Karin Tingne & Big Blowin´ Band

Karin Tingne & Big Blowin´ Band


Arena/Plats: Ystads Teater

Big Blowin´Band, traditionell storbandsjazz i samma anda som Count Basie, Woody Herman som signum, möter Karin Tingne, en sångerska med rötterna soul, gospel och blues. Tanken var att samarbetet skulle utmynna i en konsert redan 2020, men alla vet vad som kom i vägen. Nåväl, nu är det äntligen dags; en sångerska i världsklass och ett otroligt spelsuget storband. Dessutom med flera nya arrangemang specialskrivna till Karin Tingne. Ett spännande musikaliskt möte väntar, och inramningen på Ystads Teater är den bästa tänkbara.

Karin Tingne har etablerat sig som en av Skånes absolut bästa soul-/gospel-röster. Med sitt eget ”Karin Tingne Band” spelar hon regelbundet runt i Sverige och är flitigt anlitad både som studiomusiker och som gäst i mängder av sammanhang på livescenen, inte minst på Ystads Teater.
Så här skriver musikrecensent Olle Berggren: ”Ståpäls hela vägen. Från öppningen över gospel till Southern country/soul mellan Stax och FAME i Muscle Shoals...
... och Karins röst. Måste vara Sveriges, ja kanske norra Europas mest trovärdiga soulröst. Här finns djupet och höjderna.”

Big Blowin´Band, storbandet från Ystad har funnits i över 40 år och har samarbetat med många stora namn inom jazzen. Under senare år kan nämnas Isabella Lundgren, Peter Asplund, Vivian Buczek, Meta Roos, Kjell Öhman, Filip Jers med flera. Med Svante Thuresson gjorde bandet en bejublad föreställning 2015 på Ystads Teater, med tolkningar av Beppe Wolgers texter och låtar. Föreställningen renderade 5 lurblåsare i Ystads Allehanda. Så här skriver musikrecensent Bengt Eriksson: ”Skånska Big Blowin´Band är ett storband av den gamla sorten. Så melodiska och dansanta att stolar gärna fått bäras ut och salongen förvandlas till dansgolv”


Boka biljett