Stay with Ukraine

Stay with Ukraine

Stay with Ukraine - insamlingskonsert/välgörenhetskonsert! Ingen kan göra allt men många kan göra mycket.


Arena/Plats: Ystads teater

Stay with Ukraine – en välgörenhetskonsert för Ukraina.

Kriget i Ukraina fortsätter och med det ofattbart mänskligt lidande. Mats Johansson, som redan i januari reste till Ukraina, har nu tagit initiativ till en välgörenhetskonsert på Ystads Teater. Insamlade medel går till generatorer, terrängambulanser, akutväskor, värmare och LED-lampor. Mats kommer även denna gång att själv vara med och köra ner utrustningen. 

-Ingen kan göra allt men många kan göra mycket, säger Mats.

-I januari var jag nere i Ukraina med 3 andra. Vi hade med oss 3 större och 54 mindre generatorer, akutväskor, LED-pannlampor och annat som företag och privatpersoner hade skänkt. Känslan av att vi var de första som verkligen nådde fram med hjälp och utrustning var oerhörd och samtidigt kändes det som en droppe i havet. Vi kan inte ens föreställa oss hur dessa människors vardag ter sig. I ett hus i en av byarna vi var i hade barn disco i ena halvan och i den andra tillverkade man maskeringsnät för stridsvagnar, berättar Mats.

- Nu hoppas vi på Ystadbornas generositet så att vi får ihop till riktigt mycket utrustning.

Bland de artister som ställer upp till förmån för Ukraina under konserten finns
Sanna Persson Halapi, Perikles, Ystad Rock Orkester, United Gospel Choir, Four and a half men, Markus Hadrys, Nils Gunnar Snygg, Jan Lundgren, Gustaf Brandt, Evelina Åkesson, Lars-Åke Kristensson, Negative Nancy, Klara Wemnér, Mikael Segerström

Konferencier: Ted Eriksson

Arrangör: Mats Johansson i samarbete med Ystads teater
Föreställningens längd: cirka 2,50 inkl paus. 

Kom och stötta Ukraina!


Boka biljett