Christian McBride och Bohuslän Big Band

Christian McBride och Bohuslän Big Band

Christian McBride och Bohuslän Big Band Den Grammybelönade basisten, kompositören och arrangören Christian McBride kommer till Sverige för ett unikt samarbete med Bohuslän Big Band. I denna konsert får du uppleva McBrides egna kompositioner och arrangemang från hans två Grammybelönade storbandsskivor – “The Good Feeling” och “Bringin’ it”. Ett svängigt och groovigt jazzprogram fyllt med glädje utlovas!


Arena/Plats: Ystads Teater

Christian McBride – amerikansk basist, kompositör och arrangör
Christian McBride är född 1972 i Philadelphia, USA, och är en av dagens mest eftertraktade jazzbasister. Under sin karriär har han både spelat med och arrangerat för legendarer inom R&B och jazz – Herbie Hancock, Ray Brown, Isaac Hayes, Chaka Khan och ”the Godfather of Soul himself” James Brown. Han har även spelat med pop- och rockikoner som Sting, Paul McCartney, Celine Dion, The Roots och Billie Eilish.

McBride möter Bohuslän Big Band
Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Medverkande:
Christian McBride – bas
Bohuslän Big Band
Konsertlängd 90 min + paus
Ett arrangemang av Ystad Jazz


Boka biljett