Tango Delirium

Tango Delirium

TANGO DEIRIUM med REUBEN SALLMANDER, WEURLANDER & DESEO STRING QUARTET, TANIA NARANJO En kväll späckad med passion, smärta och hetta. En enastående ensemble av musiker och artister som tolkar några av de genom tidernas största tangokompositörernas musik. Den röda tråden som löper genom konserten är Reuben Sallmander´s fängslande sång och texter, berättelser färgade av både smärta och humor.


Arena/Plats: Ystads Teater

Konserten är tvärr inställd och flyttad till våren 2023.
Samtliga biljettköpare kommer att kontaktas.
 

Tangostilar från olika epoker framförs med vemod, passion, intensitet och makalös virtuositet. De serverar tangopärlor av Carlos Gardel, Astor Piazzolla, Anibal Troilo, Osvaldo Pugliese, Saul Cosentino, Mariano Mores, Kurt Weill mfl.

Skådespelaren och artisten REUBEN SALLMANDER har sedan 90-talet medverkat i ett stort antal teaterföreställningar, filmer och tv-produktioner – allt från klassisk till nyskriven dramatik, från musikaler och komedier till farser och monologer. Han har arbetat bl.a. på Dramaten och är välbekant för en stor publik för sina roller i film och tv-produktionerna som Bibliotekstjuven, Störst av allt och Hamilton.

Musiken har alltid präglat Reubens liv och artistisk karriär, och han är just nu aktuell med ”True Music Project” där han tillsammans med Tania Naranjo framför deras egna sånger.

Den mångfacetterade accordeonisten och kompositören MINNA WEURLANDER är prisvinnare bl.a på Premio Internazionale Astor Piazzolla och har flera rosade album i bagaget. Hon framträdde senast som accordeonist och kapellmästare i Philip Glass nya Cirkusopera ”Circus Days and Nights” som hade världspremiär på Malmö Opera 2021. Hon uppträder som solist med orkestrar, stråkvartetter och med diverse ensembler runt om i världen, samt figurerar frekvent i opera-, teater-, film-, performance- och dansföreställningar i egenskap av accordeonist, kompositör och ensembleledare.

Weurlander & DESEO STRING QUARTETbestar av INGA ZEPPEZAUER-violin, LILJA RASIMUSviolin, ALLAN JONASSON-viola, VIKTOR NORDLIDEN-cello, och släppte sitt första album ”GLOW” 2020 som fick ett fantastiskt mottagande av både publik och recensenter. ”Deras musik spelas genomgående med sådan glöd att passionen blir till en vällustig och samtidigt nästan fysiskt smärtsam lyssnarupplevelse. …Musiken går rakt in i hjärteroten och skakar om på ett intensivt härligt vis. Har väl aldrig tidigare behövt pausa mitt i en låt för att hämta andan. Underbart! …” Ensamblen ägnar sig åt gränsöverskridande musik, inte minst åt Tango Nuevo.

Pianisten, kompositören och sångerskan TANIA NARANJO har framfört sin musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar, samt med egna konstellationer. Hon hörs ofta i genreröverskridande samarbeten, där bland annat i ”Naranjo Latin Trio” och ”True Music Project” som hon driver tillsammans med Sallmander. Tania har komponerat för film och teater, medverkat i flertal teateruppsättningar, senast i ”Lärda kvinnor” på Göteborgs Stadsteater. Hon har gett ut soloalbumet ”La industria del miedo” där hon även profilerar sig som sångerska, samt flera rosade duo-album tillsammans med accordeonisten Weurlander.


Föreställningens längd: 2 tim 20 min, inkl paus

Texter och översättningar: Reuben Sallmander
Arrangemang och bearbetningar: Minna Weurlander & Tania Naranjo
Arrangöre/Produktion: ValleMWproduction
Foto: MATS BÄCKER


Boka biljett