Lill Lindfors and Nils Landgren with Bohuslän Big Band

Lill Lindfors and Nils Landgren with Bohuslän Big Band

Det finns inte superlativ nog för att beskriva Lill Lindfors karriär som artist. Hon har gjort allt! Hon är en superstjärna med enorm utstrålning och att få henne på scenen tillsammans med Nils Landgren och proffsiga Bohuslän Big Band kommer ge ett minne för livet.


Arena/Plats: Ystads Teater

I drygt 60 år har Lill Lindfors bevisat att ”Musik ska byggas utav glädje” – som artist, komiker, skådespelare, kompositör och barnboksförfattare. Redan i början av 1960-talet gav Lill oss samba och bossa. Tillsammans med Svante Thuresson tog Lill jazzen till Eurovision Song Contest 1966 där de kom tvåa med ”Nygammal vals”. Och vem går inte ännu och nynnar på ”Du är den ende”? Musikkatalogen är lång! Lill Lindfors är UNICEF-ambassadör, fått flera Rose d’Or i Montreaux för sina TV-shower, Grammis för ”Årets kvinnliga artist” och ”Årets Hederspris”, Cornelis Vreeswijk-stipendiet och H.M. Konungens medalj av 8:e storleken.

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.


Boka biljett