The Dropouts

The Dropouts

Välkommen till Skånes farligaste cirkus. Det är inte lätt att göra cirkus. Oftast får bara de som gör samma gamla nummer, på samma gamla sätt, vara med i gänget och bli artister. De som tänker annorlunda måste sluta och bli något annat. Men inte nu längre.


Arena/Plats: Ystads teater

Fira Dansens dag den 29 april med Skånes Dansteater!

Skånes farligaste cirkus har anlitat de ovanligaste talangerna och skapat en föreställning där allt kan hända. För visst är det mycket mer spännande att se lejonet som äter sin tämjare, knivkastaren som träffar sin assistent och akrobaten som faller i golvet. På riktig cirkus handlar det inte om att vara bäst, utan om att vara modigast.

Skånes Dansteater presenterar ett nytt samarbete med hyllade norska koreografen Jo Strømgren. I mars 2023 blir det världspremiär för nya dansföreställningen The Dropouts som riktar sig till familjer med barn över 10 år.

I samarbete med Jo Strømgren Kompani.
mellan olika mentala landskap /…/ för att nyfiket undersöka människans vilsenhet och
behov av att skapa sammanhang.” /SvD

Om Jo Strømgren
Jo Strømgren är född i Norge. Han är en koreograf som dessutom är verksam som
regissör och dramatiker. Jo har även utvecklat en egen stil inom scenografi och ljusdesign. Han har dessutom en gedigen erfarenhet av filmskapande, både framför och bakom kameran. Som koreograf får han uppdrag från ett brett spektrum av danskompanier – från klassiska till samtida. Som teaterchef har Jo framför allt arbetat med nationella och kommunala teatrar i Norden, men har utöver de uppdragen även skapat flera verk i USA, Tyskland och Ryssland. Som dramatiker har han skrivit en lång rad pjäser för teater och manus för film.

Jo Strømgren är konstnärlig ledare för Jo Strømgren Kompani och för närvarande
huskoreograf vid Norska Nationalbaletten. Han har skapat över 150 produktioner och hans verk har spelats i 64 länder.

OM SKÅNES DANSTEATER
Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution, ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen.

KREATIVT TEAM

KOREOGRAFI: Jo Strømgren

KOSTYMDESIGN: Bregje van Balen

DANSARE

Cirkusdirektören Tomáš Červinka

Sjöjungfrun Ine Garré

Lejontämjaren Iris Telting

Knivkastaren / Lejonet Dario Minoia

Knivkastarens assistent Kat Nakui

Pierro, den ledsna clownen Kit Brown

Understudy Sjöjungfrun Ine Garré

Rek ålder: från 10 år
Fri entré med biljetter måste bokas.
Arr: Kultur & Fritid

 


Boka biljett