlemmarnas föräldrars trädgårdar. Noice är med alla sina hits utan tvekan ett av de största svenska banden någonsin.

Bandet består idag av originalmedlemmarna Peo Thyrén som skrivit många av bandets hits bas/sång, Robban Klasen trummor, Charlie Grönwall från den hyllade Noice rockmusikalen på sång och gitarr samt extra musiker på keyboards.

Noice känns idag mer aktuella än någonsin och det är dags för gamla och nya fans att uppleva alla deras hits live igen.

Konsertens längd: 95 min, ingen paus

 

 

 

Läs mer...


Boka biljett


I huvudet på Claes Malmberg

Arena/Plats: Ystads teater

Ett liv sprängfylld av minnen, musik, människor längs vägen samt en och annan branschhemlis. Vad var det Lasse Brandeby hade glömt i bilen? Varför kastade sig Tommy Körberg till Köpenhamn? Och vad hände den där natten på tretusen meters höjd? Allt börjar med en teaterdebut som gökunge på 70-talet och sen drar vi iväg på en härlig highway som blir både gropig och krokig för att i nästa kurva ligga spikrak framåt. Vi susar förbi allt ifrån Ronny Jönssons ystra år till mängder av musikaler, shower, stand-up, film, TV och fram till hyllad Hundraåring på teaterscenen. Allt detta signerat Claes Malmbergs blixtsnabba och varma humor. Det blir laddat, fartfyllt och helt utan hämningar. En hejdlöst rolig afton som inte bara rymmer oförglömliga tillbakablickar, utan även nytänkta tankar om livet - fyllt av en bubblande framtidstro!

Tillsammans med musikerna Benneth Fagerlund och Martin Tallström.

Med: Claes Malmberg
Musiker: Benneth Fagerlund och Martin Tallström

Föreställningens längd: 1,40 min utan paus

Läs mer...


Boka biljett


Viktoria Tolstoy, Vivian Buczek med Claes Crona Trio

Arena/Plats: Ystads teater

Vivian och Viktoria är båda bosatta i Malmö där de umgås regelbundet som nära och goda vänner vid sidan om musiken. Viktoria ursprungligen från Uppsala och Vivian från Malmö. Det mest utmärkande och gemensamma för Vivian och Viktoria är att de båda dynamiska och färgstarka sångerskorna besitter en enastående bredd och känsla för jazzens idiom oavsett vilken stil, tempo eller dynamik de slänger sig in i. Med bluesen, soulen och swingen som huvudsakliga grundpelare.

Två naturliga begåvningar som tar plats på scen och publiken med storm.

Claes Crona har spelat och turnerat med väldigt många internationella och svenska musiker under många år. Putte Wickman, Arne Domnérus,”Toots” Thielemans  Lill Lindfors, Svante Thuresson, Benny Goodman, Harry “Sweets” Edison, Stan Getz, Scott Hamilton, Stacey Kent, Veronica Swift, Anita O´day, Abbey Lincoln med flera.

Claes med trio har gjort ett stort antal CD/LP skivor med flera av de uppräknade artisterna. Senast med Svante Thuresson (FOUR), Scott Hamilton(AMERICAN STANDARDS) och tidigare med Viktoria och Vivian.

Föreställningens längd: 2 x 45 min plus paus (cirka 2 tim inkl paus)

Läs mer...


Boka biljett


Primadonnans död

Arena/Plats: Ystads Teatercafé

Primadonnans död är en minimusikal om intrigerna runt Malmö stadsteater och den legendariska uppsättningen av Glada Änkan 1954.  

Föreställningen är i två akter. Första akten utspelas dramat runt premiären av Glada Änkan 1954 och Kalle Lind m fl figurerar i inslag på en TV. I andra akten blir det äkta 50-tals allsång med publiken i fokus. Föreställningen passar utmärkt att både äta och dricka till.

En kort summering:

År 1954 får operetten Primadonnans död sitt uruppförande på Intima teatern. I skuggan av Ingmar Bergmans uppsättning av Glada änkan spelas Malmöparet Sigvard Pärssons och Alma Johanssons nyskrivna sceniska verk. Det gör stor succé och går för fulla hus men läggs plötsligt ner för att aldrig höra talas om igen. Varför det och vad hände? Följ med oss när vi lyfter på förlåten till ett av Malmöteaterns största mysterier.

Ensemblen består av Pontus Stenkvist, Maria Stille och Caroline Leander. 

Med på TV är Kalle Lind, Tommy Juth, Sissela Benn, Sixten Nordström m fl.

Obs! Föreställningen spelas i Teatercaféet. 

Föreställningen är 90 min, två akter med en paus på ca 15 minuter. 

Läs mer...


Boka biljett


HAAKS-LIVE 2023

Arena/Plats: Ystads teater

Äntligen får vi presentera Haaks, Sveriges främsta underhållningsband - Live!

Haaks har under pandemin vuxit till Sveriges, ja hela Nordens, största Livestream. Med över 70 000 följare och fler än 150000 unika tittare varje fredag har Haaks lyckats skapa en unik musikalisk plattform där man varje veckoslut gjort magiska spelningar för en lyrisk publik över hela landet.

Nu besöker Bohusläns stolthet oss och bjuder upp till en musikfest ni absolut inte vill missa. Vi utlovar en fantastisk upplevelse med musik, sång och kärlek där era favoritlåtar framförs live av världens bästa Haaks. Nu fortsätter bandet sin hyllade turné under 2023!!

Varmt välkomna till livemusik, glädje och fest!

www.facebook.com/HaaksLiveband
www.haaks.se

Showstart kl 17:45 
Insläpp i salongen kl 17:15.
Teatern öppnar kl 16:15
Föreställningen är ca 2 h 05 min – ingen paus!
13-års åldersgräns p.g.a. socialstyrelsens krav på ljudvolymer.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Dödsdansen

Arena/Plats: Ystads teater

De tre clownerna i 123 Schtunk presenterar Dödsdansen, fritt efter August Strindberg: Ett bottenfruset äktenskap, isolering, och sedan en frisk fläkt utifrån är ingredienser som ger Schtunkarna möjlighet att ta ut alla svängar ordentligt. I händerna på de egensinniga clownerna blir Strindbergs kanske allra bittraste drama en vacker, vemodig och hoppfull föreställning. Som vanligt kryddas det hela med 123 Schtunks nyskrivna musik och denna gång utlovas även lite dans!  Och naturligtvis – en massa skratt. Välkomna!

Föreställningens längd: 2, 30 min inkl paus. 

Arr: Ystads Riksteaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Nasse hittar en stol

Arena/Plats:

Den lilla björnen Nasse träffar på ett för honom helt okänt föremål, som han försöker komma underfund med. Många av hans vänner skrattar åt honom eller tycker att han är dum eller konstig. Men som Nasse säger: ”Jag är inte dum, det är bara det att jag har aldrig sett en stol förr”.

Föreställningen lotsar in barnen i teaterns värld genom att använda sagoläsningsformen som inkörsport. Berättaren läser ur boken och flyttar fram de uppförstorade pappfigurerna ur boksidorna. Men när bilderboksnassen visar sina begränsningar tar berättaren på sig Nasses randiga mössa och kliver bokstavligen in i handlingen...

Medverkande:
Kevin Benn

Konstnärligt team:
Av Sven Nordquist, Regi Maud Backéus

Producent Teater 23

Ålder: 0-5 år
Föreställningens längd: 25 min

Arr: Ystads teaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Alla känner Ankan

Arena/Plats: Ystads teater

Alla känner Ankan

Anders ”Ankan” Johansson är en av Sveriges mest omtycka komiker och sedan september 2022 har han turnerat runtom i landet med sin första soloshow "Alla känner Ankan – En humorshow av och med Anders Johansson". Mottagandet har varit fantastiskt från både publik och kritiker. Ystads Allehanda beskrev honom som ”en underhållare av rang” och Borås Tidning skrev ”Det här måste vara årets bästa ståuppshow”. Efter publikrusningen förlängs Sverigeturnén med en ny spelsäsong under hösten 2023. Den 12 oktober kommer Ankan tillbaka med sin humorshow till Ystads Teater! 

Den älskade komikern Anders “Ankan” Johansson har underhållit den svenska publiken i över 20 år. Med sin breda östgötska har han, ofta tillsammans med sin vapendragare Måns Nilsson, både utbildat och spridit värme runt om hela landet. "Alla känner Ankan" är hans första egna humorshow som handlar om att leva och att ta sig igenom livet. Den tar upp både svåra och lättsamma ämnen och låter publiken möta en mer personlig “Ankan” där han delar med sig av vardagens tristess, panikångest, politik och mycket av det andra som inte alltid får plats i den offentliga bilden.

– Jag får ofta höra att jag bjuder på mig själv och det är såklart roligt att höra. Detta har lett till att människor som jag inte känner tror att de vet allt om mig. Men media visar ju bara upp en liten del av det man är. Det kan uppfattas som att jag som komiker har långt till de delar av livet som är lite svårare att skoja om. "Alla känner Ankan" är en väldigt rolig föreställning men som även tar upp det där som är lite besvärligt. Det är personligt men inte privat som man säger, berättar Anders "Ankan" Johansson.

”Alla känner Ankan” hade premiär i komikerns hemstad Malmö i september 2022 och har därefter spelats runtom i Sverige under hösten och våren 2023. På grund av publiktrycket förlängs turnén i höst med 15 nya speltillfällen.   

– Det är en ynnest att få göra detta och jag känner en väldig tacksamhet inför att människor faktiskt kommer och tittar. Det är stort för mig, säger Ankan.

Rekommenderad ålder: från 13 år.
Föreställningens längd: 90 min, ej paus

Läs mer...


Boka biljett


Biggo Music Band & Tribute to Jerry Williams

Arena/Plats: Ystads Teater

Nu är 2023 igång & han spelar fortfarande på som om ingenting hänt!
1965 gjorde han en massa jobb med Cool Candys från Lidköping.
Under 70-talet spelade han med ett av Sveriges största band – Tötas.
Då spelade man i genomsnitt c:a 300 dagar om året ute på olika ställen! [ i hela Norden så som på Nightclubar - Folkparker - Folkets Hus - Krogar - Båtar - Fjällhotell etc....]
Sitt första TV-program gjorde han redan den 9 nov. 1967 – som husband till Röda Fjädern i Skövde.
Sedan har de bara rullat på med, Bingo – Lotto fyra Lördagar i rad när programmet startade etc.
Ett antal skivinspelningar - 1:a på svensktoppen 1980 – samt massor av listplaceringar i de nordiska länderna.
Både på egen etikett men även som musiker i andra band & som producent.
2009 var han med som basist på en skivinspelning i New York med ett Värmlandsband

2022 firade han & bandet 10-årsjubileum med att åka på en sprakande turné!
Biggo Music Band & Ljuva 60-tal - Sveriges bästa 60-tals-show enligt publiken… Som har gjort succé på alla platser i landet man varit. Nu kommer han med en ny Show som går under namnet: . Biggo Music Band & A Tribute to Jerry Williams, massor av bra låtar utlovas redan från starten på Showen. Som "Jerry" brukade säga: (NEVER TO OLD TO ROCK) Ingen blir någonsin för gammal för "Bra Rock'n Roll!" Nu blir de tryck på teatern sörru....

Föreställningens längd: c:a 2 tim inkl. paus

Läs mer...


Boka biljett


Emil i Lönneberga-musikalen

Arena/Plats: Ystads teater

Med stor ensemble och massor av sång och dans blir det underhållning på hög nivå för hela familjen. Ni bl.a får vara med om när Emil fastnar i soppskålen, Tabberaset i Katthult, Auktionen i Backorva och när Emil ska hjälpa Lina att dra ut tanden och mycket mer.
Servering i pausen och man kan också köpa Emils bysse i samband med föreställningen

Läs mer om föreställningen och Sandelius Kultur & Nöjes produktioner på www.sandelius.se

Föreställningens längd: 2 tim inkl paus

 

Läs mer...


Boka biljett


Shima is a punk rocker

Arena/Plats: Ystads teater.

Shima Niavarani vet hur man får publiken att skratta. Hon har en utsökt känsla för tajming och bett i repliken. Hon har också en sprudlande energi och en stark närvaro på scen. Shima Is A Punk Rocker en show som kommer bjuda på stora musiknummer, extas, humor, vemod och några käftsmällar, tänk ”larger than life”. Efter pandemi, inflation och krig behöver vi känna samhörighet igen, skratta igenkännande, få uppleva lite glitter och glam. Och det är precis vad du kommer göra när du följer med på Shimas resa som varar i närmare två timmar.

“En punk är en person som är ingenting, fri från allt och i protest mot vad som erbjuds. Men i allt detta så tydligt en individ, som verkar inom ett samhälle i tydliga ramar, en slags rebell som accepteras och imiteras. En som lever i en inbillad idé om frihet”.

www.shimaisapunkrocker.com

Föreställnings längd: 1 tim och 45 min, ingen paus.
Rekommenderad ålder: från 13 år.     

 

Läs mer...


Boka biljett


Från Orsa till Nashville

Arena/Plats: Ystads teater

KALLE MORAEUS, LINDA VARG & DOUG SEEGERS

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder. 

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues. 

Efter tidigare succéer och den efterfrågan som finns så är det nu klart att det blir en fortsättning till hösten 2023. Denna gång har Kalle och Doug bjudit med sig Linda Varg som en av huvudartisterna!

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Linda och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville” från skogarna i Dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.

Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

Medverkande: Kalle Moraeus, Sång, gitarr, fiol, Doug Seggers, Sång, gitarr, Linda Varg, Sång, gitarr
Anders Lundkvist, klaviatur, Johan Ramsay Lövkranz, Trummor, Martin Björklund, Fiol, gitarr
Kapellmästare: Johan Granström, Bas

Föreställningens längd: 2,5 tim inkl paus.

Läs mer...


Boka biljett


No Business Like Show Business

Arena/Plats: Ystads teater

Kunder med biljett till föreställningen kl 19 kommer att kontaktas, då det endast kommer att bli en föreställning kl. 15:00

Musikalfest med Skånes största musikalstjärnor och kören Kairos

Musikalkonserten "No Business Like Show Business" kommer tillbaka till Ystads Teater och bjuder på en unik resa genom musikalhistorien. Denna resa tar sin början med melodier från musikhistoriens allra första musikal, Teaterbåten, och sträcker sig ända till samtida musikalstorverk som Chess, Annie Get Your Gun, Les Misérables och Frozen. Utöver dessa välkända verk, kommer vi även att utforska dolda pärlor från den mindre kända delen av musikalrepertoaren.

Vi presenterar några av Skånes mest framstående musikalstjärnor - Johan Hwatz, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne. Deras imponerande sånginsatser kommer att kompletteras med den kraftfulla kören Kairos. Tillsammans kommer de att tolka några av de mest älskade låtarna från musikalvärlden.

Kören Kairos levererar musik som ger energi och glädje och gör spännande konserter med både klassisk och modern repertoar. På Ystads Teater bidrar de med en oförglömlig körupplevelse.

Under kvällen tar vi er också med bakom kulisserna i musikalvärlden. Vad tänker en musikalartist egentligen? Vilka erfarenheter och hemligheter gömmer de för oss bortom scenens strålkastare? Svaren på dessa spännande frågor kommer att avslöjas under kvällens firande.

På Ystas Teater kommer du att få uppleva strålande soloframträdanden och storslagna ensembleprestationer, som tillsammans skapar en upplevelse i klass med Broadway och West End. En kväll som varje musikalälskare kommer att minnas. Det blir musikalfest helt enkelt.

Solister: Johan Hwatz, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne
Musiker: Jan Erik Sääf, Olof Löfgren, Kalle Magnusson, Peter Fältskog
Kör: Kairos

Kairos
Kören Kairos gör spännande konserter med både klassisk och modern repertoar, gärna blandad med improvisation, så att konserterna blir en helhet som ger lyssnarna en särskilt minnesvärd stund. Kören leds av Charlotta Blom.

Föreställningens längd 2,15 h inklusive paus.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Soppteater Lars Tibell: Opera eller vad?

Arena/Plats: Ystads teater

Erfarenheter och tankar kring en konstform som varit min passion och, i olika kapaciteter, mitt yrke.

Arr: Ystads teaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Toddyspexet Oxenstierna

Arena/Plats: Ystads teater

Drottningens stundande resa till Italien hade inte kunnat komma mer lägligt, där kan ju Oxenstierna låta drottningen röjas på bekvämt avstånd från Sverige. Drottningen anländer sedan, helt ovetandes om planerna som smids, till klostret Palazzo Riario i Rom. Där får hon träffa klostrets föråldrade Abbedissa, se den något… misstänksamma verksamhet som där bedrivs, möta 1600-talets mest självsäkra och odugliga Kardinal - Mazarin - och, så småningom, möta sitt öde. Men ska Oxenstierna verkligen genomföra sin plan? Vad kan egentligen rädda Drottningen? Och vem blir det egentligen som ska regera över Sverige?

Kom och se själva när Toddyspexet från Lund bjuder på uppsättning av Oxenstierna.

Föreställningens längd: 2h inkl. paus.

 

Läs mer...


Boka biljett


Det långa seklet

Arena/Plats: Ystads teater

Freebird Opera presenterar “Det långa seklet” - en nyskriven kammaropera i två akter med musik av den internationellt hyllade kompositören Andrea Tarrodi. Libretto och regi av Malmöregissören och dramatikern Helena Röhr. Urpremiär i Malmö 13 oktober 2023. Gästspel på Ystad Teater 10 november 2023.

I “Det långa seklet” följer vi huvudpersonen Vita på hennes vandring genom 100 år av ett Sverige i förändring. Från när svenska kvinnor fick rösträtt år 1921, till den ovissa nutidens och framtidens möjligheter. Den drömlika resan i många skepnader gestaltas av fem operasångare och fem musiker i en poetisk, sjungen vandring. Det är en berättelse om en kvinna som representerar många kvinnor: de vars arbete har burit Sverige framåt som nation och samhälle, samtidigt som de har burit fram sig själva genom sorg och kärlek, arbete, fest och kamp.

Föreställningen görs med stöd av Kulturrådet, Region Skåne, Malmö Stad, Sveriges Författarfond, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse, Musik i Syd och Ystad kommun. 

Medverkande:
Kristine Nowlain, sopran
Francine Vis, mezzosopran
Paula Hoffman, mezzosopran
Mathias Hedegaard, tenor
Joel Kyhle, bas

Vindla String Quartet
Fia Forslund, slagverk
Damkören vid Musikhögskolan i Malmö

Konstnärligt team:
Kompositör: Andrea Tarrodi
Librettist: Helena Röhr
Regissör och rum: Helena Röhr
Ljusdesigner: Amanda Lebert
Kostymdesigner: Åsa Gjerstad
Producent: Thomasine Boris-Möller
Regiassistent: Linnea Rydqvist
Målning: Angelica Markén

Föreställningens längd: 2,15 tim inkl paus.

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Chris Kläfford och Tennessee Tears

Arena/Plats: Ystads teater

Turnén Under One Roof är en synergi
av dessa två akters musikaliska persona där publiken under hösten får uppleva något helt nytt.

Det har bubblat mycket kring Tilda Feuk & Jonas Hermansson i Tennessee Tears den senaste tiden. Efter debuten i Melodifestivalen tog de hem svenska folkets hjärtan och har turnérat Sverige runt sedan dess. I samband med släppet av deras debut EP slår de sig nu ihop med tidigare Idolvinnaren tillika America’s got Talent-semifinalisten Chris Kläfford och ger sig ut på gemensam Sverigeturné.
”Vi kommer från en liknande musikalisk bakgrund och kände att det hade varit så kul att ge sig ut på en gemensam turné där vi dels gör våra originallåtar tillsammans, men även versioner av våra egna favoritlåtar. Vi har valt att kalla turnén för ”Under One Roof” då vi vill skapa känslan av att två
musikaliska akter sammanstrålar och vad som helst kan hända på scen. Vi ser så mycket fram emot att få göra den här turnén ihop och vi hoppas att publiken ska känna glädjen i det här musikaliska samarbetet” hälsar Tilda, Jonas och Chris.
Premiären av Under One Roof Tour går av stapeln på Sjöängen i Askersund den 19 oktober och fortsätter sedan med 12 stopp runt om i landet.

Om Tennesee Tears:
Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville och de har sedan dess rest tillbaka dit flera gånger för att både skriva och spela in musik. I våras debuterade Tennessee Tears i Melodifestivalen med ”Now I Know” som tog dem till semifinal.
Idag har de sin bas i Åseda, Småland men ser hela Sverige som sitt arbetsfält. De har tidigare släppt ett antal singlar och har bl a samarbetat med musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley).
 
Om Chris Kläfford:
Chris Kläfford vann Idol 2017. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkning av låten “Imagine”. Just “Imagine”, från hans medverkan på Amercas Got Talent 2019 är ett av de mest visade klippen på Amercas Got Talents kanal på YouTube.
Hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats efter Idol 2017. Under åren har Chris släppt många singlar som roterat på radion som What Happened To Us, If Not With You, For You, This Kind of love med flera. Efter många år av turnerande, släppte Chris sitt debutalbum 2023 ”Maybe It`s Just Me” och nu ser Chris framemot mer turnérade framöver.

Föreställningens längd: 75 min utan paus

Läs mer...


Boka biljett


Sen kom vintern

Arena/Plats:

Men en dag får Haren syn på något mycket märkvärdigt - ett vitt hårstrå i pälsen. Och ett till!

Förställningen handlar om förändring, fara och möjligheter. Djuren rör sig in ut på scenen och ses bakom den genom en speciell teknik.

Ålder 3–6 år.
Föreställningens längd: 35 min


Arr. Ystads teaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Uno Svenningsson

Arena/Plats: Ystads Teater

Under 2022 släppte Uno Svenningson låten “Stannar”, som han tillägnade sitt första barnbarn Mila, tidigare samma år släppte han även singeln “Bara få höra din röst” en duett med Per Gessle som han även skrev den tillsammans med. I februari släppte han sin nya singel “Jag vill vara förälskad”. 
”Jag vill vara förälskad” heter min nya singel som jag skrivit tillsammans med Mark Bihli. Det började med en vissling och slutade i en känsla av att vara förälskad. Hoppas att ni gillar den lika mycket som vi gör, /Uno” 
Uno Svenningsson har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär. Solokarriären påbörjades 1994 och genom åren har det blivit hela åtta album. Debutalbumet ”Uno” kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” (med Eva Dahlgren).  
2017 medverkade han i ”Så mycket bättre” på TV4 och det medförde ett stort genomslag hos den breda publiken. Under våren och sommaren 2021 turnerade Uno runtom i Sverige och han släppte även låten ”Fickor fulla av sand”. Förutom att släppa ny musik 2022 turnerade han runt om i hela Sverige.  
Boka dina biljetter och njut av den kvalitet som Uno levererar. 

Läs mer...


Boka biljett


Country Roads

Arena/Plats: Ystads Teater

På scenen ser vi Sannex, ett av Sveriges allra populäraste dansband som medverkat i Melodifestivalen och har vunnit bland annat fyra Guldklavar på tre år och Grammis. Bandet har rötterna stadigt i den moderna countryn och har varit i Nashville för att spela in sin musik. 

Med sig på scenen har de två artister från Idol. 

Fredrik Lundman ”The Swedish Cowboy” som slog igenom på bred front i Idol är en artist som har spelat och sjungit i hela sitt liv. Han behärskar flera instrument, men gitarren är hans huvudinstrument. Fredrik har vigt sitt liv åt countrymusiken. Äkthet och ärlighet genomsyrar. Med sin otroligt fina och mörka sångröst gjorde Fredrik sig också känd via Talang samt WCOPA, World Championship Of Performing Arts i Los Angeles där han fick medalj i samtliga genrer han tävlade i: en guldmedalj, två silvermedaljer och ett brons.

Gottfrid - Rockstjärnan från landsbygden som blev Idol-Gotte med hela svenska folket. Han har många strängar på sin lyra och trumpeten är nära tillhands. Han är dessutom klassiskt skolad sångare. Inför hösten 2023 släpps nyskrivet eget material där Gottfrid tar oss på en resa tillbaka hem, till en avskalad och äkta americana doftande country. 

Föreställningens längd: 2,5 tim inkl paus. 

Läs mer...


Boka biljett


Jag ångrar ingenting

Arena/Plats: Ystads teater

I föreställningen Jag ångrar ingenting får vi lära känna två av musikhistoriens mest ikoniska röster – Edith Piaf och Monica Zetterlund – tolkade av den folkkära komikern Anna-Lena Brundin och musikalartisten Kim Bergkvist.

Tillsammans tar denna duo med oss på en resa genom den svenska jazzlegenden Monica Zetterlunds musikskatt och Edith Piafs odödliga chansons. Det är sånger som berör: La Vie en Rose, Sakta vi gå genom stan, Trubbel och Non, je ne regrette rien … sånger vi älskar och känner igen. Men också sånger vi kanske aldrig hört förut. Eller historier och anekdoter som får oss att tappa andan.

Anna-Lena, med sin svarta humor och hudlösa ton. Kim, med sin fängslande närvaro och varma röst. Här möts de för första gången. Två kvinnor, två generationer – som besjunger två generationer till.

Duon ackompanjeras av en kvinnlig jazztrio: Kapellmästare och pianist Alice Hernqvist, trummor Emma Lönnestål och ståbas Anne Marte Eggen.

Glädje och sorg, sång och standup. Följ med! Se till att säkra din biljett till denna minnesvärda konsertkväll. En kavalkad av musikaliska pärlor, trädda på en underhållande tråd av berättelser om Edith ”sparven” Piafs och Monica Z:as dramatiska liv. Föreställningen är inte bara en hyllning till två stora röster, utan också en eloge till musiken och passionen. Och allt som hör livet till.

Välkommen!

Föreställningens längd: 2 timmar inkl. paus.

 

Läs mer...


Boka biljett


BE BOP A LUBA

Arena/Plats: Ystads Teater

Peter Jezewski var tidigare sångare i The Boppers men fick stora framgångar med showen Bebopaluba .

Bebopaluba har hyllats stort i 11 år men är nu inne på sin sista turné.

En äkta 50- 60-talsshow med bästa låtarna från den tidsepoken.

Här blandas låtar som Elvis, Paul Anka, Neil Sedaka, Petula Clark, Connie Franchis med mera.

Boka biljett  redan nu  och upplev denna show en sista gång.

 

Showen pågår i ca 3 timmar.

Frisyrer, Kläder, Smink går i nostalgins tecken.

Mer info www.bebopaluba.com

Välkomna!

Läs mer...


Boka biljett


Snedtänkt med Kalle Lind & Co

Arena/Plats: Ystads Teater

Gäster som kan sjunga, dansa, vifta på öronen och framför allt prata diskuterar smala, udda, obskyra och festliga fenomen från förr och då och nyss utlovas.  

"Under våren gjorde vi ett antal föreställningar i Stockholm, Göteborg och Lund. Vi blandade relativt kända gäster med o- och ökända och försökte skapa ett kontrollerat kaos, en verbal dans på slak lina, en unik happening för de gäster som var på plats just där och då. Det ska vi fortsätta utforska under hösten. Föreställningarna kommer fortsatt att vara igenkännbara för Snedtänktlyssnare, med ämnen och gäster som känns igen från podden, men till det kommer lokala förmågor, upptåg och dumheter – allt i den stofila underhållningshistoriens tecken” säger Kalle Lind.  

”Ett av mina uppdrag till mig själv har varit att ge publiken en varm känsla i kroppen. Det är det finaste man kan ge andra människor: en varm känsla i kroppen. En känsla av att man inte är ensam, av att världen är en fantastisk plats, av att än finns det hopp och än går jorden i sitt lopp. Det ska vi försöka ge publiken även under hösten.” 

Om Kalle Lind
Kalle Lind kallar sig diversearbetare i kulturbranschen. Han är På spåret-finalist, Sommarpratare och samlare av udda fakta om udda företeelser och udda människor. Kalle gör radiohumor (t ex. i ”Fredag i P4/P1” med Susanna Dzamic), driver poddarna ”Snedtänkt” (som hittills har producerats i 387 avsnitt för Sveriges Radio), ”Della Morta” (med Fredrik af Trampe) och ”A du!” (med Jeanette ”Vante” Rosengren), skriver i t ex Sydsvenskan, Expressen och Ica-kuriren och har givit ut runt tjugo böcker. I höst är Kalle aktuell som författare (med Henrik Jutbring) av boken ”Galenskaparna och After Shave: ogräset i den svenska underhållningsrabatten” (Bokförlaget Forum, utgivningsdatum 2023-09-28). 

Tillsammans associerar Kalle och sina gäster sig hit och dit i det svenska nittonhundratalets underhållning. 

Läs mer...


Boka biljett


Johnny Cash Roadshow

Arena/Plats: Ystads teater

Den prisbelönte Clive John hyllar Cashs karriär som “The man in black”, tillsammans med sin ikoniska fru June Carter (Meghan Thomas) och en genuint toppband som spelar kontrabas, fender telecaster, akustiska gitarrer, trummor, piano, trumpet och fyrstämmiga vokala harmonier.

De levererar hits som Walk the Line, Ring of Fire, Jackson, Orange Blossom Special och Boy Named Sue, tillsammans med några av de mer mörkare och stämningsfulla låtarna från de senare amerikanska inspelningarna som Hurt. Årets show är en känslomässig berg och dalbana genom Cashs karriär och en fantastisk oförglömlig kvällsunderhållning.

Med stående ovationer varje kväll är The Johnny Cash Roadshow den längsta pågående, mest erkända, största och bästa hyllningen av Johnny Cash idag. Vi garanterar att du vill ha mer!

Cash endorsement quotes:

“His Resemblance is uncanny” – Rosanne Cash

“Clive captures my Grandfather JUST as he was” – Caitlin Crowell -Granddaughter of Johnny Cash

“Absolutely authentic to the point where it felt as if it wasn’t a tribute” – Caitlin Crowell -Granddaughter of Johnny Cash

“Clive sings moves and acts just like the ’Man in Black.’ The Johnny Cash legend will continue…” – Lasse Lindfors – Author and lifelong friend of Johnny Cash

Press Reviews:

“Extraordinary concert” (Daily Record and Sunday Mail)

“Every bit as Dark as Cash himself” (York Mix)

“A voice better than the original” (John Wheatcroft, York Mix)

“the closest we will get to attending a Johnny Cash concert. We should be grateful for this opportunity” (The Edge, Bournemouth)

“What an amazing show, you could have sworn that Johnny Cash was there with you” ***** (The Ironworks, Inverness)

“Clive John was mesmerizing as the Man in Black” (John Carter, New Theatre, Oxford)

“Energetic and entertaining 5 Star show” (What’s on stage)

“Pull out all the stops to see Clive John and his show it is one which is exciting, memorable and quite frankly, unforgettable” (Carol Lovatt, Whats on, Birmingham)

Föreställningens längd: 2,5 tim inkl paus

Läs mer...


Boka biljett


Soppteater Gitte Pålsson

Arena/Plats: Ystads teater

Det hela inleds med att ungdomar på en av Malmös gator ropar, när hon kommer cyklande: ”Se upp för PRO” Först tänker hon att det är någon annan de menar men förstår snabbt att det är hon de menar. I denna sekund inser hon att hon börjat närma sig ”målsnöret”- att framtiden nu är kortare än livet hon lagt bakom sig.

Arr: Ystads teaterförening

Läs mer...


Boka biljett


Slaget

Arena/Plats: Ystads teater

Två bröder. Ben, den yngre, söker och finner lyckan i storstaden. Magnus, den äldre, stannar kvar hemma och jobbar i pappans motorcykelverkstad. Ben kommer hem för första gången på 13 år, detta för att delta i pappans begravning. 

Dramat lyfter spänningar som finns på olika plan, mellan den lilla orten och storstaden och mellan syskon som inte träffats på många år. En gammal kärlekshistoria och känslan av skuld för sitt livsval spelas också upp på nytt.

Läs mer...


Boka biljett


Celtic Christmas

Arena/Plats: Ystads Teater

Celtic Christmas - en julkonsert med West of Eden

West of Eden är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. De har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, ett alldeles eget folkmusikaliskt sound och som grädden på moset sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska och uttrycksfulla röst.
På meritlistan står samarbete med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopflers band och Alison Krauss & Union Station samt turnéer i bl.a. England, Irland och ända bort till Kina.

Bandet har släppt 12 album genom åren och deras inspelningar av Celtic Christmas-konserterna samt förra årets julskiva ”Next Stop Christmas” har hyllats stort i svensk och internationell press. ”A masterpiece of Christmas Music” och ”Gåshudsvarning” är bara några av omdömena.

Välkommen!

West of Eden är:
Lars Broman: Fiol
Martin Deubler Holmlund: Bas
Ola Karlevo: Trummor, Bodhrán
Jenny Schaub: Sång, Dragspel, Tin Whistle
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Piano
Henning Sernhede: Elgitarr, Akustisk gitarr, Banjo

Läs mer...


Boka biljett


Musse & Helium

Arena/Plats: Ystads teater

De ger sig därför ut på en lång turné runt om i landet med en helt nyskriven föreställning, som bygger på författaren Camilla Brincks unika och myllrande fantasivärld. Så välkommen på en fartfylld familjeshow med dina favoritmöss och mängder av dans, musik och galna upptåg. Vi ses!

Presenteras av Krall Entertainment och United Stage 

Längd 45 min, ingen paus. 
Ingen åldersgräns, alla barn behöver egen biljett.   

Läs mer...


Boka biljett


Rock n´Roll X-mas - The Refreshments, Nisse Hellberg & Knock-Out Greg

Arena/Plats:

Hur firar då det första och äldsta julrock n´roll-paketet 20 år?
Givetvis på bästa sätt med extra allt! 

The Refreshments har julen 2023 bjudit in Nisse Hellberg från Wilmer X samt "Knock-Out Greg" frontfigur i Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames.

-Nisse Hellberg är en gäst som varit med på några av våra tidigare julturnéer. Vi har diskuterat i omgångar hur vi gör detta jubileum till en extra rockig kväll, diskussionerna slutade alltid med att Nisses namn kom upp. Vi är otroligt glada att han ansluter nu när vi firar jämt, säger Joakim Arnell i The Refreshments.

För att krydda på det hela ännu mer, har vi även tagit med Greger ”Knock-Out Greg” Andersson, munspelare, gitarrist, sångare och kompositör som spelar i Sven Zetterbergs anda. 
Greger Andersson startade sin musikkarriär med den numera smått legendariska orkestern Knock-Out Greg & Blue Weather, dom turnerade hårt i närmare 20 år och släppte flertalet plattor. 

-Vi är övertygade om att detta upplägg kommer att rocka hårdare än det mesta vi gjort, avslutar Joakim.

Varmt välkomna till 20 års- jubileumsupplagan av Rock n Roll X-Mas! 

Läs mer...


Boka biljett


En stilla jul

Arena/Plats: Ystads teater

En stilla Jul, är en konserttradition sedan 2010 som föddes av och med Anders Ekborg, en av Sveriges mest framstående sångare.  Anders Ekborg är nu återigen aktuell med succén EN STILLA JUL.  

Tillsammans med de fantastiska musikerna Bengt Magnusson/gitarr, Gustaf Henriksson/piano, Thomas Bergqvist/klaviatur och Anders Ekborg med oss in i en stämningsfull julkonsert med klassiska julsånger och nedslag i Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack.

EN STILLA jul har för många blivit en tradition och ett måste i juletid, har du inte besökt konserten så tycker vi verkligen att du ska ta chansen att göra det! Det kommer bli magiska decemberkvällar runt om i vårt vackra vinterland.

Föreställningens längd: 90 min, ingen paus. 

 

 

Läs mer...


Boka biljett


Babblarna Andra Musikalen

Arena/Plats: Ystads Teater

En färgglad, bubblig, interaktiv och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Vi blandar språklek och svängig musik – och framför musikalen med tal, tecken, sång och dans. 

Ni får träffa Babba som inte alls vill gå och lägga sig. Tillsammans med roboten Klonk vill Babba bygga en koja som de alla ska sova över i. Men Vovvo är busig och väcker Babblarna hela tiden… Barnen i publiken får dansa och sjunga med till ”Bibbel Babbel Bubbel”, ”Grattis-låt”, ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första Låten” och många, många fler.

Rekommenderad ålder: 2-5 år (yngre och äldre barn är självklart välkomna!) Det här är föreställningen för alla barn som inte vill sitta still.  

Lämna barnvagnen hemma eller i bilen. Ta gärna med sittkudde för barnet att sitta på. Alla i publiken behöver en biljett, även de som sitter i knäet och oavsett ålder 

 

Föreställningens längd: c:a 45 minuter - ingen paus

 

Läs mer...


Boka biljett


Rickard och vänner firar jul

Arena/Plats: Ystads teater

Från Frozen till O Helga Natt, från Snow till Ave Maria. Däremellan kan vad som helst hända när artisterna från Malmö Opera intar Ystads Teaters scen tillsammans med Rickard. 

Medverkande:
Rickard Söderberg

Jonas Samuelsson

Kerstin Hilldén

Kine Sandtrø

Piano: Johan Reis

Klarinett: Jon Lundberg

Ljus: Sara Andersson

 

Föreställningens längd: 2,5h inkl. paus.

Läs mer...


Boka biljett


Jack - en tribute till Ulf Lundell

Arena/Plats: Ystads teater

Det utlovas en spektakulär och fartfylld show med alla låtarna du vill höra. Fullt band på scen, gästartister och glada tillrop, kommer göra denna afton minst sagt minnesvärd.

Sverigeturnén har nu kommit till oss i Ystad. Och det är så fint få hälsa er alla varmt välkomna till en kväll av fest, tårar, skratt och rock, i riksskalden Ulf Lundells anda och låtskatt.

Arrangör: Jack, en tribute till Ulf Lundell

Åldergräns: 13 år.
Längd: cirka 2 tim utan paus

 

Läs mer...


Boka biljett


Janne Schaffer - My Music Story

Arena/Plats: Ystads Teater

I konserten My Music Story får publiken följa med på en resa som spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. Det är en hisnande färd från 60-talets popband, via ABBA och Ted Gärdestad till Björn J:son Lindh och Electric Banana Band. 
 
Ted Gärdestad och ABBA är särskilt intressanta i år. Teds första skiva Undringar, där Janne hade en viktig roll, kom ut för 50 år sedan. Undringar innehåller bland annat låtarna ’Jag vill ha en egen måne’ och ’Så mycket bättre’. 
 
Den 29 mars för 50 år sedan var Janne med och spelade in ABBA:s allra första låt ’People Need Love’. I vår hade ABBA sin stora konsert i London och med anledning av det medverkade Janne i programmet 'The Missing 40 Years' på brittiska Channel 5 den 22 maj.   

Läs mer...


Boka biljett