Det långa seklet

Det långa seklet

Freebird Opera presenterar “Det långa seklet” - en nyskriven kammaropera i två akter med musik av den internationellt hyllade kompositören Andrea Tarrodi.


Arena/Plats: Ystads teater

Freebird Opera presenterar “Det långa seklet” - en nyskriven kammaropera i två akter med musik av den internationellt hyllade kompositören Andrea Tarrodi. Libretto och regi av Malmöregissören och dramatikern Helena Röhr. Urpremiär i Malmö 13 oktober 2023. Gästspel på Ystad Teater 10 november 2023.

I “Det långa seklet” följer vi huvudpersonen Vita på hennes vandring genom 100 år av ett Sverige i förändring. Från när svenska kvinnor fick rösträtt år 1921, till den ovissa nutidens och framtidens möjligheter. Den drömlika resan i många skepnader gestaltas av fem operasångare och fem musiker i en poetisk, sjungen vandring. Det är en berättelse om en kvinna som representerar många kvinnor: de vars arbete har burit Sverige framåt som nation och samhälle, samtidigt som de har burit fram sig själva genom sorg och kärlek, arbete, fest och kamp.

Föreställningen görs med stöd av Kulturrådet, Region Skåne, Malmö Stad, Sveriges Författarfond, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse, Musik i Syd och Ystad kommun. 

Medverkande:
Kristine Nowlain, sopran
Francine Vis, mezzosopran
Paula Hoffman, mezzosopran
Mathias Hedegaard, tenor
Joel Kyhle, bas

Vindla String Quartet
Fia Forslund, slagverk
Damkören vid Musikhögskolan i Malmö

Konstnärligt team:
Kompositör: Andrea Tarrodi
Librettist: Helena Röhr
Regissör och rum: Helena Röhr
Ljusdesigner: Amanda Lebert
Kostymdesigner: Åsa Gjerstad
Producent: Thomasine Boris-Möller
Regiassistent: Linnea Rydqvist
Målning: Angelica Markén

Föreställningens längd: 2 timmar inkl paus.

 

 

 

 


Boka biljett