Deborah Brown with Jan Lundgren Trio

Deborah Brown with Jan Lundgren Trio

Deborah Brown är född i Kansas City USA. Genom att uppträda på nattklubbar, konserter, jazzfestivaler, på TV och radio har Deborah gjort sig ett namn med framträdanden i mer än 50 länder runt om i världen. Deborah Brown har spelat in 11 album som ledare och har varit med på många andra inspelningar som en speciell gästsolist.


Arena/Plats: Ystads Teater

Jan Lundgren började spela piano som femåring hemma i Ronneby, och repertoiren var, som i de flesta fall, klassisk. Efter att i tonåren lyssnat på en skiva med Oscar Peterson, Night Train, upplevde Jan Lundgren jazzens improvisationer som befriande, en känsla som var ”enorm och total”. Balansen mellan att dels vårda originalmusiken, dels leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum. Vare sig det gäller standardlåtar, folkmusik eller klassisk musik utvecklar Jan materialet och sätter sin egen, högst personliga prägel.

Mattias Svensson har spelat bas i Jans trio i många år. En av de mest lysande basisterna med ett unikt sound och efterfrågade i sin generation som också turnerat över hela världen. Han är en stark röst på sitt instrument och har spelat med de flesta i den svenska jazzeliten samt bland annat tillsammans Viktoria Tolstoy, Jojje Wadenius.

Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige, mycket efterfrågad för sin all-around kapacitet och mångsidighet. De senaste åren har Zoltan, förutom med Jan Lundgren, spelat med europeiska och amerikanska musiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Danska Radions Big Band och många andra.

 


Boka biljett